August 30, 2005


HAPPY BESDAY my abg...hehehe

August 29, 2005

Honeymoon Pakage





We offer the following room types, and associated rates.

Rates are per room, quoted in Ringgit and inclusive of service charge and Government tax (if applicable).
(Unless otherwise stated)









Honeymoon Package
Valid from 20 Feb to 31Oct 2005

Room Type

3D/2N Package Rate

Seaview Suite

RM 500 nett per couple

  • Room rates are nett in Ringgit Malaysia and inclusive of 10% service charge

  • Rates subject to change without prior notice


    The Honeymoon package is inclusive of:

  • Complimentary buffet breakfast for 2 adults
  • Welcome drink upon arrival
  • Welcome fruits
  • One romantic set dinner for 2 by the poolside
  • A bottle of wine
  • Complimentary return airport transfer (A late fee of RM50 will be charged for transfers between 11pm and 7am)


August 26, 2005

Minggu Utk Di Update

1. Akhirnya aku paham gak la, company aku ni buat ape sbenanye...hahaha...dah ujung2 tahun br nak paham.....

2. Aku dh mkn dah Pizza Hut Lava Crust tu, tak de la sedap mane, aku lagi suke Domino's.

3. Ujung minggu ni aku ada test SPA. PTD punye post. Muahahahaha..Aku malas nk wat research...takde mood plak. Dh tak berkobar nk keje goverment. Hehehe.

4. Emmm ape lg ek. Mggu dpn beday pakwe aku ngn beday member aku Puan Siti Hannan. lepas ni ibu siti hannan lak...hehehe...Ko nak anak ko pggl ape nan? Umi? Mak? Mama? Ibu? eheehe...Aku preferrrr...ntah ler...takde mood gak nk piki...hehehe

5. Aku ade bj baru mak aku beli dr Bandung. Kaler merah. Just nice with my taste. Aku sukee...hehehe.......

6. Dah pukul 539, aku tak balik lg, kesian ngn budak baru opis ni balik sorg2. Bos call die tak kasi balik..ish ish ish....takpela...ujung2 kang aku chow chin chow la.

ok la..tu je kot...hihihihi

August 18, 2005


My Current Delicrazy (tp tak mkn lg..:D)

Akan Cinta Itu...


Posted by Picasa

Cinta itu, datang dari hati
Lahir dengan tulus
Punya sebuah kemahuan
Punyai setiap keinginan

Rindu itu, hadir tanpa jemputan
Sejak kenal ia di sini
Sejak itu tersedari
Wujud cinta dalam hati

Cinta itu, yang terzahir hanyalah kilauan
Yang terlindung itu tiada penjelasan
Kamar hati melaung sepi
Telah terpahat tanpa luahan
Dalam diam ia mekar
Bercambah, mewujudkan manis, menghadirkan mimpi
Namun dalam mimpi datang realiti
Yang pahit untuk ditelan
Yang pedih untuk dibuang
Teramat sakit andai disentuh

Namun mimpi itu, Impian hakiki
Kepada tuhan doa dipanjatkan
Impian yang satu itu
Walau payah dan penuh kesulitan
Demi kasih, Demi cinta ini
Ia tetap berkembang
Realiti akan bersatu
Mimpi akan jadi kenyataan

Janji itu, aku pegang
Demi sebuah kepercayaan
Keyakinan

Biar cinta ini
Kekal dalam lindungan
Biar hubungan ini
Dirahmati
Biar satu hari
Yang mimpi jadi pasti
Biar pahit ini disimpan
Jadi sempadan
Biar sakit ini
Jadi peringatan
Dan realiti itu
Lebih kita hargai
Biar ia jadi satu doa
Dan kita bukan bermimpi lagi.....

kesekian kalinya..aku jiwang lagi....heheheheeh

August 12, 2005

Jerebu Jerebu Jerebu

Ku lihat awan mendung
Matahari pun tak nampak sinarnya
Lampu jalan menyala dalam terang dalam tak
Hambar perjalanan pergi dan balik kerja
Kenderaan pon kurang
Takde siapa lagi nak berebut 'lane' macam selalu
Bagi hon brengsek bila aku potong
Potong aku balik, mentang-mentanglah aku perempuan
Mentang-mentangla kereta aku kancil je, takde power
Aku tukar SAVY kang baru tau..hehehhe

Adik aku pinjam kereta aku haritu
Die langgar tepi kereta orang, calar dah WKQ aku...huhuhu
Ase berat je bila mak aku sound suruh gi cat/ketuk
Dalam hati kate, takpelah, ok lagi tu.
Yang pasti sekarang, makin malas aku nak basuh kete
Basuh2 pon, cmtu gak
Tak cun gak

Hartu harga minyak naik lagi
Kalu selalu 200km, rm20
Skang rm20, 150km die dh merah2
Aku lempang jugak kang meter ni..ehehe
Tapi kalau aku tak isi kang, tak pegi keje la aku

Semangat ni aku datang kerja, nak buat kerja la konon nye
Brrrp...Bosannyeee...ape nk buat aaa?????
Tula, sape suruh siap kan awal2, kan dh takde keje
Tp selagi tak siap, selagi tu aku pening kepale
Bile dh siap, aku pening gak
Tu pon aku dh slow motion kan kerja aku
Aku siap bole delay 2 3 jam nak install
Semata-mata tak nak stay back

Aku selalu pikir
Bos aku ni kan, ape kah sebab utama die hire aku ah?
Kalau ku tau begini jalan cite aku
Baik aku stay keje dulu
Tak pon aku amik offer yg lagi satu
Gaji pon bole tahan masyuk
Kerja pon yang aku tau nak buat
Maybe bosan sikit kene ajar orang
Tp janji mase depan terjamin

Aku bukan malas nk wat keje
Aku tak pandai nak pandai2
Hehehe..alasan2......

Malam tadi aku mimpi pelik
Eh bukan malam tadi, malam sebelum tu
Aku mimpi aku kat jalan raya
Aku tgh bertenggek kat tepi tol
Kire nak bayar tol la ni
Tapi aku takleh nak bayar
Sebab takde duit
Lame aku piki
Nak blah tak sedap ati, yelah duit org
Mak bapak aku memang tak ajar aku amik duit orang
Even mende camni pon mmg aku susah ati la kan
Aku tak sedap ati
Nak bayar takde duit

And bile dah pasal duit ni
Aku memang tak reti nak mintak kat org
Melainkan mak ayah aku sendiri
Sekarang ni pulak aku dah keje, dah lama aku tak mintak duit diorg
Almost 2 years jugak laa
Itu something yang aku bole bangger ngn diri aku

But anyway, so aku tak tepiki kat sesape pon aku nak mintak tolong
Aku pening sorg2 kat situ
Susah hati sangat
Padahal org kat tol tu dh wat tak port je kat aku
Dan aku bkn dlm kete
So anytime aku bole blah

I wonder why,
Aku tak terpiki kan sesape pon
Even kawan baik aku
Even balak aku
Why?

Then aku terjaga
Baru aku sedar, aku tak Isyak lagi
Yelah, aku penat haritu
Penat giler
Kaki aku lenguh
Mata aku pedih
Hidung aku tersumbat
Bibir aku luka sebab kering sgt
Tekak aku kering gak

Aku pon bangun Isyak jap
That time dh kul 3 lebih pagi
Aku geleng kepale je
Sebab kalu aku terus solat dlm keadaan penat tu
Maybe aku asyik pikir katil je
So might as well, aku redakan dulu penat2 aku ni

berbalik kepada mimpi aku tadi
Senang je, susah hati tu sebab tak Isyak
Aku rasa ramai yang rasa mcm aku
Bile masuk soal ibadat ni
Nobody yang korg/aku bole blame/mintak tolong
Melainkan diri sendiri yang tak beribadat..hehe

Hmmm.....
Ape lagi....
tu je la kot
Ni bkn nak komplen
Tapi just saja2
At least ada something aku tulis dlm mggu ni

chow!

August 11, 2005


this one, after the play. Posted by Picasa

Lepas main futsal last 2 weeks kot...tak igt dah...thanks to DINO for the 7.2 pixel photo...muaahahhaa..buat aku teruja je nk bli camera.......thanks gurlz aja aku cmne nk buang jerawat..nmpk clean sket muke aku...muahahah...tp tak nmpk sharp..so nmpak sgt edit...hahahaha..takpe.....nnti aku edit gambar lain lak........:D Posted by Picasa

touch up photo. hhehehehehe Posted by Picasa
Aku cube publish pakai hello..nnti pasni rajin la aku nk upload gambar...heheheh.... Posted by Picasa

Me and my cayang.. Posted by Picasa

August 05, 2005

Once There is a Will, There will be a Way to it....

I just want to share with everybody....I have encounter problems which i thought imposible to handle yesterday(but i'm not crying...weird!hmmm...). But with the help of my officemate and my dearest friend, Siti Hannan, there is a will to accomplish the imposible today.. Thanks guyss...hehehehe.......


problem aku nk setup IIS je..slame ni aku pakai easyphp je...tp utk development ok la...utk production, pening kepale user kang..huhuhuh.....

hehehe..tu je...:p