September 03, 2014

Kerja Selagi Belum Tutup Mata...

Pemalas nak update. Sebab. Ntah. Mgkn faktor usia kot. :D

Just nak share dialog dgn en. shahrun, 2 hari lepas:

Suasana hening, pagi-pagi time anak beranak tengah bersiap nak pi skul n opis. Dalam masa yang sama kete tunggangan yg ada satu tu habis bateri la plak. Rupa2 nya ada lampu yang tak tutup. Dlu hafiy je pandai bukak lampu tu. Now ammar pn dh pndai. And mama being very clumsy, tak perasan. And kereta tak bergerak more than 24 hours. 

Dlm masa yang sama, en. shahrun bekerja day in day out. morning to wee hours the next day... huhuhuhu. Since last Friday.. pheww...

Mama: Sampai bila kita nak macam ni ni? 
(referring to pagi-pagi rushing buat tu ni, tp end the day without him- because apparently he is stuck to his never ending tasks...)
Abah: (muncung plus sentap sikit, maybe) At least macam ni for 2weeks more..
Mama (dalam hati eh ke kt luar hati? lupa plak. hihi) : 2 minggu?? u mean really? 2 minggu?????????

*sentap*

Heret kaki naik motor (psl keter habis bateri remember?)... Sampai opis langsung dia tak offer nk ajak brekpes sama. Presss naik motor pi opis dh...

Skali lunch tu jumpa jap. Sebab amik half day so can tukar bateri kete n what not... 

Smpai umah.. Lepas jumper kete nak bawak kuar pi tukar bateri.. Dia amik seplastik nasi bungkuih.. (ai dah makan, ada jamuan rayer selepas rayer)... Then mkn..

Mama: Pagi tadi tak mkn lagi ke?
Abah: Blom...

Busy gilers smpai brekpes pn tak sempat! Nangis uols tgk laki ku bekerja...

Doakan dia yer peeps? Thanks.. Huhu

And doakan me to.. Me teringin nak sambung blajar.. Moga barakah doa korg, and diberi pembalasan murah rezki dan dalam lindungan ilahi sebab terlalu pemurah untuk doakan kami..

Amin... huuhuh.. 

Ok bai.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin