May 15, 2013

Kesedihan PRU 13

Melayu Cina India.
Bersatu

1998 - mana cina?
2013 - Melayu cina india bersatu.

Allahuakhbar.

Dia pejuang, dia pemimpin
Dia berdosa?
Kebumikan ibu tercinta dari penjara

Salahkah ibu mengandungkan mu nak?
Apa dosa mu sehingga sehina ini kamu dipijak?

Allahuakhbar..

Mata tertutup jika Allah swt tidak mahu membukakannya
Hati terkunci jika kunci masih tidak terlerai
Tangan berpeluk tubuh
Mulut memuncung
Tidak mahu berganjak

Smpai bila?
Tak terlihatkah lg?

Kesedihan, demi kesedihan
Tak mampu dibendung lg

Kesayuan, dalam kesyahduan
Siapa pun tak peduli

Tapi Allah maha mengetahui
Lebih memahami

Ini suratan Dia!
Biarlah Dia yg tentukan...

Wallahualam...
Allahuakhbar


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 08, 2013

Survey SMOKU

https://docs.google.com/forms/d/1jhUdBrgK6VTirMCQLNgXt0z0d3GV64cB17nyz1OlDaU/viewform

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 07, 2013

STOP! If u r one of the FROG IN A BOILING POT..

Simple. Just click on X button on your browser. I can't force u enough to handle with the truth but Allah s.w.t... 

U shud just think of urself insted of ur nation.. Basically, ignorance if ur best pall... :D

ALLAHUROBBI... ALLAHUAKHBAR!!! 

PRESS STATEMENT FOR RELEASE
6 MAY 2013


The recently concluded 13th General Election was marred with unprecedented electoral fraud. Dato' Seri Najib Tun Razak and the Election Commission have chosen to ignore the wishes of the rakyat at their own peril despite their earlier pronouncements towards free and fair elections. This was despite massive popular support for the cause of clean and fair election.

Pakatan Rakyat won the popular vote by a large margin (50.3%, compared to BN's 46.8%) confirming the mandate given to us. We won the election. This outcome also highlights that electoral fraud is the only way that BN and Dato' Seri Najib Tun Razak can claim victory in the 13th General Election. 

Therefore, the Election Commission shall be held responsible for being complicit in the worst electoral fraud in our nation's history. A fight for clean and fair election remains the single most important fight that any Malaysians should embrace. I will devote my time and utmost energy towards working with BERSIH and the people of Malaysia to ensure that a newly constituted and independent Election Commission shall be in place as soon as possible to rectify the electoral fraud that has taken place.

Our conscience does not allow us to accept election results conjured through fraud and cheating. My heart is with every Malaysian who does not accept these results. I will work towards a national consensus to question the legitimacy of the BN's government achieved through such electoral fraud.

The movement for change is unstoppable. The simple demand of the rakyat for a clean and fair election to ensure our elected government is accountable, transparent and incorruptible will continue to echo loudly in spite of the rigged 13th General Election.

I shall address the rakyat for the first time post the general election on Wednesday, 8 May 2013 at Kelana Jaya Stadium in Petaling Jaya, Selangor at 8:30 pm. Information about the event is here.

I call upon as many Malaysians to join hands and express our rejection and disgust at the unprecedented electoral frauds committed by Dato' Seri Najib Tun Razak and the Election Commission.

ANWAR IBRAHIM

Petaling Jaya, Malaysia 


PS: Information about the rally on May 8th is here:  https://www.facebook.com/events/194755630672711

Suara Rakat Suara Keramat
Pidato Anwar Ibrahim
Wednesday 8 May @ 8:30 PM
Kelana Jaya Stadium
near SS 7, Petaling Jaya, 47301 Damansara, Selangor


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

May 02, 2013

Down Time.

Aku tak sihat.

Start dr ahad lepas. Sakit kepala tetibe. Siyes tetibe je. Sblm tu ok je. Takde apa.

Dh le senin tu kena pi Kelantan. Pegi pg balik mlm. Gilos....

And then sakit tu mmg takberkurangan.

Tapi makan, tdo semua Alhamdulillah ok.Cuma tdo tu mmg tak lena sgt la kot, sbb bila time dia menarik2 tu aku akan terjaga. Hohhoo..

Then selasa tu, En. Shahrun yg baik hati telah bwk aku pi klinik. Hohohoho......

Ps jmpa doktor, doktor check Tekanan Darah aku rendah. 100/60. Rendah ke tu? I dun know. Tp aku penah pi check sblm ni, normal tekanan aku. Masa aku anak dara mmg tekanan drh aku rendah. Tp sejak beranak pinak ni dia naik ke normal la kot... I dun know.

Pstu doktor ckp aku kurang mkn. HAHAHAHAH...Gelak side line je kt doktor. Siyesli. Aku tak pernah kurang mkn kot. Alhamdulillah. Terlebih mkn smpai tahap membimbangkan adalah. Hahahah....

Pstu bila mkn ubat mlm rabu tu. Aku skip mkn ubat tahan sakit n ubat demam. Ubat pening je aku mkn. Sbb mmg gua pening. Ada skali ubat tahan muntah. Aku tak mkn. Hahaha. Mkn B Compleks ngn Ubat Pening je. Boleh? Boleh.. Apa lak tak boleh. Hehehe...

Mlm tu siyesli tdo sgt la lenanya smpai mimpi tah apa2 bkn2. Siang tu ase segar.

So pg ni aku search la apa yg B Compleks ni buat utk aku. Seperti di bawah ye.



Kita memerlukan vitamin dan mineral untuk mengekalkan kesihatan. Antara vitamin yang kita perlukan untuk kekal sihat adalah vitamin B Complex.

Vitamin B Complex adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B Complex terdiri daripada:



1. B1 (thiamin)

2. B2 (riboflovin)

3. B3 (niacin)

4. B5

5. B6 (pyridoxine)

6. B12 (cobalamine)

7. Acid folic

8. Asid panthothenic

9. Biotin



Setiap komponen dalam vitamin B Complex memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.

Kekurangan vitamin B Complex boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.

Selain itu, kekurangan vitamin B Complex juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B Complex akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung

KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS

1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

2. Mengelakkan penyakit beri-beri.

3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

6. Mencegah stress.

7. Menguatkan antibodi tubuh.

8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

11. Mencegah anemia.

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK

1. Merangsang pertumbuhan.

2. Meningkatkan kemampuan berfikir.

3. Memberikan tambahan tenaga.


KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA

1. Menambah tenaga.

2. Mengurangkan stress.

3. Melambatkan proses uban di rambut.

4. Membantu meningkatkan konsentrasi.


KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG

1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.

2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).

So aku saspek aku ni kekurangan darah la kot. Tu pasal low blood pressure n pening2 tu. Ni sume mmg biasa la kalu - MENJADI IBU SUSUAN SEPENUH MASA.. kn? Sbb tu ibu yg menyusu, tak boleh menderma darah.....

So kompem aku akan habiskan mkn ler kot B Compleks tu insyaAllah.

Ok tu je nk share. Ada meeting. K bai.