March 31, 2008

Firdaus new Progress...



Hehehe. alahai anak mama ni dh asek bangun malam2 je nk nyusu.. Tapi asenye bkn sebab dia lapar tapi sebab dia dahaga, sebab mama pun agak dahaga jugak 2 3 menjak ni. Tapi problem anak mama ni die taknak minum air masak. Menyesalnya aku tak ajar die minum air masak masa dalam pantang dlu.... Kalu tak senang kalu die dahaga ke kan. Sebab die taknak jgk minum susu banyak2 sebab nanti muak. Ala kalu kite pn dahaga kite nk air bkn nk makanan kan. Kalu susu ibu plak lambat so die tengah nyusu pn die nangis gk. Nak buat cemana kan. Aduhai....ehehehe




I can still be happy sebab at least he got few progress la.




1. He can now sit on his own. Tak perlu lagi org duduk kat blakang. Cuma kalu die terlupa he just got to sit, die akan tergelincir tapi masa nk tergelincir tu nampak la he was trying to prevent himself.




2. He was very very the excited when crawling by lifting his butt. Haha. Dia pun macam kagum dia dh boleh merangkak. Laju plak tuh. Hehehe.




3. He was following with muzik beats, i mean he was as if singing along any song he likes on the radio. Ye aku tak exagerated. It happens few times already. He was like, aaa laa aaa waa maaaa......When the muzik sounds like.. Lelaki iniiiii.....or Dalam renyai hujan juga dalam rindu dendam....ekekekekeke....both song which i will too sing a long too....:D......




4. Ni dh lama la. Dia suka panjat, he can climb stair, tp 1 anak tangga je la. Then he will stand by pegang la on anything he can climb on too..then kalu ade sapa panggil, suka ti die je pusing which will cause him to fall down. Dan kiri kanan lebam dh. Ish ish..




5. He is very hard to sleep and very easy to wake up....Sooo since otak die dh membangun dgn pesat ni, now he refused to sleep on my lap, because it is not nice and not comfortable. Huwaaa......budak ini. Kuat komplen btol...ehehe....macam mana la nk jalan jauh2 ni. Balik kg pn dh seksa asenye melayan. hehee...




6. He can take solid food... Bkn setakat solid malah yang melibatkan pengunyahan. Cet... Dia bole nk kunyah2 padahal takde gigi lagi dahtu susah gila nk kuarkan bende yg dh masuk dlm mulut dia.




7. Dh pandai buat muka bila kene marah. Siap nangis kuar2 air mata. Muahahahaha....




Lagi nanti kalu i igt i update le lagi..ehehehe




Sufiah Yusuf...

Aku tak tau la kalu apa yang aku baca kat paper hari ni betul ke tak. Aku dh try search pn semua state perkara yang sama. She is now selling he body to pay for her rent. Ya Allah ya tuhanku. Tapi aku tak tau apa yang sebenarnya terjadi kat budak tu. Macam dah hilang pedoman, macam dah takde waras akal fikiran, adakah itu jalan terakhirnya? Mungkin tu yang die nampak. Aku harap moga2 Allah tunjukkan lah jalan padanya untuk selesaikan isu dia dengan cara lain. Balik mesia ke. Sambung study sini. Dia muda lagi pada aku 23....Masih ada masa lagi...... Kesian2 aku kesian kt die bkn sebab die Sufiah Yusuf yang genius dlu tu. Ala stakat masuk paper sehari kata mengharumkan nama negara pastu org dh terus lupa pn until la one reporter from London ni buat liputan mengenai die dh jadi hooker tu. Baru la nk kecoh balik. Kalu tak takde org taknya pn. Budak yang 10 years ago genius tu tak grad2 lagi ke. Aku sendiri pn lupa dh. Bila aku search and tgk muka dia br la aku tau. O budak ni. Tp sbenanye tak concern pn. So tak kesah la die tu pandai ke budak biasa ke, harap2 dia kembali la ke pangkal jalan. Nampak macam die terdesak and terpaksa..Bukan kehendak dia. Sapa pun taknak kan hidup macam tu. Harap2 die tersedar la dan nampak jalan untuk pulang ke pangkal jalan. Amin. Somebody, please help her...Perhaps there will be someone....amin......

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 26, 2008

Peperiksaan Undang-Undang Kerajaan

Semalam aku gi la exam ni. Konon2 macam taknak pegi dah nak pegi sekali jela. Tapi aku tak berharap la aku lulus kalini. Walaubagaimanapun still aku kalu bole lulus la...Nk pegi lagi sakit woo jauh tuu...huhuhu...

Dr14 soalan aku kene jawab 10 tapi aku smpt buat 8 je. Tu pn 1 confirm aku salah jawab dh. Huhuhu. Yang lain ntah apa kejadian tak tau. Huhuhu,,,,,

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 17, 2008

Sweet...

Something really sweet happened lastnight...ehehehe.....the fact that hubby is having big head ache scares me and worries me...but still....early this morning.....or lastnight...while i was still sleeping...something really sweet happened......

i was aware that Firdaus woke up from his sleep....because his mouth started to babbering and enchanting things nobody would understand...i was too sleepy to wake up...so i just lie down...waiting for him to cry...ehehehe......but he didn't....quite for long....and i think..just let him be..he will cry very soon....then something really sweet came up his mind i guess...he jump on me and pat me a KISS!!! wow.......i dont know if i was dreaming...no i'm not...i fastly became awake and replied his kiss and give him my milk....so sweet....

memang jarang sgt nk dpt Firdaus bangun tak nangis..ekkekeke....so dh la tu mcm best..die tak nangis...then die give mama a kiss plak...ok2..dh mentioned bende ni 1000 times dh.........but really..he's so sweet.....

yet still want to mention this one...........yesterday....almost noon...while mama tgh bersiap nk gi kenduri..bole plak tetibe abah pat a kiss on mama..ahahahaha..ntah kenapa.......i got 2 kisses and i'm really HAPPY!!...just want to record this moment....ehehehhe

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 07, 2008

My Last Post (Sebelum bersalin)


Before delivering Muhammad Firdaus bin Shahrun Hisam.. Hehehhe.. klaka lak baca balik...I was just 4 days away from delivering him to the world masa post ni......Lepas tu ada sessi gado2 ngn husband...and tak habis gaduh lagi tros nk terberanak...Kakakakaka........and the baby is not even 3kilo pn...aku je lebih2 emo time tu..ekekekek..klaka klaka......









--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Not a BOY not yet a MAN...

Sometimes man doesn't even realise how big their burdens are. All they know that when life are easy and peaceful..Where they can sleep and lie down resting from their work...Then, it's ok...It is all they need....

Sometimes, i wonder, how can they sleep knowing there is something they not yet do? How can they forgive themselves from stop being responsive. How can they let woman do it, things that they should have do?

Look at UNI nowadays. Woman control the population. Is that ok for you man?? Yeah it's ok, knowing that girls are dumb... Knowing nothing than books... Can't hold pens/keyboard as good as they are holding their sewing machine or while cooking the dishes....But man are 'Inteligently brilliant' or so they are calling. They manage to think more than what is 'Out of the box'......

I cant just believe the world i am living today... Keep trying to be calm...Ache at the back of my head i can't bare anymore... I can't do all... I may force my will but my body won't let me be... I feel older by many years than my actual age....I just have one son yet feel like i have 10.... I can be satisfy with my living..... I cant satisfy everyone yet not even myself....i cant believe how hard my life it is......i have to admit...i cant do it alone....I NEED MAN.......!

27 doesnt mean you cant be MAN enough for a woman....
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 06, 2008

Tersentuh...

Malam tadi bukak tv je tengok brite..Ahh bosan lah mesti nk cerita pasal BN lagi lani....

TIba2 pemberita tu pn cakap..

"Berita kehilangan Sharlinie masih belum terjawab dan menghantui rakyat malaysia. Tetapi hari ini kita dikejutkan lagi dengan berita kehilangan seorang budak lelaki berusia 10 tahun. Walaubagaimanapun, kejutan itu telah pun berakhir setelah 6 jam menimbulkan keresahan dihati semua pihak. Budak lelaki itu telah ditemui dan dalam keadaan kebingungan ketika disoal mengenai kehilangannya. Sebagai penutup disiarkan video mengenai penemuan budak lelaki itu...."

dup dap dup dap hati aku dengar story cmtu......tp bole kontrol lagik..nak2 time tu tengah peluk Firdaus yang tak mau mama bangun walau sekejap pun tu......

"Along pegi mana? haa? pergi mana.." Soal seorang ayah dengan linangan air mata kegembiraan. Si anak hanya terpinga-pinga tak tau nk ckp apa.. Muka blur gila. Tak semena2 air mata ku pun meleleh jugak... Sedih..tersentuh aku... Anak sendiri kalau hilang mcm tu.....

Semoga Allah menemukan adik Sharlinie...Hidup ataupun mati biarlah di bawah pengetahuan ibu dan ayah nya..Cukop lah penyeksaan yang telah diberikan pada mereka sekeluarga.......Amin..............

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 05, 2008

My Chemical Romance...

Today i'm going to talk about kenangan silam....lately everything coming towards me....i think this is mainly because kak chik bukak story dia hari tu...ehehehe...tapi bagus jgk...i stop looking at my life too much now....maksudnya aku hadapi je la apa pun. klau tak tu..when looking to much on current situation..byk aje tak kene...ha mcm lebih normal plak cmni....

contoh nya...klau dlu balik kerja..suma benda aku nk buat...and aku ase minda aku telalu occupied dengan pekerjaan apa nk kene buat..what to do next and next and next......aduhhh tensii sgt.......but now...aku more mcm...hmmm dlu apa aku buat time2 cmni...ooo ye....dlu aku satu bilik dgn ida....slalu gi bilik kak chik..or jmpa dengan hannan...or duk umah sewa.......waiting for friends to come over...or lepak dekat lab semalaman buat assignment.....or having a night dekat lab while somebody i do not know who was singing along me...or going to genting last minute decision and sleep there for the first time next to my boyfriend...mcm bohsia..muahahahaha........tp takdela buat apa yg bohsia buat kn.....lgpn ada gurl yg masa tu overweight...bayangkn minah yg skang dh jd kecik molek..dlu die dh la tinggi..besar plak tu..occupying almost the whole area inside a kancil...ahahahaha

so i found out that....aku kurang ase penat..almost all the job is done...and aku ada masa utk baring2..main2 dgn firdaus...i think the main thing that i need to do is calm down...and forget about the planning..just do what i got to do...remember....stop being a paranoid...ehehehehehehe

byk tul kenangan...tu blom sebut kenangan time keje....whole bunch of friends that i've made a long the way....god....i've been so far...aku dh tua skang........byk btol yg aku dh lalui..yet..i feel so empty...maksud aku...betapa byk lg i dont see......i dont know.....ye...aku rasa mmg aku slow sgt....kalu aku ckp takpe..klau org ckp...wah....bole naik darah...ekekekekeke.....

bila aku balik....tgk anak aku.....terkenang masa aku bersalin kn dia......well epidural..nothing much to feel.....tp bila die dh keluar...wah biru 1 badan...kesian die..dh lama dh nk kuar..tp mama tak rasa so mama diam je la...upenye dh nk kuar anak mama..huhuhu....tu la kalu kene jaga dgn doktor pelatih...doktor pro tgk detak jantung baby pn dh tau contraction is showing the baby is coming out.........aku tgk pn aku dh panik.....dr 150 bit per second.....bit tu decrease smpai 80 to 90 per second...nmpk sgt mcm something wrong.....upenyr becoz the baby already and downside..mmg nk kuar sgt2 dh......cume ase nk terberak yg really2 mild....nk terberak pn lg sakit dr tu...tu la ajaib nya epidural........................

and teringat bila doktor tanya..boy or girl? ha? knape tanye tak nmpk ke kote trketing2 tu? lelakiii......teringat plak fazi kwn aku..doktor tanya die..exactly the same question...die dgn mamai2 jwb..lelaki...heiii....ha kn dh kene jerit...sbenanye pompuan....ahahahahaha..bengong je...tu klaka..................

lg apa kenangan......first time being a wife......the first day....being a puan.....skejap je..aku dh jd puan...first outing as a puan...next to my hubby..went shopping....first day going to shop with hubby....ahhh..that's all memories....ehehehe

lg lama memories tu berlalu..lg kita lupe sbenanye.....mcm memories mcm 1st year...i didn't state here..because memories....new memories..are replacing them......bkn la maksudnya aku lupa terus....tp telalu jauh aku dh pegi.......and memories..keep being made...day to day...time to time..........

tp kalu dpt igt balik..mcm kak chik..cerita time2 gitu..i was one of the watak inside her story...it was really nice reading her blog..............really nice thinking of them and the memories....so sweet....and i missed it...to many things to be missed...tamak kn aku....ehehehehehehehhehe............

ok la...dh nk kul 2 dh pn....got to sambung my training...now making new memories..i suppose...eehehehe



--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin