November 30, 2008

Hu waa

Benci nyaaaaaaaaaaaaaaa dh taip pnjang2 ilangggggggggggggggg Huwaaaaaaaaaaaaaaaa

November 26, 2008

Going to be Away..

From today i'm going to be away until Saturday. Going to be at my hubby's kampung and after that going to panjat Cameron Highland.... I'm not really happy for that moment. It just another bribe medium from him to me. :p..... I don't like bribery.....

For those who care... Hehehe. Aku nangis dlm idop aku sepanjang aku kenal erti hidup ni.. Hanya utk 3 org ni.. Mak aku.. Hubby aku and Besfren aku........

So pepaham la ek...Ok got to go...

Nangis...

Tak malunya nangis dpn anak. Hehehe. Tp bila aku start nangis Firdaus tgk je aku. Bila aku peluk dia, dia mcm paham. Siap peluk aku balik. Siap tanya Ma Ma Ma Ma.. Lglah aku berjujuran, terharu plak anak aku buat gitu. Aku ckp, nanti Firdaus dh besar jgn buat mama nangis ek sayang. Hehehe. Tp malu plak nk ckp betul2. Ckp dlm hati jela... Heheheh...

Pstu lg terharu tu die siap lap2 air mata aku meleleh2. Pstu aku tros ajak tdo. Die dh tak nmpk dh aku nangis. Lgpn dia dh ngantok sgt. Die isap susu pastu cpt je tros tdo. Kekekeke..

Klaka la anak mama ni...

November 24, 2008

Firdaus First Potty Pot...

Aku tgh syok2 tgk tv skali aku dgr bunyi...Trot tot tot tot tot.....Lamaaaa panjang plak tu..Seiring ngn muka pelik Firdaus. Dia la tu yg melepas. Kekekekke..

Aku mmg tau tu mmg die nk buang air besar la tu.. Tros aku dpt idea. Apa kata aku ajar die berak dlm jamban? Jmbn kecik takde...Bantai jela berak jmbn org tua. Adik2 aku sume berak jmban org tua temasukla aku. Mak ayah aku tak suke bli2 bende2 guna sekejap cmtu... Tp ok je. Smpai skg berak je dlm jmban.. Kekeke. Tp dlm ati tingin gk la nk bli. Hhehehee..

Ckp psl berak dlm jmbn. Mlm td aku mimpi 3 4 kali gi toilet. Ase mcm dh kencing dh tp tak puas2. Upenye aku mimpi. Ptt la tak puas. Kekeke. Sib baik tak terkencing btol2....

Ok sambung psl Firdaus... Pstu aku angkat die bukak suar. Bukak huggies.. Aku angkat die dok atas jamban.... i just wanna record this... while meriba Firdaus. I don't to delay it. Because i'm very happy. Hehehehe....

Pstu aku pn buat aksi.. Erghhhhhh........ Pstu die mcm pelik. Die siap tunjuk2 kt muka aku. Eiii... Mama....Mama buat apa tu... Mama buat apa tu aku sambung.. hehehehe.. Pstu dlm 2 3 saat die pn start meneran jgk...Yela die mmg on the way terganggu td tu.. Kekekek. Pstu plup plup plup. Muahahahahahahahha... BERJAYA...Wpn hanya bejaya die meneran dekat jmbn. Blom lg berjaya die sendiri mintak nk berak atas jmban... Takpe...Sekali bkn beerti tak buat lg.. Nnti before berak Firdaus kentut dlu mcm td ek.. Kasik alarm sket... Muahahahahahaha.....

Perihal berak dlm jmban ni sbenanye responsibility..... Yela. kalu kita sendiri pn. Cuba kite berak atas meja musuh kita or org yg kite tak suke. Tu namanya kurang di ajar. Btol tak? Hehehehe..

Aku alami sendiri bende ni.. Aku tgk depan mata kepala aku.. Membuatkan aku berazam utk ajar anak aku berak sendiri kencing sendiri. Klau bole die pandai je ckp.. Mama nk berak.. Masa tu tros takyah pakai Huggies dh siang2..... Mlm2 je kene sbb aku mls nk atur. Kekeke..

Bnde ni jadik kt adik aku sendiri. Cm aku mak aku jaga... So mmg die pn dh di ajar oleh mak die utk ajar anak pandai berak kencing kt toilet....Tp adik aku nenek belah ayah aku yg jd.. Adik no2 aku... Bkn la kutuk adik sendiri.. Tp bende ni realiti yg sukar utk diubah... Adik aku smpai skang susah nk flush kencing... Kalu kncing kalu terkeluar2 tu pada die ala sikit je. Pada kite cmne? Geli kn? Well, kalau die baca ni, tau la malu sikit ye adik ku.. Aku bkn nk menghina. Tp aku tau tu peel yg sukar diubah. Mcm aku jgk. Peel aku aku kdg2 mls berkemas. Slagi aku blom ase rimas ngn kesepahan tu. Budak2 opis aku sure tau psl apa aku ckp ni..

Tp bab2 toilet aku particular. Sminggu skali tu kire paling less aku cuci toilet... Tu paling malas la tu. Kalu aku tak cuci hubby aku sure cuci kn.. Kalu gi toilet awam kalu kotor. Aku cuci kan dlu br aku kencing.. Kekekek. Serius... I can't stand the smell.... Tu la bayang kan aku dok satu umah ngn adik aku tu skang.... Aku takdela bising dh besar...

Tgk... Dh besar.. Org nk tegur pn susah... So elok la kecik2 ni kite ajar kalu bole... Susah mmg susah.... Tp once die dh pandai ckp.. Dh berotak la org kate... Bg aku jgn tangguhkan..

Cm Firdaus die blom pandai lg nk kencing berak ckp.. Kalu nk susu nk mkn nk tdo die nangis je la.. Slain sebut air air kalu nk susu... Kadang nk air pn sebut air gk.. Aku yg konpius.. Kekekeke.. Kalu nk tdo die baring pusing2 bdn.. Well. itu vocab dia setakat ni.. Kekadang tuh mmg tak paham gk..

Tp kalu takat mama2 abah2 nk2 eng2 ai2...Tu bese laaa.. hehehe..

Can't wait for his other progress..... Keep it up sayang.. Mama will try the best... Wpn kekadang mls sbenanye....;p

I Can't Go Further Than This..

They said :
“I love Malays and I love Malaysia,” says Gerakan central committee member Dr Asharuddin Ahmad. “But this country cannot survive without non-Malays. We are all Malaysians. The future of Malaysia lies with multiracial parties”
Yes, we can't live without them. But you can have your rights. Your job. Your home. But please don't touch on our religion. Don't ask why Islam is a must to all Malays. We had enough of murtadis today.

I just hope someone with strong words could say something about this. At least if you don't want to stand for your people (Malays), do stand for your religion. After all, there's Chinese/ Indians Muslims in Malaysia.

What about them? Do you think it's okay if your kids turn out to choose different religion when they grew up? Maybe they'll say, what about the parents of Chinese whose their kids converted to Islam? What do they feel? Ya i know Muslim's parents will feel the same. But Islamic is not about being Islamic just.. It is more than that.

That's why i refuse to give my words. I am not strong enough to talk about this. But i know, something is just not right to let the opponent cross the line. It is like, just because they want to rule Malaysia, they forgot about their roots and fields. They didn't care about the only thing they should thought about. RELIGION!

I'm not alim myself. I still feel scared thinking about death. But at least. Give me some assurance. If i were to choose you, what you'd do to save me and my next generations from being converted?

Spesifikasi Server..

Chewah mcm pandai je aku. Susah nk cari ni wei kt internet. Kalu tetibe bos mintak nk bukak Tender ke Sebut harga nk tunggu vendor keluarkan? Macam haram....

So sj la aku nk share. Kalu ko company swasta takde hal. Ni takleh letak branding la mak nenek. KO bli je server tu je tak leh ke. Takot bayes la apa la. Konon jerk. Nyampah aku.....




Atas permintaan sue aku dh buang la mana yg ko kate cm sbelah kaki masuk penjara tu. Kekeke..

Ni spek je bg aku. Harga takde. N takde kene mengene ngn memana kontrak kementerian. Lg 1, bende ni pn mmg akan dipublishkan utk vendor masuk line. Lg 1 jgk. Bende ni blom finalize lg.

Lg 1 jgk. Bkn server je kami nk bli. Ada beberapa lg..

Niat aku up kn, 1 je. Utk memudahkan kepada sesapa nk carik spek. Sbb kt internet mmg susah nk carik. Huhuhu. Kalu takde pengalaman mmg susah.. Huhuhuh

Dunia tersilap tidak ikut Malaysia

LIMA 23 Nov. – Krisis kewangan global yang berlaku sekarang menunjukkan komuniti ekonomi dunia telah tersilap langkah kerana tidak menerima cadangan Malaysia sejak 10 tahun lalu untuk membuat pembaharuan kepada struktur sistem kewangan yang dikawal selia oleh Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) dan institusi-institusi Bretton Woods lain.



Aku mls nk baca sume. Aku ase kenyataan tu merepek. Braninya die ckp DUNIA SILAP. Tak smpai setahun lg jd MENTERI KEWANGAN....... And bende ni dtg dr org yg takde backgroung ekonomi. Kalu Rafidah Aziz ok jgk, sbb dia Lecturer Ekonomi.

Aku harap biala org2 yg pandai Ekonomi yang bercakap psl Ekonomi ni. Aku sendiri tak layak. Tu aku mls baca. Tp aku ase tak wajar kita ckp DUNIA silap.

Mcm Kerajaan claim. Blogger silap bila persoalkan kerajaan. Sbb bkn Blogger yg memimpin negara. Sama gk mcm DUNIA.

It's too much too soon!

Animal Planet..

Firdaus now has switch to a planet which is full of Lembu. Anything that appear in front of him, he will whisper Lembu..... And if you say to him. Eh bkn Lembu la.... And he will whisper back, Ayam? Pun bukan.. And he will give up and making his curious look.. Itu Arnab laa. And then he will turn and smiles. That's my son.

And his father, Kita dah boleh bawak dia pegi zoo tak? I just nodded. And when his father switch on the APL Channel. Firdaus start mesmerizing animal names. Katak.. Buaya.... Singa... Lembu is a must..

When we brought him to Giant last night and passed him an Animal book. He was curios with the book. And flip through one by one pages and sometimes he was whispering Lembuuuu.. I know he likes books the first time he know how to grab with his hand. And until today, he'll be the 3rd person to read our newspapers. Tak rugi mama bli sokaba kn sayang. Hehehehe....But when he was looking so conscientious towards the book. I just can't wait to bring him to the zoo..

My hubby was whispering, Dia suka tgk binatang. I was in denial by saying, Takdelah die dh sampai masa die. Aritu dia suka tgk makanan. Skang dh sampai masa die suke tgk Binatang. Nnti die suka tgk pokok2 plak. Budak2 kn. Setiap masa die nk blaja bende baru. I think kids are laki that. Not because the likes animal at one point they are actually liking it. It just they're reaching one point of life. It just at this point, they realize about another creature beside human beings (their mother, father, grandmother, grandfather, aunties, uncles). :D. We'll see about that later. Whether, they're gonna like tress after this. ;p.....

At one point i was thinking, bagus jugak firdaus ada pakcik n paksu yg suka bela Binatang. So beside going to the zoo, we can always drop by at umi's house to look at Mr.Rabbit or Mr.Birdie which both called LEMBU by Firdaus.

He's soooo cute isn't he? :D

November 23, 2008

Tolong Saman Parents Saya...

Mereka ambil gambar bogel saya.. Tolong Tolong... Kekekeke...

Redha jela Firdaus... Kekekeke

Adengan Firdaus cube lari dr kami bile kami dapati die telah mengoyakkan kipas stroller yg br dibeli. Marah gilers abohnye. Muahahahaha....

video

Adengan mama pakse Firdaus amik gmbar bogel.. Muahahahahaha..Tapi mama takde dlm gmbar. Harap maklum. Hehehe

video

November 21, 2008

First Check Up..

Thanks hubby... hehehe..

Ptg td dlm meeting room tetibe dpt sms. I balik kul 530 arini. Aku tros reply. Yeyeyeyeyeye.... Sukenyeee. Means i dont have to walk. I dont have to wait. Yeyeyeyeyeye. THen suddenly i realise, msti ada sbb ni. Pstu serkap jrg aku sms ni plak. Ooo msti sabtu u kene keje kn. Huhuhu. Lantas die reply. Ya betullll. Huhuhuhu...

Pstu aku tepiki. Memandangkan die balik awal apa kata gi check up. Lgpn minggu dpn dh nk balik kg suma. Kang langgar due date yg aku set sendiri tuh. Pstu dia ckp Okkkk. Tp aku tak put full hope jgk la. Tp ala2 kalu tak gi aku mogok gk la kot. Kekekeke. Ala tp kalu aku mogok pn takde org nk layan.. ;p...

So kitorg gi td. Aku tak bwk naik atas gambar anak aku dlm perut. Ala tak clear pn yg capture td. Tp yg aku nmpk kt screen tu clear. Nmpk dh tangan dia. Kaki dia dh bole bengkok - tegak. Tgn dia pn sama. Mean hampir cukop sifat. Alhamdulillah. Pstu masa nk consult doktor lepas scan. Doktor ckp. Ok baby is inplace. And SINGLE. Pstu mcm tekankan bende tuh. Muahahaha. Mcm tau2 je aku ni kepingin twin. Takpe. Nnti tggu kwn aku gurlz aka Roshda. Die Ade keturunan kembar. Kekekekeke...........

Ok tu jela nk cite. Tenkiu lg skali syang... Heheheh

Haa lupe plak... Anak aku firdaus punya la eksited tgk adik die dlm perut gerak2. Mcm tgk cita katun. But anak aku kali ni tak selasak firdaus. Tp ntah2 kt luar die lasak. Kekeke. Firdaus tak benti gerak masa aku mula2 tgk die tu. Ni doktor soh aku batuk2 pn die wt dek je. Aku gegar2 badan br la nmpk tgn die gerak2. Kaki die gerak. Firdaus dlu takleh diam bah. Heheheheh

Suke suke suke. Alhamdulillah.....

My Eating Disorder...

Pg td aku carik kunci kete. Skali je ternampak sesuatu yg amat menakutkan. Huwaaa. Hubby bg aku kad kredit ngn bonus link kad die soh aku isi minyak. Sbb aku asek bebel asek aku je isik. Muahahaha. Skali time isi minyak aku tak jmpe pn kad dia. Last2 aku pakai kad aku jgk. ;p. Bising je lebih aku ni. Skali pg td jmpe, kemekkkkkk huwaaa.. Mula mcm nk bgtau ke tak. Nk bgtau ke tak. Skali mcm ish bgtau la. Tak sedap plak tak bgtau. Kad tu kemek sbb aku tak smpan dlm purse. Konon kalu tak simpan dlm purse senang la nk carik. Hihihi. Skali dh kemek better aku jgn simpan dh bg tros kt empunyanya. Hihihi... Hubby buat muka mcm nk mrh je masa tau tu. Huhuhu. Pstu aku tros blah anta firdaus gi nursery. Tak tau la Hubby marah ke tak marah sbenanye. Huhuhuhu...... Sori bang. I tak sngaje la.. Huhuhuhu....

Tgk... Tu gmbar perut aku yg dh puas aku sembunyikan. Tp nmpk sgt. Based on eating disorder aku yg makin menjadik2. Huhuhuhu. Aku kalu pregnant. Food is a compulsory. Like mcm aku bole mati kalu tak food. Mmg la kn. TP kalu 2 jam skali lapa apa cite beb. Aku dh nk lesson learned like 1st pregnancy dlu. Pg2 kul 8 mkn biskut ngn air, kul 10 mkn. Kul 12 mkn. Kul 3ptg mkn biskut lg. Kul 5 before msk mkn la buah2 ni ok sket. Tp kalu takde buah bli rojak / goreng pisang / laksa / kuih muih.. pstu mlm mkn lg. Huhuhuhu. So pregnancy kali ni aku igt nk control la sket. Takmo gemuk sgt. Bayangkan. Masa before pregnant. Berat aku 60kg. Masa kawin la. Aku kurus sbb stress. Masa br kawin pn stress sbb tetibe kene msk utk suami. Kui kui kui.. Pstu nk bersalin. Actually a week before bersalin, berat aku 84. someting2 aku tak igt. Bayangkan. 24 kg aku naik!!!!

Ni aku dh lama tak timbang. Tp aritu asenye dlm 60/62 cmtu.. Pstu aku kurus. Sbb apa ntah tu. hehehe. So around 60 la jgk berat aku(Boleh lak buat anggaran je bape. Kes kes kes kes...). Aku tak taula aku gi checkup ni bape berat aku.. Tp bese aku tak kene marah ngn nurse. Sbb still berat aku ok ngn jadual die. Tinggi mengikut bulan pregnant. So masih belum obesiti la kot? Tp checkup yg akhir2 tu aku kene tegur jgk. Byk naik ni dik. Tak turun kang susah. Muahahah. Org bese average naik dlm 1-2kg dlm 4minggu skali. Pstu ujung2 tu mmg naik mendadak. Sbb checkup makin cpt 2minggu skali. So 1-2kilo 2mggu. 4 mggu 2-4 kilo cmtu. Tp aku stiap kali check up pn. Average aku naik 2kilo keatas. Tak main bawah 2kilo. Tak tak igt. Penah ke 3kilo. Penah asenye. Muahahahaha. I'm like monster in the making. Huhuhuhuhu......

Tp still kali ni aku takleh ubah. Kalu aku tak mkn aku pening. Tp takdela asenk muntah. Cuma ase nk baringggg je. Aku takde uwek2 lg stakat ni. Cume berangin je. PStu aku cpt penat skit. Cpt takde mood. Kalu balik keje tu aku baring dlu tgk Sutera Maya br aku start buat apa yg ptt. Hubby aku tak paham. Huhuhu. Sampai ati. Tp die takdela mrh gila2. Sbb die tu jenis kalu marah diammm je. Kalu aku pakse2 dia tanya kenapa br die jd orang gila kuasa jap. Muahaha. Tp ko bole tahan ke laki ko diammm je taknak ckp apa2. Mana bole beb.

And waktu mkn aku. kul 730 brekpas ngn hubby. Ni kompem kene sbb kalu tak aku akan jd sedih giles. Yela ngn waktu keje die ntah hape2 skang. Sila paham kedudukan bini anda. ;p.... Lgpn die takde pe nk rush. Opis hour start 8:30. 7:30 tu kira sedang elok la kan. Pstu die balik lmbt tiap2 hari. Tak campo ngn ujung minggu lg. Wpn bos dia kata (Big Boss timb. CEO ke apa ntah), kalu balik kul 530 tu dia kira halfday. Kepala otak ko. Muahahaha. Ko jenis jmpe GRO lain la cite. Laki aku baik. Setia pada aku je. :p :p :p. TP amin kn apa salahnya kn. Amin... Hehehehe. So takleh la balik 530ptg. Huhuhu. Pstu lak opismate die dtg kul 9pg paling cpt. So takde hal la die teman bini dia mkn jap pg2. Memandangkan ptg kang balik lmbt. Even kekadang mcm tak smpt nk dinner sama2. Huhuhuhu..... Tp bini dia yg ngengada ni. Dh kul 10 pn sanggup tunggu. Kepala dh pening giler. Huhuhuhuhuhuhu..... Tp aritu aku smpai buat firdaus tunggu sklai. Smpai tetido2 anak aku kesian lapa. Ase besalah. Subuh2 anak aku bgn aku kasik die mkn nasik. Kekekeke. Takpe sayang lenkali mama suap Firdaus dlu ek. Huhuhuhu.........

Ha tak cite2 lg eating disorder aku kali ni....


Ha gmbar di atas adalah roti telur yg aku bli after aku breakpas. Ade skali aku bli kerepek 3 bungkus. Igt bole tahan la smpai 2 3 hari. Skali, sekali ngap je. Time tu gk abis. Muahahahaha. So aku mkn kul 730, kul 1030 lapa balik. Kul 11 aku dh pusing2 tanya sapa nk gi lunch. Kul 1230 - 1ptg lunch. Kul 230/330 mkn lg. Kalu ade meeting sib baik. kalu takde tik tik tik Aku turun carik mkn. Kul 6ptg gi umah mak aku minum ptg. Kekadang aku bli goreng pisang mkn kt umah ngn anak aku. Pstu lepas magreb dh msk tunggu laki aku ngonyel2 buah2 ke. Biskut2 ke. Pstu mlm mkn lg. Smpai 2 pinggan. Slalu laku aku aku cedok 4 senduk. Aku 2 senduk. Pstu aku dh ase kenyang. Skang sama 4 senduk. Pstu laki aku tambah sesenduk Aku tambah smpai 4 senduk lg. Muahahahahahahah. Alamatnya laki aku makin kurus aku plak makin apa? Lu piki la sendirik. Huhuhu.

Pelik ek. Ptt ruangan perut aku makin kecik la sbb ada bb. Ni mcm makin besar plak. Lmbt betul aku nk kenyang skang. Huhuhuhu

Tu je la nk cite. Tp stakat ni asam2 aku kalu tak sepinggan mmg toksah la. Mkn asam mcm mkn nasik. So baik aku rentikan la kot. Lgpn asam tu aku tibai org punye. Ptt laa sedappp je. Ekekekekek..

Huhuhu. Aku takleh control la. Cm ida ckp ko mkn la sikit2 tp byk kali. Masalahnya. Skali mkn tu aku mmg dh mkn byk. Pstu Lg 2 jam lapa balik. Huhuhuhuhu. Wht to do. Mgkin aku dh gi check up nnti aku insap skit kot.... Hihihii

November 20, 2008

Hemm..

Visitors blog aku dh menurun. Yeyyy. Suka plak. Yela that's means isu aritu dh reda kot. Hehehe..

Tp weird. Coz kekadang aku notice ada lg yg bukak post yg julung2 kalinya itu. Tp as far as dorg diam je. Takpela kot.

Tak da apa pn post tu kalu bc balik. Post selepas2 tu yg aku marah lg byk aku geram la maki la apa la suma ada. So kalu dorg nk claim apa2 mmg takda apa2. Bio jela. Bkn kene bayo pn kn. Muahahahahah....

Andd... Aku dh ada pendapatan kt nuffnang. Hahah. Ckp la skadar RM2. Ase nye takkan bertambah lg kot. Cos yelah. Isu dh reda. N aku takde carik psl lg ngn...... Sape2 lah.. Hihihihi...... Allah, bkn bole cash out pn. RM50 br bleh cash out. Nk carik pasal ngn sape plak ek. Ehehehehe.....

Ok lah, let bygones be bygones......So long so long.....

Mertua VS Menantu...

Smlm aku tahan ngantok tgk cite ni tp half of the story i'm not there in front the tv. I was somewhere between night n day. hehehehe...

Ckp psl mertua ni tingat plak masa kenduri abg Hubby aku. Aku dok baring2 dlm bilik. Skali Hubby aku ckp. Segan Abg mertua u nk salin bj u baring kt dlm. Apa dia? Abg Mertua? Wakakakaka. Dgn yakin nya die jwb. Ha ah ye Abg Mertua. Apsal pulak? :p....

Ok sambung cite psl yg aku nk cite sbenanye. Ade 1 scene yg tunjuk Rosyam (AKASHAH) sayang kt mak die sgt. Die just pegang tgn pompuan tu n senyum2. Pompuan tu pn mcm pegang tgn 'anak' die tu. Wpn pegang tgn tu pn dosa. Tp takyah la nk peluk2 mcm Rosyam Nor ngn Fauziah Nawi suke buat tuh. Siap tegakkan benang yg basah ckp. Kitrog peluk demi kerja bkn ada sebarang nafsu pn. Tp kalu tgk scene dorg peluk mmg geli. Kt mana tetek fauziah nawi lg. Kt mana tgn Rosyam lg. Aku tak nmpk mcm mak ngn anak pn. Nmpk mcm geli. Uwek... Pstu ustad kata, Nk peluk boleh, tapi kalu dah perbuatan tu dosa tetap dosa. Sesapa pun tak boleh dipersoalkan. Kalu aku sambung lg. Sy dh igtkan kalu awak tak bole terima, kerja sy dh selesai. Tp perbuatan tu mmg berdosa. Wpn sekadar lakonan. Sbb tu org dlu2. Before zaman p-romle lg. YG blakon sume lelaki. Sbb mmg sensitip sbenanye bersentuhan ni. Kalu tgk ada 1 cite arab dlu. Nk tunjuk hubungan ibu dan anak. Hanya dgn baris kata2. Siap anak dlm langsir (Sbb nabi, dorg kn takleh mimik muka nabi) ibu kt luar langsir. TP bila baca baris kata2 tu aku dpt rasa kasih sayang ibu dan anak tu.

Sebenarnya kalu sekadar lakonan pn. Kita jgnlah sampai melampaui batas. Menghalalkan yg haram. Haram tetap haram. Kalu kita lantang sgt nk ckp bende tu betul. Boleh mmg boleh. Tp dosa tanggung sendiri maa. Aku tak igt ustad tu ckp apa. TP something like. Kita jgn terlalu taksub nk kata. Kerja kita buat tu halal. Dan apa kita buat tu semata-mata kerana kerja kita. Padahal kita mengikut ckp dan seruan Syaitonnn nirajim.

Sekian terima kasih.

Hadiah Dari Langkawi...

Kita senyum dlu... :D :D :D...

Hehehehe...... Smlm ada 2 cerita. Tapi dua2 kene takleh cite. Kes kes kes... 1 sbb hubby aku. 2 pn sbb hubby aku gk. Hergh... Takpe. Ikot ckp suami dpt pahala. Tp igt. Bwk bini gi checkup pn ada pahala gak. :p

Aku ase lebih tenang hidup aku 2 3 hari ni. Alhamdulillah.. Ase nk tersenyummm je. Hehehe. Tp aku hepi mcm ni. Bagus la cmni. :D.........

Ni aku sbenanye nk share hadiah ida bg sempena Honeymoon trip die bersama baby kacang dia. Kekeke. Jeles aku jmpe die dh 3 bulan lebih. Tp perut leper lg. Aku dh 2bulan lebeh. Perut dh mcm 4 bulan. Ok la tu. Last pregnancy perut aku 3 bulan mcm 6 bulan. Muahahahahahahahaha. Aku kembung kuat last pregnancy. This pregnancy ok la sikit. Tp tak kembung boncet la plak. Hohohhoho........Dh tak sheksi dh i... ;p...... Alamak bahaya ckp seksi2 ni yakob baca. Muahahahaa. Malu aku yakob ko ckp ko peminat blog aku. Oooo dlu 1 opis ko tak minat.. Dh lain2 opis br nk jd peminat. Ekekekeke... Nnti ko bukak la blog gk lepas kawin. Cite pengalaman ko lak. Aku lak jd peminat. ;p........

Ok bebalik kepada Honeymoon Trip ida, berbeza ngn aku n hubby. So far die ngn hubby dia kt sana Alhamdulillah... Tenang je. Wpn 7 mlm tuh kt sana! Aku ngn hubby mmg klau gi bercuti, Maks 3 mlm la kitrog bole stand each other. Sbb after 3mlm tu hubby aku akan start bosan ngn makanan kt tmpt tuh. Die akan mula bosan ngn keadaan sekeliling. Die akan mula bosan dgn eksited die masa br2 smpai. Manja kn laki aku? Muahahaha. Die mmg cmtu aku dh paham dh. Tp lelama kekadang aku geram gk. Muahahahaha. Tp aku pn sama. Mcm ada 1 peel pelik. Tp of cos la aku taknak sebut. Kekurangan diri wtpe nk sebut kn. Muahahahah. (Sbenanye aku lupe tp mmg ada. ;p)...

Aku sbenanye tgh tunggu review ida tentang tmpt2 lawatan dia. Terutama cable car ngn island hopping! Aku tak pi island hopping masa kt Langkawi. Yela masa singkat. Besenye kt Langkawi masa lebih utk shopping2. Hehehehehe.... Tp aku dh serik bli minyak wangi kt Langkawi. Konon je murah. Padahal yg jenis EDC - Colonge punye. Hampeh btol. Pakai kejap dh ilang bau. Ptt bli yg EDP - Parfume.... Br la wangi bertahan lama. Ada kt sogo eh. Aku dh usha2. Tp hadiah beday hubby aku igt nk blikn jam. Sbb tu lebih penting. Wallet hubby dh bli sendiri. Minyak wangi tggu i punye habis ek. Nnti kite bli sama2 :D. Duit bonus is reserved for katil baru kitorg n katil pedaos. Yeyyy tak saba nk ada katil br... :D

Cite byk gmbar tak up2 lg. Muahahahahaha.. Ok2 aku up gmbar utk tontonan kalian semua.... SEKARANG!!.....

Toblerone : Aku tau mkn benda alah putih ni masa kenal ida la. Aku sbenanye tak suke White Chocolate sbb bg aku white coklat ni Artificial Chocolate. Hehehe. Tp toblerone punye mmg sedap. Coklat putih lain aku takleh masuk. Tp toblerone ni boleh...eheheheh.. Sory hubby. I tak bawak balik umah yg ni. I bwk opis. Sbb i tau u pn hantu coklat putih. Mcm u belasah Ferero Roche I. Huhuhu. Sib baik 1 layer je die mkn. Ada lg 1 layer. Huhuhu. Sib baik kelmarin die tak jmpe. Smlm dia tau pn sbb nmpk aku tgh mkn. Huhuhuhuu.... Ferero Roche tiada dlm gmbar sbb dekat dlm peti ais kt umah. Hihihihi...

Ni pencil. Betul ni ada mata. Tp aku tak bukak plastik tu. Takpela letak tepi bunge. Nnti tau la bunge tu dtg dr jauh. Dr LANGKAWI nyahhh.. Hehehe. Tenkiu ida...

Bunge ni aku dh bwk balik umah. Sbenanye masa mula2 bukak tak pasan dlm kotak tu ada coklat. ada pencil. Dh kuarkan br pasannn. Tp masa tu ngn pedaos. So pedaos dpt mkn coklat putih. Abah die je tak dpt. Nnti la kalu aku kesian aku bwk balik 1 utk hubby. kui kui kui...

Oklah. Nature dh calling2 nih. Dh ujung2. Kene pegi sekarang. Hehehehehehehehehehehehe...

November 19, 2008

Angin...

2 3 hari ni berangin btol perut ni. Rasengan bak kate ida. Hehehe. Slalu senang je nk berg2. Ni susah plak. Dh mkn byk pn tak berg2 lg. Tp minum air panas mmg berg2. Ooo aku byk sgt minum air sejuk ko. Hehehehe. Tak hilang dahagala minum air panas. Heheheh..

Nk cita psl mlm smlm. Tp ada org tu mcm badmood lg. Takpela. I simpan je la cita tu ek. Sian kt dia. Tiap2 mlm balik lmbt. Balik2 lak dapor tak berasap. Kekekek.

Tu je nk update arini. Takde bende nk update pn nk update gk. Hahaha. Yg psti arini byk baca kisah melodi plak kene terjah. Kesian Michelle. Hehehe.

November 18, 2008

Tapisan Keselamatan..

Aku rase aku fail tapisan keselamatan. Hehehe. Takpelah sejak fail induksi aku dh bole trime kalu aku fail tapisan gk. Tp dlm clause die ade sebut. Kalu aku fail siap bole diberhentikan. Ayoyoyo. Hahahaha. Aku bole gelak?

Yela sbb aku ni tu la. Kalu dh fokus jmpe kawan baik. Aku fokus kt die je la. Aku piki psl die jela. 2nd thing aku piki nk balik opis cpt. Ntah la. Aku ase mcm kt skolah. Kalu balik lmbt takot kene marah ngn bos. And mmg, aku balik2 je. Lepas dok 2 3 minit. Kene panggil ngn bos. Pheww. Sib baik bkn sbb nk marah. Sbb nk kerah soh buat Fail Meja. Hihihihi......

Sori ida. Aku mmg nk amik cuti. Tp memikir dh amik cuti byk nextweek. Aku ase mcm takpela. Takyah la cuti ek. Ehehehe. Tp mmg tak puas pn. Byk lg bende kite tak cite kn. Kekekekek....

Aku tgk ida dh makin berselera mkn. Wpn cm pelik skit. Ala tp takdela pelik cm freak tu ha. Cuma lain la dr cara mkn ko dlu. Tp takdela lain sgt. TP still dh ok dr aritu awal2 time aku jmpe ko. Mcm tgk mkanan tu mkn pn sebab terpakse. Ciann ko. Dh la mcm nk demam kene teman aku buat bende renyah ni. Bila la kite kan berjumpe lagi. Ei nextyear amik cuti nk. Patu aku nk blanje ko mkn. Heheheh. Tak kire. Haa tak pn aku teman ko bli brg baby kn. Kat sogo murah weih... Hehehe

Haaa td aku balik putrajaya. Aku bejaya jmpe jln yg sepatutnya. Tu la cpt skit aku smpai tu. Aku ikot signboard Kuala Lumpur kaler ijau. Br pasan ade 2 jenis signboard upenye. Kekekekeke. Igt2. Balik ikot sign board kaler ijau ek. ;p...

Okla aku nk mkn la. Lapaaa padahal dgn ko dh mkn bykkk td.. Kekek. ei nk tau tak aku lansung tak pening. Lansung tak lapa jmpe ko td. Padahal aku bese kul 730 dh mkn. Wa ckp lu. kekekeke. Magik2... ;p...

Sonok sgt jmpe ko. Ase nk tanya ade kosong tak kat putrajaya. Hehehe. Tp nnti kalu keje ngn ko aku ni suke nyusahkan org. Takot ko lak tak suke kt aku cm org kt opis aku skang ni. Hehehehe.... Takpela. We stay this way. ;p..

Merepek dh aku ni. Ok la babaiii....

p/s : patut tuka tajuk. A Post Dedicated to My Good Friend. Kekekeke...

November 17, 2008

Aku Malas...

Aku hidup ni bkn utk menghepi kn org lain. Bkn utk jaga hati org lain. Bia la apa korg nk kata lepas ni. NK ckp blakang. Nk buat muke. Wpn aku tak tgk. Tp aku bole rasa. Dgn jawapan2 sinis cmtu.

LANTAK. Aku tak heran lah. InsyaAllah. Allah tu maha adil. Hidup aku takkan kesunyian wlau tak disukai oleh korg.

Aku dh cube buat sehabis baik. Kalu still aku dianggap hanya menyusahkan org. Hanya utk korg buat pandangan sinis. This is it. This will be the last time i ever HOPE you guys will be my good friend.

Nampaknya aku kene contact balik kawan2 lama. Aku takleh adapt ngn environment mcm ni. Sorry. Ko bole pegi JALAN sana.

Update dr Henpon Abah...

Special request dr abah. Amboi rajin abah baca blog mama skang ek. kekekekek. (Mode Blagak tak kene tempat.. ;p)

Ni masa mama nk gi PD aritu. Aboh amik masa mama naik opis buat susu. Huhu

Ni masa mama kt PD. Mlm2 aboh msti gosok gigi die. Ni gaya konon2. Gaya sebenar ialah tgn kaki firdaus kene himpap. Pstu tgn abah sbelah pegang muke. Sbelah gosok. Itu adalah gaya paling kijam tp paling efektif.

Ni masa kt kg smlm.. Time pedaos main mainan abg atip. Kalu abg atip ada jgn harap. Heehehe

Aksi Pedaos Setahun 3 Bulan

Setelah 4 jam connect kan Henpon ke pc. Tetibe dia jadi sehat. So aku bole la up sesikit gmbar pedaos. Hehehe...
Mama n Abah dh ajo mkn eskrem... Huhuhu
Memula nk bg ase sikit je. Skali kene rampas. Huhuhu. Taknak pulang balik lak tu..

Bibir tebal tu ikot sapaaa la tu... :p

Firdaus suke gune kuasa veto. Dok ai ai tu. Maknanya Mai Mai Mai. Bak sini mai apa sj ditangan anda kalu tidak sy nanges. Huhuhuhu...
Lagi satu Mamat bergigi 8 ini suka menggeget. Tp hanya geget abohnya. Mama selamat. Muahhahaa

Nanti2 mama update lg ye syg. Tp ini je pn yg ada. Sbb wiken baru ni henpon abis bateri tak smpt nk charge. Tak smpt ke malas? Sama la tu. Ehehehehe...

Pencarian Resipi Gulai Tempoyak...

  • 10 ketul ikan patin (saiz sederhana) asenye aku pakai ikan lain. hihii
  • 3 ulas bawang merah (jgn byk,nanti xsedap) takde bawang putih ek. hermm..
  • 1 cm kunyit hidup (xde, blh guna serbuk kunyit) checked!
  • 5 cm lengkuas -aku taknak letak ni pahit..
  • 3 kuntum bunga kantan (saiz sederhana) - ni pn pahit gk.
  • 15 tangkai cili padi ( xnk pedas,kurangkan ) checked!
  • 10 tangkai daun kesum checked!
  • 3 keping asam gelugur @asam keping checked!
  • 5 sudu tempoyak ( lagi byk, lg sedap dan kuahnya pekat ) checked!
  • air secukupnya ( nk kuah byk, msk air byk ) -takyah letak santan ek..
  • garam secukup rasa
  • 3 batang serai -wah byknye serai, kalu ikan bese takyah byk2 kut..

Cara-cara

  1. Basuh ikan patin hingga bersih. (Basuh dan rendam dengan limau nipis, asam gelugur/asam keping dan tepung gandum selama sejam untuk menghilangkan hanyir. Buang duri/bisa ikan patin yg ada dekat insang semasa basuh ikan.)
  2. Tumbuk bawang merah, kunyit hidup, lengkuas dan cili api hingga lumat. serai diketuk.
  3. Masukkan air secukupnya di dalam periuk dan masukkan serai, bahan-bahan yang telah ditumbuk tadi bersama dengan tempoyak serta asam gelugur. Biarkan mendidih.
  4. Masukkan ikan satu persatu. ( Hati2, tekstur isi ikan patin lembut)
  5. Selepas itu, masukkan bunga kantan, daun kesum dan masukkan garam secukup rasa.
  6. Biarkan mendidih di atas api yang sederhana. Bila kuah pekat, bolehlah diangkat dan dihidangkan.
  7. Enak dimakan ketika ikan patin gulai tempoyak ini masih panas.
Wah.. mcm best je. So bahan2 yg aku takde lg...

1. Daun kesum
2. Tempoyak
3. Ikan

Tak saba nk test. Hihihi...

Mak Tiri Suami Mimi Ranggi

Nafi ada hubungan istimewa dengan seorang artis wanita, tetapi apabila sepupu bau-bau bacang sebelah mak tiri suami Mimi Ranggi tanya, artis wanita itu mengaku memang dia ada ‘affair’ dengan artis lelaki terbabit.

Habis dimakinya artis lelaki itu. Dia kata artis lelaki itu datang kepadanya bercerita masalah rumah tangga dan menagih simpati sampai artis wanita itu jadi kasihan dan rapat dengannya. Memang pandai berlakon sungguh artis lelaki itu. Sebab kadangkala dia sampai menangis cerita masalah yang direkanya sendiri.

Kau nak jadi begitu ke wahai artis lelaki yang berkenaan? Buat penafian, tetapi tak lama selepas itu kena tangkap basah. Opsss... macam pernah ku dengar kisah ini.





Bukan aku yg tulis. Gayah Gebu yg tulis. Hihihi.

Tp btol la aku ase, mcm bkn fitnah. Takot jgk kalu fitnah kn kita yg berdosa. Tp tu la. Dpn wartawan siap nangis bagai. Konon sedih sgt lah. Tp bini dtg jauh2 ke lokasi. Dia bkn nk pujuk bini. Naik kete balik rumah. Bincang lek lok. Kalu betul die suami yg baik. Msti die buat gitu. Kt umah ko nk tonggang tebalik lantak la kn. Klau malu ngn anak2 sewa otel. At least bwk berbincang. Ni dia salahkan bini dia. Nasib baik bini dia dh tak malu ngn tu suma. Tp bini dia siap mintak maaf suma. Kalu btol die serik ngn apa terjadi dlu. Kesalahan tu tanggung bersama. Kekecohan tu sama2 salah. Sama2 betulkan. Apa2 berdiri di sisi bini kau.

Tu pasal bila aku baca paper. Dia blah gitu je ntah ke mana. Bini lak balik naik kete sendiri. Sedih aku. Sian kt bini dia...

Ego, ego jgk bang. Sapa tak ego. laki i pn ego. Tp lu pikir la sendirik. Muahahahaha

10th Weeks..

Aku takleh trime org pggl aku Mak Yong. Aku blom boncet lg la wei. Muahahahah. Wpn dh ada sbenanye kadar keboncetan hakiki. Tu mmg boncet azali. Aku blom bole accept lg keboncetan tu utk aku gdigelar Mak Yong. Muahahahahaha. Tunggu la aku dh 6 bulan. Time tu aku nk jln pn tak larat. Hehehehee..........

Well pengalaman pregnant ni mmg tak mengecewakan bg aku. Petama2 skali kalu time hubby ada. Apa je bentuk kemalasan aku. Die bole adapt n bole trime. Cuma bila dh 10kali asek die je. Mula la muke naik masam mencuka. Muahahahahah. Time tu jgn cobak2 aku buat lawak. Hai perang besar la gamak nye. Hihihihii....

Smlm siap kuar statement : U ni i tgk sejak ada tenet ni makin malas. I tarik tenet tu kang. Muahahaha. Sudahnya aku tak login tenet lansung 1 hari smlm. Lgpn byk bende tak settle weih. Btoi gk. Melobih2 la plak kn. Ekekekekek.

Pregnant kali ni mmg kow2 nye aku nk mengidam. 1. Gulai tempoyak. dh 2 kali mkn. Tp still bkn gulai yg tu yg aku nk. Aku nk yg lain. Pstu yg penting nk masam2. Hihihi. 2. Aku nk mkn kt Baskin n Robins. Sesudu pn jadilah. 3. Aku nk mkn kt Dome ke, Gloria Jeans ke. Coffee Beans ke. San Fran ke... Muahahahahaha. Lempang nak? Takdelah. Ni bkn mengidam kot. Sj je teringin. Lama gila tak gi mkn kt tmpt2 tuh. ;p.... Aku masa 1st pregnancy pn takde mengidam apa2 pn. Sbb aku bkn jenis cerewet psl mkn. Janji ada bende nk mkn. Aku mkn je. Tp skang aku mmg tak lalu lansung tgk nasi beriyani. Dh bape kenduri ni aku mkn nasi putih je. Naik muak aku mkn nasi beriyani sejak awal2 tahun aritu. Patu time raya sume open house pn ada nasi beriyani. erghhh. Tak lalu gue. Hubby igt die ok je. Tak ler tak lalu cm aku. Smlm kenduri umah abg die. Die pn amik nasi beriyani. Makan 2 suap pstu muak. Slalu nya kalu aku muak 1-1 jenis makanan tu. Die pn sama. Suke ikot aku. Contoh aku pakai bj oren ke itam ke. Die msti follow. Dr sbelom kawin time mula2 bercinta lg cmtu. Ala2 sehati sejiwa la konon. Igt lg time becinta dlu. Masa tu awal2 la couple. Pstu aku pakai bj oren. Tup2 die gi tuka bj. Dlm ati aku kot2 pn nk sedondon, pakai la bj lawa skit. Bj u tu buruk skit la. Muahahahaha. Tp of cos la aku tak ckp kn.. Hehehehe... Sbenanye sedondon ni perasaan aku je. Muahahaha. Smpai skang hubby aku tak ngaku. Lantak pi le. Aku tak kisah pn. Tp nextyear aku igt nk tuka peel. Aku nk bli bj raya sedondon, mcm setengah2 org tuh. Cm best plak ek. Hari raya petama die dh tau nk pakai bj apa. Nnti die bli sedondon laki die n anak2 dia. Aku pn nk buat la. Lgpn tu je cara aku sudi bli bj utk hubby or hubby rajin skit nk bli bj dia. Hehehe. Kesian hubby. Tahun ni selai je bj baru. Pentingkan anak2 n bini nya bj dlu.. Sbenanye bkn pentingkan anak bini penyebab utama. Sebabnya die takde time weekend bekerja. So tak smpt la nk shopping. Muahahaha. Dan kami bkn jenis mlm2 dh penat gila gi shopping. Baring2 tgk tv. Kul 930 dh masuk tdo. Mcm mlm td. Patu aku kul 5 dh ase mcm telebih tdo. Tp jeles hubby ngn pedaos tido lg. Kul 6 br bgn jgk. Muahaha. kalu kul 5 bgn dh mcm2 keje setel.. Hehehehe...

Haih tak tau la nnti anak 2 cmne. Aku igt nnti aku nk bli 1 katil la utk pedaos. Tak muatla die tdo ngn aku n hubby. Patu katil kami kn katil jenis kayu lembek tu. Dh roboh. Ceee salahkan kayu. Muahahahaha. Ala set bilik tdo jenis murah2 punye bli dlu. Igt nk bli katil baru utk kami gk.baby takpe die bleh pakai katil abg dia. waa pedaos dh jd abang. Nnti la ajak mk aku shopping msti die suke kn.. Hehehehe......so 1 bilik penuh ngn katil. Baju2 suma 1 bilik.

Aku pn dh taktau aku nk cita psl apa sbenanye. Tu jela nk cite arini2. Nnti2 kalu ade idea aku sambung lg. Daaaa. Mana la si ida comot ni tak mengonline kn diri lg.. Hik hik Hik....

November 15, 2008

Selamat Pengantin Baru Pn Roshda...

Roshda ni tergolong dlm kwn terbaik, gemilang, cemerlang dan tak terbilang aku. Hehehe. Memula kenal minah ni ase bengkek je. Yela aku br confirm ngn pakwe aku time tu tetibe die asekkk callll je. Upenye die call tanya psl org lain.. Kekekek. Tak sangka leman datang gk kenduri ko ek gurl...Hehehe..

Byk btol pancaroba minah ni ngn suami die skang. Wahhh dh suami dh... Tahniah. Mlm ni tros shoot je wei. Lepas post ni jgk aku akan sms ko soh ko bc blog aku. hahahaha. ;p....... Eh ape lak ko yg shoot kene soh matleh shoot....

Tak bestnye camera rosak. Phone rosak. So takde gmbar. Cun gila kwn aku sorg ni tadi. Pakai bj sedondon pink purple. Seksi lak tu. Hahahah. Tergoda matleh. Tp aku tgk dh takde daya mamat tu agaknya mlm ni. Hahaha.... Apa yg penat sgt tu matleh oiii... Kan ke ni br kenduri umah gurlz. Blom lg umah ko... poyo je nk penat... ;p... Ke buat2 penat...tau2 jeee.. Seranggg....... hehehehehe.....

Tahun lepas, aku igt lg. Aku pnah marah giler waktu gurlz ckp ngn aku die dh baik ngn matleh. Aku sbg kwn gurlz takleh trime gurlz trime dia balik. Kekekek. Tp aku tak sedar kekuatan cinta seorang kekasih. Cewah... Tula betapa sabarnya kwn aku sorg nih... Dan lama2 semua kwn2 baik die.. Dpt trime matleh semula Alhamdulillah.. Susah org ramai kwn baik ni.. Die dh ok kawan baik die yg emo terlebih... Hehehhe..

Aku dh penah cite apsal dorg bergolak 1 masa dlu.. .Mls nk ungkit la kn. Lgpn kn tak elok... Takpela ek gurlz. Kite sama2 try lupekan... Pandang ke depan...

Segala air mata, suka, duka, tangis sebelum2 ni, mgkin berbaloi dgn kebahagian yg akan ko kecapi nnti. Amin... Moga2 dikurniakan anak yg comel kiut miut... Dan dapat menyambung zuriat org2 islam semesia sekalian. Apa la aku merepek ni. Hehehehe.... Aku tgk ko btol2 penat tadi. Tp still make up ko cantik siot. Sape makeup. Mintak kontak wei..

Aku ni dh mcm tulis ucapan kad kawin plak kt ko. Hahahahha. Yela aku dtg bwk angpow je. Tak smpt nk bli hadiah. Hehehehe.... Nti bole la dtg melawat umah ko ek. Macam mak ko ckp, tahun dpn raya jgn cari umah makcik lg. Die dh ada umah sendiri. Pedas oo mak ko. Tp takpe aku paham. Org melaka mmg cmtu. Hahahahaha........

Kalu dpt aku mmg nak tangkap dh gmbar kt kenduri ko. Kalah Sure Heboh. Bape milion abis wei. hahahahaha... Dgn khemah smpai 10. tak campo lg khemah utk msk..... Sedap gilos aku mkn. Rugi amik sikit. Stiap kali nk mkn kene que panjang... Mcm kenduri artis lak. Kekekeke. Aku dh nk ke 2nd round td. Sib baik kuyu ajak balik.... Sbb terbau AJK JKKKKK Umah Flat ko goreng ayam lg.. Lazat... Lauk ayam msk merah coklat. Wpn coklat tetapi kelazatannya. Perghhhh. Pstu Lauk Pucuk Tempoyak ke apa nya yg pucuk2 campo2 masak lemak pstu letak tempoyak ngn petai. Marveles. Pstu sambal goreng... Kurma Daging.. Ape yg ade timun ngn carrot potong panjang2 tu.. Jelantah ek? Pstu Acar buah. Tp dh tinggal kuah je. Buah dh abis masa aku smpai. Huhuhuhu. Gila pirahna tetamu sume. Leman aa ni die yg rasmi. Kekekekek...

Ko busy kn td. Dok kt pelamin tak gerak2. Ntah sama2 aku tgk bergambar la. Cium2 la. Matleh nk gerak pn takleh. Hahahaha. Busy btol pengantin. So bia aku repot apa jd kt dewan khemah...

Aku sampai2 Perghh penuh seyyy ngn manusia. Pstu memusing carik member... Last2 jmpe Julie n Hubby, Ash n Hanim, Pstu duduk mkn. Azim n Ex-Pakwe julie smpai. Pstu siap ade mamat mana ntah ngorat julie. Siap buat2 nk terjatuh atas julie. Tros aku tgk hubby julie pelok dia. Hahaha. Kesian julie. Tu la sapa soh ko comel sgt. Hahahahahaha......

Pstu ayaq smpai ngn jeng jeng jeng dia.. Farah. Same upe minah tu ngn gambar dlm Friendster. Comel je. Kuit je. Tingat kt Linben. Huhuhuhuhu.Nk wat cmne takde jodoh ek.

Pstu cfoo, mr.tapi and juwe smpai. Ko tgk tak juwe nye rambut? Aku mcm geli plak die straighthen. hahaha. Tp nmpk la hensem sket dr dlu kot. hahahah.. Pstu kn anak aku nye beday sama ngn die. Die ckp bagusla nnti bole perangai cm aku. Tros trang dgn direct aku tros ckp. Taknak aku. Muahahahahahah. Kecik ati juwe aku ckp gitu...

Pstu Apit plak smpai ngn tentera2 die. Aku ase member opis die kot. Nk kate adik badik tak same lansung muke. Die tak bwk kali ni jeng jeng jeng dia. Tp ayaq kate asenye nnti die jalan dlu. Muahahahah. Aku ase tahun dpn ni geng2 lelaki lak nk berbini. InsyaAllah. Cfoo dh tunang. Kompom dh bulan 3 tahun dpn. Alhamdulillah. Siap cite td. Aku ngn minah ni dh lama. Dh lebih setahun dh. Muahaha. Poyo kalu lebih setahun makna ko serius la? Yg minah2 dolu2 tu. Apa cite weih. Muahahah. Takpela janji ko dh nk kawin pn kn. Hehehehe..

Tula member2 Aku. oooo lupe cite psl sorg mamat ni.. Zero n Ida pn sampai gk in between tapi n juwe td tu la... Serba biru dorg... Zero lambat wpn dekat sbb br balik keje. Die kene keje Alternate Saturday. Aku ckp kt ida. Sian Zero kene keje sabtu. Sambil aku lupa lak. Laki aku tiap2 sabtu (Jgn kn sabtu kadang2 ahad pn kene keje.. huhuhu)pn keje. Muahahahahahahah. Ckp org je lebih.....

Pstu kami pn pulang. Singgah tesco shah alam. Besar gilos smpai penat kaki berjalan. Bli beras dh abis. Bli berus gigi dh abis. Bli Sabun Mandi pedaos dh abis. Bli Ikan skit nk msk mlm ni. Karang sebut mkn luar Hubby parang aku lak. Muahahaha. Ada bini tp asek ajak mkn luar je. Die tak suke mkn luar... Wpn kene msk sendiri pn takpe.. Janji tak mkn luar slalu sgt.. Hehehehe. Tp skg weekdays mmg slalu mkn luar je. Sbb die balik lmbt. Aku susah skit nk msk kalu ngn pedaos je... Masak aku suke tp basuh pinggan n kemas dapo aku malas skit nk buat skang... hehehehe..

Lepas itu kami pn pulang. Lege smpai2 pedaos tros tdo. Smpat la aku kencing2 smyg and sidai kain yg basuh pg td. Sib baik tak masam. Muahahaha.

November 14, 2008

Homoseks....

Aku petik ayat2 ini daripada blog ibnuzain.

Dalam ayat:160-164, Allah mengisahkan langkah dakwah Nabi Luth menyeru kaumnya supaya mematuhi perintah Allah serta menjauhi larangan-Nya. Nabi Luth mengecam kelakuan dan perbuatanmereka yang keji khususnya amalan liwat atau homoseksual.

......

Kemudian ayat-ayat seterusnya menggambarkan balasan Tuhan terhadap Kaum Nabi Luth,sebagaimana maksud ayat:172-173:(172) Kemudian kami hancurkan yang lain (dari pengikut-pengikut Nabi Luth)(173) Dan kami hujani mereka dengan hujan (azab yang membinasakan); maka amatlah buruknyahujan azab yang menimpa kaum yang telah diberi amaran.Balasan azab Allah ini juga disebut, dalam beberapa ayat yang lain.

Antaranya ayat:34 surahAl-‘Ankabut yang menerangkan tentang kedatangan utusan Allah iaitu malaikat-malaikat untukmembinasakan penduduk Sadum. Firman Allah maksudnya: “Sesungguhnya kami (diutuskan) untukmenurunkan atas penduduk bandar ini azab dari langit, disebabkan mereka melakukan kejahatan(kufur dan maksiat)”.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalu kita baca tafsir-tafsir yg dinyatakan dalam Al-Quran, byk menyebut hubungan lelaki dengan lelaki. Sesungguhnya sebenarnya aku rasa manusia ni dh makin jauh menyimpang. Itulah sekarang dh ada golongan yang dinamakan Pengkid. Sedangkan hubungan lelaki dengan lelaki dianggap keji, jijik dan hina. Apatah lagi hubungan perempuan dgn perempuan.

Kalu kupas lg post ibnuzain ini, dlm seruan nabi luth ada menyebut something like, kn Allah dh bg isteri2 kepada kaum lelaki. Apa lg tak ckup? Something like that.... Sama jgk perempuan. Lelaki adalah utk perempuan. Apa yg mereka cari sesama jenis?

Mgkin fatwa yg dikeluarkan tidak berapa lengkap. Al maklum, yg buat pn manusia, byk kekurangan. Btol ada setengah pendapat aku rasa, patut haramkan maknyah jgk. Sbb golongan maknyah lg daring skg. Siap ada blog. Siap ada majlis ratu cantik tu. Wa ckp lu. Dlu2 aku rajin la search. Skang ni tak rajin plak.

Takdela kan. Wpn kita tak nmpk keseriusan bende ni mungkin, tp bende ni agak serius. Contoh paling simple, golongan2 ni sbenanye boleh mempengaruhi zuriat kita... Aku tgk ngn mata kepala aku sendiri, sorg mamat yg mulanya lembut sikit, kwn ngn golongan yg lembut habis... Tros lemah gemalai. Kalu iman tak kuatla. Tp mcm mana kita nk kawal pn. Kdg2 bende ni luar kwl kita.... Sbg ibu/bapa.. Kita hanya mampu berdoa dan menasihat.. InsyaAllah.....

Aku jgk nk tanya dorg ni apa yg dorg dpt sbenanye? Selain daripada melayan nafsu serakah je sbenanye. Mcm dlm ayat2 Kisah Nabi Luth td tu, di sebut, golongan2 ni sbenanye seumpama BINATANG... Aku bkn menghina. Tp itulah kenyataan... Kn Allah dh bg kita, jantina masing2. Knape perlu kita ubah? Siapa kita nk ubah. Mgkin naluri dan kemahuan kita tu adalah ujian. Ujian utk mempertahankan akidah kita. Mempertahankan keimanan kita. Ketakwaan kita. Kepercayaan dan pegangan kita.... Mgkin ckp senang dr empunya badan cuba melawan. Lgpn inilah salah satu tanda akhirat. Sbenanye. Lg kita cube nk betulkan lg payah. Umpama menegakkan benang yg basah. Wpn yg kita cuba bwk dia tu bende yg betul... Mgkin pada mereka kita yg tak betul...

Tapi ada fatwa pn tp tiada penguatkuasaan. Tak guna jgk pn sbenanye. Sedangkan undang2 Allah pn diperlekeh. Inikan pula undang2 manusia. Nauzubillah....

Pada aku 2 bende :

1. Fatwa tu pd aku berat sebelah. Wpn terang2 dlm Quran sebut psl golongan lelaki-lelaki haram dan dilaknat Allah, kiranya Fatwa tu utk golongan perempuan-perempuan. Utk lelaki guna Al-Quran. Tp bg aku wajar jgk diharamkan Mak Nyah. Tp mcm mana nk betulkan balik golongan ni? Eishh. Aku pn tak tau. Mmg mati akal aku. Huhuhuhu.......

2. Aku rasa wajar ditayangkan video kematian tu disekolah2. Tp bkn la skolah rendah. At least dh darjah 6. Dh bijak sikit. Takot budak2 tu trauma. Fobia. Ataupn lg teruk lg dh imun dgn video tu. Sbenanye kalu tgk kecik2 dh besar tak mustahil dorg lupa.

Alaaa laki aku ni kannn erghhh. Takpelah aku sambung nnti.

Tak Peduli..

Chewah mcm nk karang lagu plak kan. eheheheheh...

Aku nk sound awal2 ni. Post kali ni aku nk kutuk laki aku. Pada sesapa taknak share dosa tolong jgn baca ye. ;p.....

Aku sbenanye lupe dh pn. Apa pasal aku kekadang tu mcm ase diri aku ni tak dihargai oleh seorg lelaki bernama suami. Huhuhu. Kita nangis dlu. :p....

Tapi pg td dia dh buat aku igt balik kisah lalu. Muahaha. Tu la aku jgk yg salah. Sape suruh aku sms die time2 keje ni..Huhuhu....

Takde kes die gini.... Kn aku dh 10weeks (Ahad ni genap la 10weeks) patu aku dh terasa2 anak aku gegar2 dlm perut. Hik Hik Hik.... Mcm memberontak. Mamaa tgk la adikkk. Adik pn anak mama jgk.. Heheheh. .Yeyeye mama tgh carik masa sesuai nih (Again emo lebih aku ni... ;p)...

Patu aku tau hubby aku kalu time keje die mls nk layan phone call aku padahal free je celcom family package tu kn. Huh...... Tau la busy.. Tau la die sorg je keje cimb bank.... Huh lg..... Pstu aku tanya la. Aku kalu bole nk dia ada skali time aku gi checkup.. Wpn dh 2nd child. Hubby aku ni die bkn mengelak. Tp kelemahan die. Die tak pandai nk prioritize. Tak pndai nk bgtau bos. Bos sy nk bwk wife gi maternity check up sat.... Kalu bos kata kene kerja. Kerja. Wpn aku bg cadangan book date awal2. So plan awal2. So bila bos kata kene keje. Aku dh book dia awal2. So pointnya kt sini. Aku bkn 1st priority dia. Kalu aku dh book dia pn. Tp bos die kata KENE KEJE.. Then keje it is... Hua hua hua hua..... Tu yg aku sedih tuh... Sapa la tak sedih kn......

Pstu die reply sms aku kata... Kalu arikeje takleh. Kalu wiken insyaAllah. Masalahnya kalu wiken kekadang die kene keje gk...Dan selalunya dr pg smpai ptg. Paling cpt pn die bole balik kul 6ptg....Pg2 kul 9pg dh kalut2 nk kuar. Ok aku bole tahan lg.... Aku dh lama tak nangis nih sbenanye... Hua hua hua...

Patu aku tepon dia. Sblm tu aku dh tepon pusrawi. Aku mcm suka lak kt pusrawi wpn lelaki yg jwb. Suma yg aku tanya ada. Stiap kali checkup ada ultra sound... Ala wpn kene baya tp mmg aku nk doktor concern psl ultrasound ni. Special sket. Tiap2 kali check up bole tgk baby kt dlm. Kn best tuh. Ni hosp lain kebanyakknnya on request..... Aku dh alami dlu on request on request nih. Mcm bosan. So kali ni aku nk demand. Pstu aku nk pilih doc pompuan pn boleh. Dekat pn dekat cuma dekat jgk ngn jem. Hua hua hua hua... Patu Aku nk dtg sabtu pn bole. Since hari keje hubby takmo teman. Hua hua hua....

TP gaya die reply tu mcm die nk kata. Ala u pegi sendiri jela. Tros aku menitis air mata takleh tahan lg dh. Slama ni aku kuat. Aku betahan. Td tuh tros takleh tahan. Ooo ko buat anak pandai. Time nk check anak ngelat ek. Huh..... Tu kalu mlm ni aku bangkitkan isu ni kompom jd mcm Norman la tu. Statik je diam je. Lg menyeksa jiwa batin aku ni ha... Huhuhuhuhu

Aku phm. Laki aku bkn tak sayang aku cuma dia tak pandai nk beza mana penting mana tidak. And kadang2 dia anggap aku ni mcm boleh berdikari sendri...And selalunya kalu die tau aku lemah tu mmg sj je die bg aku susah sikit supaya aku kuat takyah bergantung ngn dia... TAPI...aku ni kn pompuan. Kuat mcm mana pn aku nk gk bermanja ngn suami.. Huhuhuhu....

Sedih sedih sedih... Ada suami tp tak peduli kt kita.... Huhuhuhuhu.....

Making Arrangement...

Nyonya : Haloo aaa
Aku : Hello ni Pertama Hospital ke (Lupa lak nama maternity clinics tuh)
Nyonya : Ya ya..... Corect2
Aku : Where are you located eh? Because from your address i don't know where is Taman Pertama ni.
Nyonya : Haiyaaa. Senang je meh. You dr mana?
Aku : Keramat.
Nyonya : (Alamak keramat?) Keramat aaa ? Aaa you know Jusco aa?
Aku : Jusco Wangsa Maju?
Nyonya : Bkn2. Juscoooo
Aku : Ooo jusco cheras?...
Nyonya : Haaa yayaya. You come straight from there. You go to your lefthand side. Then nanti you nampar our signboard, red COLOR...
Aku : Straigh from which road? The maluri road ah?
Nyonya : Haa yayaya. Bla bla bla bla (Aku tak paham. Tapi area situ la kot ek?)
Aku : I nk tanya you ada ultrasound tak situ?
Nyonya : Ada adaa...
Aku : I nk tanya that ultrasound 2D ke 3D ?(Just try my luck, dh ada tmpt sbenanye sj je nk demand kot2 ada tmpt lain yg berdekatan ada 3D ultrasound. ;p)
Nyonya : That i dont know la. U dtg dlu see how it goes first lah..
Aku : Okkk. Erm. Can I ask for a lady doktor? (Again, i'm being demanding..)
Nyonya : Oh cannot lah. That on we down have..
Aku : Ooo we dont have aaaa (Apahal aku pn we gk. kekekekeke...). Ok takpela nnti kalu i sesat i call you back laa ok babaii...

Macam tanya Nyaa, Lu ada amoi free kaaa. Muahahahahahaha....

Suma yg aku nk suma takda. Dh call beberapa hosp dh. Ke nk kene gi Ampang Puteri gak nih. Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu.....Tawakal taknak sbb susah nk parking... Damai Hosp taknak sbb aku dh penah gi situ. Doktor n nurse sgt lousy bg aku... Kerek semacam. Dh la takleh pilih doktor. Kalu gomen wa paham la beb.....Pusrawi mcm ok sikit. Dtg bukak buku pastu bole tros pilih doktor. Tp masalahnya kalu nk dtg wiken sabtu je. Tu pn kul 9pg -12tgh je. Huhuhuhu. Wiken ni kompem tak boleh. Hubby suggest Klinik Kita je. Pregnancy kali ni aku nk manja sikit aku nk demand sikit. Aku nk pilih doktor sendiri n aku nk doktor yg samaaaaa je. Aku nk ada appointment. And lg aku nk 3D ultrasound. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Tetibe psl ni pn nk emo lebih... Huhuhuhuuhuhuhuhuhuhhuhuhu..........

November 13, 2008

Emosional..

Sesambil tunggu hubby amik aku ni aku nk mengarang lah sat. Heheheh. Dh kul 630, Sutera Maya pn tgh berkumandang.

Dgn terjadinya kes aritu tu. Aku dpt membuktikan bahawa aku ni mmg emosi. Cpt terasa. And sensitip gila. Muahaha. TP aku kalu bom org tak piki dee emosi2 ni. Hehehe. Mmg itu satu kelemahan dlm diri aku yg masih aku atasi. Contohnya aku cube ubah sikit demi sedikit supaya kalu ckp ngn org tu jgn direct sgt. Tp tu lah. Mmg susah sgt sbenanye. Dan tak semua org dpt trime. Bahana nya skang. Sepanjang hidup aku hampir 27 tahun ni. Aku ade sorg je kawan baik. TU lah sejak dr kejadian tu sebenarnya. Aku cuba sedikit2 berubah.

Tapi aku ada hati dan perasaan. Kalau aku tgk org tu masih tak berubah. Masih mcm tu jgk pandangannya terhadap aku. Masih menjauhkan diri daripada aku. Aku terasa jgk. And aku pn taknak la menambahkan luka kt hati aku dgn cube utk merapatkan diri. Aku cuma ikot hukum. Tak tegur 3 hari dosa. Tp utk mengharap dia terima aku semula mcm dulu tu mmg susah sikit la. Mcm aku ckp. Aku ada hati dan perasaan jgk... Mintak maaf sgt2 kalau aku melukakan hati dia. Mgkin secara bedepan. Mgkin secara perbuatan. Ataupun penceritaan aku dlm blog ini. Tapi bg aku dia kene igt. Hati dan perasaan, bkn hanya milik seseorg individu sahaja......

Dan aku pn tau rajuk hati jgk. Wpn aku slama ni mmg taksub jgk. Hari2. Tiap2 masa yg aku free. Aku akan refresh blog dia tu. Smpai hubby aku sendiri perasan. Kalu tgk history mmg takde blog lain la. Sbb dia rajin update. Dan mmg blog dia wpn hujung mggu mmg ada je story mori ringan. Hanya penceritaan. Tak memerlukan aku memikir byk. Aku suka membaca. Tp kalu penceritaan complicated biasanya aku akan abaikan. Termasuk la aku sendiri. Aku mmg suke cite mcm2 byk2 panjang2. Aku bole agak. Kalu aku sendiri mls baca. Apatah lg org lain kn. Well takpe. Aku tulis sbb aku perlu tulis. Bkn sbb aku nk suruh org baca pn. Tapi kalu dh org terbaca. Aku nk buat apa kn. Aku mintak maaf jgk kalu apa aku tulis tu mengguris perasaan org.

Tu la yg aku nk tulis ni. Aku agak kecik hati dan jauh hati sedikit sebenarnya. Aku bkn la pembaca setia pn. Tp still smpai aku nekad. Takmau visit blog dia lg. Dr sejak kes tu. Smpai ke hari ini.........

Bende ni dtg sikit2. Start dr adik dia tulis entry psl aku. Aku mmg baca penuh entry tu dan aku rasa sgt tidak adil. Sbbnya dia menghina aku. Padahal aku bkn berniat pn menghina kakak dia. Aku cuma menegur di blog nya. Tp tulah tu luahan peribadi adik dia. So aku try abaikan. Aku lupakan ajelah. Dan maafkan. Tp aku batalkan subscription aku supaya hati ni tak terluka lagi. Buat apalah aku bunuh diri biar diri ini dilukai lg kn.

Ye. aku mmg emosional. Aku mmg mcm ni. Sejak dr lahir lg. Nak2 skang tgh mood sedih. Hubby asek balik lmbt je. Mmg bosann jela perkataan2 yg aku taip nih...

Then aku terbc snippet kakak dia. Something like rajuk hati. Aku pn tak bukak. Sbb aku dpt ase tu sure mrh kn aku. Tp aku dpt rasa kakak dia tak mcm adik die. Paling2 die ckp die terluka je. Tp aku nmpk die tulis. Kritikan hebat. Huhuhuhu. Hebat ke aku ni?

Lepas tu mula lah. Mcm serangan bom. Aku diserang bertubi2. Hari tu jgk aku kene. Dan esok nya tu jgk aku private kn blog aku dan masa tgh privatekn tu trime msg dr kwn baik dia tu. Msg paling rasional la. At least die tak kaitkan dgn pregnancy aku. Tak kaitkan psl aku suka kutuk2 hubby aku.... Aku pelik btol dorg ni ckp dosa la apa la. Aku kene mintak maap ngn hubby aku la apa la. Hubby aku baca apa yg aku tulis psl dia. And kalu die tak suke die akan suruh aku delete. Tp tak penah la smpai die suruh aku delete. Paling2 pn kami gaduh2 sikit la kn. Pstu peluk2 balik mcm biasa. Alhamdulillah. Takkan la aku nk kutuk laki aku bukan2 smpai mengaibkn dia... Aku pn tau sayang laki jgk.....

Dan aku dh karang 1 emel yg tak berbalas. Aku mintak maaf. Secara ikhlas. Bkn senang aku nk mintak maaf ngn org. Dh la dia tak balas. Dan dia tak cuba pn selamatkn aku. Seolah2 dia nk kata. Aku deserve all this penghinaan yg buat aku agak sedih sbenanye........

Dan suami dia plak mengaitkan aku dgn org2 lain yg penah kutuk2 dia. Psl kata die berlagak la. Tak pakai tudung la. Which benda2 tu aku tak penah sentuh sikit pn.. .Aku cuma sentuh psl die tak bersyukur. Tu je. Tu pn aku ckp aku rasa die tak bersyukur. Tp kalu die tak bole trima takpelah. And apa yg aku tulis dlm blog aku adalah luahan peribadi aku. Bkn bertujuan nk aibkan dia pn. Even ade blogger yg reply ckp. Oo aku tau minah ni die mmg belagak. Tp aku reply balik ckp. Eh bkn la aku nk kate die belagak. Cuma pelik sikit je.....

Ok aku tau aku salah.. Tapi kwn dia ckp. Jgn sempitkan hati aku. Berblogger ni tambah kwn bkn kurangkan kwn. Jgn smpai tak baca blog dia lg dh....

Well to tell you the truth. Bkn aku takleh handle the truth. The truth tak payah gi blog dia. Komen2 dlu yg ada tu ada lg situ. Intact yg dorg kutuk2 aku tuh. Cuma aku hidekan sbb aku tak sanggup lg nk bc..

Cuma.. aku tak sanggup. Nk jd peminat kepada org yg tak suka kt aku. Kepada org yg bg aku telah berlaku tidak adil kepada aku......

Tu lah aku ckp. Aku ni mmg emosional orgnya sbenanye.......

Tp takpelah. Tak rugi pn dia tanpa aku kn.. Lgpn ntah2 kalu aku baca lg blog dia, manalah tau. Aku post lg komen2 yg dia tak suke. So lebih baik aku jauhkan diri.........

Tp jauh disudut hati aku sbenarnya aku tak salahkan dia.... Dan aku harap dia maafkan aku wpn dia tak reply dgn kata2. Takpela it's ok......

Aku harap ni last la aku piki2 psl dia. Aku pn nk move on. Taknak piki2 dh psl ni...

Tp sorry la. Time2 tensen2 menunggu hubby ni. Psl ni jgk yg aku tepiki. ;p

Kisah Ayah Pin La Plak...

Ayah Pin pernah pulang ke Malaysia
13/11/2008 11:16am

KUALA LUMPUR 13 Okt. – Polis mengesan ketua kumpulan ajaran sesak Ayah Pin yang lari ke Thailand pulang ke Malaysia baru-baru ini.

Bagaimanapun Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan memberitahu pihaknya tidak dapat menangkap lelaki tersebut kerana tidak mendapat kebenaran daripada Jabatan Agama Islam Terengganu.

Eee apa bangang sgt alasan tuh. Kata ISA tu bagus. Takleh ke gune ISA nk tahan jantan keparat tu? Jantan tu br la btol mengganggu ketenteraman rakyat mesia.

Sometimes, Opponents Is Irrelevant...

Too.. I Suppose...

Read this (As A Muslim):

"And if PAS is a race based party, whose fault is that? All Malays are Muslims. Do Malays have a choice to choose their own religion?"

Actually, as i understand the statement. The writer is blaming on compulsory Islam as the religion to all Malays. She's right, anybody who's born Muslim(by his father/mother) must remain his religion under clause 11 (A). And she sure does blaming on that. Because it's not relevant nowadays for her, since racism is not relevant anymore. As she said when Mahadhir point out about racism and Malays and Muslims. She couldn't accept. And asked Mahadhir to "buzz off"!

However, Kenapa nk let MUSLIMS became murtad. Yelah dia org kapir mana die tau psl implikasi kenyataan die tuh. Tau la ko opponent. Aku pn opponent gk wei. Tp yg ko nk touch pasal agama tu apahal. Ko tau ke pasal ISLAM? Org2 mcm ni la dgn kata2 die lah membuatkan org2 yg tak pikir panjang tuh ikot jer la. Org2 yg tunggu masa nk murtad tu sokong jelah. Aku? Msti la ase tak senang duduk. Aku piki masa dpn anak2 aku. Tu jer. Aku yg bapak aku rotan soh smyg ni pn susah gak nk dibentuk. Apa lagi anak aku. Ya Allah, ko lindungilah zuriat keturunan mu supaya mengikut ajaran mu, Lindungila Aqidah mereka Ya Allah. Ampunilah kami dan tunjukkanlah kami jln kebenaran. Amin.....

Terima Seadanya Part 2...

Ape nk tulis ntah dh lupe. Eheheh.

Smlm tgh syok2 tulis dh mandi dan amik air smyg tggl tunggu waktu je. Firdaus plak die kepenatan ape ntah smpai ttdo... Nyaman je dok sorg2. Huhuhuhuhu. Skali br 4 rangkap pedaos bgn. Huhuhuhu. Ampeh btol, adala dlm 1/2 jam dia tdo kot. Hehehehe. And hubby masih tak call2. Syedih. Huhuhuhu.... :p....

Dlm kul 1030 aku masih tak smyg isyak lg. Nk tdo takot tertdo tros. Taknak tdo dh penat gila dh ni. Melayan firdaus. Kejap die nk susu. Kejap die nk minum air. Suka2 ati ko jer ek.. Pstu bdn die mcm dedar2 sket. Nk demam ke ni. Pstu aku bg die mkn ubat demam. Tp tak kasi full dosage sbb mcm tak brape demam. Sj je la kasi kot2 br2 nk demam. Nk try prevent la konon.

Pstu masuk bilik ajak die baring. Adoi die nyanyi2 la. Guling2 la. Tepuk2 muka aku la. Ma ma ma. Konon2 tak kasi aku tdo. Mama blom tdo lg la sayang. Mama tak smyg lg ni. Huhuhu. Padahal dh mkn ubat tu. Dia bole tak ase mengantuk bdk sorg ni. Hishhh. Pstu aku kasi susu. Minum smpai abis pstu still segar lggg. Pstu aku amik tepon call abah die. Masa tu dh dekat kul 11. Buat video call. Alah free, celcom family package. Tgk2 hubby kt opis tgh angkat2 pc. Die letak henpon kt 1 sudut patu die buat keje. Dgn memember. Nasib baik. Aku dh piki bkn2 sbenanye. Muahahahahaha. ;p...

Pstu aku bg firdaus pegang henset aku tdo. Dok la beborak ngn abah die. Ape ntah die merapu. Bila abah die tak layan die jerit. Abah abah abah. Patu bile dh asek letak kt tinger. Yela video call mana dgr sgt sbelah sana ckp apa. Aku pn off pstu aku call hubby. Firdaus pn borak2 ngn hubby. Aku gi dapo bancuh susu utk mlm karang kalu firdaus terbangun. Yela malas nk bgn punye psl. Hehehe. Pstu amik air smyg lg skali sbb dh bekali2 kentut dh sbenanye. Muahahahah.

Pstu Firdaus tau je aku takde mule la merengek2. Dok kt dpn time aku tgh smyg. Herghhh geram.. Lepas aku smyg aku bg die susu tros tdo. Aik bole plak ko tdo td kemain ko segar bugar. Oo ko pn takleh tdo slagi mama tak smyg ek. Heheheh.

Mmg cm bengkek je smlm. Aku dh lena siap mimpi br la dgr hubby tarik slimut. Pg2 bgn still ase badmooddd jee. Huwaaa. Tp aku tak nangis. ntah ase rugi plak nangis. Tp air mata dh ujung2 mata sbenanye nih. Muahahahaha.

Patu pg td lmbt lak bgn. Dh la kene iron bj batik. Bj batik kn hazab giler nk iron. Aku pn bukak lemari tgk baju hubby yg dh di iron aku mls nk iron lain. Lgpn dh lmbat. Patu sidai kain yg basuh smlm masa firdaus tdo tu. Pstu dh kul 715 br kuar rumah. Dh la mlm td tak dinner sbb hubby balik lmbt. Aku dh tak larat nk gi kedai. Smlm aku ase sisa2 bisa aku gi melaka selasa aritu ade lg. Mgkin mlm ni kalu hubby balik lmbt lg aku ade tenaga skit nk gi mkn. Aku suap firdaus bubur je smlm yg ade dlm peti ais. Tu bekalan klau aku mls msk n takde makanan. Tp die mkn sikit je. Die dh kenyang mkn cekodok ngn keropok lekor ptg masa aku balik td....

Dh kuar2 tu ase benganggg je. Yela lmbt. Hubby lak die balik lmbt so die tak tolong2 la sidai2 kn kain ke. Basuh2 kn botol susu firdaus ke. Die baring je. Tau la penatt tp nk bengkek jgk. Kekeke. Dh tu firdaus berakk plakkk. Tp aku tak kesah mandikan firdaus. Sbb nurseri kalu mandikan firdaus still busuk gk. Aku mandikan lg wangi anak aku. Aku enjoy jgk la mandikan die pg2 td...:D...

Pstu aku jerit kt hubby. Kuang hajo nye bini. Muahaha. Awal2 kawin dlu hubby aku bengkek gk ngn perangai aku ni.Asal aku emosi tak stabil je mulela nk jerit2. Bkn la jerit2. Tinggi suara smbil ketap bibir la skit.... tunjuk protes...Muahaha. Bkn la jerit apa. Aku ckp ala lambat. Org dh la lapa niii nk mknnn. Hehehe. Tp hubby aku cool je pg td. Ala takpela. Lepas u punch nnti kite gi la mknnn. Kekekekeke..... Best2...

Soo pointnya. Wpn lmbt dpt gk breakfast ngn hubby. :D.......so lepas breakfast td suma marah ke apa ke hilang. Hubby pn bila tgk aku senyum ckp2 balik ngn die. Die pn reda. Pstu nk gi keje aku salam die. Huhuhu. Syahdu plak. Dpt borak2 5 6 minit ok la ek. Kira alhamdulillahh sgt....Huhuhuhuhu........

Sayang and rindu abang.. Huhuhuhuhuhu.................

November 12, 2008

Terima Seadanya...

Kn abg kn? Huhuhuhu...

Back 3 4 months ago, hubby kn gi interbiu keje kt uptown. Aku siap bercuti temankan. Sj je. Mmg aku nye cuti tahun ni dh nk abih dh. Tahun penuh poye2. Hehehehe.....

Dn masa intebiu tu jgk. Hubby dh cite die ditanya soalan maut. Sudi tak awak stayback smpai kul 10mlm setiap hari? Sanggupkah awak anak bini awak tak suke awak lagi sbb slalu sgt stayback? Huhuhu. Masa tau tu aku dh tersentak. Bkn tersentapz. Tp mcm terkejutla jgk. Wpn sbenanye bende tu bese pada kwn2 aku masa kt freescale dlu. Paling cpt dorg balik mmg lepas isyak. Aku smpai skang tak paham mentality org yg suka stayback ni. Maybe aku bkn la rajin sgt kerja cm dorg tu. Ye aku mmg pemalas semestinya. ;p....

Dan mmg 1 2 months back. Eh dh nk masuk 3 bulan laa abg keje tmpt skang ni. Huhuhuhu. Mmg janji2 bos hubby aku tu dikotakan sedikit demi sedikit. Mula2 keje mmg hubby tunjuk rajin. Stakat balik kul 10mlm tu takde hal la. Tp start lepas raya sedikit demi sedikit belang balik lmbt tu ditunjukkan. Huwaaaaaaaaa... Smpaikan smlm kitrog hampir bergaduh la. Perang mulut mcm abby tu 2 3 kali gk la dlm phone. And hubby aku cm norman tu la. kalu die mrh die tak bole ckp. Aku lempang kang. Muahahahaha. Takde time aku tulis ni aku dh hampir bole trime kenyataan die balik lmbt lg mlm nih. Huhuhuhu..... So aku takde la nk ajak die gaduh pn. Sj je. Huhuhuhu..

Tgh sedih2 syahdu2 bukak blog ada plak org mintak maap. Nama plak sama ngn member opis aku. Ko ke suhaila? heheheh. Kalu ko toksahla mintak maap. Mcm la aku jumpe ko arini je. Esok2 kite kan berjumpe lg. Oh lupe lak ko dh nak naik pangkat. Huhuhu. Harap2 ko ganti tmpt En. Azlan ye. Mcm la dia bc pn blog aku ni. muahahahaha.... Anak dia comel wooo. Jd menantu best ni. :p.. Takdelah igt aku jenis mak bapak atur hidup anak ke? Kalu mengintip pe anak aku buat mungkin. Soal jodoh terbuka utk pilihan die sendiri. :D..........

Ok bebalik kepada cite hubby aku... So memula aritu hubby start ngn balik kul 630ptg. Tu paling cpt. Makin lama makin lambat. Makin lambat. Huhuhu. Smpai la mlm ni kul 10mlm. Siap gtalk aku ckp, mlm ni i balik lmbt spt yg i janji kt bos masa intebiu dlu. Huhuhhuhuhu. Patu bile aku ckp aku sedih die ckp die cari rezeki utk keluarga. Bkn gi bersukaria. Huhuhu. Bkn tu kalu dlm drama ayat default suami2 yg suke curang ke? Huhuhuuhu....

.. anak aku dh bgn la plak. Huhuhuhu

Melawat Melaka 2008...

Padahal org melaka. Tp sama2 join sesat barat ngn driver. Muahahahah.

Aku, Shahru, Shahril n Kak Sidah telah dipaksa, terpaksa dengan keadaan yg memaksa utk membuat survey hotel2 di Melaka untuk tujuan Retreat kitrog hujung tahun ni. Aku mmg sbenanye tak berapa suke ngn idea tu. Buang masa buang karan and buang tenaga. Herghhh. Sbb nya bg aku masa tu baik terisi aku buat kerja2 aku yg menimbun ni. Tapi tulis blog boleh lak ek. Hellooo tulis blog tak amik masa sepanjang hari... ;p...

So aku dgn tak brape nk best pegi jgk laaa.......Dlm ati mcm tak ikhlas je. Ni masih terasa sengal2 bdn bagai....

Destinasi pertama kt Hotel Puteri apa ntah. Exit Ayer Keroh. Best gk la. Tp brg2 die wpn modenize tp dh berusia 10tahun gk la. Bese jela. Tp bersih. Bilik pn bersih. Wpn ada sedikit bau lipas. Well aku sejak pregnant ni amat alergik ngn bau lipas. Org lain tak bau. Tp aku bau kuat gilos. Muaahhahahaha. Tp aku relek jela. Kalu ikot aku ok la jgk. Siap kami dijamu ngn Air Presh Oreng and Presh Mango sorg segelas. Tak syedap. Adik aku umo 8 tahun buat pn lg sedap... Dan siap soh tunggu utk mkn lunch. Ala blom kompem mcm sogan la plak nk mkn2 bagai. Tp aku mmg dh lapa padahal timetu br kul 10. Muahahahahahahahaa. Ooo aku mkn nasi lemak sebungkus kecik je pg smlm. :p...

Dlm dekat kul 11 kitrog gerak gi next pitt stop : A Famosa Resort. Pergh. Tmpt mmg agak gempak. TP mcm masuk kawasan Taman U pn ada. Busat and jauh2 dr 1 kawasan ke 1 kawasan lg. Dh la Panasssss. Gilo ke nk jln kaki. Pstu time retreat kami kompom naik bas. Takkan bas nk gerak stiap kali ade aktiviti. Dewan kt sinun. Bilik kat sana. Tmpt mkn kat situu. Nk beriadah atau berpoco2 dangdut kt mana plak..... Memula aku agak teruja gk. Sbb bilik dia cantik. Wpn bilik berak n bilik mandi berasingan. Lepas tu gosok gigi kt hall. Apa kejadah. Basah la kwsan situ nnti kn. Tp bilik executive tu. Mmg best. Wpn kecik. Kalu puan bos aku dpt bilik executive. Mmg dia syg aku la smpai mati. hahaha. Bkn aku sorg la. Sume AJK penginapan Retreat.....Pstu yg paling best. Ok lets go for lunch. Muahahaha. Siap bg masa 1 jam utk jamu selera. Tang ni aku dh tak brape best. Aku pelik la kdg2 org kampung ni. Aku ni org bandar. Bkn la nk belagak. Tp sikit2 nk blagak tu adela. Dr kecik bapak aku dh ajar mkn kt otel. Aku dh di ajar, kalu mkn kt otel kene mkn byk2. Muahaha. Klau buffet la. Kalu ala carte mmg die bg byk2. Ke sbb dlu aku kecik aku nmpk byk. Ntah. Tp slalu mmg tak abih n kene mrh. Tp member2 aku yg joing aku ni. Dorg mcm tak bape lalu ngn makanan2 kt situ. Mmg aku akui la lauk tak byk n tak brape sedap... Tapi takdela tak sedap sgt. I've seen worst ok... Tak semestinya kalu gi mkn kt otelll kite kene mkn 1-1 bende yg best ajer. Kita mkn bkn sbb kite mkn kt otel ke, kt warung byk tikus ke. Kita mkn sbb kita lapa. So apa yg ada mkn jela. Ntah la. Aku tak bape bekenan ngn mentaliti cmtu. Takpela. Dorg yg lapa n tak puas mkn. Aku kenyang alhamdulillah. Aku ase tu la sbb aku dijadikan sbg org yg cmni. Bia la aku simple. Biala aku nmpk cabuk. Tp aku bersyukur sgt. Aku dpt merasa nikmat kenyang. Nikmat kelazatan mknanan. Tak kira apa di mana aku mkn. Kt kg hubby aku pn aku mkn suma. Yg halal la of cos. Lgpn aku lapa. So aku mkn tak toleh kiri kanan. Aku sj je buat2 muka mcm besttt sgt je aku mkn. Nk kasi dorg jeles. Muahahahahaha. Hubby aku slalu jeles. Sbb die pn sama gk cerewet. Smpai aku kadang2 fed-up. Sume nye tak sedap. Dh tu apa yg sedap? Smlm die bli secret recipe pn die kate spagethi die tak sedap. Mahal tu. Dekat RM20 1 meal... Bazir je. Takpela dh kalau yg ko suke je sudap or yg ko masak je sudap. Ko buat la sendiri makanan ko. Malas aku nk pikir. Tp terpiki dh pn pulak haa. Huishhhh.. Nonsence!

Lepas tu kami pn singgah smayg kt tepi2. Dulu2 seingt aku tak susah cm smlm la nk benti smyg kt mesjid2 melaka. Mmg dorg welcome sape2 yg benti smyg. Dh la mesjid2 dorg bykkk kt tepi2 jln. Mmg every 20M mmg akan jmpe 1 la. Mmg smlm jmpe every 20M jgk. Tp masalahnya die kunci plakkkk. Dh la aku tak bwk telekung. Cmne nk smyg kt serambi2 je tu. Ishhh. Pelik aku. Next mesjid pn sama kunci. Tp die sediakan telekung kt luar. Alhamdulillah. Dpt gk smyg. Tp still ase pelik. Byk berlaku kecurian kot kt Mesjid2 Melaka skg ek? Or byk org tinggalkan anak buangan dorg? Tak tau la. For no reason yg aku tau. Lantakla. Janji aku dpt smyg. Sib baik dh smyg jamak siap2. Sbb mmg penattt giler wpn 3 tmpt je kitrog pegi smlm. Huhuhuhu....

Pstu dh kul 3ptg. Br nk smpai kt 3rd destination ktorg. Shah's Resort. Memula nmpk mcm motel apa kelass jeni. Kekekeke. Tp tgk bilik perghh mcm nk honeymoon. Murah je. Tak smpai 200 semlm yg honeymoon pacage suite tuh. Best nyeee. Aku mcm nk gi ngn hubby je. Tp masalahnya apa ada kt kawasan2 tepi tu nk gi melawat pn? Baik aku balik kg je. Free pn free. Kekeke. Mmg takde keje la balik melaka dok otel. Tetibe plak aku tepiki. Tp kalu buat retreat ok la jgk. Best best. Hehehehe. Tp tu la. Again aku yg org bandar ni suke kt tmpt2 ancient mcm tu. Lgpn tepi laut. Sepoi2 bahasa je angin dia. Aku suke tgk barang2 antik. Sbb aku mcm dpt kembali ke zaman silam. Aku dh bosan sbenanye ngn kemodenan. Brg2 barat yg besi2 n kayu2 plywood yg low quality tuh. Tp again dorg dok ckp takot la. Ade antu la. Apa la. Adoi laaa. Antu tu mmg la ade. Skang ni pn ada. Tp kalu kita tak kaco die wtpe die nk kaco kite. Tu 1. Pstu kalu kite tak pggl2 die. InsyaAllah die tak dtg. Lgpn kalu hantu2 yg nakal2 ni kt memana pn die bole ada. Kt skolah pn dh ada skang. Takpela org yg kampung-kebandaran ni mmg up-class sket kot ek? Sukati ko la. Aku pn malas nk piki. Korg pilih la sendiri. Rimas aku nk memikir kan cmne nk ikot rentak korg. Baik aku piki cmne nk buat hidup aku hepi. Tak sabar nye nk tunggu weekend. Tak payah aku nk berhadapan ngn hipocritism ni lagi....Tapi aku tegaskan kt sini aku suka laut. Dpn laut aku akan jd lain. Aku tak kesah apa org nk buat bende2 apa pn dpn mata aku. Sbb bila tgk laut aku rasa syumul sgt hidup ini. Sunyi sepi damai tenang semua ada kt laut. Aku rindu nk mandi laut. Laut la tempat parents aku menenangkan kenakalan aku n adik2. Laut jgk la tmpt hubby aku cuba nk luahkan perasaan cinta die kt aku 1 masa dlu. Laut jgk la 1 tmpt yg aku tak berkesempatan lg smpai hari ni bwk anak aku gi mandi laut. Muahahaha. Tp langkawi penang dh bwk. Tp tak brani nk bwk die masuk laut. Nanti2 la ek pedaos. Hehehehehe...

Alamak lama plak aku amik masa nk menaip cite aku smlm. Smpai situ jela. Smpai KL smlm kul 6. Jumpa firdaus kul 7 sbb nenek bwk gi amik Pakcik n Paksu skolah. So pedaos ikot skali since mama balik lmbt sgt. Skali pedaos mengamukkk smpai kul 11mlm pn taknak tdo lg. Pstu time tdo tarik kt mama die takmo tdo. Sandar kt badan abah br nk tdo. Adoi la anak bujang mama dh pandai merajuk ek syg. Ish ish.....

November 11, 2008

Pikir-Pikir La Sendirik...

Atas moto td aku dok tepiki. Yela. Since blog aku ni patutnya dikunjungi oleh member2 rapat aku je. Beberapa dari UTM dlu. Beberapa dari tmpt kerja aku paling best kt Freescale dlu. Aku ni mmg jenis takleh rapat ngn sume org. Ye aku ngaku aku mmg busuk ati and aku mmg mulut lazer. Even member baik aku sendiri bole terasa ngn aku. Mmg bende2 ni buat aku down. Tp kalu aku try jd org lain. Somebody yg bkn diri aku, aku lagi down... So aku dh kira2. Paling ramai pn dorg ade la dlm 10 org. Even masa register nuffnang, che kekononla nk dpt duit. Hahah. Geli ketiak aku. Dlm questionnaire pn aku ckp paling ramai pembaca aku 10 org. Skali aku tgk kt MyBlogLog 2 3 hari ni sejak aku open to public balik, 40 readers. So aku tak tau dr peringkat mana readers aku ni. Tp aku sgt sure. One of them msti tgh tunggu gila2 nk serang aku tanpa stand yg kuat pn. Tp still kerana paranoid nya aku takot down. Aku lock kn messages and comments kt sini. Sbb aku tau aku ni jenis lemah n mudah kalah dgn situasi. Nak2 bespren aku kt Langkawi. Takde sapa aku nk stori mori nih...

Dlm pada atas moto td aku terpiki, salah sorg opismate aku 2 3 menjak ni. Kalu aku lalu blakang die, die msti cpt2 tutup browser. Mcm menyorokkan sesuatu dr aku. Apa yg die takot sgt aku tau? Buat aku tetanya2. Adakah die one of the fanatik readers yg benci kt aku tu? Maybe die pn one of the nasty commenter. Kalu ye pn aku pecaya. Sbb aku tau for the fact that she didn't like me. Well, bende ni vice versa actually. Aku pn tak suke ko sgt. Pada aku ko suke marah tak bertempat sbb kadang2 bende tu mmg keje ko pn. Lantak la ko nk terbaca pn. Aku dh takde ati nk jaga ati sesape dh. :p...

Apa2 pn aku tak tau apa akan belaku esok hari, lusa dan seterusnya. Tapi i am sure. Kalu aku private kn blog ni aku akan sedih. So nk taknak aku kene publickn. Sbb aku dh rasa sunyinya hidup ini masa aku privatekn. My whole life, aku mmg suke menulis. At least kalu aku public kn, aku dpt ase, i'm not alone in this world. You may leave me nasty comments. Tapi ko buat penat jela. Aku takkan accept comments2 yg menjatuhkan, mengutuk, memaki. Aku akan guna kuasa veto dlm blog hak peribadi aku ni utk delete, moderate dan sebagainya. Kalu tak suke ko boleh belah. Sbb blog ni pn mmg bkn utk ko. Khas utk sahabat2 aku yg 10 org tuh. Termasuk ex-bos aku. Ex-bos aku yg slalu kene tinggi suara ngn aku tu pn tak penah bebunyik skit pn kt sini. Wpn aku tau dia ada simpan some grudges kt aku jgk. ;p

Oklah. Aku tak online arini sbb kene gi Melaka jap gi ni. So aku open this blog for comments and messages, kalu ada yg nk tinggal la. Tp again, kalu korg sekadar nk melepaskan kemarahan. Ianya hanya akan jd bahan bacaan aku dikala sunyi. Aku takkan publishkn. And without any hesitation. YG kt komen box aku akan delete. Smpai mati mmg takleh retrieve balik. So be nice dear. I love you if you love me. I hate you if you hate me!

November 10, 2008

9 Weeks Of My 2nd Pregnancy...

Kalu pregnant kt Firdaus dlu mmg early pregnancy aku dh dpt detect heartbeat baby. Aku igt it just nonsence ataupun aku terlebih perasan. Tp kali ni aku test lg. Mmg ada. And paranoidnya aku siap test kt perut hubby. Aku jugak rasa a little girgling from inside. Ntah la. Tp hati aku kuat mengatakan. Yes, that's my baby. :D...

Btol body aku started became curvy. Hehehehe. Mmg perut aku dh sedia buncit skit so aku tak dpt beza sgt dgn sblm pregnant mcm mana. well still too early to become a pregnant mom. I mean. still too early utk jd boncit. Uwaaaaaa. Hehehe. Tp hubby mmg len mcm sket. Tibe2 aku terasa seksi. Sbenanye dr start ramadhan lagi (well masa conceived tu la).. And berlanjutan smpai skang. Tak tau la omputih kata ni betul ke idak. Tp skin mmg jadi sgt licin dan gebu. Naik ghairah la die sket kot. But of course my curvy body ni not as sexy as i am masa bulan pose arituh. Bj yg masa anak dara pakai ketat pn bole longgar. Wa ckp lu. Aku mmg cmtu kalu kurus pn kejap je. Sebulan tu kira paling lama la. Ckp utk goda hubby ku for being conceived. Kekeke. Ntah ayat pn dh ntah apa2...

Firdaus dh makin berdikari...dn jgk makin pndai buat kaco. but sepah. BUAT AKU MAGHAAHHHHH... Herghh....Hehehe. Smlm aku ngn hubby dok ckp2 la budak ni budak ni... Pstu die ejek. Budak budak......Td aku balik keje nk dgr la lg die ckp budak2. Pstu die tanya aku balik dgn jela. APADIA...muahahahahahaha... Alhamdulillah...For a few words dia dh bole pronounce cuma die tak tau masa yg sesuai. Ejek2 aku ckp tu pandaila. Tp mama n abah die mmg dh terrel...Aku tgh ajar die ckp susu..seems like direct learning die tak nak ikot... tp kalu dgn tak disangka2 die ikot....:D....

Aku? On the other hand. Sgt loya sgt berangin perut asek sendawa je KALAU TAK MKN. I need food like 24/7....Tolonglahh jgn bg aku lapaaaa... Herrghhhh...... Tp lepas dpt mkn...like heaven aku jd segar bugar. Takde ase ngantok or what so ever...very the best...Aku ase time pregnancy is my most best time of all..Cuma nya dr segi body tak brape best la..And aku dh start takot piki time nk bersalin..sbb nya aku dh ase baby gigling.....Kalu ckp ngn doktor msti dok ckp posible...Wpn very mild but some mothers may feel it...Tp kalu ckp kt nurse mmg die kata aku merapu...ala org skolah tak cukup tinggi mmg ckp cmtu kot..aku tau la..aku yg pregnant. anak aku bkn anak die...:p :p :p

Oklah aku dh takleh bare tgn ke 3 dan ke 4 yg dok menaip sama nih.. Herghhh. Ok lah kami nk tdo...gnite....

D’MASIV : Cinta Ini Membunuhku

Album : Perubahan

Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak karuan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolakku acuhkan diriku

*
Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

REFF:
Kau hancurkan aku dengan sikapmu
Tak sadarkah kau telah menyakitiku
Lelah hati ini meyakinkanmu
Cinta ini membunuhku…

Lagi Pasal Norman Hakim Abby Abadi

Credits to Budiey.Com :Kisah Tilam Toto, Selimut, Tuala Basah Bahan Bukti


~~Wallahualam cita ni betui ka dak. Tp kalu betui. Lu pikir la sendirikk. Huhuhu

Tilam toto, selimut dan tuala lembab dipercayai baru digunakan antara bahan yang ditemui sepasukan pegawai penguatkuasa JAIS. Sewaktu membuat serbuan dipejabat pelakon Norman Hakim 30 Oktober lalu.
~~eeeeeeeyeeee... kalu br digunakan mmg pengoto la pompuan tu. gi la toilet basuh. apadaa...

Tiga bahan itu dikatakan ditemui di belakang sebuah kerusi di samping pasangannya di aras 1 pejabat pelakon itu. Semua peralatan ditemui itu akan dijadikan bahan bukti jika kes khalawat Norman Hakim & pasanganya Suhaiza Suhaimi atau Memey dibicarakan di mahkamah.

Sementara itu seorang pegawai penguatkuasa JAIS Daerah Gombak yang menyertai serbuan ke pejabat Norman itu berkata,

“Serbuan ke pejabat pelakon itu, dilakukan atas maklumat seorang rakan baik bapa Norman sendiri. Rakan bapa pelakon itu telah menghubungi kami pada kira-kira jam 2 pagi memaklumkan bahawa Norman telah memasuki pejabatnya dan disyaki pasangannya ada bersama.”
~~Betul la Abby ckp bkn die yg jd dalang. Tp ramai je artis2 lain suami/isteri sendiri jd dalang.

Ketika pasukan penguatkuasa JAIS tiba, katanya keadaan pejabat itu gelap(!) dan mereka mendapati dua kereta dipercayai milik pasangan itu ada di hadapan pejabat. Setelah melihat kereta Proton Tiara dipercayai milik Norman dan Proton Persona dipercayai milik Memey, kami mengesyaki pasangan itu berada di dalam pejabat

Difahamkan Mohammad Sophee menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada memey yang memaklumkan serbuan pegawai penguatkuasa JAIS ke pejabat Norman pagi itu.

Sebaik memasuki aras satu pejabat Norman, anggota penguatkuasa JAIS mendapati Memey dalam keadaan terpinga-pinga. Memey ketika itu bertocang mengenakan baju serta berkot hitam katanya.

Ketika itulah penguatkuasa JAIS mendapati ada sebuah tilam toto belakang sebuah kerusi dan apabila tilam toto itu dibuka didapati ada kain selimut dan tuala lembab dalam keadaan berselerak dipercayai baru digunakan.
~~Siap berselerak tuh... tapi takleh nk tau bende ni btol ke tak. Stakat kata2 je. Tp kalu betul. Ish ish....

“Kami terus mencari Norman di aras satu tetapi beliau tidak ditemui sehinggalah kami menaiki tangga ke aras dua. Setelah puas mencari akhirnya kami menemui Norman menyorok di dalam sebuah bilik stor dan sebaik pintu stor dibuka Norman terus terjatuh,” katanya.

Menurut Pegawai Penguatkuasa itu Norman ketika itu hanya memakai kemeja T putih dan berseluar “BOXER” (seluar lelaki). Sewaktu disoal siasat, Norman dengan wajah terpinga-pinga menjelaskan dia tinggal di aras dua sedangkan Memey di aras satu, “Kami tinggal berasingan”.
~~Ni lagi 1 hal. dh la menyorok. Kalu ko wt keje apa kejadah ko nk menyorok. Dhtu Pakai boxer. Ai buat keje kt opis takkan pakai boxer je kot....Nama pn dh pukul 2 3 pagi. Tak reti2 nk tdo ke apa. Ape daaaa...

Bagaimanapun selepas disoal siasat mendapati pasangan itu bukan suami isteri yang sah, kedua-duanya dibawa ke Balai Polis Taman Melawati kira-kira jam 3.30 pagi.

BTN

Aku risau je aku tak lepas BTN. Maklum lah aku kaki maki gomen kuat. Kekekeke. Skali lulus beb. Alhamdulillah....

Kt BTN mmg racist kuat. Aku wpn kaki maki gomen. Tp aku ni bole kate racist jgk la. Aku ase hak keistimewaan org melayu ni perlu jgk. Sbb aku tgk sendiri mcm mana sepupu aku kt Singapore. Dia pandai dr aku. Dia amik UPSR kt mesia sbb mak die org mesia. Dpt 4 A tu. Dlu2 time kitorg 4 A je. Blom ada 5 6 A cm skang ni ha. Pstu PMR ngn SPM aku tak sure. Tp dia ada amik A level. Pn power gk aa tp still tak lepas masuk U. So last2 die keje kilang je. Sayang betul....

Tp org kata racism tak relevan lg skang. Melayu pn bole maju tanpa hak keistimewaan tu lagi. Mgkin btol mgkin tidak.

Tp aku stuju bila org ckp. Melayu ni vote for their children. Mmg pn.

Bg aku voting is to vituallize your voice outloud. By voting you could make a change. Tp laki aku tak piki gitu. Tapi bila aku soh die daftar kt KL, kalu die mls nk vote sbb dok atas pagar takpe aku kate. Vote je kt KL, dh tentu2 parti pembangkang menang kt kawasan aku tu. Bg kuat bilangan menang je. Tp die taknak sbb die masih kuat darah2 kebanjaran die tu. Kire mahu jati anak jati setia sg busat. Hehehehe. Aku hormati pilihan die tu. Tp still aku ase die blom cukop jati kalu die tak vote.

Vote for your own rights. Vote for your own future. It's your voice. It's your choice!

Hehehehe.

November 09, 2008

Haiyaaa...

Hidup pn susah..mati pn susah...hidup kene bla bla bla..mati kene pegang bendelaaaa..

Abang... jgn isau...i tak pegi lawat blog minah psiko tu dh........i'm free from their egoist..... Sila jgn monitor i pegi mana lg...

Hehehe. Sekian dimaklumkan.

Sweet Memory Of Love...

Masa bercinta, masa baru nk kenal, baru nk bermesra2.. Semuanya indah, yang lain semua penghalang.. Lagi dihalang, lagi kuat perasaan tu... Bila dah kawin ase lega sgt Alhamdulillah.... Tapi takut plak, andai satu hari kebahagian tu ditarik. Mcm2 boleh jadi, Kematian, Penceraian, Kehilangan (gantung tak bertali) and dot dot dot.....Moga2 diri ini dilindungi Nya dan diberi kekuatan untuk menghadapi hari itu.. Slagi kepercayaan dikandung badan kau akan tetap ku sayangi dan ku harapkan untuk kesejahteraan aku seorang isteri dan anak2....Amin.....

Beyond the Garden of Eden
In a world of
Wandering souls
You were an angel
But your tender wings
Were struck one night
By chunks
Of falling star dust
You plunged into earth
Poor angel
I caught you in my arms
Took you home
And nursed you back to flight
Then underneath dark blankets of night
You would watch over me.


I summoned God one day
In silent prayer
I beseech
I wished to give you
My woman's love
My woman's kiss
But God will never grant
Sweet angels
To deign with human beings.


I cried silent tears
Feared my own delusions
To know I cannot have you.


I still see you
From afar
In one corner of the sky
Radiating light
Your wings gently guiding
Wandering souls
Into their heavenly abode.


I am still wandering
Waiting for the time
When God will set you forth
Upon this earth
As human
To save lost souls
like mine.

Kesian Abby... Huuhuhuhuu. Ade ke pompuan sanggup bertahan cm dia? Mabuk sbb pregnant n hubby buat dono, dok umah mak berbulan2 hubby tak dtg melawat... Dah tu lama tak jmpe call2 hubby kene mrh... Busy sgt ke jd pelakon ni? Smpai cmtu skali? Aku tgk Norman dlm gerak khas byk laaa. Projek lain aku nmpk Abby lg byk. Iklan pn Abby, Tengku Shazlan pn Abby... Byk lg la smpai aku pn tak igt.. Tp busy2 dia smpt lg nk mengejar suami. Nmpk sgt masa Norman yg terluang tu utk si dot dot dot tu kot?

Ntah la. Time will tell... Moga Abby tabah hadapi suma dugaan ni ye... Take care abby. Sy mmg peminat awak dr dulu lg..... Cewah mcm la Abby bc.

Bosan nya aku nextweek.. Ida seminggu kt langkawi...... Sms je la penghubung kami...kes kes kes....

Ida ko rajin ke nk baca sume post2 aku sepemergian ko ni? Byk tau...Kekekekeke...

Bubur Ikan Bilis Bersayur

Pagi tadi dok piki apa nk bg si pedaos ni mkn. Skali hubby pong pang pong pang kt dapor. Laa skali buat meehoon goreng ngn telur dadar. Siap basuh pinggan skali lengkap. Ntah apa mimpi. Ooo lupe. Tu rasuah la tu sbb die kene gi keje sabtu ahad. Apa punya laki suka rasuah bini. Muahahahaha. Thanks sayang. I lap u bery muchee....

Pstu tghari aku pn tanak bubur letak kentang. Skali dh lembik nasi n kentang bau len mcm lak. Tros dpt idea ni.

1. Nasi + Kentang dh lembik(Dah jd bubur daaa)
2. Hiris / dadu kecik2 Bwg Merah + Bwg Putih
3. Ikan bilis dlm 5 ekor yg dh kopek. Kire 2 ekor stengah je kot. Sbb aku kira2 ada lima. Klau dh kopek tinggal 2 ekor stengah je. Lebih pn takpe. Tambah manis.
4. Tomato dadu kecik2. Ni pn tetibe ade dlm peti ais. tu pn tepiki nk letak pisang. Kang ape rase plak. Muahahaha.
5. Daun sup mayang halus mcm bunge rampai.
6. Garam skit. Kalu nk letak madu pn bole. Tp pedaos kalu letak madu dia langsung dok layang. Kalu air madu die minum. :D

Wallah... Bau yg enak rasa yg lazat. Nnti aku bole cube lagi...

Pedaos dh setahun 3 bulan dh. Tp still bubur adalah favorate dia. Sbb sonang nk telan kot. Alamak. Dia dh buat kecah bubur. Adoiiyaaaiii..

p/s : td tgk abby dlm melodi ase nk nangis je. Cian dia. Laki aku kekadang kalu tgh gaduh cmtu la. Aku la dok bebel2 jerit2 sorg. Die buat muke tak puas ati and sepatah haram tak berkata2. Kalu dh muka die cmtu kalu aku pakse2 gk. Tu tros jd Bazoookaaa tros tuh. Tp Norman takleh la buat gitu dpn reporter. Die kn dpn reporter BAeeeeeekkkkkk. Tp dia dok bekeng2 pompuan keji umo 20 tahun tu menyakitkan ati btol.....Sadis aku bila abby ckp. Sy bukan manusia? Sy takde mak bapak? Betul abby ckp tu. Perempuan, tua ke muda ke. Layu ke segar bugar ke. Tetap ada emosi. Tetap ada perasaan. Tetap ada kemahuan, keinginan. Bkn wanita tak pernah matang. Tp itulah wanita.... Kalu ada yg mempersoalkan kenapa Abby bertindak mcm tu. Ko nnti hadap la sendiri 1 hari andai ko dh layu (tp abby tu cun lg aku tgk..takdela layu.. Mmg dasar lelaki tak sedar diri si Norman tuh...) tgk laki ko buat cemana. Ai pnjang lak p/s aku. Hehehehehe....