June 27, 2013

Progress Rumah Taman Emas Dengkil 1

Let pictures do the talking:










Contractor: ZAAR Entreprise
Hiring since: 17th June 2013
Expected time to complete: Lepas raya - kami akan raya dlu la kirenye ;p

Works in progress by ZAAR Entreprise:
  • Porch tile
  • Plaster ceiling wiring
  • Toilet tile
  • Grill - Wought iron solid
  • Gate - Wrought iron solid grill (14ft)
  • Concrete top
  • Pecah bilik dapur
  • Kitchen tile
  • Tinted
  • Autogate
Our work in progress:
  • KC
  • Lampu
  • Kipas
  • Water Heater
  • Oven
  • Air Cond
  • TV
  • Curtain Railings

June 25, 2013

Dialog..

Siri dialog Pengantin Lama... Hohohohoo... Tarikh dirahsiakan (memang kompom le dh lupe bila kn. ehehehe)...


Siri 1

Tv: Saya mula memasak umur 22 tahun
Laki: Muda2 lg dh mula masak. Agak2 umur dia skg dh brape ek. 
Bini: Cuba teka i mula masak umur brape?
Laki: Brape?
Bini: 25... eh 24 actually pasal blom birthday (mark tarikh laki-bini kahwin..kah kah kah)
Laki: *Buat muka*

Siri 2

Bini: Tingin la nk bli Mini Ipad ke, Ipad ke. Kita takde pn. Org lain ada je.
Laki: Pi la amik balik Note yg you SEDEKAH kt adik u tu.
Bini:*gelak guling-guling...... waaa sukati je dia ckp sedekah, igt bini dia ni pemurah sgt ke, well actually yg lawak tu, kalu aku pemurah pn, aku akan SEDEKAH kn brg2 dia. ahahahaha.. dh dia byk brg pstu tak pakai. I is rimas okeyyy...hihi*

Siri 3

Berkisar pasal ipad lg. hahahaha.. maklumlah, duit kutu dh nk dpt ni. Mulalah mcm2 ken. huhu
Laki: So, bila u nk dpt mini ipad u yg POYO tu??
Bini: *sukati je kan membranding kn kursus org? hohoho*
Bini: Kursus tu KSU tak lulus. hoho. Yela, dia pegi kursus pn free, bleh plak pegawai dia apply kursus yg kos 3k. kompem la tak lepas. hihi
Laki: Slamat duit tax payers hoho...

Siri 4

Laki: Railing langsir nk buat cmne?
Bini: Kalu kt bilik budak2 n tingkap2 kecik, buat mcm tadi tu ok. Tp masterbedroom n hall nk buat yg mcm hotel, tersorok skit railing dia tu.
Laki: Poyyyyoooooooooo
Bini: Eknen, br la ase tdo dlm hotel.. hohoho
Laki: eskusme, bilik atas pasang cornish sj hokey. so tak bolehla buat cm hotel sangat.. hohohho *smbil gelak jahat*

Siri 5

Bini: Duit kutu nnti i nk bli iphone5 la
Laki: Eh mana boleh, duit tu guna utk rumah la. Byk benda nk kene bli ni.
Bla bla bla...

Laki: Bln depan i bole claim bli phone baru, so i nk bli iphone5.
Bini: ohooooooo time i nk bli tak boleh u nk bli bole pulak?
Laki: Yela, u bli takleh claim, pakai duit sendiri. I boleh claim.
Bini: Eh eskusmi.... U bole claim Rm600 je ek. I phone5 brape dh. Duit gk tuu.. hoho
Laki: Ok la tu, dpt jgk..
Bini: Takde2... tak bole bli. I tak bole u pn tak boleh jgk.
Laki: Takde2. I nk bli jgk. Hohoho
Bini: U bli i bli jgk. Hohohohoho.. Ada aku kesah?

Anak2: mama abah jgn la gadoh2. 

HOHOHOHOHOHOHOHOHOHO

Siri 6

Suami soh isteri pi jumpa contractor rumah bg kunci...
Laki: Tanda kunci tu, pstu bg kunci sliding
Bini: Ok
Laki: U ckp la mintak kurang sikit, cakap dia hensem mcm abg juwe (teman sebilik dlu kt kolej. hoho).
Bini: Ohoooo i soh u yg mintak kurang u takmo, u suruh i plak.

Sekian sahaja sesi "SHARING IS CARING" hari ni. Tak larat mak encek nk korek2 balik emel2 dan sms... Hohoho...

Kitrog gadoh gk sekali sekala. Tp bila time2 mcm di atas ( yg nmpk mcm gadoh jgk sbenanye hehee) aku kompom tersenyum sorg2 kt opis. Heheheheh. Bg aku tu la sparkles dlm marriage aku. InsyaAllah.... Moga2 Allah swt lindungi kami sekeluarga, dan panjangkan jodoh kami hingga akhir hayat, insyaAllah smpai akhirat. Amin amin ya robbal alamin...

Wallahualam.. :D
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 18, 2013

Yuna – I Wanna Go Lyrics



He’s one in a million
I don’t know when I’ll be seeing him again
He wants to live in a city
Move there and he was just seventeen, just seventeen
But no I’m not prepared, no I’m not prepared
My heart’s beating really fast, really fast
But I wanna go there, but I wanna go there
Lets walk a little further, you know I wanna be there
I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna
I wanna go with you
I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna
Can I go with you
He stares so politely
I’m best behaving when he’s walking with me, walking with me
He likes taking photos in black and white
They’re upon his walls, on his walls
No I’m not prepared, no I’m not prepared
My heart’s beating really fast, really fast
But I wanna go there, but I wanna go there
Lets walk a little further, you know I wanna be there
I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna
I wanna go with you
I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna
Can I go with you
I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna
I wanna go with you
I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna
Can I go with you
p/s:adoi sejak bila plak aku jadik peminat yuna ni. sume lagu2 baru dia aku minat plak. adoi adoi adoiii... ehehehe

June 14, 2013

Paksaan

Biasanya kalau kita buat sesuatu kn kita sukakan pujian, gratituation dsb nya..

Kata pepatah: buat baik berpada2.. Buat jahat jgn sekali..

Tapi yg realitinya: buat baik ada maknak.. Buat jahat bila dh benci! 

Eh mcm takde kaitan. Tp tu bkn moto hidup eh.. Hehehe

Like aku suka jd kn mcm habit la. Kalau aku suka sesuatu tu, aku akan puji n ckp suka dekat en. Shahrun. Dia senyum, kompem la dia mmg suka kn.

But, vice versa. He's naturally not like that... Adoi susah btol nk puji or at least ckp terima kasih.. Huhu..

Sblm ni mcm sedih jgk la.. Well dh 7 tahun kawin kot... Hoho so aku dh faham sgt... If aku nk then, aku just bgtau.. Kalau aku mengada.. And majuk tak tentu hala..dia punya majuk.. Astarghfirullahalazim.. Dun let me start ok hahahaahaha

So this is what i usually do.. Dia pn dh paham dh..

Same goes kalu nak hadiah beday, hadiah anniversary bla bla bla.. 

Apa nak buat nasib...;)

Lg 1 psl kitorg.. Aku la terutamanya.. Aku  terdgr bait lagu 150juta like tu.. Siyes sama plak aku ase ngn diri aku..

Penulis lagu tu mcm org kata teruk la.. Tp org yg paling memahami dia tetap nk ngn dia.. And dia kata hanya org tu akan rasa manja dia despite org lain.. Org lain nk kata dia singa betina ka apa ka.. Lantak pi.. Hehehe

Ok bai

June 07, 2013

Jumaat yang barakah

Alhamdulillah.. Alhamdulillah... :D...

Wahai anakku,

Jikalau anda sering suka mengganggap orang-orang lain sebagai musuh, akhirnya mereka akan menjadi musuh kamu Segala tindak-tanduk mu akan mula mencurigai segala tindak-tanduk mereka kerana prasangka mu. Segala pertuturanmu akan bersifat menyindir menyebabkan mereka lebih cepat menjadi musuhmu. Maka elakkan sifat tersebut.

Wahai anakku,
Betapapun engkau benci pada seorang, tangguhlah dulu niatmu untuk memusuhinya. Engkau juga seorang manusia yang penuh dosa. Engkau bukan sekeping kertas putih. Orang yang dibenci mu bukannya sekeping kertas hitam. Kedua-duanya penuh tompok hitam atas putih. Jadi apakah layaknya engkau menganggap si dia lebih hitam dari kamu.

Wahai anakku,
Ingatlah, orang yang engkau benci itu juga pernah melakukan benda baik dan berkata-kata benda baik. Walaupun kata-kata baik dan benda baiknya tidak pada kamu, tapi ada orang lain yang mendapat kebaikan daripada sifat baiknya itu. Ia sebenarnya sama seperti engkau, seorang insan yang memerlukan keredhaan Allah, difahami orang sekelilingnya dan disayangi.

Wahai anakku,
Memang mudah untuk membenci seseorang daripada menyukai seseorang. Membenci seseorang cuma memerlukan satu perkara silap yang menyinggung perasaanmu. Untuk mendapat kasih sayang engkau pula memerlukan beratus perkara baik yang menyedapkan perasaanmu. Jadi amatlah tidak adil engkau terus menbenci dan mencemuhnya kerana satu perkara yang engkau tak suka sedangkan dia pernah melakukan banyak perkara yang baik yang kamu terlepas pandang memujinya sebelum ini.

Wahai anakku,
Ingatlah sentiasa engkau tak betul segalanya. Pihak yang dibencimu tidak salah segalanya. Jangan didorong hasutan iblis yang suka manusia bermusuhan. Ingatlah orang yang selalu teringat hantu, akan sentiasa nampak hantu di setiap penjuru minda mereka.

Ingatlah senyum di hari Jumaat - penghulu segala hari.


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin