June 30, 2010

Ayam Penyet

Ni sume gara2 mimah ngn hannan. Diorglah slalu soh aku update blog. Pstu diorglah yg asek masak masak masak. Hahahahaha. Aku pn dh tersampuk skit. Hehehe. En. Hubby pn heran. Rajin plak u masak skg? Hahahah. Ekceli, aku jd over rajin bila aku over laparrrrrr. So nak2 pose kan. Mcm2 lah aku mengidam. Ish ish. Not gud.... :D....

I dont know lah today, kalu aku boleh masak lg? Kalu takleh msk, ngengada tak larat la apa la. Mmg la. Mmg sesuatu. Hehehe

So smlm, hannan tetibe. Eh aku nk msk ayam penyet lah. Aku pn mcm. Ish best gile menu ko. Pstu die ckp. Mcm senang je nk buat. Aku pn mcm nk buat jgk. Pstu die bg link. Kenapa ko bg linkkk. Huwaaa. Aku pn tgk link tu. Ada gmbar. Huwaaaa. Tros teruja nk buat. Skali cm ish susah, nk kene buat smbal dia sehari sblm. Marinate smlman. Pstu aku takde gula melaka. Gula pasir adalah. Pstu lg, cm leceh, nk kene buat sup lah, sambal nk kene tumbuk lah, nk kene marinate nk kene goreng dlu la. Tempe tauhu pn aku takdek. Pendek kata. Tak nak buat.

Skali dia up gmbar ni kt fesbuk:
Kau punyelah spesel siap smbal tu letak dlm tomato jek. Kn? Siap namakan ayam penyet seri aman, sbb tu nama taman rumah dia. Over kn pompuan tuh. Hahahaha.

Aku pn tros berbunga2. Nk buat jgk nk buat jgk. Tanya en. hubby dia pn ckp ok. Kene tanya die dlu, karang die takmo mkn, aku sedih. Berpeluh2 penat aku buat kn.

Balik2 tuh hujan plak. Kene bertapa dlm kete. Ujan reda baru naik....

Start msk lmbt jgk la dlm kul 615pm cmtu. Ke 630. Pstu hapiy die nangis2 kejap je. Pstu die marathon kt dpn. Kdg2 sorg2. Kdg2 ngn abang dia. Maklumlah br pandai jalan. Hahahaha. Klaka tgk dia, mcm tak nak duduk.

Memula rendam ayam.

Pstu masak nasik. Pstu buat marinate utk ayam.Goreng jintan manis, jintan hitam, ketumbar. Tumbuk2 masukkan lada sulah, kari, kunyit garam, halia, bwg putih. Pstu letak tepi.

Buat sup, kaki ayam. Letak kentang suma.

Pstu goreng bawang, cili merah, cili padi, ikan bilis, belacan, tomato: Tumbuk. Perah asam limau. Jdla sambal belacan. Lainnya ada ikan bilis je kn. Igtkan susah sgt. Hahahaha

Dh kul 7pm cmtu. Goreng ayam. Aku pusing je tgk lntai mcm2 smpai hapiy ngn pedaos buat. Takleh2. Aku takleh fokus kt diorg. So aku abaikan. Hahahaha. Tp tgk2 jgk la kot2 diorg main benda2 tajam ke apa ke kan.

So, wallah.....Siap buat air nescafe o.. nyum nyum

Ayam penyet yg legam sbb over goreng. Tp tak tumbuk. Kang penyet sgt hubby tak mkn lak. Die bkn boleh tgk bende pelik skit

Smbal belacan cmpo ikan bilis.

Smbal kicap, blom letak kicap. A must kalau ada sup ayam. Banjarian Style. Ehehe

Sup ayam. Nampak pelik skit sbb pakai minyak recycle. Ahahaha. Hubby tensen je. Pstu cm masa goreng2 rempah2 tu, cm terjatuh2 dlm kuah. So jd sup berempah. Tp sodap...:D

Air nescafe O
Lengkap sudah bahan2 utk berbuka pose. Nyum nyum...

Mlm ni nk msk apa plak ek? Hehehehehehe...

June 29, 2010

Kami Ke Teluk Batik..

Tarikh: 26 June 2010
Venue: Teluk Batik
With Hubby, Sons and PIL

Sangat tak dirancang pun planning ke teluk batik ni.

Mula2 nk hantar barang dekat Sitiawan. Lepas tu igtkan nk lepak2 kt Lumut je shopping2. Sebab mmg dh janji ngn org kat Sitiawan, nk dtg sana time balik kampong, so tau mak mertua aku jenis suka shopping2. Bwk la dia skali. Pak mertua aku plak, kan 2 tahun lepas die eksiden, so angkut skali bersempena die br je boleh jalan nih.

Kesian jgk la org tua tu, kene paksa jalan sana sini, yelah, takkan nk dukung plak kn. Tp org tua tu mmg kuat smngt. Bila die penat, die duduk. Takde masalah, sbb dekat Lumut / Teluk Batik, ada byk kusi. Cuma kt Teluk Batik kusi kene sewa RM2 1. Hahaha. Cm ampeh kn. Tp ok la, boleh kami2 suma rehat2....

So pg2 kul 9pagi kami kuar rumah. Igtkan nk kuar kul 8, dh tu kul 8 br bgn. Ho ho ho ho. Pstu mandikan anak2 tros siap2 kuar. Awal jgk tu. Bese kul 10 pn tak mandi lg. Ho ho ho...

Smpai Sitiawan dlm kul 10am cmtu. Carik2 tmpt. Cm scary skit masa ni. Tgh carik2. Skali minah tu call aku, dia ckp, dia dh nmpk kete aku. Uiks, aku tak bitau pn aku naik kete apa. Die ckp terus nmpk bangunan kuning. Aku cm, uiks, suma bangunan tepi aku dia tau, so betullah dia nmpk aku. Aku ase instinct minah tu kuat, tu dia tau aku yg mana...

Pas brg. Off we go to Teluk Batik....

Tapi, memula mmg plan nk pi Lumut, tp sbb hubby ase mcm takde apa kt Lumut, bkn bleh mandi pn. Tu dia search2 skali jmpe Teluk Batik. Pstu igt lepas Sitiawan nk pegi Teluk Batik. On the way tu lalu Lumut, tmpt jeti nk pi Pangkor Island tuh. Apalagas, mak mertua aku tgk, dia ckp. Eh mcm best je. So singgah le situ....

Sonok org tua tu jln. Tak bli pn sbb mahal. Aku pn seronok jgk. Sbb br gaji time. So nk mkn apa, nk bli apa. Hubby aku ok je. Kalu tak tu piki 10kali. So cm mmg takdela lapa. Br pukul 11 cmtu kn. Sbb before kuar, kitrog smpt brekpes. Lgpn ada bwk bekal nasi lemak, air teh o ngn milo lg. Tp aku ckp, jom kita mkn dlu. Hubby siap suggest. Jom mkn nasi ayam kt dpn tu.

Apalagas. Pucuk dicita ulam mendatang. Hahaha. Pstu hubby pi toilet, so die soh aku yg order. Aku pn slumber. Nasi ayam 4. Air kelapa 4. Skali amik ko. Air kelapa dlm buah tu. Igtkan dlm cwn. Huhu. Igtkan tak abis. Skali abis. Tp 1 mak mertua aku dh soh pulang. Kejam kn mak mertua i? Huhuhuhu. Sib baik org kedai tu nk terima. Terasa time ni aku kanak2 ribena, ada ibu bapa. Hahaha. Yela slallu2 jln2 aku la parents. Ni bwk parents, terasala ketidakmatangan itew. Ehehehe.

Habis tau air tu 3 kelapa muda, 1 air sirap. Sbb masa tu mcm dh panas2 gk la.

Encik hubby tgh suap pedaos minum air.

Lepak2 sambil tggu mak mertua tgk2 brg. Kt jeti Lumut. Abaikan muka i yg mcm tak siap tuh. Warhahaha

Habis mkn, tgk brg lebih kurang. Mahal mahal mahal. Ikan bilis sekilo RM25. Gilos. Bli kt pasa mlm RM9 500gram. Yela masa tu la aku piki gitu. Pstu racun2 mak mertua aku ckp mahal2. Dia pn tak bli...

Pstu igt dh boleh pegi teluk batik dh. Skali tak buleh. Ho ho ho. Mak mertua aku soh hubby singgah mana2 kedai lain katanya. Ahaha..

Skali jmpe plak, tros singgah. Aku pn bli gk jajan2 skit. Yela nk lepak2 pantai. Siyes aku tak bwk bj. Sbb dlu penah konon nk mandi pantai beriya bawak bj skali tak mandi. Aku igt, mana ada dh pantai best dh kt mesia nih. Gila punya blur lah diri ini kan. Hahahaha.

Pstu lepas dh bli belah lebih kurang. Jgn tak tau mak mertua i. Tu br Fasa 1. Dia mmg akan ada byk2 fasa. Dh tau dh dia mmg suka shopping2. Tu yg tak rugi bwk tu / ajak jln2. :D

Pstu smpai teluk batik dlm kul 1230. Bese 1230 pm cmne keadaan? Panas kn? Terik kn? Mmg kt parking tu terik gila tak tahan.

Skali jejak kaki kt pantai. Eh apsal sejuk nyaman.


Tuka bj anak2. Pijak air. Eh apsal sejuk. Tidakkkk.


Tros hubby Tanya. Bj i u bawak kn?

Bj ada, tp seluar takde. Hubby tros @$!@%$%&%&%$$@#..

Hahahahahahahahaha. So alamatnya, mandi kt bibir pantai jela. Sgt jeles tgk org berendam2. Main banana boat lagi. Hubby lg la, tak puas ati je. Hahahaha..


Masa ni permulaan ase air dia. Huh sejuk nyaman...

Sonok mamat ni jmpe air. Angin sepoi2 je. Ombak pn tak kuat.

Die takmo kasi kita pegang dia dh. Huhuhu

Abg main mcm puteri lindung bulan je. Hahahah. Adik yg eksaited sgt. :D

Suasana. Ni tghari buta ni. Tp tak nampak terik pn kn? Sgt best.. Percayalah...

Sgt tak larat dukung2 dia tak bg terjun masuk air. Siap dh ada adengan minum air laut suma. Uhuk uhuk. Dgn mama tak bwk persalinan. Ajak dia main pasir. Pekakasan main pasir pn tak bwk. Hohoho. Bole kata pantai dia bersih..

Disebabkan manusia itu takmau mandi, abah terpaksa buat tindakan agresif = CAMPAK DIA DLM LAUT.

Tapi dia tak nangis, cuma die keluar balik. Budak2, dia suka kot kita bwk dia mandi pantai. So sgt tak cranky.. :D

This kid, he is enjoying every moment. :D

Abah pun. Sgt enjoy... Manalah mama tak hepi gila.. :D Eksaited gila smpai nk pegi lg.. :D

Tgk, masa ni aku nk snap. Snap cpt2 tros. Hapiyyy jgn la mkn pasir.. Hahahaha

Tadi suasana belah kanan, ni belah kiri lak... :D

Pstu lepas dh mandi, sbb hafiy siap mkn pasir bagai. Punyalah eksited nmpk laut. Adoihai. Dgn tak bwk pelampung, konon nk bli, tp tak smpt. Firdaus lak pengecut. Sebijik perangai pakcik dia, adik aku si zayed tu. Mmg tak risau la, sbb main air kt gigi2 pantai je. Si hafiy dgn merangkak2, jalan jatuh2 tu die kejar air. Siap tetelan2 air masin. Lagi dia suka. To tell you the thruth. IT WAS REALLY FUN!

So lepas2 bersihkan anak2, mak mertua aku ckp. Mak nk lepak sini kejap boleh tak. Seronok la. Igtkan, die bosan sbb kitrog mandi die lepak je kt tepi tuh. Oh lupa sblm mandi aku ngn hubby smpt mkn lg. Mak mertua aku pelik. Korg ni td mkn nasi ayam. Tak smpai sejam mkn lg. Hahaha. Well, ktorg mmg cmtu. Sbb tu kene masak. Makan luar mau, lunch je smpai 2 3 4 kali. Bayangkan lah kn.

Pak mertua aku pn join. Sedap agaknya tgk anak2 mkn. :D....

Pstu kitrog lepak2 la tepi pantai tuh. Dlm kul 3pm. Br gerak balik. Mmg mcm best, sbb sejukk je. Tak panas langsung. Balik parking tros panas gilers. Berpeluh2. Td tak berpeluh pn. Time nk balik ni br cm ramai org. Td cm tak penuh sgt. Aku cm nk ckp je. Korg tak tau, sini dr kul 12 lg tak panas. Best. Hoh oho.

Lepak2 sambil makan jajan. Bilik air pn siap tmpt mandi semua.

Banana boat yg hubby terasa sgt tak dpt naik. Next time i nk naik ni, psti kan u bwk bj! Hahaha. Okeh okeh.

Me and my sons. :D

Mak mertua aku tgh menikmati pemandangan...Nmpk mcm dia bosan kn. Eh tak, dia yg ajak lepak lama2 lg. :D

Masa Hubby tgk gmbar ni balik, Aus, atok dh tua Aus. Takpe, dia tua, tp die msti hepi ada anak mcm u. :D Tsk tsk...

Dia ni sgt ceria thru out the day. :D

Tgk org tua ni, org siap2 nk balik. Dia br la nk mkn. hahaha. Nmpk sgt she is enjoying the moment. Lari skejap dr dok umah yg asek pikir nk mkn mkn dan mkn.

Tros aku cadang kt hubby, nextmonth balik kampong kita pi lg. Mak mertua aku pn, mak nk ikot. Nnti kita buat BBQ. Nnti kita ajak ni ni ni ni dan ni. Aku pn. Eh beday Firdaus lah.

Aku dh nak ajak kengkawan suma skali. Ewah. Eksaited gila kn. Hehehe. Lepas ramai2 tepi pantai. Kali ni aku akan pastikan kami akan kuar lebih awal dr tuh.

Kami plan nk buat BBQ. Cm best je kn.

Sapa2 nk join. Mai lah. Kita ramai2kan mejelis. Tp tgh pening. Bila aku nk bli kek nih. Jumaat mlm dh nk balik kg. Pg2 Sabtu dh tolak pi teluk batik. Hehehe. Mgkin BBQ je kot takde kek. Hehehehe..

Ok now, enjoy the pic. Phewwww... :D

Siap2 packing, dan pulang. :D
So kengkawan, kalu ada yg nk join aku sila roger. Mmg kompem 31 Julai 2010. Kami akan ke sana lg. Kali ni dgn bekalan yg mencukupi. InsyaAllah... Moga Allah makbulkan keinginan kami. Amin..

Adios. :D

Update Blog

Huwaa takleh nk update blog lg rinih. Gmbar lupa bwk. Bkn gmbar je aku lupa bwk arini. Mmg bewong bengong keapabendentah !@#!@$%#$%#$^$%^$%.

Aku lupa susu anak, tak masuk dlm beg. Lupa beg ais aku. Lupa sidai kain (eh!) whtthe? ehehehe.

Sib baik hubby tgk keputusan bola, so dia pn ada lg kt rumah. Kalu tak kene patah balik. Oh i dun like.

Smlm aku dh sound hubby, soh dia transfer gmbau, pstu up kt fesbuk, nnti aku curik je.

Aku nk update psl aku pegi Teluk Batik last wiken. Mmg best gile la konon nk cite. Tp takde gmbar pendam dlu. Bila dh ada gmbar br besh kn.

Nnti ramai la tu komplen ckp takde gmbau. Manja ni korg ni. Ahahahaha...

Asenye by today la kot aku update psl teluk batik dgn harapan hubby dh transfer gmbar kt laptop dia, amin. Nnti kene buat gesaan NATO soh die up kt fesbuk ye.

Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... :')

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 25, 2010

24 Jun 2010

Hari gaji. Yeyyyyy. Baya itu ini tros, down. Oh no....

Tapi takpe, janji utang suma dh lepas. Tp tu la, nursery blom baya. Lepas baya nursery komprom. Nangis...

Ai la En.Hubby, bilalah gaji u nk RM10,000? So i bleh la expect bantuan dr u RM5,000. Hahahaha. Slumber mintak nafkah 5k. ;p... Ok tu angan2 sila abaikan. Kalau btol dpt 5k. Aku amik maid 3 org. Sorg cuci pinggan. Sorg jaga anak. Masak takpe, aku handle. Sorg tolong urut en.hubby hari2. Eh. Mcm tak proper je kan. Muahahahahah.

Aku nk cite psl edisi jelajah semalam.

Pg2 lg aku dh down, sbb btol2 tired from fasting for 4 days... Wpn nmpk gaji dh masuk tak ceria sgt pn (tapi hari ni ceria, sbb nk jelajah jln tar.. ;p)

Pstu ada janji ngn customer nk bg Doomoo dia kat jusco AU. Cm call hubby, kot2 dia bleh balik awal. Seram seriau jgk nk pi jusco sorg2 dgn 2 anak. Huhuhuhu. Skali hubby ckp dia ada kerja. Mamat tu takleh disergah2 nnti dia sergah balik. YANG YOU NK PAKSA2 I NI KENAPAAA??? Waaaaa nangis. Jadi nk elakkan adengan nangis menangis tu. Baik jgn ckp apa2 ckp OK. Dlm ati *nangis* tp tak la sedih sgt sbb tak kene sergah. Ho ho. Lgpn sblm tu dh ckp ngn dia, ARINI I PENAT, SO I TAKNAK MASAK. Pstu dia ckp OK. Aku tau maksud tersirat, bia aku explain kt korg. sbenanye dia nk ckp cmni:

"Ok, lgpn you br dpt gaji kn, so msti u yg kuar duit mkn dinner kang"

Tumpang lalu en. hubby. Muahahah. Tp mmg aku paham2 sendiri lah. Sbb dia pn dlm bank tinggal RM4 je. Muahahaha. Slumber kutuk en. hubby. ;p.... TP memang tak larat nk msk. Slalu2 wpn aku byr, die tak stuju gk. Sbb dia mmg suka mkn kt rumah. Hue hue hue. Bkn shj mkn kt rumah, malah msk kt rumah. hue hue hue hue....

Tak tau kenapa aku penat sggt. So mmg tak dapek nk nolong. Dh la 2 3 mlm ni susu aku cm kurang. So hapiy mmg separuh mlm asenye dok menetek tak puas2.. Hue hue hue. Lepas ni mama nk mkn byk2.... Tp tu la. Seriau memikirkan bulan puasa dh nk tiba ni. Aduhai....Mlm td aku bgn kul 3pg. Solat isyak. Sbb azan isyak je hapiy dh start nangis2 nk susu. Sumbat nenen, tros melekat. Aku lepas je dia nangis. Smpai tertidur2 aku. Tp apalah nk lena sgtkn, sbb tak isyak lg. Hue hue hue......

Eh ni dh smpai cite mlm td, cite petang tak citer.

So aku pn pi la Jusco AU Keramat lepas amik anak2. Aku smpai LRT Setiawangsa Kul 5:40pm cmtu. Smpai kt anak2 5:45pm cmtu. Smpai jusco dlm kul 5:53pm. Ye kwn2. Aku mmg tgk jam. Ho ho ho. Pstu aku pn sms ler mamat yg konon nk amik doomoo tu. Pstu die tak reply, aku bajek tgh drivela nih. Pstu aku pn bwk anak2 masuk. Nmpk kete sewa budak2 tu. RM3 = 5 minit. Aku pn baya utk 10minit soh Firdaus naik. Hapiy takpe die tgk abang dia main2, dia bole behave. Skali Firdaus takot plak. Ish ish. Die naik dlm seminit. Pstu ckp. Mama mama Aus dh taknak. Taknak2 siap jerit2 nangis2. Aduhai. Pstu org yg jaga kete tu bg aku remote. Bg signal soh aku letak hapiy lak. Aku letak hapiy pstu jlnkan kete tu pakai remote. HAPIY SUKA GILA!!! Diam je die habiskan lebihan 9minit dlm tu! siap aku dukung nk amik dia takmau. Hue hue hue. Si Aus lak, dok la kejar2 adik. Pstu tahan2 kete adik cm polis trafik. Aku dok risau2 org cr aku, tak smpt nk amik video. Aku amik gmbar je mms kt en. hubby. :D..

Tu yg aku nk share kt sini tu.

Pstu smlm aku jmpe Adah. Kwn masa kt UTM. Dia keje kt Kenny Rogers kt situ. Adah tu mmg dh mcm mastautin kt Kg aku dh. Siap hubby aku kate, sesuai gk jd calon bini dia no2. Hue hue hue. Langkah mayat i dlu ek. Hue hue hue..... Bkn takmo share. Kire pokokpangkal nye mmg takmau sharela ek. Hi hi hi..

Skali org yg ditunggu2 tak muncul, siap call ckp mmg takleh dtg. Aku cm erghhh maghahhhhh. Tp cm sib baik la ade aktiviti kt Jusco tuh. Pstu parking pn free. Sbb kul 6:25 aku dh gerak balik. Kira mcm org tu call ckp tak jd aku tros la balik. Kete pn dh abis main. Upenye parking kt jusco tu kalu tak smpai sejam, dia kira free. So cm ok la. Cuma penat n duit minyak jela....

Org tu, dia amikkan doomoo tu utk bini dia sbenanye. Bini dia br lepas bersalin, pstu masuk ICU lak sbb ada infection kt paru2. Pstu agaknya masa dia janji ngn aku ptg smlm tuh, tetibe bini dia call, ckp dh kuar icu. Tu yg dia pi hospital tu. Kira slah aku jgk la, dh tau bini dia masuk ICU lg stuju2 nk jmpe anta brg. Kemaruk sgt duit untung ygtak seberapa tuh. Hua hua hua. Ase mcm nk jual je Doomoo tu kt org lain. Hihihi. Kira bkn slh dia, wpn dia slh jgk la. Yg pi berjanji tu apsal kn. Hue hue hue. Lgpn aku pose, so aku sabar la skit kot. Hehehe....

So malas nk cite dh psl tu. Lantak pi lah. Karang ada org request nk bli aku bajek nk jual je. Pstu pulang balik duit dia. MUAHAHAHAHAH.

So balik dr tu, hubby pn call, ckp dia dh nk balik dh. Aku pn tggu hubby kt bwh umah, tak masuk umah. Mls nk berangkut brg2 ngn anak2 naik umah. Lgpn mmg cm tak tau la apa yg penatnya ntah. Hue hue hue. Lgpn hapiy nk meneteks plak. Memula mamat tu dh tdo. Abah bukak pintu nk masukkan helmet suma, nmpk abah je die dh tak keruan. Hapiy die mcm manja ngn abah skit. Wpn meneteks ngn aku. Tak mcm firdaus dlu. Apa2 nk aku. Hapiy ni apa2 nk abah. Meneteks je dia nk aku. So en. hubby kalau hapiy nangis2 takmo diam tuh, mmg die bajek nk meneteks la tu. Smpaikan punyela manja ngn abah dia, firdaus mcm jeles. Firdaus pn skg apa2 nk abah. Buat susu pn nk abah ( ok ni tipu, sbenanye mama yg slalu malas nk buatkan susu firdaus. muahahahaha).

So lepas hubby balik pi kedai mkn. Pstu tggu waktu berbuka. Pstu mkn. Pstu balik. Konok balik tu nk bli durian. Skali cm tak larat dh nk mkn.

Balik2 mandi jgn tidak smyg sume tros tdo.

Kul 3pg bgn basuh kain ngn smyg isyak.

Tdo balik.

Kul 6bgn. Mandi2 pi keje.

Ok tu je. Sekian. ;p

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 24, 2010

Hubby's Lunch..

Dia masak sendiri nasi goreng tu pg td. Siap tapau 2 bekas. 1 utk brekpes. 1 utk lunch.

Istri dia = PUASA lagi hari ni. Hue hue hue...

Mlm ni nk mkn apa? Ase mcm tak daya dh nk masak. Nk kuar bli pn tak daya. Huwargh.... Esok nk balik kg. Nak tak nak mlm ni kene kemas umah lipat kain bj dan sebagainya.

Oh tak dayanya rasa.

Bestnye kalu pregnant. Boleh buat2 tak larat. Hua hua hua hua... ;p

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 22, 2010

Tgk Wayang Versi Kurang Blur..

Ni dari kamera yang hubby bwk tu kurang skit blur. Aku malas nk letak caption. Korg layan jelah. Hehehehe







June 21, 2010

Toys Story 3 and A Father's Day Special. :D



Ceriteri Sabtu jgk nih. 19 June 2010. Kira dh lama aku mcm nk ajak lg sekali Firdaus ngn Hafiy pi tgk wayang lagi sekali. Hari tu tgk Shrek kn? Since diorg sgt behave. Mcm ok jgk buat aktiviti family selalu cmni. Tingat balik zaman2 mama n abah2 bercintan cintun dlu. Tak tau nk buat apa tgk movie. Mcm tak puas2 tgk TV kn. Ehehehehe... Tapi tak apa, janji best....

So sabtu tu, lepas zuhur, kitrog pun kuar. Pegi Wangsa Walk Mall. Mall baru bukak, and ada plak TGV kt situ. Apalagas. Dah la dekat. Firdaus sgtlah eksaited. Dia dh tau, TGK MOVIE tu maksudnya apa. Mcm Shrek aritu. Nak nak. Kata dia. :D.

Smpai sana, kami tgk tiket pkul 445pm. Pstu ada 2 line. Aku brato sini, Hubby brato sana. Just because kitrog konpius yg mana 1. Hubby lak marah2 aku sbb brato salah. Smbil dia kepenatan sbb kene dokong Aus. Hahahaha. Ampeh tul, tak pasal2 gaduh2 kecil2lan.

Betul lah i brato tu. Mmg kene brato kt situ. Tp panjang kt tmpt u brato. Sbb org salah bc sign dia. Sign board dh la kecik. Orangnya ramai. Suma brato kt line, Online Booking Collection only. Mmg la 2 kaunter je bukak situ. Yg ampeh, org TGV dh tgk brato panjang bkn nk menyelesaikan masalah. Bgtau ke org2 ni mgkin dorg tak pasan kn. Iii jgk kene mrh ngn hubby i tau. Dia ckp i slumber2 brato tmpt salah pstu dpt tiket. Huhu. Smpai ati. Hahaha. Tu pn nk drama lebih kn aku. So janji dpt tiket. Masa tu br kul 2 lebih. So balik dlu. Tdo... Panas gila time tu...

Dlm kul 4, hubby kejut kami suma bgn. Kebetulan Aus, Hapiy ngantuk gila. So diorg pn tdo. Pstu kul 4, hubby prung prang kt bwk aus pi kencing, buat susu aus ngn goreng nugget. Bagusnyaaa... Kalu slalu u cmni kn best. Mmg i cmni slalu pn. Dlm ati: Tu psl i ase diri i ni makin malas skg. Ho ho ho ho.

Nmpak tak tu? Muka pompuan br bgn tdo. Anak dia pun. Kami sgt eksaited.. :D :D :D. Abaikan tudung syira recycle dr minggu lepas. Dan salah pakai. Nk cpt. Sblm Mr Hubby marah. Apsal lambat terhegeh2 ni. Hihihi.

Aus ckp: Mama cepat laaa. Mama siniiii. Cepatt. Mama: Jap la mama nk amik gmbar.
Nmpk tak mr. Hubby kt dpn dh separuh berlari? Hihihihi

Igtkan aku sorg je eksaited. Rupanya mamat ni pn sama, siap bwk camera. As usual, camera tu aku tak usung sana sini, so takdela input dr camera tuh. Layan jelah camera henpon i ye. Hihihi. Masa ni dh dlm bilik wayang. :D

Ok i pn nk amik gk.
So citer dia ok la. Andy dh besar. Andy tu owner Koboi tu sapa ke nama. Woody, Buz Lightyear dan kwn2.

Mcm sedih plak, sbb Andy dh besar nk pi kolej. Yg pelik sblm dia pi, mak dia nk kosongkn bilik. Mcm jaki je. Biar jerlah brg2 tu dlm bilik.

As usual, toys tu terkena buang, and diorg bersusah payah nk balik rumah diorg balik.

Pstu Andy tu dia pilih Woody sorg je, yg lain die nk letak kt Attic, so mcm sedih la. Kalu duduk kt Attic takde sapa nk main ngn diorg. Tp cmne ntah, mak Andy terbuang mainan2 tu, termasuk Buz Lighyear.

Ada adengan Buzz Lightyear menari tanggo bontot goyang2. Hahaha klaka. Lg klaka dr lawak Shin Chan.... Gelak terbahak2 aku.

Firdaus sgt eksaited thru out the movie. Hapiy plak mcm biasa half of the movie die dh tak keruan.. Tp takpe sumbat je susu, tros tdo n diam, and mama can enjoy the movie, takyah kuar panggung.

Dlu firdaus mama kene kuar panggung keh. Tp masa tu tiket free so tak kesahlah.. Firdaus dia sgt firm. Kalau dia takmo, means dia takmo. Havoc dunia kalu tak kasik. Hhuhuhu. Tp hafiy a bit soft. Kalau dia takmo, pujuk2, he can follow instructions. Mmg dh biasa mcm tu kot. Tu taknak bg hafiy adik lg. Sbb takot nnti dia jd mcm adik aku no2. Apa2 dia kene mengalah. Bila dh ada adik lg lah. Cm kesian kn. Mama takmo hafiy cmtu. Huhuhuhu. Mama try takmo gatal sgt keh. Eh tetibe. hehehe..

Sila jgn layan aku yg bengong ini. Huhuhu

Ok tu je nk cite. Just to record a happy moment of me as a mother of two with a loving and caring husband..

HAPPY FATHER's DAY sayang....:D