April 28, 2011

Sementara Ada

Masih ada bateri
Nyawa2 ikan...

Cube fikir:
Do u play with me, because I'm the only one you can play with. Or because you really wants to play with just only me?

When you play with me, have you think of anyone else. Or you really blessed because you got to play with me.

Will I be the one and only person that you want to be waiting for you every single day to play with?

Am I? Do I?

Tak tau kenapa, dr kecil, saat bermain dgn kawan2. Sehingga meningkat dewasa. Sehingga berkahwin dan punyai anak. My shallow mind will be asking that stupid question.

You won't get hurt if you don't know the truth behind everything. I'm the one who asked it. Nothing but hurting my ownself. Also I'm hurting the other party for I didn't really put my trust on them.

Kan?
[KPWKM]

April 27, 2011

Starbuck Halal?

Hello,

May in know this is true or not? Thanks

http://www.twitlonger.com/show/a21dba

STARBUCKS telah disahkan haram oleh JAKIM. Berikut di bawah penjelasannya, Please note that all chocolate, vanilla and coffee drinks at Coffee Bean and Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefides which is from animal origin (pork). Raspberry Frap uses cherries that has been dip n alcohol & the tiramisu contains RUM. Please pass this message to our muslim friends. Call JAKIM 03 - 8886 4000 for more information.

Because i see here : http://starbucks.com.my/en-US/, there is Halal Logo.

And here : http://www.halaljakim.gov.my/ , halal certification from JAKIM for Starbucks will end on 31st July 2012. Also JAKIM had answered that Starbuck had receved Halal certification, as attached.

Is it really true or not.

I'm concerns, coz i've been to starbucks couple of times. And i've kinda like the taste of it!

Thanks.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

April 26, 2011

Screenshot of Previous Entry

Rupanya ada, salah link je tadik!

Uwaaa.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Feel Not Rite

May Allah bless me and continue to guide and care for my safety. Amin.

There was a guy, in this room which really concerns my attention towards my safety.

First he came to ask question.

Later i found out, it's not that he doesn't understand, but he just want me to be there for him. Next to him.

And please, picture this sick man as very ugly and short - in terms of height of course. Because i can consider myself as quite tall. Am i?

I tried to avoid him.

And somehow today, on one exercise, for OKU job search on my system. eceh my system. On OKU system lah!

So on this exercise, everybody is needed to create a job for OKU.

And offer an OKU that job via system.

So, i've also login OKU with my name just for testing purposes.

And found out that someone had offered me a job via this system.

And the job was : Janji body sexy dh boleh dh. Sumthing like that. Need i to explain further? Tak boleh nk amik screen shot sebab dia dh delete. Cis!

While i'm writing he probably did notice my uncomfortableness!

I know it was him because he sits in front of me and his friend shouted at him "Gatal!"

So i rejected the offer, and when i came back to the screen for screen shot, he deleted the job.

Urghhh. Snobbish little creepy guy!

Ok tu je.


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

April 25, 2011

Wiken Yang Penat..

Gmbar dekat bos..

Hari khamis lalu tetibe ada rakan eceh rakan. sound aku. Kak, jom pi main bowling wiken ni, hari ahad.

Aku mcm. Wahhh dh lama tak main..

Tros jwb....

Ok gk. Jom! Sapa lg yg main...

Dia ni dia ni dia ni.

Ok on....

Pstu jumaat hubby aku pulak sound. You takmo pi bli bj mandi ke?

Awat plak nk bli bj mandi?

Kn ada family day sabtu ni.

Utk cover keterlupaan.

Oh yeke. Nk kuar kul bape esok?

Kul 10 pg start. Dlm 830pg kite kuar la.

Ok..

Dlm ati gulp..

Sabtu family day.

Ahad bowling kt midvalley.

Isnin - otstesen kt melaka smpai rabu.

Gulp.....

Pstu mak aku pun call, balik rumah umi nk msk nasi dagang. Gulp....


The days went smoothly Alhamdulillah.... Sunway Piramid was shocking hot as usuall. Aku takmau share pic aku sbb aku dh itam. Huh!

And we went so tired. And we went home and sleep right away. Exhausted and dehydrated.

Aku tak igt apa aku msk utk dinner that night. Tp lunch tu mmg hazab la. Sebab mkn KFC sejuk!

Then ahad. Early morning. En. Hubby dh takleh tahan. So kami masak mee goreng.....

Aku mmg tak start pack apa pun utk melaka. huhuhu. taknak pegi...

Lepas masak mkn mandi. Off we went to MidValley....

Ohh mmg sgt suffer... Smpai2 hafiy dh smpai time nk tdo. Abah die lak wt hal pi shopping sorg tgglkan aku ngn anak2. Firdaus wt really supportive. Dh tak byk wt hal. Tp hafiy sorg yg nk membesar yg sgt sgt sgt sgt sgt erghhh. Dunno wht to say..

Aku igt lg. Masa Firdaus baya usia Hafiy, dia pun mcm tu. So ini just mcm dia punya time la kot kn. Tu kita nasib baik, aku takde baby utk tambah challenge aku.. But still!!

So by pukul 11 cmtu aku dh tak tahan. Aku ckp ngn memember. Korg kene main kn utk aku. Aku takleh fokus dh...

Off me go from the bowling alley tuh. Carik hubby. And bwk hafiy naik stroller. Aku pi balik tukar kasut pn dia mrh. Slagi aku tak kuar dr bowling alley tuh die tak puas ati.

AKu plak dh mcm tu tros lapar gile. Ajak hubby pi mkn. Blom smpai tmpt mkn. Tau tak apa En. Hafiy buat?

DIA TDOOOO!!!!!

Kami pn mkn. Tp tak kenyang. Padahal byk gk nasik lauk sume. Balik rumah.

Lepas smyg mandi, mandikan anak2. Hubby mkn ubat, sbb cm nk demam. Die mmg cmtu la kalu aku nk pi otstesen...

Aku buat donut dlm kul 3 ptg cmtu masa tuh. Dlm2 aku buat donut tu hubby tanya aku msk apa? Nmpk sgt die lapa. Aku pn lapa. Lepas serve donut. N simpan skit utk stok. AKu pn msk la sardin, sayor bayam n telur dadar.

Lepas tu br aku nmpk hubby mkn berselera. Anak2 pn. Aku pn. Br la puas mkn n kenyang...

So aku terpiki. What happen to us ek? Kitrog mkn kt luar mmg tak puas skg.......... Ase mcm rugi je...

So this monday morning. With sad moves. Aku pn bgn kul 545 semata2 utk packing n prepare things as much as i could utk tinggalkan hubby ngn anak2.

Donut storage checked.
Bj persalinan nursery anak2 checked.
Bj keje hubby checked....

Now, aku dh kt Hotel Adabi Melaka.

Hari rabu nih aku balik.

Sob sob sob.... 2 mlm without kids n hubby...

Ni br 1. Aku ada lg 4 sesi! huhuhhu

Ok tu je babai.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

April 22, 2011

I Love My Life!

I don't know why. I grew to love this guy so much... :D -> cinta monyek. hiks...

Tuan-tuan dan puan-puan...

Masih lagi dengan mood Geisha in da house!

Hahahah. Kdg2 aku ase hidup aku tak lain lebih kurangnya dengan kehidupan Geisha.

Aku tak anggap tu diskriminasi, but that's life? Isn't it?

Aku perlu ada utk dia, tapi dia mungkin tiada utk aku 1 hari nnti. Begitu jugak sebaiknya.

Life is always a roller coaster!

Bila aku bc citer nih. Besela citer2 gini. About life, friendship and love.

Bila kita dpt kaitkan life kita ngn watak utama, lagi besh.....

Kalu cm cite melayu, ujung2 cite watak utama meninggal. Hmpp! Hampeh!

Ini, smpai dh umor 80 pn boleh buat novel diri sendiri lg. Wpn tak logik. But i enjoy it thoughout my reading!

Mmg tak logik.

Tp sensible la jgk.

Her whole life, until she reached 30 - whouah! My age.

She's been avoiding any romance relationship with a person she can never willing to have.

Ok cmni. Geisha ni hidup dia. Masa kecik2, let say around 8 to 9 years old, diorg ni akan dinilai oleh org2 tertentu, dan amik diorg ni jd anak angkat mcm tu la. Pstu siap pi skolah, blaja membaca, blaja buat teh, blaja menari, blaja main alatan muzik tradisional. Smpai umor diorg 12 tahun. Diorg dh boleh jd cm Adik Geisha. Not fully Geisha lg lah. Cr pakai pn lain skit dr Geisha.

Geisha ni mmg pakai kimono, tp dgn cr yg agak seksi. Wpn pada dasarnya kimono tu ala2 tutup sume la kn. Kt tang leher tu die down kn skit, bg lelaki2 nmpk pangkal leher. Sbb mcm lelaki Amerika suka pangkal peha perempuan. Lelaki Jepun suka pangkal leher perempuan. Lelaki India suke perut perempuan. Lelaki Melayu? Ontah lah i pn not sure. Hahaha. Die mcm, takleh nk tros kata private parts. Sbb die mcm sumthing yg lelaki nmpk, wpn perempuan tu still nmpk bj, tp mcm menjana imaginasi imaginasi lelaki tersebut. So mcm Jepun Pangkal leher tu la kn. So gadis2 mcm ni la geisha.

So masa umur diorg reach dlm 14 15 tahun, diorg ni mcm barang baik la. Masa tu dlm tahun 1920an la. Barang baik utk diamik kedaraan nya. Jepun panggil Mezuage. Cr die terangkan psl Mezuage ni aku suke la. Die ckp Mezuage ni mcm belut yg cari gua utk diduduki. Nampak? Hahahaha. Pstu seorang Geisha yg belum Mezuage, masih virgin/dara adalah seperti hidangan yg belum dijamah di atas meja.

So die citela cmne Geisha ni dpt Mezuage die. Giler hambar doh. I mean, tak tau la. As far as i remember. Mlm pertama aku adalah malam yg paling exciting. Of coursela, aku bkn Geisha. Hehe. I mean. All the bits to it, memang aku ske ske ske ske. Be it the talks. Be it the laugh. Tapi mlm Mezuage Geisha ni. Lelaki tu doktor. Gemuk. Bayangkan muke mcm kepala borak, gemuk, takde leher, pstu pakai spek bulat. Pstu lelaki tu suh die baring. Diam je. Pstu lelaki tu takde caress2 dia ke apa. Tros straight to the point. I mean. Hello. Bkn murah ok bayaran utk 1 Mezuage. 11500 yen. Masa tu 11500 yen ni kire org kaya jela ada. Heh, aku pn takde 11500 ringgit dlm tgn skg. Muahaha. Aku kaya ke? Hohohoo....

Ok ni cite pendek dia. Dh tell the whole story short pn:

Memoirs of a Geisha is a novel by Arthur Golden published in 1997. The novel tells the story of a geisha working in Kyoto during World War II. It is also the name of the film based on the book, and directed by Rob Marshall, and starring Zhang Ziyi.

Contents
Memoirs of a Geisha tells the story of a geisha known as Nitta Sayuri, who lives in New York as a hostess to Japanese businessmen. Sayuri reveals in the beginning that as a child she was known as Sakamoto Chiyo, the daughter of a fisherman in a small village in Japan. Soon after her mother died, she and her older sister are taken to Gion by one of the more well-off men in her village. Her sister is sold to a brothel and Chiyo is sold to an okiya, a house for geisha.

With her unusual blue-grey eyes, Chiyo is to train to become a geisha, but is constantly antagonized by Hatsumomo, the top geisha of the Nitta okiya. Hatsumomo cannot stand competition and recognizes that Chiyo will more than rival her if she becomes a geisha. Chiyo's life goes from bad to worse thanks to Hatsumoro and she is reduced to becoming a servant in the okiya with no hope of becoming a geisha.

A chance encounter with a kind and wealthy man with the title of chairman (here after known to Chiyo as the Chairman) changes her fortune. Chiyo wins the eye of the most successful geisha in Gion, Mameha, who is despised by Hatsumomo because she outshines her in every aspect and cannot be toppled because, unlike Hatsumomo, Mameha has earned her independance as a geisha. She adopts Chiyo as her apprentice and trains Chiyo to rival Hatsumomo. Her entrance into apprenticeship is marked by being given a new name: Sayuri.

With her success and her virginity sold, Sayuri not only becomes a highly successful geisha, she manages to pay off all the debts that bound her to the Nitta okiya when she was a servant and also is adopted by the mistress of the okiya. While Sayuri's fortunes seem to soar, even now that she has finally broken free of Hatsumomo's abuse, everything collapses in 1942 because of war.

During her time as a geisha before the war, she encounters the Chairman again, but finds it impossible to get close to him as she desires. Instead, she finds herself constantly being pushed to be with Nobu, the Chairman's most trusted friend. It is Nobu that saves Sayuri from the harsh labour of the war until Gion is able to open again on the condition that she will allow him to become her patron, despite the fact that it is the Chairman she desires. Sayuri and Mameha destroy Hatsumomo's reputation entirely thereafter and Hatsumomo is thrown out of the okiya.

However, it is not until Sayuri's desire to be with the Chairman truly frees her to pursue her own destiny. When Chairman frees her from the okiya to become his mistress, she sets up a posh teahouse for Japanese businessmen in New York so that he may save face in Japan when his daughter is about to marry a man set to be the Chairman's heir.


Bila aku dig dig dig lg. Rupenye isu Geisha ni lebih besar la. Herm. Pening plak aku.

Tapi aku tak galakkan la korg bc. Ada yg berminat ke.

Ringan2 boleh la. Sbg sumber ilmiah, mgkin tak kot. Hihi

Ok dh tuje. Bai
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

April 21, 2011

Teman Yang Huduh

Huduh muka, huduh percakapan. Menyakitkan hati. Dan menyesakkan minda.

Kita igt, dia manusia yg tak bagus utk kita. Mempergunakan kite. Good for nothing.

But we never know in the future upon us.

Dialah yang terbaik untuk mendukung kehidupan kita.

My Nobu-san (tolong baca sebagai : Encik Shahrun Hisam).. ngeh ngeh ngeh..

Mode Memoirs Of A Geisha.

Geisha ni mcm GRO skang lah. Tp lebih artistik! Mcm up skit dr Felacur = Perempuan simpanan.

Maksiat2 jgk. Tp i loike Nobu-sa nih. Dia admire a Geisha, and dia respect that Geisha. Tak sama mcm jantan lain. Semata2 utk S.E.K.S!

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

April 18, 2011

Hargai Ego Kesetiaan

3 bende ni nmpk sukar. Tp mudah. Tp sukar. Sebab 3 benda ni melibatkan perasaan, keinginan, emosi, tekanan dan macam macam lagi.

Stakat ni dok kt mesia nih aku ase ok lagi. Sbb oknya mesia nih keagamaan tu masih ditahap low lg. Cer tgk kt arab, india, bangladesh, pakistan. Women rarely work! Women can't give credits to anything. Women takde rights langsung utk bersuara!Unless women tu kaya n ada harta.

Zaman mak kepada arwah atok aku dlu. Mmg laki dia kene dgr ckp dia. Sebab bapak dia kaya n dia ada byk harta. Dia buat anak n dia bg duit kt laki dia. Tp lain2 pompuan xleh bersuara.

Turun kt arwah atok perempuan aku. Sblm dia inherit rete mak bapak dia. Die surirumah. Dok kt rumah. Tak berhak bersuara. Tak berhak kua keje. Atok lelaki aku, cikgu jer. Tp mmg ego gile. Anak2 shadap u. Muahaha. Anak lelaki diutamakan dan didahulukan. Anak perempuan dianaktirikan. Kene msk kne bsh kain kne buat kerja rumah. Tp sib baik dpt p skolah jgk mak aku. Atuk aku cikgu so dr segi pelajaran dia open skit. Dia ckp apa, ko pi skolah pndai2 pn ke dapur gk ko nnti. Aku igt mak aku sorg je dpt dialog tu. Mak kpd kwn2 aku pn byk dpt. Bc majalah pn dpt. Kire 1 mesia lah. Tp atok lelaki aku setia. Sayang kt nenek aku. So nenek aku pg pn die takmo kawin. Even dia gj busat. Nenek aku inherit rete. Dlu cikgu kn kaya. Kire berada la. Die boleh je nk kawin. Ladang getah n kelapa sawit bersepah. Tp die takmo. Nenek aku meninggal pn die takmo kawin. Sblm meninggal bertahun sakit kencing manis kaki buruk. Tp atok lelaki aku tak heran pun.itu adalah kesetiaan yg hakiki!

Turun kt mak aku, university grad. Still diskriminasi. Pak ngah aku study gk. Tp atok bg kt pakngah. Dulukan pakngh. Tp mak aku lepas gk. Alhamdulillah. Diskriminasi makin hilang. Tp hardly laaa. Ayah aku ego gila. Smpai aku besar aku takmo hubby aku se ego ayah aku. Die mmg tak pernah berubah jd lebih baik. Die je betul. Padah bile sesiapa pun die tak hormat! Siyes, parents dia dia tak hormat. Even dia ada abg die tak hormat. Contoh paling hazab la. Ni kisah betul eh. Bkn burukkan ayah aku. Tp ni contoh keegoan dia n contoh bila keegoan tu tak terkawal. Masa aku kahwin dlu. Mak pak aku pelik apsal nama laki aku shahrun. Die bleh pndai2 tuka nama laki aku jd shahrul. Sb die ckp mmg pil aku nk namakan ank shahrul tp xreti sebut. Pstu penanda jln pn nk letak shahrul. I mean hello. Kwn2 aku sume kenal laki aku ngn nama shahrun apsal nk pakai nama shahrul? Kn? Die mrh gile bila aku cube betulkan dia.

Turun kt aku. Makin hilang nilai2 diskriminasi. Aku nmpk jelas kemurnian dan keadilan agama aku. Aku nmpk keindahan nya. Perempuan. Tulang 4 kerat. Mmg xlrt. Sbb tu digariskan hanya utk layan suami. Tp anak2 masak kemas umah kain bj pinggan mangkuk? Kalau suami nk isteri semata2 utk dia, dia kne buat sume tu. Kne make time utk sume tu! So isteri boleh manjakan diri. Well prepared utk suami. Cntik2 tgn halus wangi2 utk suami. Pi spa ke apa ke. Dr ujung rambut smpai ujung kaki hanya utk suami! Tp tu utk suami yg kaya raya. Mmg mampus idop balik pn xabis rete dia. Bkn la aku ckp normal families suami miskin. Tp dunia modern skg, nk kete nk rumah nk internet nk anta anak skolah tusyen nk raya nk bg duit kt mak bapak nk mkn nk shopping nk pi bercuti nk mcm2 n suma tu mmg tak ckop kalu harapkan kederat suami sorg.

So isteri perlu bekerja. N aku ase suami aku sedar perkara tu. Alhamdulillah. Syukur sgt. Dia phm byk benda!

That's not the point.

The point is, bila isteri willing utk kerja. Willing utk jg anak sepenuhnya. Breastfeed anak lg. Willing utk msk n bahagiakan perut suami. Skali skale manjekan suami urut la apa la. Memanglah sumer tu pahala. Tapi suami kne phm kalau isteri tak smpat nk buat sumernye sekaligus. Ok mmg ada perempuan yg perfect. Mampu buat semua. Tp bkn sumer perempuan mampu. Willing is one thing. Appreciating the willingness is another different thing.

Means give n take la.

Tak payah nk snap bila ada benda yg tak settled. Itu zaman kuno isteri mampu buat sume. Itupun isteri dh byk berkorban. Terutama karier. Org lain kul 6 pn tak balik lg. Aku kul 5 dh terkinja2 dpn punch card. Peduli la org nk kata apa pun. Aku kul 11 dh rindu gila babas kt anak2 dan suami. Aku mmg tak suka pi otstesen. Siyes bende tu menyeksa aku. Sbb setough mana life aku kt rumah. I prefer kt situ.

Mmg tough kdg2 smpai aku snap. Smpai aku masam muke n smpai aku bebel. Seriously aku tak suka bebel. Sbb dlm 100 patah aku ckp. 1 pn susah husband aku nk adapt. Sbb aku tau, dia ada ego gk. Aku phm ego dia. And ego lelaki. Bkn dia jer. Ego semua lelaki. Takmau dgr isteri dia bebel. N bebel aku tahan utk 1 time dlm 2 3 bulan je. Lebih dr tu jgn harap dia nk lyn. Kira kne guna sebaik mgkn talian hayat yg ada.

Namun, having said all that. Aku sedar aku sgt bertuah. Wpn aku tau. Mata laki aku sakit tgk umah sepah. N kdg2 dia bising n berdengus. Tp dia sedar. Aku pi keje n buat keje sama je mcm dia buat. Kalu tak cmne nk earn duit? Kn? Aku bgtau mak mertua aku. Muahaha. Pg2 kul 6 aku dh bgn. Tu plg lmbt. Pstu mil aku tanya. Pegi keje lain2 ke ngn anak dia? Tak la pg sama dh siap sume br la anak dia bgn. Hik hik. Aku tau aku evil. Cuma pesan aku kt wanita luar sana. Stop being nonsense la. Kalau kita tak kuarkan diri kita sendiri mmg tak kemana. Pepandaila nk idop!

Oh lupa nk ckp. Psl arwah atok perempuan aku. Wht did she do to fullfill her time. Die masak n blaja msk. Masak masak masak n dia sgt terrol at cookings! Aku tak rasa mak aku n makcik2 aku inherit kehebatan dia. Petik jari je dia. Tak dpt aku rasa lg lauk pauk wangi n sedap mcm dia! :(

N aku? Still long way to go. Aku tau aku ikot ayah aku. Aku perlu control ego aku. At least aku hormat hubby aku. And kalau dia tegur aku dgr. Aku mmg perlukan dia utk control aku.

Tp pointnya aku nk ckp. Kemodenan itu perlu, tp berbataskan agama. In either way without each other manusia sering menyalahgunakannya. Di barat perempuan2 bangga mendedahkan aurat tanpa sedar mereka dipergunakan. Itu diskriminasi! Lagi teruk sebab tak sedar! Ditimur, kononnya nilai agama tinggi. Tp perempuan duduk didapur, tidak berkembang. Tidak bergaul. Disembunyikan. Tidak boleh bersuara. Tidak bole angkat kepala! Itu diskriminasi yg jelas dan payah utk diperbetulkan. Sedangkan Fatimah R.A pn keluar berjumpa teman. Tp bersyarat menjaga maruah keluarganya. Berhijab dan sebagainya.xpernah aku bc kt mana2 ayat Rasulullah s.a.w mengongkong isteri dan anak2 perempuan beliau.mereka berhak bersuara dan bertanya!

Org2 tua kita dlu ya. Bila kita tanya. Dia ckp tak elok byk2 tanya which the answer is so very wrong!

Dan begitulah peel masih kita jmpe diindia, pakistan, arab etc! Adakah masih wujud di mesia? Aku tak pernah dgr lg.

Apa pun ku seru para lelaki. Didik la isteri mu selembut yg mungkin. Jgn biarkan mereka terkapai2 dengan keegoan mu. Ditelan mati emak diluah mati bapak.

Sekian. ;p
[KPWKM]

Anne Of Green Gables

My wish is, to have this movie and a book of it.

I totally admired her in the book. She was a red-haired girl. She was unique! Yet, she don't know that she is so special. She thought, being carroty looks, make her look stupid and funny. And of course, everyone, her school friends especially was making her as a laughing stock.

I was so her, when i watched this movie. I was always being laugh at. Looked down at. And i was not pretty. (And smpai skg pn tak pretty2 hahaha). My friends, laugh at me because of my look. (i think like that). Even though i tried hard to look the best i can, i still look funny. I don't have any good feeling of my looks. Maybe, i can be proud of my grades. But still, i'm not the best student. There will always be a better person on top of my grades!

However, she found someone. A guy who was following her since her school days. The same guy who laughing at her.

Gilbert Blythe - A handsome classmate who first tried to get Anne's attention by pulling her hair and flirtatiously calling her "Carrots" (unaware of her sensitivity about her red hair). Furious, Anne broke her slate over his head and refused to have anything to do with him for the next few years. Even though Gilbert repeatedly apologized and displayed admiration for her throughout the book, Anne coldly rebuffed him. However, Gilbert never abandoned his quest for her friendship (and eventually, love). Anne finally forgave him at the end of the book when he gave up the Avonlea school for her so that she could live at Green Gables with Marilla. 

Well i got one - as i wish for it! Haha. He is still laughing at me though. Yup, up until today. He is! He was laughing when i presented my English assignment and i misspelled a word. And he kept on talking about it on and on and on. Haha.

Anyways, as Gilbert Blythe did it to Anna. He was actually admiring her. He keep pestering her to get her attention. Because, he is so in love to her uniqueness. Isn't awesome? I like it so much! :D

I wish to find for a person, who love me for me. Hehe. But i know, i imagining things too much...... ;p....

She got tied up to ups and downs of her life. She's blooming towards the day she grew older and older. Her story was a longgg one. Yet, i can't get enough of it.

I wish to have the book. But i have no idea where to find it!

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Sukan sekolah tadika hada

Mood takdak arini. Mls nk citer pnjang so enjoy the pics. Ada video gk. Tp xleh nk share kt cni. Sila tgk die youtube.com/sitilemon2. Tq
[KPWKM]

April 15, 2011

Tepat2 28 Hari..

My menstruation dan tepat2 28 hari balik..


:D

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Lambat Seminit...

Uwaaa. Dah la mlm smlm tak dpt mkn same. Pg td pn tak dpt mkn sama.

Tetibe tghari ajak mkn sama, aku dh kuar mkn lak..

Uwaa... Itu la pompuan kalu dtg bulan mmg cmni kn.

Isu cmni pn nk sedih.

Uwaaaaaa. Tak kire mlm ni kene mkn sama jgk tau!

Esok Aus ada sukan, hubby dpt bersama kitorg dlm sejam je pstu die kene pi keje. Uwaaaa....

Asek nk pressure je. Hik hik

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Antara Anw dan Naj...Chu

Kemelut Naj

Difitnah kejam.

Kapal Selam dan Perempuan Mati di Bom.

Bukan dia. Dan bukan dia disiasat dimahkamah.

Who did it? Who linked to it? No question asked.

Pemfitnah ditangkap dan disiasat - and he recently changed his views.  He said someone forced him to slander.

Pelaku, yg melakukan, disiasat. Sapa yang suruh? Tidak disoal. Sebab dia buat, tanpa sebab. Err?

Siasatan berlangsung.

Tiada bukti kemelut dikaitkan dengan naj. fitnah kejam semata-mata. Terlepas. Dan penafian dibuat berkali-kali.

Penafian demi penafian.... Oh well, he didn't do it!

Kemelut Chu

Difitnah kejam.

Video lucah. Mengaku terbabit.

Pelaku, penfitnah - dilepaskan - Malah tidak disiasat langsung.

Chu kembali sebagai ketua parti.

Disokong, despite of his story. - namun dia bukan islam.

Kemelut Anw

Difitnah kejam.

2 perspektif.

1. Ya, memang dia.
2. Tidak, tak mungkin dia. Org siam tuh.

Penfitnah, masuk balai, disoal, dilepas. Lepas tu terus reda.

Tidak ditangkap - atas tuduhan menyebarkan video lucah. Sama sekali tidak.

Pelaku - yg belum tentu dia. Dijadikan centre or attention. Sekarang org nk tau, betul ke dia dlm video tu. And that's it!

Tak kisah dh sapa sebarkan.

Video tu memang original!

Org tu pn akan jd original!



Itu dia persada berita di Malaysia masa kini. It became main topics. Siap dislotkan dengan point form supaya public mudah faham. Dh macam buku teks dan penerangan cikgu2 disekolah.

Well, rakyat malaysia mesti diselamatkan. Sebelum dipimpin oleh pemimpin yg mempunyai reputasi yang teruk. Moral yang kosong.

Rakyat dh tau siapa Anw. Dh makin kenal siapa Anw.

Tapi kenapa eh. Aku tak percaya jugak dengan semua nih? Otak aku takmo terima jgk dgn semua fakta nih?

Aku tetap kata, there must be sumthing wrong sumwhere!

Ok tu jela.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

PELAN PERLUASAN SISTEM PENGURUSAN OKU MENGIKUT ZON

Pergh. Busy busy busy...

Time pi nilai boleh lagi pi balik pi balik rumah - tmpt training. Siap meletup tayar bagai.

Time pi MELAKA nnti? Next 2 week je tuh. Tak dapek la nk pi balik pi balik cmni. Huhuhu. Gonna missed my kids n hubby so much!

Takpe 3 bulan je akan hidup mcm ni.

Skali sesi patut 4 hari. Tp aku nk pendekkan 3 hari je. Harap ok dan boleh la yerk.

Tapi ada org bantah lak. Katenye kt Kelantan nnti nk kene buat 4 hari pasai die nk bwk aku pi jln2. Yolah kampung dia kt sana. Aiseymen. I kenot. Unless kalu i bring my kids. Hihihi.

Tgk la cmne. Dh berjaya pujuk en. hubby cuti n ikot for 1 session. Bestnye kalu die dpt ikot. Yes yes.... Insya Allah.........







1

 WPKL(6), Selangor (13), Negeri Sembilan (11)

           

11- 14 April 2011

Hotel

di Nilai


 DONE!

2

Melaka(6), Johor (13)

25- 28 April 2011

Hotel

di Melaka

 


3

Perak (11) ,            

Pulau Pinang(10),    Kedah (13), Perlis   (3)

9 - 12 Mei 2011

Hotel

di Negeri Perak

 


4

Pahang(13), Kelantan(13),Terengganu(14)

 

23 - 26 Mei 2011

 

Hotel

di Kelantan


5

Sabah (24),Labuan (3)

13 -16 Jun 2011

Hotel

di Sabah

 


6

Sarawak (28)

27 – 30 Jun 2011

Hotel

di Sarawak



Menduga iman sungguh sessi kt Nilai nih. Maklumlah pestime kasik training kt org. Byk pelan penambahbaikan yg perlu dibuat. Erm....

Tapi sgt eksaited tgk masing2 eksaited tgk sistem baru. N sistem ni boleh tahan laju gk.

Ni br sessi 1.

Next session user yg dh sistem literate. Dorg mmg ada sistem sendiri pn. Dpt lak sistem ni mcm tak brape nk ok sgt. Aduhhh. Risau2....

Moga Allah kuatkan iman dan kukuhkan ilmu di dada kami. Amin.. .Kami bkn aku sorg. Semua facilitator facilitator.. Hiks..

Okla. tu je. GTG... Babai..



--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

April 07, 2011

Ada rupa org tk sihat tak?

[KPWKM]

IMG00302-20110407-1121.jpg

Tq en shahrun sb bekalkn nasik goreng mlm td. Tak smpt nk bungkuskan pg td.

Sodap baunya.

Jemput mkn...

Demam2 xsehat pn makan lalu jek..

Haruslahhh!!! Hehehe
[KPWKM]

April 06, 2011

IMG00292-20110406-1618.jpg

Hahaha lawaklah dorg nih.

Sejak akhir2 ni aku mmg dh ase mcm org kuat. Sbb byk keputusan aku kena buat sendiri. Padahal gj same je. Kalu gj naik tggng kerja pn aku takmau. Sbb aku kne buat lg byk. Aku nk balik ontime.

Kepada kak limah. Kalu kak limah bc la. Sy xkisah pn. Yg penting tgjwb kak limah dh selesai. Lainlah ada appoinment. Org dh tgu.

Lgpn sy bkn gred terbesar kn opis skg ni. Hihihihi
[KPWKM]

Si Budak Botak

Buah hati pengarang jantung mama....

Masa dia ada rambut memang dia ensem. Tp hati mama tak tenang. Sebab dia ikot mama, kuat berpeluh. Jadi senang naik ruam dsbnya. Banyak kali mama mintak abah botakkan. Abah kata, tak payah lah, sebab Abah suka tgk rambut dia yg ikal tuh. Dh la ikal, perang lak tuh. Ikal ikot Abah. Perang ikot mama. So the very lambang cinta gitu. Kekekekeek. Kata tak percaya cinta? ;p

Smlm la aku pasan. Sblm2 ni dok layan tensennnnn bila budak2 ni mintak itu ini. Smlm diorg main botol susu baru, penutup tu ada tweety bird ngn cookie monster sesame street.

So kejap letak atas kusi. Kejap letak bawah kusi. Main tolak2 kusi.

Firdaus dok : Adik, buat tu buat ni.

Hafiy dok : Abam, mcm ni ke? Sini? Pegi sini? Sana..

Firdaus : Bukannn mcm ni lahhh. Heihhh itu pun tak tau (ikut sapa la amarah gila ni..ahahaha)

Dok borak2 la 2 org tuh. Last skali abam dia tak tahan adik salah buat je. Ntah buat apa ntah. Dia pangg skali adik dia. Aduiiyaiiii.... Garang nya lah abam ni....

Hafiy. Uwaaaaaaa.. Mama: Napa sayang. Sapa buat?

Hafiy: Abam Auh (Aus)... Sakitttt.... Huhuhu....

Mama: Alololo ciannya. Nk susu tak?

Hafiy: Nak cucu...........

Pstu dh abis scene tu beralih ke scene mkn, tgk video kt laptop, dan mama pn nk mandi.

Hafiy: Mamaaaa mamaaa manaaaaaaaaaa uwaaaaaa....

Pstu dia nangis lg, lepas mandi mama siap smyg tros nk tdo dh. Smlm house chores lmbt habis. Dh kul 1030 br nk mandi. Huhuhu.

Hafiy nangis lagi.... Ni aku post on twitter smlm:

  1. Hafiyyy siniii.. Mama?.. Sini.. Tdoo? Iye, sini.. Naik(katil). Ha meh2 susu mana.. Ni? Ok baring minum susu jom tdo.. Jong jong(jom2)
  2. Tadi hafiy nangis. Mama hilang sb mandi. Pstu nangis lg. Mama hilang sbb dh masuk tdo. Abah dok layan tv. Abang Aus dok layan boboboi.....
Tak sangka hafiy dh pandai ckp... Wpn tak jelas biji butir lg.

I'm so thrill n excited that my babies are growing up... :')........ I love you all!

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Firdaus Can Read!

Memandangkan semalam aku mimpi aku update blog. So hari ni aku update blog la ye kengkawan. Hehehe.

2 malam yang sudah, seperti kebiasaan, En. Hubby balik lmbt. :(... I hv to accept the fact that his company owns him more than me...

Tp takpela, itu bukan ceritanya. Hehehe...

So aku pn perlu memikirkan cara bg mengelakkan anak aku mintak nk mkn keropok, gula2, dan sewaktu dgnnya. Itupun aku dh agak terlambat. Sbb dia jmpe stok gula2 yg kami stokkan untuk waktu2 terdesak bila 2-2 menangis takmo berenti atas sebab2 yg tidak dapat dipastikan. Sbenanye stok tu, dia yg nmpk masa kitrog pi tesco ke mana ke. Mmg kalu bwk pi sopping skg, sakit la kene pow. 2-2 plak tu dh pandai mengepow ibu bapanya. Uhuk Uhuk Uhuk... Hafiy pn dh pandai ckp 2 3 patah skang. Yeyy. Nnti aku cita apa aku borakkan ngn hafiy next entry. Ecehh. Byk nya masa aku? Hohoho.....

Sebab kt kepala aku adalah Lauk Daging Masak Kicap. Daging Masak Kicap.

Petama-tama nya sekali: Balik2 je smpai2 je parking dh dpt statement. Mama nk main taman!

Isnin aritu aku balik awal. 5 O'Clock on the dot aku dh punch tros bekejar ke Train Station!

By 6pm aku dh fetch anak2. Jalan dr Bukit Jalil pn lenggang. Tak biasa mcm tu. Dun Know why nk dijadikan cerita, Jalan Lengang plak on monday.

Layan jap. Tetibe die nmpk pool kt tepi tuh. Dia dpt idea lain. Mama nk mandi swimming pool situ....

Ok kita balik dlu, tukar baju baru boleh pegi pool eh. Si abang paham. Sbb dia tau dh, kene pakai bj apa. Adik plak tak saba2. Nk pool nk pool nk ituuu nk ituu. Meronta2.
Sambil aku dukung adik, balik rumah.

Dlm kepala nk masak nasik kopek bwg bla bla bla.

Smpai2 umah cebok adik berak dlu. Pstu kupik bawang, kuarkan daging rendam. Masak nasik. Masak air panas utk susu. Buat susu seround, kes kene pow la tuh. Huhhu. Dlm ati best gk mandi swimming pool. Kekekeke. Tgk jam kul 7. Firdaus dh magreb la, takyah la pi pool. Nak nak nak. Smbil suruh mama carik bj mandi dia. Kutip bj kotor anak2, tuka bj kurung kepada tshirt n track bottom. Masuk dlm machine. On utk rendam. Nasik dh masak, bwg dh kopek. Elok gk kalu potong daging. Potong daging. Tumbuk halia n peram daging ngn kunyit. Dlm hati panassssss je. Dr kuar opis td penat. Tetibe balik kene pow tenaga ngn anak2. Ikhlas ikhlas bisik dlm hati. Kekeke. Aku pn manusia biasa kot. Setabah mana pun, aku pasti merungut kot? Huhuhuhuu......

Pstu ke swimming pool lah kami. Yeyyy. Suka suka..... Smpai sana, hafiy 2 3 kali mcm nk lemas, terminum2 air pool, smpai aku naik risau mulalah piki air masuk dlm peparu ke apa. Masalahnya bkn aku cmpak dia ke apa. Dia yg baring kan diri dia la. Meniarapkan diri dia la. Mcm dh pandai berenang. Sbb die dh seronok apungkan diri secara berdiri tu. Yg kalu tendang2 air badan naik atas n terapung tuh. So dia nk cuba baringkan kot2 badan dia terapung!!! Seriously, bahaya betul budak nih. N dh terminum air tu dia lg suka, means, dia terminum air, tp he feel so much alive! Kepala otak ko la Hafiy...... 2 3 kali lepas kes mcm nk lemas tu. Aku ckp. Okeh that's it! JOM BALIK!. Lgpn kitrog jejak kaki dlm air tuh, mmg dh azan magreb. Cina2 pn dh balik. Aku yg melayu islam plak dok dlm pool! Huhuhu. Pstu ajak mandi shower tepi pool. Pstu mcm biasa, abang ok, follow. Adik meronta2 mama kene dukung. Huhuhu. Dia punya jerit 1 flet jenguk kot tingkap!

Balik rumah, mandi pakai kn pampers anak2. Sian abang mama tak pakaikan bj. Sbb dh kul 8. Mama nk kejar solat magreb!....

Lps solat, hubby tak kelihatan lg. So aku pn masak la daging masak kicap ikut suka aku. Hubby ni dia ada resepi dia yg lain dr aku. Manjang salah je aku msk. Kejap kene letak serbuk kari skit. Kejap tak payah. So kdg2 pening nk ikot karenah dia. Kejap kene letak cili boh sikit kejap tak payah. Kejap kene letak cili padi. Kejap tak payah. Haih.. So aku ikot gerak hati dan aku main bedal je. Tetibe die ada sms td soh letak gula kabung. Aku pn hentam gk. Tak penah aku masak kicap letak waima gula sekalipun sbb kicap dh manis. Tp dh die suruh, aku letak jela. Sbb dh kul 830 ni, kalu aku tak masak bila pulak die nk msk? Tau2 siap masak. N sodappp plak tu. Firdaus yg dh mkn biskut, mkn kuih apa ntah lg pn mkn nasik lg bertambah. Suka suka.........

Lepas siap masak, hubby masih tak kelihatan. So aku pn bukak laptop, cr movie ke apa2 video ke Berkenaan dgn ULTRAMAN! TRANSFORMERS! SPONGEBOB PEN PEN (squarepants) DSB nya. So terkeluar la dlm list tu BOBOBOI. Aku igt kan cartoon cina. Namun aku tersedak bila firdaus tunjuk kt panel kecil BOBOBOI, takda suara, takde gmbar hanya tulisan BOBOBOI. Dan dia ckp, mama nk BOBOBOI. So SAH lah di situ dia dh bole bc! Bila aku tunjuk word lain mcm Kak Limah, sbb tepi tu ada hantu kak limah. Aku pn tak igt apa sebenarnya yg aku search. Tp keluar yg bkn2. BOBOBOI la, KAK LIMAH lah. Hahaha. Tp Firdaus tak tau. Sbb sblm ni Firdaus suka nyanyi dlm kete. Ke Ke CAT.... ke ke tu = C. Bunyi C dlm bahasa inggeris kn ke ke...Ke Ke Clown. Ke Ke Car..... Beh Beh Balll... Beh Beh Bird... Beh Beh Boat....... Ae Ae Apple... Ae Ae Aeroplane.... Kalu bahasa melayu plak. A A Ayam.. A A Api.. A A Angin.... Be Be Bola.. Be Be Besar.. Be Be Batu... Dan macam2 lagik........... So mcm sapa yg bangga terlebih? Of cos la mamanya. Kekekeke..

So tuje la nk cite. Jd mcm tersekat otak dok Beh beh beh. Hahahahaha. Yela, budak br merangkak2 aku sepatut takyah lah dok Beh Beh Beh lg kn. Hehehehe....

Ok sekian.. Layanzzzz



--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Fw: APPLICATION FORM NOT BEING FILL-UP COMPLETELY

Nak fill up completely ke tak? Huwaaa hati meronta2 nk sambung. Tp blom berkemampuan lagik. Huhu
------Original Message------
From: igimsadmin@putra.upm.edu.my
To: sitilemon2@gmail.com
Subject: APPLICATION FORM NOT BEING FILL-UP COMPLETELY
Sent: Apr 6, 2011 01:29

Dear SITI FATIMAH KHAIRIAH BT. M. AMIN,

Thank you for your interest in applying for MASTER OF COMPUTER SCIENCE at UPM. The system has detected that your application form is not being fill-up completely.

Please login into Postgraduate Portal and follow the following instructions step-by-step.
1. Click icon Edit located on column named "EDIT/VIEW".
2. Next complete the incompleted section(s) (The applicable section).
3. Then finally please submit all required documents to the address mention in the Application Guideline.
Incompleted application will not be processed. Thank You.


Postgraduate Portal: http://sgsportal.upm.edu.my/portal/page?_pageid=175,1&_dad=portal&_schema=PORTAL
This is auto generated email. Please do not reply.


[KPWKM]

April 01, 2011

Drained!

Setiap kali balik keje blom smpai umah drained!

Amik anak2 drained!

Prepare dinner etc..drained!

Prepare bj anak2, bj keje..

Seawal pukul 6 pg dh pakse diri bgn.

Aku tak boleh demam atau bg alasan.

For 5 days....

Thankful it's friday..

But where got time to rest?

I NEED A BREAK...

Apa yg penting kerjasama!
[KPWKM]