March 16, 2015

Dengkil-KLIA2-Kundasang-Ranau-Poring-KK

Rasa macam sekejap je dr JPO Disember haritu. So pembuka tirai 2015 ialah Kota Kinabalu! Ni dari 2011 kami ke tmpt yang sama. Masa ni mcm tak puas je. So aku request untuk repeat. Tiket dh beli dari tahun lepas. Setahun peram tiket tu. Mcm biasa, aku plan je nak pergi mana, bila sampai sana En. Shahrun akan in-charge on mana mau pegi, hotel mana nak duduk etc. Lebih kepada relaks2 punya holiday. Flight was on 5th of Mac 2015. Masa tu kami book teksi on 4am, sebab flight is at 645am. So ample time utk check in n bag drop. Tapi by 415, teksi never showed up. And en. shahrun tetibe dpt idea bernas hantar kitrog dlu naik kete, then dia patah balik.. amik moto n parking dekat KLIA2. Cost nak pegi tu less than rm20, plus minyak plus parking rm5. So jimat gila, rather than nk bayar teksi RM60. Cuma kesian en. shahrun la kn. Tp dia sanggup so proceed. Lepas ni boleh buat cmtu lagi. Ya Allah, Ammar kan suka flight, so dia sgtla eksaited n teruja sgt naik flight. Smpai KK, tros drive to kundasang. We booked a car, the same car we booked on 2011. Cost us RM300 for 5 days. And the car mcm dh barai jgk la kot. Masa 2011 the car was brand new. hehee. Sampai Kundasang, kami check in dekat Kiram Village. Allahuakhbar... Punyalah seronok kt sana. But kami tak nampak view on Kinabalu Mt. Psl berkabus and cuaca agak lembab dan hujan je that day. N MasyaAllah punyalah sejuk. Psl asek hujan je. That evening kami jalan2 kt area Ranau-terus lagi tu aku tak igt apa nama kawasan tu. We bought local fruits which is Durian n Manggis. We tapaued for dinner also. Lunch tadi kami mkn megi n nasi ayam lebihan mkn atas flight. Mlm tu punyalah sejuk, i was sneezing like hell, so is Firdaus. Kesian kami. Ammar jaga mlm nangis2 sbb sejuk sgt. It was terrible yet funny n interesting weather. I dont like it at all, but felt blessed that i experienced it. Hehehe. Mcm best jgk la sejuk2. Cuma mgkn tak bwk baju bajan yg mencukupi kot. Next day kami jln ke area ala-ala Smallville Superman tu. Breakfast tu kami mkn megi, then en Shahrun bw ke ranau jgk to mkn roti canai. Minum susu fresh kt Dairy Farm tu, feed the goats n cows. Kids love it! Then kami turun kt KK, on the way down the traffic was massive. Aku byk tdoo je. Kekekek. Smpai KK mlm dekat TH Hotel. En shahrun bli nasi arab kt situ. It was quite cheap, restoran dlm hotel kot. RM20, kambing nasi arab. Kami mkn berlima. Kambing dia besar gila kot. Tp tula. Kalu bli 2 bungkus br la sesuai mkn berlima. Kekekeke. But still murah. Almost the price at home, nasi arab pn mmg bkn murah kn.... We definitely will comeback and stay in TH hotel if we went back to KK. Then the next day we moved to Novotel Hotel at 1Borneo. Here we stayed for 2 nights. Kt sini bermulalah siri lepak lepak dan lepak. Plan nk ke Kota Belud, but we realized mcm far away. Actually en. Shahrun la yg decide takmo plak. Hahaha. So on the nextday after one night dekat Novotel, kami pi tgk wayang citer sponge bob. Halfway, aku tdooo je. Hahahaha. Ntah mcm bosan plak. Tp firdaus n hafiy suke. The thing aku menyampah psl citer omputih ni mesti nk selit skit yg SXX tu. Sabo jela. Skit pn sure ada. Satu hal aku nk menjawab kt bebudak ni. I knoww, nk tarik minat adults to watch it jgk. But still.. Hermm.. Entah lah. So on the last day, en shahrun bawah jln kt area Tanjung Aru, dlm dlm kete jek. Hahahahah. Aku as usual tdoo lg. Mmg over relaks la. Smpai umah on Monday, 9th Mac 2015. Alhamdulillah. We ended our trip in one piece!

















March 13, 2015

Sepetang di Kundasang (6th Mac 2015)