Loading...

September 03, 2014

Kerja Selagi Belum Tutup Mata...

Pemalas nak update. Sebab. Ntah. Mgkn faktor usia kot. :D

Just nak share dialog dgn en. shahrun, 2 hari lepas:

Suasana hening, pagi-pagi time anak beranak tengah bersiap nak pi skul n opis. Dalam masa yang sama kete tunggangan yg ada satu tu habis bateri la plak. Rupa2 nya ada lampu yang tak tutup. Dlu hafiy je pandai bukak lampu tu. Now ammar pn dh pndai. And mama being very clumsy, tak perasan. And kereta tak bergerak more than 24 hours. 

Dlm masa yang sama, en. shahrun bekerja day in day out. morning to wee hours the next day... huhuhuhu. Since last Friday.. pheww...

Mama: Sampai bila kita nak macam ni ni? 
(referring to pagi-pagi rushing buat tu ni, tp end the day without him- because apparently he is stuck to his never ending tasks...)
Abah: (muncung plus sentap sikit, maybe) At least macam ni for 2weeks more..
Mama (dalam hati eh ke kt luar hati? lupa plak. hihi) : 2 minggu?? u mean really? 2 minggu?????????

*sentap*

Heret kaki naik motor (psl keter habis bateri remember?)... Sampai opis langsung dia tak offer nk ajak brekpes sama. Presss naik motor pi opis dh...

Skali lunch tu jumpa jap. Sebab amik half day so can tukar bateri kete n what not... 

Smpai umah.. Lepas jumper kete nak bawak kuar pi tukar bateri.. Dia amik seplastik nasi bungkuih.. (ai dah makan, ada jamuan rayer selepas rayer)... Then mkn..

Mama: Pagi tadi tak mkn lagi ke?
Abah: Blom...

Busy gilers smpai brekpes pn tak sempat! Nangis uols tgk laki ku bekerja...

Doakan dia yer peeps? Thanks.. Huhu

And doakan me to.. Me teringin nak sambung blajar.. Moga barakah doa korg, and diberi pembalasan murah rezki dan dalam lindungan ilahi sebab terlalu pemurah untuk doakan kami..

Amin... huuhuh.. 

Ok bai.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 17, 2014

Peperiksaan Pertengahan Tahun Firdaus

Of cos la aku tak reveal. Dan kalau tak reveal of cos la tak bagus sgt. Hahahaha....
 
But story behind the results tu, sumthing yang aku ase worth telling. Echewah....
 
Firdaus macam paham kot aku tak happy ngan result dia. So mana-mana yang dia dpt 90++ tuh dia bawak kt aku, mcm bg bunga.. Macam mana mama? Happy tak? Sabau jelah.. Hohoho.....
 
Lepas tu aku ada buat sedikit ulang kaji, tak lama pun sekali imbas jela. Mana yang dia salah tu aku tanya dia, pstu tgk dia sebenarnya bukan tak tau, tapi dia tak paham kenapa benda tu begitu. Smlm dpt kertas Maths. So dia salah part Bahasa. Contoh: 2 dan 7 ialah 9. Kalau cikgu bagi soalan 2+7 dia jawab betul 9. So dia tak paham ayat tu. So aku explain la smlm. Pg td dlm kete aku tanya, laju je dia boleh jawab. Dia dh tak payah kira pakai tgn dh. Otak dia dh boleh calculate. Alhamdulillah. Mcm tu la Firdaus, dia agak slow skit. Tp once dia grab sumthing. He'll become a fast learner. InsyaAllah...
 
Adalah a few moms dekat group wasap yang cool kn aku down. Dia ckp at least Firdaus tak dpt no.XX. Pstu ada plak ckp.. Wahhh no. XX horror nyerr. Sabo jela.. Hahaha. The thruth is, Firdaus mmg dpt nombor yang hampir dengan no. XX tersebut.(T___T).. Tapi aku tak sedih psl FIrdaus tak cemerlang tu. Me and Firdaus kena prepare dgn keadaan ni... And aku nak make sure Firdaus bersedia, tak down, dan terus berusaha....
 
Takpe kita lambat skit sekarang, asalkan kita tak leka.. Tu je..
 
And yang buat aku terharu, ye, dia tak leka.. And dia peka dgn situasi ni. Bila disuruh ulang kaji, di tanya. Dia try jwb. Dia improve. Kira kita belajar dari kesalahan kan... Manusia kan belajar dari kesilapan. Aku terharu dan tersentuh tu, sebab dia kena lalui semua ni - benda yang aku tak mau ni. Aku takmo dia rasa down, dia rasa dia tak mampu, dia tak mcm kawan2 dia yg lain... Tp dia lalui jgk. Dan aku tak sangka dia gentlement enough to face it. Dia calm je. Dia angguk2 time aku bebel. Dan dia try to improve. Just aku kena tunjuk kt mana dia kena improve tu la.. Alhamdulillah..Kalau dia tak rasa kejatuhan ini, takmungkin dia akan kuat untuk berusaha utk bangun.. Ye tak? Sebab, masa aku kecik, aku tak pernah berusaha kuat sgt.. I just go with the flow, tau2 dpt elok je. Tak pernah rasa susah.. Tak pernah rasa down. Until aku tau erti kehidupan tu dh agak lmbt. .Huhuhu. Tp aku ase semua ni kuasa Allah swt. Aku tgk sendiri, anak aku ase kejatuhan yang aku tak rasa masa umur aku sama ngn dia... Tak dela jatuh mana.. but still hurt him a bit and aku nampak dia cuba bangkit and tau dia kena berusaha... So benda tu membuat hati aku agak tersentuh... Allahuakbar!
 
Smlm balik sekolah, tros cakap. Mama, mama tak payah risau, firdaus akan stay dalam kelas Pluto ni sampai bila-bila? Kenapa? Tadi Firdaus buat latihan, cikgu kata Firdaus dah menguasai.. Ko tak ase nk keluar air mata dgr? Huhuhu. Maksudnya, dia mcm realize lah.. Oh aku salah kt sini. Ok takpe aku betulkan... So kena buat cmni.. So harapnya berterusan la ye. Amin...
 
Lepas tu ada satu kisah lain. Cuti sekolah 2 minggu baru ni, Setiap hari mana yang boleh, Abah akan bawa Firdaus dan Hafiy berjemaah Magrib kalu sempat isyak skali kt Surau. So selalu la jumpa kwn baik dia kt Sekolah. Adam Muhsin. Satu hari dia balik, abah ckp dia gaduh n takmo kwn dgn Adam. Kesnya, Adam bisik dkt kwn lain, ckp takmo kwn dgn Firdaus dh. Pstu dia merajuk. Next day pi solat. Adam berlari2 nak solat dgn dia, dia lari takmo. Kesnya mula2 dia yang merajuk la. Kitrog punyalah gelak guling2. Mcm org bercinta. Yg abah terkulat2. Sbb perangai sama mcm Abah! Hahahahahah.
 
So, aku punyalah risau. Sebab selama ni, Firdaus mmg tak ada masalah pi sekolah. Kalu boleh kul 650pg dh nak ada kt sekolah. Psl nk sapu sampah. Hahaha. Amboi kt umah tak pernah sapu sampah pn. So skg dh gaduh ngn adam, nnti dh takde kawan, mcm mana kn. Sebab Adam tu la peneman dia kt dlm kelas, time rehat, time naik van, time kt sekolah agama 1 kelas jgk, time rehat kt skolah agama pn mkn sama brato sama2 sume. balik pn naik van yg sama. haishhh kaco ni. Ada la 2 3 org kawan lain yg sama jgk, tapi Firdaus ni memilih kwn sikit. Adoiai....So dia nk kawan ngn adam jgk...
 
So smlm 1st day at skul. Setelah beberapa kali aku ngn Abah dia pujuk2 dia suruh kwn balik ngn adam. Smpai adam pn dh mls nk pujuk. Firdaus smyg tmpt lain Adam pn smyg tmpt lain. HAHAHAHAHAHAH. Budak kalu gaduh cmtu rupenye... So Firdaus pn cerita smlm. Pg2 tu dlm kelas, dia mmg tak cari adam. Adam pn tak cr dia. Pstu masa rehat. Dia berator nk bli makanan. Skali adam beratur dpn dia.... So berlaku scene kt bawah:
 
FIrdaus : Adam?
Adam : Apa?
Firdaus : Kita nak kawan ngn awak balik boleh?
(Firdaus cerita kt mama : Lepas tu orang dengan adam senyum mcm ni.. nampak gigi T__T )
Adam : Boleh laaaaa...
 
Lepas tu adam bagi kata-kata amanat dekat Firdaus : Lain kali kalau kita ckp, firdaus kena diam dan dengar betul-betul. Kalau kita tak ckp, Firdaus kena ckp.. Tau?
 
Hamboiii kecik2 lagi dh pndai bg ultimatum kt kawan....
 
So Hari kedua sekolah pn dh takde masalah. Alhamdulillah.....
 
Tu update utk Firdaus. :D...

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 13, 2014

Jiwang Pagi : All Of Me lyrics John Legend

Hadoi, lately kepala otak mmg tak brape nk centre. Risau benor En. Shahrun nak pi otstesen. Mula2 kata 3 hari. Ok la takpe 2 mlm je. Pstu tetibe kata 4 hari plak.
 
*Pengsan*
 
Lately En. Shahrun behave sangat. As Sobarun nya pn semakin tinggi sikit. Yela, nak jaga hati la tu kn. Hehehehehe. So selalu la jiwang2 terlebih. Tersentuh skit mana-mana teringat En. Shahrun. Ternampak lelaki yg ensem skit ( boleh? smpt lg tu cuci mata.. ahaha).. Tingat En. Shahrun... Tah pape skit... Tapi mcm sesuatu moment yang mcm best kot? Tah laa....
 
So pg td, tak semena dgr lagu ni... Boleh menitik air mata terkenang En. Shahrun? Ok la kn. Terkenang suami sendiri. Kalu terkenang eron ajis ke, tak ke haru.. Euwwww dia dh tua ok.. Takde lg so far artis baru yg dpt mengantikan eron ajis... Mgkn aku dh bertaubat skit kot. Hahaha.. Lantak pi... Layanzzzz
 

All Of Me lyrics John Legend

 All Of Me lyrics




[Verse 1:]
What would I do without your smart mouth
Drawing me in, and you kicking me out
Got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright

[Bridge:]
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all, all of me
And you give me all, all of you, oh

[Verse 2:]
How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you

[Bridge:]
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all, all of you, oh

Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all, all of me
And you give me all, all of you, oh
 
 


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 09, 2014

2014 Thailand Tour


Ya Allah best giler! Tu je ungkapan yang paling sesuai. Tenkiu En. Shahrun.. Walau pun nak pi kerja kena mintak duit belanja.. Huhuhuhu

Day 1 - Sabtu (31st May 2014)

Bertolak dari Dengkil jam 3:30am. Saja gerak awal idea en. shahrun!) sebab nak mengelak panas kt tgh2 jalan.
Breakfast kt Bukit Semanggol.
Singgah tesco mana ntah kt perlis kot.
Budak2 dok tanya BILA NAK SAMPAI NI. hahahahahha. Jawoooh lg nak ooi...
Pstu kitorg pusing2 area Changlun kot? Cari2 nak buat Insuran kete plus cari tempat lunch. Siyes kosong je kawasan kiri kanan nak ke Bukit Kayu Hitam punya Malaysia's exit to Thailand (Sadao).
Dlm kul 12 cmtu kot, lepas buat insuran. Insuran kena bagi salinan roadtax- kitrog amik yg utk 9 hari yang paling minima, untuk kenderaan jenis 1.5 cc cos RM14. Cheapo right? Utk bawak kete. So ok la. No choice lagi pun.
Then kitrog lunch dekat tepi mana ntah, nama restoran Redza. Nama dh la tak gempak. Tp sodap plak. Masa ni budak2 dh mcm tak keruan. Mkn takmo duduk diam takmo. Come on kids, hari pertama kot. En. Shahrun dh ada bunga2 nk angin dh. Aku cuba jadi neutral psl kalu En. Shahrun angin abis semua pn tebabo nnti. Muahaha. Tp lama2 aku plak yg panas, En. Shahrun plak yg neutral. Bagus la gitu kowt. Kalu dua-dua panas berangin. Last2 balik mesia balik je kitrog nnti. Hehehehe...
Bila smpai border Malaysia-Thailand mula2 beratur utk chop passport. Masa ni konpius, kitrog bawak kete tros. Upenye kene park kete kt tepi, pstu cop2 pstu uruskan insurans kete then baru le masuk. Tp kalu kitrog masuk je pn tak kisah. Mmg diorg tak check sgt pn. Huhuhu. Tp cuak la nnti, psl sekarang kn Thailand diperintah oleh Tentera. So byk roadblock. So bahaya la kn kot kena tahan ke apa. Better buat je apa yg ptt.
Just for info, untuk uruskan insurans perjalanan kete, kena beratur dekat 1 pondok bernama 'BORDER PASS'. Mula2 dia masukkan details kenderaan dalam satu borang. Masa buat insuran td dh isi mcm borang gk. Smpai pondok tu dia masukkan dlm sistem plak. Dia nak insurans tu, salinan roadtax plus passport owner kete.
Pstu dh settle mcm. Eh cmni je. Mudah nye? Buat muka mcm terkejut.
Dari sini ada dalam bape ratus kilometer ntah nak smpai Hatyai plak. Konon book otel satu malam la kt situ. Untuk sambung perjalanan seterusnya ke Krabi plak. InsyaAllah.
Dalam kul 3pm smpai Aloha Hotel Hatyai. So glad to reach the same place i've been a year ago. Iyerr... Kitrog baru je smpai Thailand last year. Pi lg this this. Adoiai. Dh kena mandrem ni. Huhuhuhu
Rehat2, mandikan budak2, smyg etc..
Aku bawak adik aku. Senang nak urus budak2. Mmg byk senang pun bwk dia. Tak terhandle kot 3 org tu kitrog berdua je.
Then tak lama tu kitrog kuar balik, carik mkn. Aku memang tak plan sgt, semua dlm otak En. Shahrun. Kalu aku tanya dia jwb. Klau tak tanya dia tak bgtau. Bengong jer. Sib baik tmpt2 yg dia bwk tu best. I loike.. eheheh
Kitrog pi Floating Market - ape ntah nama dia. Korg google le, ada kt hatyai tu. Hihihii...
Sini pun dh pi last year so mcm takde ape sgt pn sbenanye. Huhuhu...
Kitrog mkn2 penuh kan perut. Nampak durian. Mkn durian. Nyumsss. Tak bli pun apa2 souvineer. becos first day kn. risau tak ckp duit.
Otw balik otel, kitrog nk mkn kt ada 1 kedai mkn ni, muslim n sedap, wpn mhl skit. Tp dh habisss plak. Smpai situ magreb.. So tapau nasik jela kt gerai muslim berdekatan.
Then balik otel.
Konon2 nya lepas budak2 tdo, En. Shahrun plan nk kuar ngn aku jln2 area pekan hatyai. Dh la amik otel tgh2 pekan konon nk berjalan.
Hampeh.
Dua-dua ketiduran kepenatan.
12 jam kot perjalanan. Hagak2 la wei. Huhuhu.

Day 2 - Ahad (1st June 2014)

Aku bawak bekalan mcm koko crunch, honey star, air susu utk anak2 aku jgn bising2 crk mknanan. So pg tu jd bahan brekpes kitrog. Haha. Langkah penjimatan kononnya lah. Hahahahahahahahahaha. Adoi igt balik mcm tah pape je. Mcm org mesekin - mmg mesekin pn. Mesekin harta takpa jgn mesekin jiwa. Ecehhh. Hehehe...
Kitorg gerak dlm kul 8am. Check out yg buat lmbt. Huhuhu
So kitorg bertolak ke krabi. Dlm 300 plus plus kilometer uols. Tak pengsan? Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu....
Dlm lg lebih kurang 100 kilometer cmtu, dlm kul 12 pm gk... Singgah la stesen minyak ada kedai mkn MUSLIM besar2 tulis. HALAL! huhuhu.
Dgn aku tensen En. Shahrun tahan kencing. Dengan terberhenti kedai mkn non muslim. Huhuhuhu... En. Shahrun tahan kencing aku nk mintak blikan roti pn dia takmo. Boleh? tu yg tensen tu. Gua lapar ni bai. Huhuhu. Mknn aku nk bwk habis licin time2 tu jgk. Hahahaha.
Terbenti kedai non muslim tu kitrog bli gk buah-buahan cover malu. ahahahaha. Tp tahan la utk alas perut. :p
Last2 Ammar pn dh takleh diam .Dia kalu lapar mmg gitu. Wpn dh bantai coco crunch byk. Huhuhu. Smpt la dia tdo n bangun balik.. Last2 jmpa gk restoran halal. Huhuhuh
Kt sini Kitrog mkn mmg mahal kot. RM56 ringgit lebih kurang. Mkn nasik n 4 lauk. Termasuk telor dadar. Tp lauk dia terbayekkk sedap. Kitrog sume kencing berak bergilir2. Hahahaa. Punyalah menahan lama. Mmg berbaloi2 la singgah. Huhuhu. Standard mkn kt Thailand mmg around tu la... huhuhu... Semua mkn banyak. Termasuk Hafiy yg susah mkn. Firdaus dh tak susah sgt mkn. Ammar lg la. Org lain tak mo mkn, dia mkn... Hehehehe...
Smpai Haleeva Sunshine Hotel, Ao Nang Beach, Krabi. Jam 2pm cmtu jgk la. Yg ni memang kitrog relaks2 smpai magreb, solat pstu br gerak kuar carik mkn. Eh ke tak tggu magreb. Ilang ingatan.
En. Shahrun nak cari pekan Krabi, sebab mlm ni ada pasa mlm katanya. Kira kuar tu magreb, tak solat dlu pun. Pstu smpai Pasar Mlm dh golap gulita. Huhuhu. Tp ada la lampu2 kt pasa mlm tu. Round punya round, last2 lepak kt mcm ada 1 dataran, ada pertunjukan nyanyi2 la budak2 shuffle la situ. Ada meja kerusi semua. Kt sini bli sini skit sana sikit. Adala bli souvineer skit utk kasik member2 opis. Opps. Tak kasi semua tau. Hahahahaha.... Pstu singgah gk mini mart dia utk topup jajan n susu kotak. Utk bekalan kot2 lmbt jumpa kedai mknan. Huhuhu.
Budak2 lak, masa kitrog mkn, diorg layan main lompat2. Mcm bahaya je. Aku dok isau je. Tp sbb tenang ketika mkn. Biokan. Ammar aku tak bg la main. Dia nangis aku sumbat mknan. Setel. Huhuhu.
Balik2. Cm biasa, plan nk kuar jln2 time budak2 tdo. Last2 aku tdo dlu. Hangin En. Shahrun, dia tunggu kt bwh. Eleh, padahal tgh layan internet kt lobby.
Ptg tu sblm kuar jln tu, En. Shahrun dh deal ngn hotel utk pi island hopping esok. So dewasa RM100X3, kanak2 RM85X2. Ammar free. :D. Ada 7 stops.

Day 3 - Isnin(2nd June 2014)

Bertolak dlm kul 8am mcm tu. Kul 7am kitrog dh bgn dh. So pi brekpes siap2. Brekpes pn psl mkn ayam sorg satu. Mencekau RM50 gk skali mkn. Huhuhuhuhu... Takpe la redho. Dr kebuluran. Bekal yg bli kt mini mart mlm td aku bwk la skit. Kot2 tak smpt nk lunch.
Island hopping dr kul 8am -3pm including lunch. Lunch dekat buffet muslim. Ntah island apa ntah. Gua flat time ni. Tolak je badan. Tak larat plus mabok laut. Tak pregnen eh. Tgh bleeding ni. Hahahah. Mmg tahun 2014 dijangka akan kosong jela. Jgn risau eh. Hohohoho...
So kul 8am tu, naik bas nk pi ke Beach apa ntah nama. Sbelah ngn AoNang beach, beach otel kitorg. Pstu kt sana naik speed boat utk pi ke 7 stops seperti yang digembar gemburkan. Hohoho. Because there is so many stops, so stiap satu stops tu dlm 45 minutes je. Hampeh sgt. Ada 1 stop tu sbb kitrog lmbt kt stops sebelum tu, dia stop 35 minutes je. Huhuhu. Yg lama kt stops yg ada buffet lunch. Ini phi phi island kot? So ni lama smpai 1stengahjam. Smpai bosan lak.
Memori manis kt sini ialah : AMMAR BERMAIN NGN TAHI ANJING!! hahahaha. Sabo jela aku. Sib baik pantai dekat. Samak ngn air laut. ;p... Hafiy Firdaus mandi smpai diorg ckp tgn dh mcm org tua. Tu pn sedar lepas kaki pn dh kedut2 mcm org tua.. T_________T....
Dlm kul 240pm cmtu, bertolak balik ke beach pagi tadi n naik bas balik otel. Anak2 lepak swimming pool lak kt bwh. Smbil aku n en. shahrun mandi n siap2. Diorg naik, kitorg dh setel solat mandi semua. So tggl nk mandikan dan siap2kan diorg lak

Then kitorg gerak utk dinner. Kitrog mkn dekat mcm ada stall banyak2 semua yang jual tu muslim. Kt sini En. Shahrun bli banyak gila mknan. Tapi budak2 ni termasuk aku dh tak larat nk mkn. So Kitorg simpan utk brekfast esok.
Akhir nya mlm ni, dpt la aku kuar dating ngn En. Shahrun. Tp tak larat aku nk tggu budak2 ni tdo. Mcm2 diorg buat nk elak tdo. Mcm ada sensor. Slagi mama tak tdo kitrog takkan tdo. Adoiai.. Last2 aku buat muke kering, pakai tudung kuar. Masa ni Ammar dh tdo kepenatan. Dia mmg penat gile kot atas boat, smpai aku kuar pn dia tak jaga. Abang2 dia nangis pn dia tak jaga.
So jln2 la sekitar Ao Nang Beach yg Hypes tu. Bli kan mainan utk budak2, bli tshirt utk En. Shahrun. Mhl skit harga kt sini. Mgkn sebab kt pusat tarikan kot. Bli jgk tshirt utk Ammar. Psl utk abang2 dia dh bli masa kt pasar malam last night. harga shirt kt pasa mlm 100bhat per piece which is equavalent to RM10. Tapi kt Ao Nang, first time tanya tros kena 180bhat. Paling kurang pun 150bhat. Tp kitorg jmpa gk shirt utk budak2 100bhat. So bli yg tu. Utk En. Shahrun kena 120bhat. Last2 baju tu kecik, En. Shahrun takmo pakai plak. Aku amik buat tdo. Eh? Mcm pelik di situ kan? Hehehehe... 
Ps balik otel, pergh. Budak berdua tu tak tdo lg kau. Sabo jela. Sib baik mmg ada bli hadiah utk diorg. Igt kn plan esok nk snorkerling la kt Ao Nang beach.
Mlm tu aku mimpi pelik. Mimpi masuk Awan dlm bilik aku. Pergh. Mcm best gilos. Bilik kitrog mmg sejuk gilos wpn kt luar panas gilos. Sbb mgkn sbb tu la kot. Huhuhuhuhu..

Day 4 - Selasa (3rd June 2014)

Aku siyes tak bajet plan En. Shahrun utk hari ke empat ni. Aku bajet simple2 je pi mandi kt Ao Nang beach berdekatan je. Nk thrill jalan kaki tak payah naik tut tut atau bwk kete. Skali kau....
Dia plan utk ke PHUKET... Allahuakhbar. Tersedak mak..
Dekat je dia kata, 185km je dari Krabi. Fioneeee.....
Kt sini pn dia buat perangai tak benti2. Psl nk cpt smpai. Pstu brekpes mkn nasi yg mlm td plus masa nak kuar tu, ada org dari Singapore sedekah megi kt budak2. Huhuhuhu... Tak pasti adik aku mkn apa. Aku ngn En. Shahrun mkn nasi smlm. Oh adik aku pn mkn gk. Yg tapau kt kedai masa dinner tu la. Budak2 ni je tkmo mkn yg tu. So diorg mkn meggi sedekah tu. Syukur ada sedekah. Huhuhuh
Dlm kul 10 cmtu dh masuk Phuket dh. Gerak dlm kul 8am jgk. Mmg tak benti2 n carik toilet masyaAllah tak jmpa2. Aku ok je, En. Shahrun la. N budak2 huhuhuhu... Pstu ada jmpa kedai muslim dlm perjalanan tu. Tp dia takmo benti psl tak lapo lg. Huhuhuhu... Mak sedih uols.. Huhuhuhu...
Tp benti kt 1 tmpt view point utk sight seeing. Pergh.. Cantik gilosss uolsss. Tros menyesal tak stay one night kt Phuket. Mmg terbayek kot. Huhuhuhu. Otw nk blah dr tmpt tu, ada mamat approach soh tgk gajah. Memula plan nk tgk je. Skali ternaik plak gajah. RM50X3 plus RM35X2. Cm biasa Ammar free. Pengalaman naik gajah mmg best la. Ada citer best kt atas gajah tu tp biar aku ngn En. Shahrun simpan dlm memori kitorg. Org bwk gajah tu rileks dok atas kepala gajah tu. Pstu suka jerit2 buat lawak.. "Cliedd....Cliedddd.. Cliedd.."...Adoiaiii.. Huhuhuhu...
Pstu pi mkn lunch. Bdk2 tamo mkn.Tak sedap katenyer. Huhuhu.... Dlm kul 12pm cmtu smpai kt satu kedai akhirnya. Dkt ngn Kata Beach, Krabi. Kt sini semua org membuang air.. Aku order bubur ngn kuew tiau kungfu. Failed. Firdaus takmo mkn. Hafiy pn. Ammar mkn skit bubur tu. Aku habiskan semua psl sayang.. Mmg tak sedap...Lps mkn gerak cr port utk mandi2... Dlm cr2 port tu... budak2 ketiduran. Yg kesian tu dh siap2 pakai snorkle n baju mandi masing2. Kecuali ammar. Huhuhuhu....Masa ni en.shahrun decide nk tapau nasik utk bdk2. Psl diorg tak mkn lunch td. So patah balik kt kedai mkn td.... Mujur tapau. ye jgk. Bgn2 je tros lapau.
Last2 En. Shahrun decide, xmo mandi. Psl takde public toilet. Ada tu ada tp jauh gile. Still kene comute naik kete utk ke toilet. Ye jgk nnti susah kalu brpasir bagai. Nk balik krabi jauh lg ni. Huhuhuhu...
Dlm kul 5pm tu decide nk balik.. Bdk2 yg tidur td bgn. Pstu suap diorg mkn. Smbil melayan. BILA NK MANDI NI? Hahaha mmg tak mandi le... Pakai la bj mandi tu siang ke malam. Hahahah. Sian...
Otw balik tu singgah mcm stesen minyak, Thailand so far kitrog tak jmpa RNR, just stesen minyak besar2. So en. Shahrun dh kemaruk kopi stesen minyak ni. Dia ckp, apsal kt mesia takde kedai cmni. Semua standard starbuck, coffee bean yg mhl2 tu. Ase kita kene buat la 1 ni. Ecewahhhhh. Tp bijak gk tu. Huhuhuhu...
Pstu ada jgk singgah gerai2 tepi jalan ada jual durian.. Sini mkn durian kampung. Terbang2 RM20 - RM30 ringgo jgk kot. Tp oklah. Puas mkn. Alhamdulillah. Ada petai. Aku suruh En. Shahrun tanya. Tp bg mengelakkan kereta kesayangannya berpewangi petai. En. Shahrun diam sahaja. Balik sini bli petai RM5 dpt suku piring je. Rasakannn.. Huhuhu.
Dh le akan smpai otel balik mlm ni. Sure nk mandi swimming pool pn tak smpt. Hahahahah. Klako plak. Punye lah dr pagi2 td pakai bj mandi siap2 bagai. Smpai ke mlm uols. Huhuhuhu...
Smpai Krabi mmg dh gelap. Tapi smpt la singgah 1 masjid dekat area Krabi n en. shahrun solat magreb brjemaah kt situ dengan Firdaus.... Then, Mkn kt kedai muslim nama Rafeedah ke apa ntah. Nama sedap. Mknanan hampes. Pedas lak tu. Huhuhuhu..En. Shahrun lari skejap pi Tesco berdekatan utk top up makanan plus nk bli megi. Pulang hampa psl ckp megi takde yg ada cuma mee segera perisa babi (cadbury).. hu hu... Kalu Firdaus nk sebut babi. Ujung2 msti kena ckp Contoh ni contoh. .Babi bla bla bla. Pstu Hafiy sambung. Bukan lah abang, kena ckp Astarghfirullahalazim. T___T....
Balik bilik, Igt nk kuar jln2. Dh tak larat msing2. Mandi solat tdo tros. Huhuhuhuhu....

Day 5 - Rabu (4th June 2014).


Hari kitrog bertolak balik. Kejap je check out. Packing2 barang chow....

Masa kt Krabi ni, otw tu ada org jual nenas byk2. So kitrog bli la. Byk jgk. Pass2 kt jiran tetangga terdekat. Nenas dia 11 biji RM10. Murah la kn? Takdela murah gila. Tp kira murah la. N sedap jgk ... So bli la...
Again, En. Shahrun buat plan nk singgah port lain. Apa ntah nama. Pntai ni mcm kt Malaysia, psl semua pun muslim. And restoran muslim bersepah.  Boleh dengar azan... Mmg mcm kt Malaysia feeling dia. Pantai pun lebih kurang Malaysia je.. Pantai Krabi n Phuket lain dr Malaysia yg biasa aku tgk. Boleh? Ada la lain nye. Kalu nk tau pi tgk la kot.. Hehehe. Pntai kt Malaysia pn cantik gk... Tp ada la keunikan tersendiri. Ewaahhh cover plak.. Dh brape kali kena halau jgn jadik rakyat Malaysia padahal. Hihihii.. Biasalah manusia, mana yg dia ada dia tak minat. Nak jgk yg org punya kan? I'm just a normal human being what? Huhuhuhu.... 
Kt sini, kitrog lunch. Mkn busat skit kali ni psl last day dh. Nak balik Malaysia for good dh. Babai Thailand.... So far semua yg indah2 je kt Thailand.. Alhamdulillah...
Masa mkn ni tepi pantai. So hafiy n ammar main pasir.. Setakat bg main pasir je, mandi kitrog tak bg psl malas nk mengejar diorg dlm laut. Sure kitrog basah skali. So main pasir semata-mata. Masa ni feeling2 dekat Pulau Perhentian. Kedai mkn btol2 sebelah laut. Tp Perhentian best lg kot... Hehehehe... Ok ni aku ekhlas.. Pulau Perhentian mmg cntik lawo dan best. Tp yg TERBAHEK haruss Phuket. Eh? Hehehehe.... So pakej lg mandi budak2, plus yg dewasa membuang2. Huhuhuhuhu.....Tp mmg sedap la mkn kt sini. Order ikan siakap busat punye 1, order tomyam daun pelik,  udang sambal petai, telur dadar. Kt sini beriya bebudak mkn sambil main pasir. Firdaus je tak main pasir. Dia je yg paham skit kalu ditegah. Lg 2 org tu blom boleh sgt ditegah. Huhuhuhuhu...
Then lepas mkn kitrog gerak ke Wang Kelian utk exit Thailand to Malaysia. Kt sini tetibe En. Shahrun tgk ada duit lebih. So dia bli utk Anak2 buah dia n Mak dia. Aku plak mengikis duit adik aku (which is duit mak aku. muahahaha) utk bli sandal aku n budak2. Sandal budak2 RM10 satu... Tebal, ringan, lembut ada cartoon2.. Murah la kn? Tp tak byk choice kt sini. Kalau kt Padang Besar mungkin banyak lg la kot? And kitrog kan tak pusing2 Pekan Hatyai, so mmg tak jmpa la kedai yg banyak2 jual barang.... Aku punya mhl skit RM15. Pstu bli buah -buahan laici, rambutan, mangga. En. Shahrun dok riso kena kastam. Last2 lalu kastam. Dio jeling je. Tanye pn idak. Bukak bonet pn tak mintak. Huhuhu.
Masa kt kastam ni pn 1 hal gk. Diorg tak check n jalan terbuka luas. Huhuhuhuhuhu. Tp sbb nk kena cop. N borang insurans kete tu kena pulang (stated on the form it self - have to be returned). Dr kena tahan, kene dakwa ke apa ke. Baik la kitrog do all the proper procedures. Layan jelah. Kt sini kene bg upah (rasuah ke? ntah mcm compulsory.. masa masuk Thailand tak ada plak...). Kete RM5 kot. Passport cop kene RM5 jgk. Xkesahlah. Jgn sampai beratos udah. Huhuhuhu..
So dr situ kitrog gerak balik menuju pulang. Home.......
Mula2 skali isi minyakkk. Kus smngat isi minyak kt thailand (sekali masa otw pi Phuket RM160, sekali masa nk balik Malaysia dh isi sikit je utk smpai kn kt Border Siam-Malaysia RM100) RM160 skali isi full tank. Isi kt mesia paling2 pn RM70-RM80. Masakkk. Kalu minyak naik ke kene GST ke merasalah kita psni yer. Huhuhuhuhu
Pstu singgah mkn kt Bkt Semanggol gk. Singgah gk beberapa stops utk kencing berak solat dan sebagainya...
Smpai Keramat kul 1 pagi.. Alhamdulillah selamat semuanya. Huhuhu...

Day 6 - Khamis(5th June 2014)

Lepak2 begitu begini kt Keramat. Lepas lunch kitrog balik dengkil.
Basuh2 bj, kemas2 umah mana yg dan nk buat.

Masa ni lupa plak. En. Shahrun tetibe blikan Hadiah besday utk Hafiy... Happy Belated Besday sayang. Nnti aku up gmbar celebration dia. Susah nk up skg. Opis blok FB... Fon plak jenama bangang... Huhuhu...
Pstu tidur. En. Shahrun yg paling penat. Huhuhu...

Day 7 - Jumaat (6th June 2014)

Aku igtkan nk balik lepas smyg jumaat. Tapi being En. Shahrun, mana mau gerak lepas jumaat. Siap2 pack. Bj ada lg separuh tak berbasuh. Zasss balik kg.
Sggh umah abang dia yg kt Sg. Buloh anto nenas.  Then otw smpai kg. Singgah tepi jln solat jumaat.
Smpai kg. Tidur rehat lg. Penat woo. Hari2 travel. Huhuhuhuhu...

Day 8 - Sabtu (7th June 2014)


Ada kenduri kt kg. Tu tujuan balik.
Igtkan tghari tu nk kejar balik Dengkil kenduri ticer nursery Ammar. Tp gua tak larat plak dh. Pstu Lajak smpai mlm. Huhuhuhuhuhu.
Sorry ticer... Mmg tingin nk pi kenduri. Huhuhu... Takpela nnti bg hadiah je. :D...
Tp En. Shahrun nk tgk bola. So kul 10:45pm br gerak balik. Kul 1 pg gk smpai umah.. T____T....

Day 9 - Ahad (8th June 2014)

Laundry day. And kemas umah. Siyes penat.........
Oh ye Firdaus ada kem Quran.....Sian Firdaus. Mlm td dh la lewat smpai. Pstu kena pi Kem lak. Tp balik2 dr Kem dia happy. So ok la. :D...

________________________________________________________________________


Damage done : Approx RM3,000/=

  • Hotel (4 nights plus extra bed) - RM450
  • Minyak - RM500
  • Tol (Malaysia sahaja, Thailand takdak tol) - RM120
  • Island Hopping - RM470
  • Elephant Jungle Trecking - RM300
  • Makan D1 (RM170) + D2 (RM160) + D3 (RM110) + D4 (RM140) +D5 (RM180) = RM760
  • Souvinear : RM260
  • Misc (Minimart, Coffee stops, Ice Cream stops, etc): Tak terkira uols... Hahahaha...
**Kira tengok dan kira balik lebih RM3000 lah kalau nak selesa kot. Kt atas ni ada yg cheat, yang pakai CC pn ada, yang dh bayar in advanced pn ada, yg pow adik aku pun ada. Hahaha. So sbenanye lebih 3K asenye kot. Tp takdelah smpai 4K... Wallahualam... Apapun aku ase amat berbaloi and kitrog PUAS berjalan.. Tu yg penting... Alhamdulillah... 

Time consume : 9 Days including balik kampung (imagine half of that on the road.. OMG... kesian pak supir. Huhuhuuhu. Off road asek ngantok je. Haha)
Kilometre : 860+ 860  +++....(Approx semua sekali dlm 2000km Malaysia (Dengkil)-Thailand Tour-Malaysia(Keramat) shaja) 
Minyak : Malaysia dalam RM200+- (temasuk balik kg keramat plus balik kg sg besar balik dengkil pi balik pi balik...., dekat Thailand spend around Thai Bhat 2,600 = RM260 hanya dari Krabi - Phuket - Krabi balik - Kg apa ntah - Wang Kelian - Masuk mesia isi balik minyak huhuhu) So minyak semua sekali dalam RM500 la plus minus kot.


Ok tu je. Sekian entry bercerita.. Nnti aku share gmbar. InsyaAllah...

.


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 29, 2014

The Kid's Progress

Firdaus
Masuk pertandingan, tak tau la nasyid ke, choral speaking in bahasa arab ke. Tapi adalah benda yang dia kena hafal. Being Firdaus, dia kalu bab menghafal ni memang laju. Tapi sebenarnya dia tak paham pun. I know, sepatutnya tak boleh macam tu kan? I, being a bad mother, tak boleh nak betulkan bende tu lagi. Sedih! My bad... huhuhuhu... So blom sempat translatekan benda tu untuk Firdaus lagi. Tapi masa dia cerita tu, hari yang sama dia announce dia and kawan baik dia Adam Husin dipilih untuk masuk. Saja lah mama sebut a few names (mama being very infeority complex huhu) diorg tak terpilih. Tros kembang kempis idung mama ko ni nak. Hahaha. Ntah apa2. So kena suruh dia sebut balik ayat yg dia hafal tu then translate kan. Dh masuk hari ke empat plan nk buat tp tak buat2. It was last Friday Firdaus mentioned it. Tapi hari2 mama soh ulang. Pasal takmo dia lupa. Tp mama sendiri tak ingat2.........
 
Hafiy
As usual sgt lah byk benda yg dia explore. And slalu jadi anak yg paling stuborn. The thing about him is... HE NEVER FAILS TO SHOW RESPECT TOWARDS ME N HUBBY. .Tu yg mama touching tu. Marah la pukul cemana pun. Tetap sayang mama. Tak sayang abah, tp sblm tdo salam peluk abah. Pdn muka abah.. Mmg sj mama nk soh dia touching. Hihihihi... Dia kena marah mlm td, dia minum air dh biar atas lantai. Ammar main air tu, air sirap. Pstu abah angin sbb sepah. Sebenarnya, HARI HARI MACAM TU!!! Hafiy memang degil sikit. Ckp la byk kali mcm mana pun. At last smlm mama kene suruh dia baring dlm pelukkan mama, and explain kt dia satu persatu why  mama and abah cannot tolerate that... Nanti lantai kotor, nanti ada semut, nanti semut gigit.. Kaki lekit.... Baru lah dia anggur... Welll kids mmg cmtukan.... Marah lg tak mkn saman.. Kalu explain br dia mcm dgr skit. Kita tgk ptg ni dia buat lg tak. Huhuhuhuhuhuhu.....
 
Ammar...
Ok ni progress paling comel. Actually it was 2 days ago dia start to SPEAK! Hahahah. Slama ni dok mumbling ckp apa ntah. Like akak (dia pggl ai akak ok.. i dun know why but he totally refused to call me mama.. uwaaa) and ayai (call abah dia.. sukati dia je. huhuuhu) itu memang clear la dia sebut and tau dia referring to who. Lain2 tu.. Merapu banyak... Skali smlm tiba2 dia ckp... Btol btol btol.... Tersembur2... Then 'habis'.. 'pandai'...'amin'... Skali byk plak nak pandai tu. Happy mama.... Alhamdulillah......
 
Ok tu je nk storry.. Ok bai,

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 20, 2014

Peel org berpuasa

Just a short note.

Sejak akhir2 ni mind set cm kekanak skit.

Bersabar jela anak2 n suami ngn mak/ bini diorg nih. Huhuhu..

Kene ganti puasa.

Xleh puasa hari2. Asek tak larat. Etc. Blom ptg dh fikir nk mkn apa. Ok tu lumrah...

Tp kali ni LEBIH TERUK... 

Tetibe jd GRUMPY...

LAPAR LAPAR LAPAR...

Iman di dada berkurangan kah? 

Wallahualam...

Bersabarlah wahai kesayangan ku... Huhuh...

Ok bai.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 02, 2014

Bukti Hafiy anak abah

Do you know that Facebook has ability to suggest a person by his/her previous photos?

Well now you know.

I've seen it for several times. I also wonder how did facebook knew this person is who? At first facebook detected a face when there is a face inside a photo. Next thing you know, it give you suggestion and names. Scary? But that's just technology people! Hehehe..

But today, i'm quite amused by facebook ability. I was just about to tag my kids on recent photos that i post. Not reason. Saja2. And when it come to Hafiy's face, look at what facebook suggested!

Totally anak abah isn't it?

Wpn he wud totally denied it many many times. He wud go like...

"Hafiy takmo sama ngn abah, Hafiy nak sama ngn mama.."

Sorry nak, you memang totally Banjarian.. Case closed.. Hahah!

April 25, 2014

Pinochio Versi Hafiy...

Tetibe ada bahan nk menulis. So tulislah.. Tapi ada kerja ni. So i'd make it short...

So satu malam, Hafiy pulak nak bercerita pinochio dekat mama. Tukar tros versi pinochio mama...

Lebih pendek.. Tapi dia tak puas hati 1 benda. 

Ok so mcm biasa, Gapetho potong kayu, buat patung budak2 lelaki.

Then budak lelaki nama pinochio tu pun nk pegi sekolah. Amik buku, pencil, pemadam, pembaris (yes dia listkan satu-satu) masuk dlm beg..

Pinochio jalan2, jumpa kawan ajak main taman.. Pstu pinocio pun cakap : "Kita takmau pi main, kita nak pi sekolah nak blaja rajin-rajin, nak jadi pandai, pastu nak kerja, boleh kasi duit kt bapak kita"

OMG......

Pstu pinocio pun pergi sekolah, balik sekolah bapak dia pun gembira, pastu pinocio pun jadi budak sebenar...tak jadi patung dh. Kawan pinocio yang tipu bapak kwn pinocio.. Pstu hidung kawan dia yg jadi panjang, jadi ranting, ada burung terbang2..

OMG....

Alaaa tapi, bila bapak pinochio nak kena telan dengan ikan paus mama?

PENGSAN!!!! @#$@##$^#$^^@#







April 23, 2014

Kisah Pinochio....(Versi Mama)



 Kisah Pinochio versi Mama





Siri satu: Gapetho seorang tukang kayu. Suatu hari Gapetho menjumpai batang kayu yang sangat besar. Lalu beliau mengambil sedikit dari serpihan kayu itu untuk membuat patung kayu seorang budak lelaki. Dari kepala, badan sampai kaki dan tangan. Rambut dan baju serta topi. Akhirnya siaplah patung seorang budak lelaki yang sangat comel. Patung itu seakan-akan sorang budak yang berusia 6 tahun.

Selepas siap Gapetho mengukir dan memasang patung kanak-kanak lelaki tersebut, beliau pun masukkan dalam Almari dan masuk tidur. 

Esoknya, ketika bangun, beliau mendapati anak patung itu boleh bergerak dan bercakap. 

Gapetho sangat gembira dan menyediakan peralatan persekolahan lalu menyuruh patung tersebut yang digelar nya PINOCHIO supaya ke sekolah.


Pinochio secara naturalnya seorang budak yang sangat nakal. Dalam perjalanan ke sekolah, dia berjumpa dengan ramai kawan-kawan. Tetapi kawan-kawan pinochio tidak mahu ke sekolah sebaliknya terus ke taman permainan untuk bermain-main.

Pinochio pun tertarik. Buku dan peralatan sekolah yang di bawanya dibiarkan jatuh ke atas jalan dan dia mengikut kawan-kawan untuk pergi bermain. 

Dia pergi bermain dengan sangat lama sehingga Gapetho yang menunggu Pinochio pulang ke sekolah menjadi risau. Gapetho keluar mencari dan menjumpai buku dan peralatan sekolah pinochio. Tetapi pinochio tiada di sekolah. Lalu Gapetho pun mencari Pinochio di merata-rata tempat.............

Pinochio sangat leka bermain. Akhirnya, beliau teringat akan bapanya yang sedang menunggu di rumah. Ketika pinochio sampai di rumah, bapanya telah tiada.











 Datang seorang pari-pari yang cantik bertanya kepada Pinochio.

Adakah awak tidak pergi ke sekolah?
Jawabnya 'Pergi'.. Lalu hidungnya menjadi panjang kerana menipu...

Tanya pari-pari lagi.. Awak pergi bermain di taman dan leka dan tidak pulang ke rumah?
Jawabnya 'Tidak;.. Panjang lagi hidungnya..

Dan pinochio terus menipu sehingga hidung nya menjadi panjang sehingga kelihatan seperti sebatang ranting dan akhirnya sehingga ada sarang dan ada burung-burung berterbangan....

Lalu pinochio tak mahu lagi berbohong dan nekad untuk mencari bapanya...

Semasa mencari, orang ramai memberitahu bapanya telah ditelah oleh seekor ikan paus.

Dengan berani pinochio terjun ke dalam laut dan ditelan oleh ikan paus juga. Lalu Pinochio berjaya menyelamatkan bapanya...

Gapetho sangat gembira kerana telah bertemu dengan Pinochio. Pinochio pun sangat gembira. Lalu mereka pun pulang. Dan pinochio berjanji untuk pergi ke sekolah dan belajar rajin-rajin seperti yang Gapetho mahukan.
Mereka pun pulang dan tidur. 

Semasa tidur, Pinochio bermimpi bertemu lagi dengan pari-pari. Pari-pari memuji tindakan Pinochio yang berani. Lalu berjanji untuk memberikan hadiah kepadanya.

Perlahan-lahan, badan dan wajah Pinochio berubah menjadi seorang budak yang asli yang sangat comel...




Gapetho dan Pinochio sangat gembira kerana akhirnya dia mempunyai seorang anak lelaki yang comel. Pinochio pula gembira kerana mempunyai bapa yang sangat penyayang dan dapat menjati seorang budak lelaki yang sejati. Pinochio berazam untuk menjadi anak yang baik dan belajar rajin-rajin.

-Tamat-

p/s : Nanti nak share versi Hafiy plak malam tadi. :D

April 14, 2014

Legoland-ISMS-&WhatNot

Life is sooooo busy...

Poyo kan? Well read me to know details about poyo ness. Kah kah kah..

Not in the mood of writting thou. Tp rindu gk nk coret2..

Xbergambar. Sbb opis ni blog fesbuk. Gmbar kt fesbuk. Lgpn tak bersungguh aku nk amik gmbau2 tu. Tah pape. Hahahaha.... Benci sbb asal gmbar family je kecik.. Halus.. Nyampah.... Stakat nk share gmbar perkataan LEGOLAND.. Berlambak kt internet. Hahahahaha.... Mls aku nk layan...

Ok la aku bg point form jelah eh. Tu la namanya sawan. Kalau dh sawan tu takde benda nk menulis pn nk menulis gk... En. Shahrun sukalah tu ada bahan nk gelak kn aku. Huh! Hehehehe.. ;p


  1. Kitorg pi Legoland, bli package dr Mattafair aritu. RM1000 include:
    • Hotel : Ada 1 king size bed, 1 bunk bed ada 3 tmpt tido. atas, tgh dan bawah. 
    • Brekpes for 5 (3 adults n 2 kids ammar free. ;p)
    • Combo tix for 5 jgk. Ammar extra RM10 dpt pampers utk dlm air - Combo tix boleh pi waterpark or themepark silih berganti selama 2 hari.
    • Berbaloi-baloi kan? Sept ni ada lg matta fair. So nk pegi beli lg... Yeyyy. ;p.
  2. Aku dilantik jd odit ISMS. Pheww. Sehari selepas balik legoland kene plak jd oditor. Pheww.. Tahun dpn plak katenye. I is not enjoy being an oditor. Takpelah pengalaman....
  3. Aku hutang balik umah mak aku utk bulan April. Salah en. shahrun. Ye salah dia. Selama ni dia point salah aku. Sebenarnya mmg salah dia. Muahahahah.... ;p..
  4. Tetibe kitrog terplan nk pi somewhere yang jauhhhhh, naik kete. No bkn singapore. Tungguuu masih dlm perancangan. Tetibe en. shahrun dpt idea nk tgglkan anak2 pi berdua je. Ala2 backpackers gitu.. I is not likey the idea... Wpn aku ni slalu marah2 jerit2 kt anak2 aku. Tp the idea of going sumwhere without them.. Kills me to the max. Dunno why... Sbb dlu masa aku kecik2, mak aku slalu tinggalkan aku. Wpn dia pi berkerja... But it feels so bad.... Seriously.. I dont like the feeling. So having doing the same to my kids... Mmg hurts me so mucho. Hehehe. Even yg bertahun2 lepas aku pi korea, masa tu Hafiy kecik lg, tp dia masih ungkit ok... .Firdaus lg la kn.... Lg la mak touching...... Susah mcm mana pn... I rather bring them.. Then leave them..... Tolong la faham en. shahrun.. huhuhuhuhuhuuuh

Ok tu je la kot. Org sawan kn.. Nk tulis jgk. Huhuhu...

Ok bye.. Take care uols. Happy Monday.. May Allah swt bless us today and days onwards. InsyaAllah.. May god give us the best weeks ahead... Amin amin...