November 24, 2011

Otstesen

Siannya anak mama membawa diri...

Arghhh dh mula bosan pi otstesen!!! Tahun ni ada 2 plan lg.. 1 ke perlis. 1 blom tau..

Tahun dpn dh kompem keliling Malaysia lagik 6 kali!!!!

Adoi nak benti kejee!!!

On Nov 24, 2011, at 7:43 PM, Shahrun Hisam <shahrun@gmail.com> wrote:

>
>
> <photo.JPG>
>
>
>

Bimbo

Mcm dumb ass...

Hanya tau mengeletekkan badan.. Lentuk liuk...

Pstu berbibir seksi + tebal..

Baju mesti seksi...

Bau pn harum lah kot...

Pandai menghiburkan...

Tapi lelaki yg tergoda nampak lebih bodoh kot?


Bagi aku, dengan membenarkan kewujudan perempuan-perempuan bimbo sebegini, kita hanya membenarkan wujud diskriminasi wanita.. Di mana lelaki mempergunakan aset-aset wanita untuk kepuasan diri...

Sape salah? Perempuan yang menunjukkan aset tu lahh....

Hohoho

p/s : termasuk lah aku... wpn aku takla seksi, harum dan pandai menghibur... tapi adakalanya terlepas gk aku tunjuk aset yg tak brape nk lumayan ini...

huhuhuhu

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

November 18, 2011

Marriage is one of the most difficult things in the world and unfortunately sometimes they fail. Love and Light, AK

Lama gua tak menulis di sini kn?

Kesihatan dan masa tidak mengizinkan. ;p...

But kenyataan AK ataupun Ashton Kucher di atas telah membuatkan gua terpanggil untuk menulis sedikit....

Bagi gua, perkahwinan itu adalah suatu nikmat dunia yang Allah telah kurniakan untuk umat manusia segenap alam. InsyaAllah...

Ia bukanlah sesuatu perkara yg sukar, menyakitkan atau menyusahkan....

Ia adalah sesuatu perkara yang menarik, sentiasa ada benda atau perkara baru yang kita perlu tahu dan belajar.... Setiap hari adalah tempoh getir, ya tidak dinafikan. Dan selagi itulah kita perlu membuka minda dan belajar mengenai sesuatu itu....

Tidak dinafikan perasaan cemburu, marah, kecewa, penat, sakit hati pasti hadir dalam sesebuah perkahwinan tidak kiralah sekuat mana pun diri kita ini.

Sebaik mana pun kita, perasaan2 negatif itu pasti akan muncul, insyaAllah dengan iman di dada, kita pasti dapat mengawal dan menghadapinya dengan baik. InsyaAllah...

Namun, perasaan bahagia yang tidak dapat kita ungkapkan dengan kata2. Terutama ketika melihat dan menyaksikan anak2 kita membesar dan semakin lincah menunjukkan perkembangan masing-masing... Senyuman bangga, senyuman puas pasti akan buat kita sentiasa merasa bahagia.. InsyaAllah....

Jadi, adalah tidak adil, jika kita sendiri yang sukar mengawal nafsu, perbuatan, kehendak dan perangai sendiri dan kita mengatakan sesebuah perkahwinan itu adalah "most difficult things".. Ia tak susah, tapi mungkin menyakitkan kadang2. Tapi pasangan pasti bisa mengubati.. InsyaAllah...

Mgkn tak adil la aku ckp cmni kepada AK.... tak dinafikan ada masa2 aku rasa tensennnn sgt.... Tp aku pasti akan menyesal sebab aku merasa tensen tu, sbb kdg2 aku sendiri yg tak pandai mengawal perasaan tensen aku. Hahaha. Ntah apa2 ntah....

Aku ase, perkahwinan bukanlah perkara yang sukar... Cara kita hadapi sesuatu perkara itu yang menentukan di mana letak duduk perkahwinan kita kot?

Contohnya sekarang, dan seminggu en. shahrun bersabar dgn keadaan rumahtangga yg tidak terurus. Aku rasa bahagia sikit sbb ada alasan tak kemas rumah. Opss.

Hehehehe....

Sakit maaa... ;p

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

November 09, 2011

Day 4 Korea 2011

I went to Namdaemun last night.
 
Was searching for halal stall = the Namdaemun Kebab. It was no where to be seen, but we manage to find it. Alhamdulillah...
 
So we went home late last night. Around 9pm like that. It's already late here coz, Magreb was at 530pm. And Isyak was at 659pm... So just imagine the lateness. ;p...
 
And i was tired, and slept instantly.
 
This morning, i forgot to set my alarm clock. But my nature alarm working on it own.. And i wake up at 600am. Fajr was at 533am.. But i continiu sleep coz i still needed some sleep. Somehow later, i felt someone was hugging me from the back. I really hope it was an angle. Coz i missed my family so much. So a present of an angle wud help me very much. Thank you angle. I hope angle do read blogs. :D....I instantly wake up. And pray and take my shower.
 
My stomach hurts. I think i ate sumthing not good yesterday. And my nose block. Things is much harder today. :(...
 
But i still enjoying my self. Here's a few pics i took from an APWINC website.
 
I think that's all i wud like to share today.
 
Assalamualaikum.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

November 08, 2011

Only fries

For en shahrun dinner.. Hahaha



Begin forwarded message:

From: Shahrun Hisam
Date: November 8, 2011 8:51:26 PM GMT+09:00
To: Siti Fatimah

Mlm ni mkn mcD. Dr masa blk kg aus nk mkn kfc, tp upernyer dia nk mcD. Beli 2 happy meal nugget, dgn burger utk i. Sampai meja jer aus tros kidnap burger. Nugget dia nk bwk sekolah. I mkn fries jer. Cisss!!!




Update about my sick cousin

Gerak Pipi Kanan

Ok maybe this sound weird. But i have to do this.
 
Last year, i felt weird when my right pipi moving. I sense something is happening.
 
And you know what happen? My cousin died. The who is quite close to myself.
 
So this year, couple of days ago, i got this same movement of my face. I called my aunt to ask for my uncle's condition. Because he went for a critical surgeri connected to his lungs.
 
I thought, maybe i'm gonna cry hard someday. But i still didn't believe that it was it... Because i'm going to a nice place, away from my husband ( to have a fight n cry or something, it's very hard someone else than him to make me cry. i'm a very strong person but not in front of him. ;p) SO i don't think i'm gonna cry. The movement happens just before i'm boarding the plane to Korea. And here i am in Korea, so it was a safe flight. ;p...
 
And today, i heard a news about my other cousin who is fighting for her life. She was born with a desease which very incommon and hardly anyone knew about it. She is 10 years old this year. And she is now undergoing surgery which no one knows if it's gonna work. She currently got internal bleeding. Yes, while typing this, i feel like to cry. I pray for her safety. But i still think. The cheek movement is sumthing.
 


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

November 07, 2011

Fwd:


I missed him... And Firdaus... And my hubby..

And also, i missed internet wherever i go... 


Begin forwarded message:

From: Shahrun Hisam <@gmail.com>
Date: November 7, 2011 5:12:09 PM GMT+09:00
To: Siti Fatimah <@gmail.com>






November 06, 2011

Day 1 korea 2011

Life has been so good.

The flite was ok. And the wether i cn still take. A bit colder than cameron i guess. Feel like to wear my gloves but doesnt want to look so poyo.

Manage to keep my batt here before i reach the hotel. Manage to take the right bus. Everything goes as planned Alhamdulillah.

Frankly speaking. I'm not so keen or excited anymore about korea. Miss my kids n hubby a lottt than i thought i wud be. Cant wait to go home!

Maybe because i'm alone n i feel vulnerable. ;(

And my phone got no service.

I cant sleep on the plane.

I'm just i dont knw. I knw what to do. How to bring myself. I'm just not happy

November 05, 2011

Korea 2011

Again i will be visiting this sweet and great country. I'm not going to meet the k-pop stars or korean drama stars. It's been so long since i drop that from my life. The most that i like is 'nobody' song. And that's the latest entertaiment of Korea that i know. Hahaa.

But i have always cherish and remember the moment i was there last year. Korean people hv been good to me. ;)

I never thought that i still hv a chance to go here again. And never thought my husband will be very (well quitr) positive about this. So here am i. Going back to Korea. But i hope, the next time i come to Korea again. It will be me, hubby and the kids. InsyaAllah. Travelling is always become our passion and yearly activity. ;)

So since this morning i tried to get things done as much as i can. Hubby helps to prepare breakfast while i did the laundry, sweep the floor, mop the floor and change bed mattresses. But i didnt get to iron 1 pair of hubby's working cloth and 1 pair of Firdaus uniform. So on Friday, hubby need to iron firdaus's uniform.

I kept Firdaus's and Hafiy's shoes deeper in the cubbord coz i dont want them wear it at Sg Besar. They going to play along when people do the cut for qurban. So it will be a bit flaky and all dirts all over. So manage to get them forget about the shoe if not they're going to cry to bring em.

I started to tell Firdaus i'm going to Korea for work. At first he didnt believe it. Then he will sa NO, you cant! But i will say, yes i will!

Later on i bring the kids to my mother's house.

Ouch i almost finish the batt. So i'm going o cut this story short.

So when hubby's is leaving for his kampung. Firdaus look ok but Hafiy's started crying. And that's a pic of Hafiy finally sleep while tired of crying. Poor baby. I started to feel really bad. This shouldnt happen! Hehehe..

And my brother sent me to klia wil my mother and sister. My other brother zayed followed my husband to help ip.

So here i am. Checked in. I got 1 more hour before they kick my butt off to the plane. Oh my so bored being alone.

I hope i'll be ok there. Please pray for me! Amin

5:40 pm

Suami dan anak-anak dah bertolak balik kg. Sblm bertolak td mama anta dpn pintu.. Wpn pintu kete dh tutup mama dgr gk hafiy nangis.. Aduh sayu betul...

Moga dipermudahkan, selamat pergi dan balik..

Mama nantu nenek n pak uda ntu diorg antakan..

Moga mama pn slamat pergi dan balik amin..

November 03, 2011

Persiapan

Aku kt mj..

Bli brg sket..

Nk blk opis.. Nk terkucil..

Tp ujan lebat nk mampus..

November 02, 2011

Hafiy yang suka merenung masa dpn

http://www.youtube.com/watch?v=eAPOyO9PH50&feature=youtube_gdata_player

Lg 2 3 hari nk fly cmni la. Jiwang xtentu pasal. ;p

Esemen cubaan nk letak video link failed. Itu kelemahan this free apps kot. Huwarghhh

Mimpi Aneh

Selagi ia masih segar dalam ingatan, aku nk share. Kang kalu lupa nyesal tak sudah. Hehe.

Aku tak igt bila aku start mimpi? Yang psti, aku ada terjaga tepat kul 4 pagi. Aku nye henpon tinggal dlm kete smlm, so aku takde set alarm. So lepas tu gabra sendiri bangun kul 4 pg carik phone en. shahrun. Mlm td malas nk ckp ngn en. Shahrun tolong set jam. Sib baik en. Shahrun letak phone berdekatan.

So aku lupa, mimpi aneh tu sblm atau selepas jam 4 pg tersebut. Kira dh agak lmbt update lani. Kalu bgn kul 6 pagi td tros update mungkin boleh igt. ;p

Ntah macam mana, aku mimpi psl Ida ngn Luqman. Ilham tak kelihatan.

Kami keluar, aku keluar ngn tak psti, kdg2 aku ase yg ngn aku Firdaus. Kdg2 aku ase yg ngn aku Hafiy. So aku tak pasti. Kami jmpe mcm kt blakang lorong. Ntah hape kami borakkan n carik kt blakang lorong tu ntah. Fenomena lorong tu sebijik mcm lorong zaman kanak2 aku time aku ikut ayah aku pi Pasaraya Permata. Pasaraya tuh dah berubah jadik Giant Permata. Mmg tempat aku la dlu situ sebab family aku menyewa kt kawasan area situ dlu. Even dh pindah flet Rajawali, kami still suka pi Pasaraya Permata nu. Blakang lorong to kenangan untuk aku sebab, ayah aku jarang ada kt rumah. So bila dia ada, kalau dia bawak kitrog pi Pasaraya Permata tu dh kire mcm pegi berjalan dh la tu. Atau kalu nk bli Baju (time raya jer) kami akan pi Metrojaya Store Bukit Bintang. Kire dh best sgt la tuh. :D. And kadang2, kami akan lalu blakang lorong tu, untuk carik kucing. Ntah situ la port ayah aku isi hobby masa lapang dia, bela kucing. And once die balik off-shore balik, situ jugek la port mak aku buang kucing2 tu balik. HAHAHAHAHAH.

Ok dh menyimpang.

Pstu, en. shahrun dtg pick up aku n anak (or anak2 aku tak pasti sebab lupa sama ada dgn Firdaus / dgn Hafiy. yg aku perasan aku ada sorg anak je masa tu. Tp aku perasan jgk aku dpt rasa kehadiran kedua2 nya).. Ida plak masih mendukung luqman dan tunggu en. Khairul amik. Pelik aku nengok ida, sebab dia pakai bj yg tak biasa aku tgk dia pakai. Tp still pakai bj elok la, and tudung cm bese cume kaler n pesyen aku tak penah tgk die pakai time jmpe aku. Kaler kelabu. Or mungkin aku penah tgk die pakai dlm gmbar? Maybe...

Aku dh dok dlm kete, tp aku mcm dgr ida ckp. Lambat plak abah ni luqman. Sumthing like that. And sbenanye luqman ada buat sumthing yg amaze aku, ida and anak yg aku bwk. Tp aku tak igt. Masa luqman dok beraksi, aksi yg aku lupa tu, aku ase aku dgn Firdaus. Tp masa naik kete yg en. shahrun amik tu, aku ase aku ngn hafiy.

Pstu smpai kt 1 tmpt. Tepi rumah, luar rumah. Tak psti adakah itu rumah keramat permai. Ala yg port org parking kete depan rumah tu. Mcm divider kecil tu la kn. Ada benten tinggi 5 inci tu. Mcm boleh la duduk mcm mencangkung tp duduk atas tu la. Pstu kt tepi tu ada longkang. Aku lepak situ dengan hafiy, firdaus pn ada, firdaus dengan nenek dia. Masa tu en. shahrun entah di mana. Tibe2 mula2 tepi tu rumah. Tiba2 tukar jadi laut. Tp divider yg aku duduk2 bertenggek tu masih ada. Tibe2 dr laut tu dtg obor2. Aku pn beralih skit la. Sbb aku tau obor2 ni bahaya. Tiba2 obor2 tu mcm muntahkan sumthing. N muntah tu kene kt hafiy skit. Nangis aku ko sb kene kt hafiy. Pstu aku pn pi bwk hafiy cuci. Dok bebel, bahaya ni bahaya ni.

Pstu tak lama, wpn hafiy masih dlm keadaan yang ceria, bese je. Tak lama tu aku nmpk timbul2 biji2. Aku ase besalah sgt.. Apa yg aku dh buat kt anak aku ni?

Huwaaa.........

Tak lama tu aku tersedar. Belum sempat air mata aku nk menitis.

Yg psti mimpi aneh tu, aku bkn dlm air wudhu.... Cuma sblm tdo aku bc Al-Fatihah + Kulhuwallah hu Ahad lah secara beregu ngn Firdaus n Hafiy....

Tp aku sgt disturbed lah ngn mimpi tu, dh la aku mcm ada plan ngn family mertua nk bwk die pi teluk batik. Takot lak nk bwk hafiy pi mandi laut ni. Hmmm..

Moga2 Allah lindungi kami sekeluarga. Amin...
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin