May 26, 2010

Lawak..

Aku dah share bende ni dgn azren. Tapi aku rasa mcm releven jgk kalau aku sharekn dekat sini. Since aku pn nk mengambik mood ni. Aku ckp takde mood bila ada org berprasangka lebih lepas tu nk timing belt ngn aku. Hilang mood aku nk buat kerja semua. Ase nk.. haih ...malas nk sambung...

Ok last night, me and hubby was watching world cup ads. Ada la yg guys wearing just only shorts. Showing their mucles. Yela sportsman punya mucles. Mestilah mengujakan kn. Ekekeke. ;p

So i go like,

Me: Kalu lah u ni gay kan (which mintak simpang malaikat 44). U suka yg mana? The white guy or the black guy. (ayat aku lain tp aku pendekkan cerita)
Hubby: Tak tau.
Me: Apsal u tak tau plak. U mstilah tau apa kehendak uuuu. (Ok i was actually forcing him to answer)
Hubby: Mestilah i tak tau, sbb i bkn gay (well obviously he's not gay. But being me, yg suka sgt rasa insecure slalu la tanya soklan ntah hape2 cmtu kn. But legaaa sgt dia ckp 'i bkn gay!' kah kah kah. actually i was hoping for him to say that. ;p)

Diam sekejap. Melayan Firdaus yang demam, dan Hapiy yang cranky n mengada2.

Me: Ok kalau mcm tu, you taknak tau ke, i pilih yang mana.
Hubby: Taknakkkkkk

And he go away. Pegi mandi berak lg bagus kot dia kata dlm hati. Hahahaahahaha.

Klaka tak? Ala klaka la klaka la...Hehehe..

For me, it's just him showing his jealousy because i was leading me eyes to see another man. As i was saying to him, HENSEMNYE LELAKI tuuuu. Lelaki beselakan, dia nk bini dia ckp die je hensem. Hohoho.

Tapi yg best tu, CEMBURU tandanya sayang. Actually aku sj je nk suruh dia tunjuk dia jeles, so that aku dpt renew la perasaan dia yg sayang kt aku tuh. Get it? Kekekek.

For him, oh dia ni. Ridiculous btol!

Get it? Get it?

Hohohoho

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 23, 2010

23 Mei 2010 - Hari Jalan-Jalan Sekeluarga

Jalan dalam mesia jek.. ehehe

Memang dh plan dr pagi nk kuar jln2. So lepas brekpes mandi suma, kami pn siap2 la nk kuar. Sbenanye takde hala tujuan lagi. Tapi adalah nk bli. Nk bli kasut jln hubby utk pi bandung nextweek. Nk bli pampers pedaos yg dh 2 bulan tak bli. Bli utk dia pakai time tdo je. Sbb dh slalu sgt pakaikan. Jd mcm 1 kemestian plak. Huhuhu. Nnti hapiy dh bleh jln mama ajar pedaos jgn kencing time tdo ek syg.. Kdg2 die tak kencing. Tp kadang dtg ngade die kencing gk. Padahal dh bukak mata. Huhuhu. Takpe2. ni dugaan namenye.

Ok. Pstu hubby mmg niat nk bli kasut timberland. Lebih bonus die 2 bulan lepas. Tp tak bli bli. Sbb byk plak bende nk bli kn. Huhu......

Aku cm ok la. Dh puasa 2 bulan tak tenyeh. Bulan ni mari mari kita tenyeh ramai2. Huhuhu..

Smpai2 MidValley. Aku cm kesian tgk Firdaus. Mamat ni kalu lama tak bwk jln cmnilah. Midvalley kn ramai org. Die takot2 sorok2 tgk org. Taknak jln. Nk dukung je. Pstu kitrog smpai awal jgk la. Dlm kul 10am cmtu dh smpai sana. Pstu kedai pn tak brape nk bukak lg. Pstu hubby suggest. Jom tgk wyg. Hoho.

Cm tgk hapiy behave. Pedaos pn aritu tgk iklan shrek mcm beminat. Aku jerk yg nk tgk robin hood. wakaka. Last2 isteri mithali la katekan. uwekk nk muntah. Aku pn tgk la Shrek. Tgh kering2 ni best jgk menghabiskan sisa2 yg ada. Takpe, esok dpt gaji. Yahhoooo.

So layan la gmbar yg bole tahan byk. Aku cube letak caption yg meyakinkan each gambar. Ini due to respon yg menggalakkan dan menggembirakan pd post aku psl balik kerja aritu. Ewah. Nmpk sgt nk mencapap kn. Ekekekekekekek. Korg layan jela peel aku ni ek. Heheheheh.
Ni masa nk bertolak. Hapiy die mmg time tdo dia kn. Sbb die bgn pg quite awal. Kul 530 skg dh bgn. So time tdo pg die mmg awal. Ni pn dh lmbt skit sbb mama kocoh2 nk siap2 ho ho ho ho

Bwk kete elok2 ek. ekekekeke. Ni pedaos. Die halau mama dok blakang. Patu dok dpn siap borak2 tu ngn abah. Eleh igt mama nk jeles? Uwaa jeles la jgk. Mentang2 la sume boy, mama sorg girl. Huhu. Eh girl ke lagi? Hahahaha


Pesen rambut poyo bak kata alang aka suryani di FB. Ho ho ho

Ni masa merehatkan diri jap dr mendukung En. Pedaos. Huhu. Tgk tu takot2 tgk org. Mcm tak penah tgk. Huhu. Tp pecayalah mamat ni sgt talkative once die dh biasa skit ngn org tu. Huhu

Mama pn nk amik gmbar dlm midvalley gk. Hihihihi


Cubaan kedua supaya tampil lebih lansing. Ewah. Hahahaha. Tgk tu suma org pn mcm santai lg. Blom ada org yg dressing2 lg. Sbb awal lg. Hik hik. Masa ni tak tau nk pi mana. Tros hubby bwk naik escalator smpai atas = tgv... jeng jeng jeng

Taraaaaa.... Kami nk pi tgk shrek. Abaikan abg pedaos yg takot2 tgk org tuh. Hihihi..Ohye. Lupa nk cite. Dh lepas bli tiket. Kami pn tgk jam br 1030. Wayang kul 11am. So kami pn pi usha kedai2 kasut tepi2 tgv. Kedai tu br bukak. Siap dlm kedai basah2 sbb br lepas mop. Pes customer nih. Tenyeh jgn tak tenyeh. Sekor puma jd rembatan... :D

Mama pn nk posing gk. Aku mmg nmpk kurus. Tp sbbkan sparetyre aku ke dpn still ada lg. Jd aku takmo mengaku kurus. Dan kalu timbang pn masih 60+++++ lg.. Hoho. Berat before kawin adalah 58 okkkk... Tp hubby pn skg dh 60+++ so balance di situu..:D

Cite shrek ni best la jgk. Basically dia twisted skit shrek yg mula2 tu. Patu die tambah watak rumplestilskin. Ala korg igt tak citer tu. Yg pemaisuri tu bet ngn dia, rumple kn tolong puteri tu tuka lalang jd emas la apala. Tak igt sgt cite tu. Kira rumple tu mmg jahat la. Patu ada pinocio. Kira best jgk la bole layan. Ada cintun2 skit... Cedih aku. Tp ada kait sket ngn real life la.
Yela shrek mcm bosan la lepas kawin. Sbb dh ada anak kn. Patu cm tiap2 hari mcm jd rutin. Bgn pg, mandikan anak, layan kwn2. Mkn patu tdo. Tiap2 hari sama je. Patu die kn baik, so human dh bole accept dia. Lgpn bini dia kn human dlu. Tp tuka jd ogre sbb kawin ngn dia.
Tu dia buat bet ngn rumple. Kalu bole bg dia a day as a ogre...
Skali rumple tipu die. Rumple amik hari die lahir. So die tak penah lahir. Dan dan sehari as ogre tu adalah hari terakhir dlm idop die.
Kesimpulannya, wife die ckp. Shrek. U have everything, u have a wife who loves you. Kids. And best friends who is loyal to you. And you r the only person who can't see wht u have...
So akhirnya die pn paham. And live happily ever after.
Masa tgk tu. Awal2 eksited sgt pedaos. Pstu hapiy pn. Half of the story. Hapiy ngamuk siap jerit2. Malu saya. Ekekeke.Patu bg nenen die songap n tdo. Patu Pedaos plak. Mama mana lampu... Lampu takde ek mama. Ahahaha. Kejap ek syg bg cite abis dlu. Sib baik die bole behave smpai cite abis. Sbb die malu kt org, malu nk buat bising. Sib baik la ade sifat malu dia tu. :D
Bestnye dpt tgk wyg. Dan takyah amik cuti. Dan dpt bersma2 2 cahaya hati yg sy sayang ituu. Bestnyeee.. Tenkiu abang. For reading my mind. :D
Lepas tgk wyg kitrog pi k4 lak. Nk bli pampers and bedak pedaos. Pampers hapiy ade lg. So pedaos jela. Jimat jimat
Abah pi toilet. So mama layan la dorg main kete ni. Tp takde coin. Korg honggah2 la situ smpai bosan. Ekekekeke
Pedaos cmtu la bile nk amik gmbar. Elak2. Geram aku. Skali dh besar jd model. Hahaha. Taknak2 Aku nk doa pedaos jd doktor. Atau abah die nk sgt die jd pilot. Hihii. Hapiy muka blur sbb br bgn.. :D
Ini suami sy yg tercinta. Perangai noti dan nk escape dr married life sama ngn shrek. Ho ho. Tp die shrek yg lebih bertanggungjawab. And die tak ijau n gomok mcm shrek. Hahahah. Tetibe nk kaitkan ngn shrek? Mood shrek. Besela.. hoho. Tp kn anak2 shrek tu comelll sgt. Geram...
Biakan mereka dok dlm troli. Bole kami jln ngn aman. :D
Sneak preview hubby nye kasut baru.Hihihi...Kasut puma.... Bejalan2 dlm k4 midvalley.
Mama masih cuba nk dpt kn close shot mamat pedaos...

Lepas midvalley kami ke melawati layan nasi ayam lak

















Close shot kasut baru

May 21, 2010

Ayam Masak Merah Special!

Setelah sekian lama hidup bersama, Mamat risau yang pendengaran isterinya sudah tak berapa elok, jadi dia pun fikir yang isterinya, Minah mungkin memerlukan alat pendengaran yang baik. Kerana tidak mahu membuatkan si Minah berasa hati, Mamat pun bercakap dengan doktornya terlebih dahulu tentang bagaimana untuk membincangkan masalah itu dengan isterinya.

hearing

Doktor memberitahu Mamat bahawa ada satu ujian mudah yang boleh dilakukannya di rumah supaya doktor itu dapat mengagak tentang betapa teruknya masalah pendengaran si Minah.

"Ini apa yang patut awak lakukan," kata doktor itu, "berdiri kira-kira pada jarak 40 kaki daripada isteri awak, kemudian bercakaplah dengan nada suara yang biasa dan lihat jika dia dengar kata-kata awak. Jika tidak, awak berdirilah pada jarak 30 kaki, atau 20 kaki, dan seterusnya sehingga awak mendengar respon daripada isteri awak,"

Pada petang itu, si Minah sedang memasak di dapur, dan Mamat berada di ruang tamu. Dia pun berkata pada dirinya sendiri, "Hrmm aku sekarang ni agak-agak dalama 40 kaki dari si Minah ni, apa kata aku test apa doktor suruh buat tadi pastuh tengok apa jadi." Kemudian dengan nada suara yang biasa, dia bertanya, "Sayang, awak tengah masak apa tu?"

Tiada balasan.

Lalu si suami beredar lebih dekat ke dapur, kira-kira 30 kaki jauhnya dari isterinya dan mengulangi soalannya tadi, "Ehermm yang~, apa yang awak tengah masak tu?"

Masih tiada balasan.

Kemudian dia beredar ke ruang makan di mana dia berdiri kira-kira 20 kaki jauhnya daripada si Minah dan bertanya lagi, "Ayang, awak tengah masak apa tu?"

Sekali lagi tiada balasan yang diterima.

Lalu dia berjalan menghampiri pintu dapur, kira-kira 10 kaki jauhnya dari si Minah. "Sayang, apa yang awak masak tu?"

Tiada balasan lagi…

Lalu, si Mamat pun berjalan ke arah isterinya dan berdiri betul-betul di belakang Minah. "Yang, masak apa tu?"

(Kali ini Mamat 'mendengar' jawapannya…)

"Hishh abang nie! Berapa kali nak cakap daaa, dah masuk lima kali saya sebut  – saya tengah masak AYAM MASAK MERAH! Dengar!?"



--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 20, 2010

Sebagai Ibu..

Ini yg aku ase:

Akub's has left a new comment on your post "Yang Sudah Tiada.. Al-Fatihah!":

aku rasa budak ni badan dier besar. serious kalau aku jadi polis tu pun aku tembak...1) bawak kete laju 2) mat2 motor kejar 3) malam dan gelap. ko nak expect aper lagik selain org yg bawak kete tu penjenayah yg tgh cuber larikan diri? nak tambahkan lagik teruk, dier kluar curik2 (dier kata nak tlg kawan dier motor pancit, mane kawan tu?). naper tak naik moto jer pegi tlg dier? nape nak kene naik kete?

innalillah utk arwah.

Yakub,
aku pelik apsal ilang komen ko. ekekek. ko delete ke. tp tak kire aku nk komen gk.

Ok fine, mmg yg ko kata tu btol. mmg mcm penjenayah. mmg arwah tak ptt curik2.

BUT. pada aku kenapa pelu tembak melulu. kalu kt negeri omputih, setau aku. dorg hanya akan tembak, kalu nmpk pistol. kalu dlm keadaan. org tu kuar pistol.

ini dh terang2 budak tu tak kuarkan pistol. budak tu just lari je.

dia tros tembak.

sebab apa? sbb dlm mesia ni mmg gitu. nmpk org mencurigakan. kejar tak dpt. taknak benti = TEMBAK. senang cite.

Kalu indon bwk kete tu settle masalah lah. POLIS HEBAT!

tp silap, bkn indon. Tp rakyat mesia. Budak lg plak tu.

Cuba kau bayangkan yakub. Anak kau lelaki. Lelaki ni bkn suma cm ko kub. Baik dgr kata. Dorg ni azali mmg nakal. Suka buat sumthing yg org tak bg. Cuba kau bayangkan anak ko curik2 bawak kete ko. Anak ko yg ko jaga dr baby. Bg pakai bj MU. Dh besar org kata die belagak mcm perompak. Patu kene tembak lak tu. Apa ko rasa?

Tak tau la. Aku sbg ibu. Aku ase konsep. Nmpk penjenayah tros tembak tu, aku takleh trime. Tak nmpk pn org tu pegang pistol yg ko pi tembak kepala tros tu apahal. Napa tak tmpt tayar dlu ke. Huhuhu...

[bende ni kt komen sbenannye. tp aku buat post sbb aku ase aku takde idea lain nk buat entry rini. hihi]

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 19, 2010

Marwan Khoury - Kel el Asayed

Ini bkn dtg dr hati aku. Bkn untuk aku. Sebuah lagu yang takde makna apa2 dalam hidup aku. Takde kene mengene pun dgn aku. Tapi it's a nice song. Lagu arab nih. Aku pn tak tau cmne nk sebut dlm bahasa arab. Tp translation dia cmni:

Ah for a heart that is trapped by love
Love weakened him and he is painfully hiding it
And beacuse of my love, i told her about my secret
I told her about the heartache she caused
I saw the reflection of my pain in her eyes
She said my love for her is forbidden,
she was my life, but when she turned away
Death would have been more merciful

All the poems from your beautyful eyes
And from the warmth of your hand,
I write them on and said them.
That poems are not just a story of my soul,
Its written with emotion, specially for you ((2x))

This is a song of a love which last for years,
These are tears and my longing for you,
These are my days with u,
My heart adores you, without love who I am? ((2x))

All the poems from your beautyful eyes
And from the warmth of your hand,
I write them on and said them.
That poems are not just a story of my soul,
Its written with emotion, specially for you ((2x))
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Yang Sudah Tiada.. Al-Fatihah!

Aku mula2 konpius gk pasa aminulrasyid ni. Tp lepas bc 1 persatu kt web. Aku ase aku mula paham.

Bkn apa, aku mmg rasa salah la dia kene tembak. Dan pihak polis mcm begitu bertegas, bahawa tindakan itu betul.

Dan keep saying Arwah salah, sebab memandu tanpa hala tuju. Malah memandu tanpa lesen.

1st of all, mana dia tau Arwah baik ke jahat ke - sbb dia masih dlm kereta. Lepas tu pulak mlm, mgkin tak jelas. So mgkin polis tak tau and amik tindakan cmtu. So aku backing polis.

TAPI. Mana dia tau Arwah takde lesen?

Mgkin sbb Arwah lari, dia igt Arwah pesalah. Kebetulan plak ada kejadian rompakan ke apa ntah aku tak psti. So die suspek Arwah. Arwah mgkin panik dan terjadilah apa yg terjadi.

So bkn salah Arwah, dh ajal dia. Bkn jgk salah polis, dh ajal dia.

Tapi yg org risaukan, WAJARKAH polis tros bertindak melulu menghukum sorang budak bwh umur yang memandu kereta dgn hukuman mandatori = tembak smpai mati? Kira risau la, polis buat tindakan melulu mcm tu. Mak Arwah sure sedih giler. Mak2 org lain? Setimpalkah kesahan tersebut dgn hukuman yang arwah dpt?

Ok aku mls nk ulas panjang. Korg bc la apa yg ditulis di bwh. Just nk share je.



1. Dewan PEMUDA PAS Pusat (DPPP) melahirkan rasa kesal dengan reaksi Ketua Polis Negara (KPN), Tan Sri Musa Hassan membidas kritikan pelbagai pihak berhubung kematian remaja berusia 15 tahun, Aminulrasyid Amzah dalam satu kejadian tembak sampai mati di Shah Alam.

2. Dalam kenyataannya, beliau berkata bahawa beliau akan mengarahkan anggotanya supaya tidak lagi menahan kereta yang dipandu dalam keadaan yang mencurigakan atau mengambil tindakan terhadap pelumba haram yang bermaharajalela di jalan raya jika itu kehendak masyarakat.

3. Saya melihat Tan Sri Musa Hassan gagal memahami kerisauan dan suara hati rakyat mahupun keluarga mangsa dalam kes yang melibatkan Aminurrasyid mati terbunuh ditembak oleh anggota Polis .

4. Bukan kehendak rakyat mengkritik atau membantah tindakan polis mengadakan sekatan jalanraya untuk memastikan semua pengguna jalanraya mematuhi undang-undang dan peraturan yang telah ditetapkan .

5. Bantahan atau kritikan itu adalah terhadap anggota polis berkenaan yang telah mengambil tindakan keterlaluan dengan melepaskan tembakan tepat ke arah kepala Aminurrayid dari arah belakang sedang Aminurrasyid hanya seorang kanak - kanak bawah umur yang masih berada di kerusi tempat duduk keretanya .

6. Tidak dinafikan bahawa memandu tanpa lesen pula melanggar sekatan jalanraya adalah salah di sisi undang - undang jalanraya tetapi hukumannya bukanlah ditembak sampai mati . Inilah persoalannya . Apakah pihak PDRM telah kehilangan idea untuk membenteras gejala rempit dan pemanduan tanpa lesen sehingga satu hukuman mati mandatori mesti dijatuhkan ?


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Tag From Madam Mimah from UK.

Suka suka. 1st time dpt tag drpg budak lurkpark akak mimah. kekekekeke......

Adakah anda mempunyai lesen memandu?
Memanglah ada. Kalu takde bkn pompuan la namenye. Ekekekek. Eh?

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
Aku igt sgt praktikal kt situ mimah. Pengalaman yg, mcm2 adaaa. ekekeke. mkn sedap. kakak angkat ramai. boipren pn ramai kn? eh? ho ho ho ho. Erm aku amik lepas SPM. tu pn lepas buat drama swasta ngn mak aku. konon2 dh blaja busy tak smpt nk amik. ahah. busy la sgt. lgpn lepas spm dlu2 kn cuti lamaaaa gila. aku plak jenis pemalas, tak nak buat keje part time. so menyusahkan la mak bapak skit amik lesen. hihihi...

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
Hem. wpn aku amik lesen awal. tp aku bwk kete lmbt jgk. aku dpt bli kete pn masa aku dh final year. sebuah kete kancil kecil yang comel tp dh tak comel sbb belubang sana sini. ekekekekek. eh tak jwb soklan lg. erm... kiranya dlm lebih kurang mimah aka budak lurkpark jgk kot. 6 7 8 tahun cmtu. hihihi...... tp best la. tak reti bwk kete. tp jauh gile bwk gile. lenjan smpai ke Tanjung Balau. Atas skit dr Mersing. kan abang kn? Hehehehe

Pengalaman pahit ketika memandu?
Pahit jgk pengalaman mimah bwk kete dlm snow. Aku bwk kete tak tau la nk ckp pahit ke msm. Ada skali tu. Masa br2 kahwin. Ooo aku pi kenduri kawin fina. Kt penang. Pastu hubby penat soh aku drive. Pstu masa tu magreb. Aku tak nmpk jln, obviously sbb tak pakai spek masa tuh. Pastu dan dan masa tu sedih sbb tingat kt parents aku yg dh mcm rabun. tak nmpk sgt. padahal bende tu dh 4 tahun berlalu. parents aku smpai skg ok jek. ntah apa2 kn aku ni. ekekekeke.

Pengalaman manis?
So far pengalaman paling manis ialah memandu ketika dukung anak. Ntahlah ek. mmg la bahaya. Tp masa tu besenye on the way pi keje. Kira aku dpt peluk n cium anak2 aku puas2.... Bg aku tu pengalaman manis kot. Hehehehe

3 tabiat ketika memandu?
1)Tabiat memula, mcm buang tebiat. Tgh memandu pastu usha patung2 hiasan. Hahahah. Masa tu 1st time memandu kt UTM ngn ida.
2) Bckp ngn radio. Hahaha. Kalu penyampai radio tu buat lawak sengal mulalah aku ase nk call diorg. tp tak bani so aku ckp jelah. ahahaha
3) Menguap. Ntah tak tau nk letak apa no3 dh. so aku letak jelah menguap ek. ekekeke

3 pantang time aku memandu bila:
Susah jgk aku nk cari pantang aku. Sbb aku susah nk mrh time memandu. Mgkin sbb aku byk lg perkara lain yg aku pelu amik perhatian sirius. Eceh. Mgkin jgk sbb lately aku jrg memandu lama2. Paling koman pun pegi balik umah aku jek. Yela ada anak2 ni. Anak2 melalak, hubby aku surrender siap2. Dia rela bercekak mata drive dr layan anak2 yg melalak. Kalu budak2 tu behave die ske. Huhuhu.
1) Ya btol, tak suke org yg tak suka bg signal kalu nk masuk simpang / nk kuar simpang. Benciiii. Dr yg bwk kete, mahupun yg naik moto. Bese pakcik tua anta anak pi skolah slalu cmtu tau. Pakcik, piki la skit keselamatan anak tu pakcik. Patu dok jeling2 aku dukung anak time memandu. Eh helllooooo. Aku bwk 20km/j ok. Dr aku letak die atas car seat die terjun baik aku dukung dia. Kalu ko ase aku teruk sgt. Meh sini naik kete ngn aku hanta aku smpai umah pastu ko jln kaki pi amik moto ko. Warghahaha. Emo lak tetibe. (kak sariyah sila abaikan 20km/j, sbb sy tau kak sariyah tau sy tipu. wakakaka)
2) Haa kalu org jeling aku tgk aku dukung anak dlm kete. Igt i ni britney spears? hahahaha tetibe takde kene mengene.
3) Tak suka tau org tgk2 aku cm aku ni britney spears. ahahahahahaha. ok aku sbenanye takde idea. ;p

Pernah terlibat dengan kemalangan?
I dun really remember. Tp masa tu aku bkn bwk kete. Aku dok dlm kete. Ekceli masa aku kecik2 mmg slalu la. Smpai kete tebalik pn penah. Because my dad was a harsh your driver. Dh tua ni pn dia cmtu. Tp since aku jrg naik kete yg die bwk skg. So agaknya dia kurang harsh. Nmpk sgt aku ni anak yg suka jerit2 dlm kete main tolak2 adik dlm kete kn. ahahahaha..

Ok masa tu aku darjah 6 ke tingkatan 1 2 3 cmtula, tak igt. But masa tu raya. My dad was driving from Tangkak to Pagoh, dkt plus hiway la masa tu. Ya, it was not that far. Tp org kata malang tu tak berbau. Skali tgh layan 140km/j. Nk pegi lg tu. Sbb volvo 240 yg agak buruk bunyi pn berderum tuh boleh tekan lg. Skali POMMM!!!!! Tayar meletup. Ayah aku breakkkk. Eh td dad tetibe ayah. ahahaha. Patu die pusing kanan, kete ke kiri. Pusing kiri, kete ke kanan. Tetibe kete berpusing 360 darjah. 2 3 4 kali. Aku mula pening. Aku jd lalok skejap. Siap tergelak. Masa tu adik aku yg no4 kecik lg asenye. Sian dia, dia luka kt mana aku tak igt. Tp cm cacat skit la, sbb skg die gemuk gila. HAhahahah. Ok tak klaka. ;p.... Patu kete pn tersadai kt tepi. Kira ayah aku lawan kiri kanan tu sbb takmo bagi kete langgar divider tros ngn kelajuan melampau. Mau arwah kitrogkn masa tu. Bayangkan kete tgh laju gila. Huhuhuhuh. Alhamdulillah la kitrog slamat. Pelik tu aku masa tu mmg nmpk la kete2 tepi blakang suma slowdown. Patu dorg tros benti. Upenye masa kitrog dh terbabas kt tepi, diorg benti diorg bgtau, diorg dh nmpk tayar tu mcm dh kembang kuncup mcm pelik dh. Ho ho ho..

So mmg bahaya tayar kalu lama tak tukar ni. 3 tahun skali msti tukar.

Hem, aku tag Hannan, Miniace, IU, Azren, Roshda. Kalu aku telupa tu sori ah. Aku de keje. Hehehe

Thanks mimah sbb tag aku. Suke suke suke. Ekekekeke

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 17, 2010

Venturing...

Herm. Aku belum berjaya lg. Tp aku sedang fikir utk venture diri aku. Aku ase diri aku ni bkn la power. Dh la temperamental lg. Kekeke.

Tp ntah, aku bkn niat utk kaya pn. Aku cuma nk kan kepuasan. Cm dlm life aku takde apa yg aku nk banggakan.

Cm org2 sekeliling aku. Hubby aku sendiri. Buat aku ckp. Wah hebatnya dia. ehehehe.

Ida, lglah. Workaholic. Pandai manage time. Aku tak. Huhu.

Gurl, pandai wt web. Aku tak. huhu.

Azren, keje ngn ibm. Gaji boleh thn. Aku tak. huhu.

Hannan, wpn surirumah, tp buat sistem. pandai guna irepot. Aku tak.

Kelah toksah ckp, CEO tuh. Aku tak. huhu.

Yakub, tak ketinggallan. Siap dh ada umah semi-d. Aku takde. huhu.

Fina, siap kene rebut2. Buat coding power. Handle user power. Work underpreasure power. Aku tak. huhu...

Tp tu la. Aku ase mcm aku nmpk a few jln skg.

Allah temukan aku ngn azren. Aku pelik gk. Kenapa lah die nk sgt aku join dia. Padahal dia mampu je buat sendiri. Tp takpelah aku tolong sikit2. Kdg2 aku plak ase aku menyusahkan die je. Hihi. Sori ek azren. Azren ni plak jenis byk bersabar ngn aku. Huhuhu......

Tp jujur aku katakan aku sgt enjoy working ngn dia. Aku harap la, aku bole tolong dia. Aku cubalah. Utk majukan apa yg kitrog buat. Hehehehe. ;p...

Tu lah. Takde apa yg bole dibanggakan lg. Tp at least aku buat sesuatu......

Aku harap aku boleh berjaya. Wpn tak dela kaya. At least aku ada sumthing utk aku banggakan.

Sj la nk share skit.... Bkn apa pun. Tp andrenalin yg aku rasa ni, buat aku rasa sumthing...... :D

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 14, 2010

Diet Regime..

Eh betul ke?

Kengkawan. Please excuse my english. It's been a while. Dan aku tau i'm loosing it. Wakakaka. Oh WTH...

Ada kwn aku nih. Berbintang saggy sama ngn aku. Wakaka. Ok mimah, now show urself. I'm a bit concern with her diet regime. Aku tau, dia nk lebih serius berdiet sihat. Nk kurus. Tp aku ase she's overdoing it! Bkn la. At one point, she ate only 1 or 2 spoon of rice a day. At another she ate like a horse, or  to be cute, like a rabbit. Eheheheh. Bkn la, masa dia balik mesia aritu. Of coursela kalu aku pn.....

Aku bkn ckp ni like aku ni miss universe yg senang gile nk loosing my maternity weight... No bkn. Tp bg aku, biar lah dlm apa pun, biar kita bersederhana........

Eceh ckp mcm senang nk buat....

Aku bkn lah nk suruh ko tiru gaya mkn aku mimah. Bkn bkn. Tp mcm bg aku kalaulah kita mengidam nk mkn sesuatu tu. Mkn jerk. Tp jgn la mkn smpai 2 3 4 pinggan. Gitu. Bkn sbb kita balik mesia je. Atau bkn sebab kite pi satu tmpt yg ada offer mknan tu.

Aku tak sokong tok det. Wpn aku amat adore cara pemerintahan dia. Dan aku sgt stuju ngn cara mkn dia, berhenti mkn sblm kenyang. Tp jgn tiru dia. Amik sepinggan nasik, mkn separuh je. Itu membazir. Amik la nasik berpada2. Patu mkn habiskan. Gitu....

I mean, aku percaya diet regime yang. Mkn sepinggan nasik at one meal tapi jgn lebih. Mkn sblm pukul 7 mlm. Starts ur day with an apple and a cup of milk. Drink lots of plain water. Drink less carbonated drinks. Drink less sweet drinks. Eat lots of fruits. Buat sebanyak peluh yang mungkin - pegi sauna for example. Aku kt mesia takyah pi sauna. Dok dapo 15 minit pn dh mcm sauna dh. Hiks.....

And if we're married - do lots of kau-tau-la-apa-kn...

I mean cheer up Mimah! Kita masih muda okey. Blom masanya utk kita strict itu ini. Mungkin cm minuman manis tu kita boleh kurang kan. Mgkin minum secawan sehari. But jgn la tak minum langsung. We need sugar ok in our diet! Dan sebab kita muda, ability kita kuat lg, kita balance food intact kita dgn EXERCISE.. mgkin en. Irwandi aka T-bag aka Mr.Gramarindahouse (eh yeke) aka Butet bole follow regime yg sama, since aku tgk ko yg beriya2 diet, die mcm tak je. Ekekeke..

Aku bknnya kurus, tp aku ase weight aku tak naik tak turun mendadak. Anak aku dh nk setahun, rasanya aku br dpt weight pre-pregnancy aku. Eh aku bkn la sihat sgt kn? Tp tu la. Tak mo la strict diet sgt..... Cm stress je. Chill mimah chill... Ur a great looking mum. Tak caya tanya butet. Ehehehehe

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 13, 2010

Tag Oleh Madam Hannan

Wohoo..

Miss: aku sedang jawab tag hannan nie kalu bole nkpost cepat2 patu nk smyg n makn :p kalu lmbt2 nt terperap dlm draft je:p
Sent at 2:18 PM on Thursday
Siti: ekeke ok2
Miss: eh die tag ko gk tau :p
Siti: ahahahaha yeke alahai
Sent at 2:18 PM on Thursday

Tak pasan lak i kene tag. Ho ho ho. Ok since Madam Ida kita nk jwb. I pun sebok gk la nk jawab. Ho ho ho. Korg pasan tak, Miss tu Madam ida. Hannan pn blog dia Miss Hannan. Pasan single btol kn kwn2 aku nih? Wakaka. Sompek lg plak mengutuk. Takpe kutuk bkn kutuk free. Kutuk demi menjawab tag. Eh takde kene mengene kn? Ok sila abaikan. Ehehehe


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

Herm, Hubby, Firdaus n Hafiy. Klise pn klise lah. Hehehehe

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
Oh aku yg terakhir aku bli, buku cerita Firdaus. Bli dengan madam azren. kekekeke. ;p.... Aku ase as working mom, everyweek msti ada bende baru yg aku bli kot. Ada jela, botoi susu ka, nursing bra ka, bj anak2 ka. Hangpa kata bende kn? Hehehe. Tp laptop tu, dh 2 tahun lepas dh. Waranty pn dh habis. Tp terasa jgk nk bli netbook. Yg kecik tu. Hihihi. ;p

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
erm. kawin atas katil. (mlm jumaat nih). wakakakak. seriously, i dun know wht to answer. hihi


4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
Smpai hujung nyawa dan smpai akhirat. Biala aku mati nnti, aku mati sbg wife dia. Huhuhu. Amin.

5. Adakah anda di lamun cinta?
Tidak. Aku tak mengaku aku dilamun cinta. Sbb dh lama aku tak percaya cinta. Tp aku sayang dia, and hari2 nk jmpe dia. Ho ho ho

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
Oh wait, dh lama tak mkn luaq. Smpai tak igt kt mana last. Bese pn bli kt pasa mlm, bwk mkn kt rumah. Is that consider eat out?

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Ha ah, sama la cm hannan. Buku terakhir takde. Oh ada aku bli buku DKKL, novel. Tahun lepas kot. Majalah terakhir. Harmoni.

8. Apakah nama penuh kamu?
Siti Fatimah KHAIRIAH M Amin ( saja aku besarkan khairiah sbb ko salah eja Hannan. ekekek)
Cm nk cite plak, nama aku ni ada sejarahnya. Dlu nama aku panjang. Siti Fatimah Khairiah binti Mohamad Amin. Masa nk buat IC, tak muat plak. So dpt 2 IC, 1 IC betul nama bapak jd M Amin je. 1 IC nama ikot s/beranak nama bapak jd Mohamad Amin. Tp ic tu dh ilang. So smpai skg org pggl bapak aku M Amin. Ho ho ho.

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
Ummi

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
Aku tak kisahlah kalu Hannan nk jmpa tokdet. Tp aku nk jmpe sapa ek. Ermmmmmmmmmmmmmm. Ha aku nk jmpa ramai la tapi
1. Anuar Zain
2. Fahrin Ahmad
3. Adam, adamaya. Tp takmo Husein lempoyang tuh. Aku nk ADAM. I lap u adam. Hahahahaha

11. Christina atau Britney?
Britney kot. Sbb dia motherly. Hahahah. Bole trima tak alasan?

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
Hahahaha. Ha ah, aku pn perempuan jepun jgk. Mcm hannan. Apa punya soklan lah ni. Hahahaha

13.
Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
Aku ni, tak tau la, aku suka pegi JOHOR, spesifiknya UTM. Ok aku takmau cita lebih. Nnti korg bosan. Hubby share same interest as mine. :D. Dia tambah 1. SMSJ, Kluang. Ho ho

14. Pelukan atau ciuman?
Main. Eh. salah jawab ke? Hahahaha

16. 8 perkara yang amat saya gilai:
Sy suka jgk cooking, tp dlm angan2 jela. Sbb slalunye sy kene follow menu hubby sy. Huhuhu. Tak kot. Aku ase, passion aku BLOGGING kot. Wpn secara private. Hehehehe


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
Aus, Hapiy, Ele guci guci (geletek hapiy) ahahah, I/U, Erm, perah susu, lapar, makan mana

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
Tiada. Ehem ehem

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
1. Jgn percaya semua org boleh accept kita sebagai kawan.
2. Jgn igt semua org bole accept apa yg kita nk luahkan / ceritakan
3. Jgn expect apa2 dr semua org.
4. Life as a working mother of 2
5. Blaja bisnes skit2 dr azren. ehehe
6. Blaja msk sedap2 - masak dgn kasih sayang. :D
7. Fully breastfeed anak no2. and still doing it today.
8. Cuba tidak emo/paksa org lain to join breasfeeding anak mereka spt aku. Hihihi
9. Byk lg, life offers me. But i cant joted everything down. Ho ho. Sbb dia nk 8 je.


Sekian :)

Aku tag Roshda (dia ni mcm tak bc blog aku skg. tgk kalu dia jwb, bemakna tanggapan aku salah. ahaha. sj nk pekena gurlz), Kak sariyah dan Miniace. :D


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 12, 2010

White Flag..

Sayangnye pasal, terpaksala sy... Hehehe..

Bkn apa, bila tgh mrh tu mmg kita akan buat sesuatu yg tak didugakan. Tp kita cuba control. Tp jd panassssss panasss. So since kita ada blog ni je nk luahkan perasaan. Kwn2 yg tersayang nih... Hehehe. ;p

Sy dgn ini memohon maaf secara terbuka kepada suami saya. Saya tau dia pi antor Pisang emas dibawa lari kepada mak sy pg td. Tu psl sy punch in pukul 8:03 minit pg td. Huhuhu... (Tp sy tak punch pn, sbb takmo merah2. ) Huhuhu...

Esok kita kuar sama2 ek, so that, takdela peristiwa banjir seperti pg td. Dan jam kita berdua akan dicptkan 5 minit bersamaan dgn punch di punch card. Ho ho ho.

Sekian wasalam, salah silap harap dimaafi.

Maaf memaafi itu sunnah nabi. Tak caya sudah. ;p

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Get Well Soon Luqman


Ehem2. Ida aku curik gmbar anak ko ek...Hehehe

*Hye, nama saya luqman. Saya br masuk spital aritu sbb demam. Sy sihat, aktif dan ceria. Tapi mgkin Allah nk uji saya, mama saya n abah saya. Tak lama lg saya nk jd abang. Hi hik. Bestnye... :D*





Luqman saja nk suruh Abah n Mama cuti lama ek.. Cian dia. Get well soon ek sayang..... Kalau ada masa nnti auntie ajak uncle kuyu dtg jmpe ek....

Credit to Mr.Khairul..

Uncle Khairul, nanti hapiy ngn pedaos pn nk gmbar cmni gk tau.. Hi hik...

Saya Panas Ati

Pg2 bgn awal. Siap kocoh2. Kuar umah pn kocoh2.
Patu anta hapiy
Tggu kt LRT.
seminit, dua minit. Tak muncul2

Hari seterusnya, sblm kuar tgk dia relek tgk brite. Eh bia betul tgk brite dlu.
Tggu lg. 10 minit tggu pn tak muncul2. Hati dh panas.
Naik moto air mata dh laju je turun.
Marah.. Tp kalu ckp sure jd gaduh kn...


Smpai opis. Compom merah. Dpn opis hubby tunjuk jam henpon kul 7:53. Patu buat muka bangga konon die tak salah.
Lari2. Naik lif. Smpai kt dpn punch pukul 8:03!! Tu pn amik masa dlm 2 minit la naik lif.
Patu sms hubby, dia ckp jam dia follow tv3. Tapi lewat 5 minit...
Arghhhh. Tetekan...

Sambil kunyah2 meehun dia bekalkan. Antara sebab die lmbt - tgk brite, kejut firdaus smpai bgn, leka2, singgah isi minyak, singgah blikn brekpes bini. Huhuhu..
Sodap plak meehun nih. Huhuhuhu....

Sejuk skit ati..

TAPI NEXT TIME. Jgn harap aku nk kuar dlu. Slagi tak pastikan die tak kuar. I takmo kuar dlu.

Huarghhhhh........

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 07, 2010

Safe Journey Home...

Dah lama sebenarnya aku nk coretkan perjalanan pulang aku ke opis yg bg aku agak mencabar kerohanian. Hahahah. Ok tak klaka?

Takdelah, sbb aku ase macam mmg tough jgk la. Kdg2 terasa mcm ibu tunggal pn ada. Time ada Firdaus je ok la jgk, nak2 bila skill aku dh bertambah, smooth and steady jerk. Hihihi. Tp bila dh tambah Hafiy, cabaran tu up skit.

Mcm ayat kt bwh ni, manusia msti hadapi cabaran, itulah namanya kehidupan. Kalu tak pi bunuh diri jelah. Takdelah, kiranya kalu nk ckp saya beriman je tak ckp kalau takde dugaan dan ujian dr Allah. Bg aku Allah takkan melupakan umatnya, walhal umatnya ni yg slalu lalai. Astarghfirullah.....

Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kamiberiman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)? (Surah Al-Ankabut : 2)

Ok kita start ngn gmbar pertama. Ni kerang. Aku dh ngidam nk mkn start dr balik kg aritu. Tapi takde stok plak kt pasar sg besar. So keciwa di situ. So smlm aku pi Maju Junction, nk bli botol susu. Habis plak stok botol susu aku br je bli 12 botol arituh. Yela sbb hapiy kurang minum and susu aku simpan beku, patu aku pakai stok EBM ida yg tarikh bulan 12 aritu. Cm elok lg. So nk buang sayang. Mkin bulan dpn aku buang la kot. Tp dh tinggal sikit je. Hihihi. Terima kasih ida. Stok susu ko amat berguna utk aku. Sbb aku dpt la buat stok EBM lebih skit. :D.....

So aku bli ni smlm. Utk dinner. Hubby msti suke.... Harap2 lah kan.... Aku plan nk bakar, tp tak tau nk bakar cmne. Kalu pakai oven nk msk bape lama. So aku MMS hubby gmbar ni, aku ckp ni keje u mlm kang. Pandai2 lah u uruskan. Wakakakaka...

Dlm kul 4:49 aku settle smyg asar. Patu tak pump lg. So aku pump dlu. Ye aku tgk jam lebih kurang 10 minit lg aku ada utk pump. Takpelah janji pump kan. Hari ni dpt stok lebih skit dr biasa = 16oz. Stended 15oz. Time merudum 10oz jek. Cedih. Tapi aku pegang kata2 ida, berapa je ko dpt, ko terima je. Jgn cedih, jgn amik tu sebagai nk jatuhkan semangat. Ko redha je katenye. Alhamdulillah, kata2 tu jd penguat aku lak. :D...... Ha kt bawah ni tangga puaka tepi Wisma Sime Darby. Ntah arkitek bangang mana ntah buat berbukit2. Naik2 mengah aku naik. Tp bagus gaklah. Penuh rahmat gk la. Hehehe. Takdelah, skg ni peha aku kalu jln dh tak bersentuh. Perut aku cm kempis. Siyes, aku ase sbbkan tangga ni la aku jd kurus kot. Wakakaka...

Patu aku naik LRT STAR. Aku bli Stored Value tiket RM20. Kak Sariyah ajar. Dia ckp untung, sbb dia tolak 1.20 setiap kali kita lalu. Patu baki bape sen pn dia trima. So last skali kita lalu tu mmg tak kisah la lg bape sen. Tak ckp 1.20 pn dia bg lalu. Best kn? Untung pn untung. So yg aku bwk, plastik kerang td, sokaba free, beg susu... hand bag kt bahu....

Ni plak pemandangan kt stesen STAR Sultan Ismail...
Dh masuk dlm train. Smpai stesen Bandaraya. Kira aku akan lalu stesen ni la tiap2 kali balik. Sultan Ismail - Bandaraya - Masjid Jamek...

Kira aku kuar opis dlm 5:05 jam aku. Ni stesen LRT PUTRA Masjid Jamek. Smpai sini around this time. 5.12 - 5.20..... Penah skali awal gila aku smpai 5.10 dh smpai... Best gilak.. Ekeekekek...
Dlm LRT Putra, Berdiri je, kalau smpai awal yg best tu dpt duduk. Ni sbb lambat skit. Kene la berdiri. 1 2 minutes counts. Tp kalu dpt 4 coach best. Mmg lenggang je. Tp ni 2 couch je. Jrg aku dpt naik 4 couch. Tp time ni lenggang lg. Kalu balik 530 lg penuh. Sbb penuh skali ngn org2 swasta kot. Cuba aku balik 430.. HEAVEN i tell u. hihihhi
5.22 smpai station mana ntah tak igt. Dlm beza each stesen 1 -3 minit cmtu. Kot. Ntah i dun know. Tetibe arini aku ase nk amik gmbar suma tmpt. Patu aku MMS Hubby. Saja bagi dia gangguan perasaan. Wakakaka...
Ni antara keadaan dlm train. Time2 cmni lengang lg. Aku amik gmbar minah ni sbb aku ase dia pelik. Upanya kasut dia tu. Tebal sgt. Tak seswai je ngn bj kebaya labuh dia yg sheksis tu. Hihihi...
Dlm 540 smpai la LRT PUTRA Setiawangsa. Ni kt tangga nk jln kaki pi parking kt LRT ni la. Hari2 RM3 la kene bayr. Jimat skit. Kalu bwk kete pi opis tros. Tol dh RM3 pegi balik, minyak lg, parking lg. Ish ish ish ish.....Tp memang heaven lah. Boleh membesarkan buntut. HIhihi
There, aku parking ujung sbelah sini sbb jimat minyak. Kalu parking hujung dekat2 ngn lrt cm jauh sgt. Cm makan minyak. Itu pn berkira kn? Yela, bkn aku la kalu tak berkira. Tp kene jln jauh skit la. So mmg no no to high heels.. Hihihi.
Smpai sini dlm kul 541... Sbenanye awal ke tak awal ke aku smpai masjid jamek. Lebih kurang ni jgk la aku smpai kete. Sbb masa menunggu lg. Kdg2 tgh2 jln ada org halang perjalanan la apa lah. Tp kalu smpai sini dh kul 6.. Aku mulalah kelam kabut. Takut anak2 tggu lama. Tak tau kenapa. Butterfies in my tummy tu senang sgt terasa. Huhuhuuh
Presenting, nursery anak aku. Masa ni aku park kt tepi sementara tggu diorg kuar. Lgpn nk amik gmba. Hihihihi...
Mamat ni asal aku letak tepi mulalah meroyan. Bkn jawoh pn. Sbelah je. Tu aku bukak tros car seat tuh. Sbb mmg dia takmo duduk. Skali tu dia terjatuh between handbreak ngn car seat dia masa aku tgh drive. Tu aku bukak terus...
Oh ya, aku tak smpt amik gmbar aku melawat kedai makcik goreng pisang kt tepi nursery anak aku. Sbb aku tgh berbondong2 bwk beg2 ngn dukung hapiy pimpin firdaus susah plak nk bergmbar. Tp ni lah aku kene pow ngn mamat ni hari2. Brlah dia nk naik kete. Dan bole behave skit. Huhuhuhu
Ni mmg biasa. Kdg2 tgh drive kne nyusukan dlu. Huhu. Tp ni aku relaks kejap. Amik gmbar dlu nk bukti. Lepas settle amik gmbar br aku Jln...
Ok, i', ready to go....:D
On the way tu, ada plak kete tgh slow mo. Patu firdaus plak jerit2. Mama mama bola bola. Cantik kn.. Mama nk tak bola tu. Ni belon bola atas JUSCO AU KERAMAT... Aku amik la gmbar. Mmg hari2 Firdaus ajak singgah sbb nk pegang bola tu. Lgla aku taknak singgah. Cmne nk pegang bola tu? Mmg tak boleh kn? Aku ckp kita tggu abah ek. Abah ek. Huhuhuu...Ada skali tu smpai nangis2 sbb aku takmo singgah..... Cmne syg.. Tggu adik boleh jln dlu ek...
Tulah aku hari2. Ada masanya (JARANG JARANG SGT..) hubby balik awal. Dia tolong amik Firdaus. So aku ngn Hapiy jelah.. Ada masanya aku nk sgt ada maid. Senang skit kn mana nk drive mana nk dukung anak...

Balik rumah masak2. Makan2. On baju. Kul 10 mlm aku dh flet.

Nk kejar layan adamaya lg. Huhuhuhu....

Kepada my hubby. Ini lah sebabnya i slaluuuu tensen bila u paksa2 i buat tu ni. Wakakakaka.

Ok ni panduan utk ibu2 yg sedang menuju anak 2. Ho hoho...

Ntah apa2 punya panduan. Ni habuan aku. Habuan korg. Tak tau la cemana... Apa2 pun .Gud Luck ye kengkawan. Gud luck utk aku jgk.. Amin...