July 31, 2009

Layan Video Firdaus 2

Bermain belon2 di jusco play warehouse. eh ape ntah nama.. ehhee

Layan Video Firdaus 1

Malas nk ceta byk. I tgh sad sbb nk masuk opis dh. ;p

July 30, 2009

Hepi Beday Abg Firdaus...

Hari ni 30 July 2009 bersamaan harijadi my first and beloved son - Firdaus.


Aku tulis ringkas jela sbb dh nk tdo ni. Time ni jela sempat aku nk mengonlinekan diri. Tak online sehari ase mcm tak lengkap idop ini asenye. Buat bende yg hanya berpekdah utk diri sendiri. Gile pentingkan diri sendiri aku harini. Hehehe...
  • Pagi2 aku gi injek hafiy sorg2. Hubby kemas umah n siap2 kn apa yg ptt. Tp sblm kuar gi klinik aku dh siap2 la susu bj suma dlm beg dh letak tepi. Igt nk tros kuar. Skali hubby soh training bwk firdaus memandangkan nxtweek aku dh keje kene bwk kete sendiri dh kn. Pg ok la bwk hafiy sorg. Ptg balik nk kene bwk 2-2 - wah takleh nk byngkan. scary2. Huhuhu...

  • So time bwk tu doaaa byk2. Tak smpt nk bc sms ida doakan moga hafiy tak dmm. Thanks ida. Dh mlm ni aku ase tak demam lg. Esok kite tgk cemana ek. Moga2 tak demam. Seboleh2 aku taknak bg hafiy mkn ubat. Aku yg mkn ubat td. Hik hik. Kira skg ni hafiy mmg tak mkn bende lain. Air masak pn aku tak bg. So air kencing die suci. Just renjis ngn air je boleh bwk smyg. InsyaAllah....

  • Oh aku nk selit jgk. Aku risau sgt sbb susu aku makin kurang and harini hafiy mcm meragam taknak nenen ngn aku. Huhuhuuhuhuhuhu. Aku harap Allah tabahkan lah hati aku sbb kalini aku btol2 nk nyusu bdn till the end. And aku nk displin taknak kasik solid food kt hafiy smpai umo die 6bulan. Mcm firdaus aku bg umo 4bulan skit2.

  • Tp aku cubela jgk minum air byk2. Mana tau esok byk susu. Arini tak byk susu sbb smlm aku pose.. Huhhu. Cedih2...... Takot pn ada.

  • Pas injek aku balik2 hubby tak siap lg. Tp umah dh tip top bersih! Baguss.. Best2.. Pstu siap2 tros kuar gi menghala ke MRR2.

  • Skali hubby nk gi tgk umah kitrog yg dlm pembikinan. Ada la gmbar aku mls nk tarok.

  • Smbil2 tu dok ulang2 kali nyanyi lagi hepi beday ngn firdaus.

  • Pg td masa tgh tggu abah mandi firdaus dtg kt aku ckp. Mama hepi beday firdaus arini. Huhuhu. Terharu aku dgr anak sendiri dh paham dah pandai ckp. Huhuhu...

  • Pstu gi tgk umah. Kami gi basuh kete RM3 kt bp. Cuci kt luar je. Masa tu dh kul 12 dekat nk kul 1 dh. Pstu kami pn singgah cheras mkn. Kt situ ada ayam kampung goreng pun sodap. Hafiy dh start nangis2. Kaki die sakit agaknya. Cian die. Dh la br injek. Mama n abah lak eksited nk jln2.
  • Kire selain dr mencelebrate firdaus. Celebrate skali la aku abis pantang n dh nk keje.

  • I need that! Thanks hubby.

  • Aku tgk selai2 hubby aku kuar duit nk baya tu ni utk puaskan ati bini die. Aku tau tu jela yg die ade utk survive. Takpela bang pasni kite pose je hari2 ek. Ekekekeke....

  • Pstu kami heading to Tesco bli apa yg ptt.

  • Krim aku dh abih

  • Shampoo dh abih

  • Ubat gigi dh abih.

  • Kt tesco hafiy tdo je. Agaknya best dok dlm tesco sejuk kot. Pstu naik kete je ngamok sbb panas. Apa ni mama. Nama je kete honda. Tp kedekut aircond - jimat minyak nak. Sempat lg tu. ekekekekeke...

  • Pstu dh dlm pukul 3. Sorry azren. I mmg dh bajek mmg tak smpt la i nk meet you. Huhuhuhu. Today is my day and hubby. Tak dpt dating berdua. Dating beranak2 pn jadilah. Dlm dekat pukul 3 br smpai umah.

  • Mandi2 smyg. Tdoooo.

  • Abah n Firdaus je tdo. Mama tak dapek tdo sbb hafiy ngamuk. Bdn die start dedar2. Takotnya die demam.. Huhuhu

  • Dlm lepas asar suma org pn bgn mandi2 siap2. Igtkan abah nk bwk firdaus sorg je gi celebrate sbb hafiy cm tak sehat je nangis2 kn. Skali abah ajak mama skali. Bestttt. Memula sedih nk kene tinggal. Siti ko ni cm tak syg anak. Sorry my son. Mama can't avoid the temptation. Dh lama tak jalan2 yg betul2 jalan2 ngn abah. Dh lama kami pendammm je nk gi mana bli apa mkn apa suma. Balik2 dok bli brg dapo. Bosan sudah. Kali ni selai2 abah kuar duit tanpa rasa bersalah. Hik hik. Tetibe nk buat cite sedih lak. Konon dramatik la tu. Uwekkk. Hik hik....

  • Pstu kami ke jusco. Bwk firdaus gi main2 kt tmpt yg kene bayo tu. Ntah apa ke nama. Yg ada mcm tempat lembut2 tu. Pstu ada bola kecik2 tu. Alaaaa apa ntah nama. Playground ke. Ntah. Tp kt jusco la. 20 minit = rm3.

  • Pstu Firdaus bersungguh2 la main. Mcm br lepas kandang. Hafiy tdooo je plak. Lg skali aircond kot. Die tdo dlm car seat dia. Elok plak dok dlm car seat tu. Bagus syg teruskan usaha ek. Senang mama nk bwk kete nnti.

  • Pstu kami makan di ANW. A&W.... Eekeke. Kire dh grand abis la tuh. Ok la dr takde. Firdaus tak mkn sgt. Tak kene ngn tekak die. Firdaus cuma mkn nasik ngn mee sup je. Takpe. Esok mama masakkan mee sup utk Firdaus ek. Yela. Firdaus kn selsema manjang tak baik2. Mkn ubat berbotol2 pn haram nk baik. Last2 aku kasi mkn scott emulsion je. Ok skit. die bole tdo mlm n die aktif skit. Tu yg kalu bende berminyak die cm tak bape suka. Tak sedap tekak kot. Tp die mkn gk la wafel ngn kentang goreng. Sambil2 mkn tu dgr cm nafas die semput. Sbb die main tak igt dunia. Yela, budak yg selsema mmg tend utk jd lelah kot. Huhuhuhuhu. Cian dia. Tp die hepi sgt. Ni dh tdo dh.

  • Balik umah dlm lepas magreb. Kasi firdaus susu, Patu die minum air yogurt drink skit. Tros pengsan.

  • Hafiy lak, lepas aku smyg aku n hubby gilir2 bacakan yasin kt die. Ayat Kursi, 3 Kul. Sapu2 air smyg. Ni sedang tdo. Alhamdulillah. N pelan2 die nk nenen balik. Dh byk kali dh kami bc yasin kt dia. Tp kalu terskip bc je. Tros nangis2 balik. Tp td aku bc dgn niat taknak die demam. Kire surah yasin ni kan cm org kata boleh jgk kite buat berubat. Insya Allah. Elok plak die tdo lepas bc surah tu...

Ok la tu je nk update. So dorg suma dh tdo skng mama n abah lak nk tdo. Sunat mlm jemahat tak larat kot. Wakakakakak. Gua dh abis pantang beb. Sudah bole piki lucah.

Ohyee. Yakub! Tahniah weih dh bejaya buat anak org pregnant. Smoga slamat smpai bersalin ek. Amin..... Kalu anak ko pompuan bgtau aku. Aku pinangkan utk Hafiy as bini no3. No 1 n No 2 aku dh ada calon. Wakakakaka. Ok bye.

Eh tak boleh bye lg. Hafiy nye berat naik skit je. Yela. Die bkn nyusu byk sgt. Siang2 je. Mlm die tdo. Dr kul 12 - 2pg smpai subuh. Kalu tdo kul 12 mmg tak bangun2 dh la smpai subuh. Ps tu tdo smpai kul 10 ps mandi minum skit. Pstu tdo smpai kul 2 3 kdg2. Tu pn aku kejut. Die tak kuning dh. Tp kalu dh sedap tdo tu die mmg tdo je. Pstu dlm kul 4 5 6 tak tentu kalu die bgn mmg tak tdo2 smpai la kul 12 - 2pg. Tak nyusu sgt. Kdg2 bole letak. Tp kalu dh lepas magreb tu mmg nk bedukung jela. Mcm ada bende kaco kn? Huhuhu. Ntah la aku pn tak tau. Aku berserah kt Allah jelah. Moga dilindungi kami suma. AMin.... AKu doa gk. Moga2 hafiy nyusu byk cm luqman ida. So die bleh bam bam n sihat jgk. Amin. Tp die sihat. Alhamdulillah.

Oh ye. Hafiy dh 3 hari tak berak. Nurse soh aku mkn pisang ngn betik. Nurse kate kalu sminggu tak berak br die bg jmpe doktor. Ish ish. Aku ase kalu esok die tak berak gk. Aku nk bwk gi klinik tros. Harap2 die berak la.. Amin...

Ok tu je btol2 boleh bye. Tak smpt nk tag gmbar kt bawah. Layan jela n paham2 sendiri. Huhuhu. Oh ye. Muke aku masih tembam n badan aku masih buntal. Aku igt nk gi London Weight management la. Dlm mimpi la tapi. Wakakakaka
















July 28, 2009

Firdaus Benjol Arini


Masa br lepas buat susu nk bg kt depan tv. Firdaus lari2, skali tak smpt break terbabas. Dh tuam dah doa. Tp still benjol jgk. Harap2 tak apa2 la ek. Harap2 luaran jela benjol tu. Amin.....
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Phone W880 Kembali...

Bersempena kerosakkan C905 hari tu. Dpt lah aku memori stick nya dan mengembalikan fungsi henpon ku. Kekekekeke

Tapi kualiti gambar mmg hampeh gila. Ni dh bukak lampu kt dlm umah. Kalu luar umah br clear skit kot... InsyaAllah...ahahahahahaha

Lepas ni rajin la aku upload gmbar kot? Kot.... eheheheheeh









Di Suatu Sudut Penjuru

Aku igt saat itu. Dalam kusut masai dan tangisan. Aku mengingatimu. Lebih setahun pemergianmu. Tak pernah sekali malam ku tidak mimpikan mu. Aku tidak mengingati saat indah kita bersama. Kerana saat kita bersama tidak pernah indah. Aku tidak mengingati saat aku dalam pelukanmu. Kerana saat itu tidak ada dalam kamus hidupku. Kau jauh dimata tetapi dekat dihati. Kau mengisi saat kosongku dari kejauhan. Kau menangisi kesedihanku dengan kata-katamu. Kamu membuat senyumanku berharga dengan gelak tawamu yang kubaca. Hanya ku baca. Kita tak pernah berjumpa tapi aku amat bahagia. Aku amat mendambakan pengisian itu lagi. Dan saat itu berlalu. Dan aku menangisinya. Dan amat pahit. Amat pedih hati ini. Saat kita berpaling dan berpisah. Aku tidak pernah melupakan keperitan itu. Saat aku terpaksa melangkah pergi. Dan kau telah lama meninggalkan tempat perpisahan kita.

Aku tidak perlukanmu. Itu yang sering aku ungkapkan. Tetapi kenyataannya amat payah untuk ku telan. Aku terlalu memerlukanmu. Aku tau, aku tidak sepatutnya mempermainkan isu percintaan. Kerana aku tau dan kau juga sedar. Cinta dan sayangku bukan milikmu. Aku tidak merasa pun untuk memeluk atau menciummu. Kerana tuhan tidak membuka hatiku untuk itu.

Tapi apakan daya. Aku manusia. Aku bukan hanya memerlukan cinta semata. Aku perlukan sahabat. Andai itu terlalu payah untuk kau berikan. Aku pasrah.

Aku juga sedih. Saat-saat ini. Kau masih terumbang ambing. Entah di mana masa depanmu. Aku dapat lihat. Dendammu padaku. Merosakkan kehidupanmu. Aku tau, aku tak sepatutnya terus bermimpi, akulah wanita itu yang kau mahu. Tapi lihatlah dirimu. Di mana kau berpijak. Dan lihatlah siapa disekelilingmu. Aku juga sedih. Aku juga ingat kau pernah beritahu. Kau juga perlukan teman. Kau juga mahukan cahaya mata menerangi hari-hari mu. Kau mahu keluar mencari nafkah dan pulang kepangkuan isterimu. Kau juga mahu itu. Tapi hari ini. Kau tiada itu. Dan aku juga menangisinya. Dan aku tidak dapat mengelak dari mengasihanimu.

Aku memang sayang dirimu. Maafkan aku, aku tidak dapat berikan kau sepenuh cintaku. Kerna sudah tertulis dengan siapa aku harus mencintai. Amat pedih kerana, aku menghargai jasa-jasa mu. Aku masih ingat saat aku meratapi perpisahan kita. Terus sampai saat ini, aku tidak pernah mahu menegurmu walau kita pernah bersua. Kerana aku takut akan terkasihan. Dan lalu kalah dengan hatiku sendiri.

Sebetulnya aku masih menyalahkan dirimu. Kerana menghukum diriku. Kerana meletakkan semua kesalahan kepadaku. Kerana terlalu memaksaku membuktikan cintaku dengan cara yang aku sendiri tidak mampu lakukan. Aku masih menyalahkanmu. Kerana melafazkan kata cinta itu, tetapi kau sendiri tidak yakin. Aku tau kau tidak yakin kerana perbezaan kita. Aku tau kau tidak yakin bila ada manusia yang aku tau jantinanya wanita, menyampaikan warkah cinta nan indah buatmu. Aku tahu, kau dan dia siapa. Aku tau mana ayat cinta, dan aku tau mana ayat sekadar kawan. Aku bukan cemburu. Tapi aku marah. Kerana kau berdusta padaku. Berdusta pada seorang insan yang kau kata kau terlalu cinta. Kau terlalu kejam bila meletakkan perpisahan kita sebagai salahku. Dan kau terlalu kejam bila kau kata, air mata ku tidak berharga. Kerana aku perempuan. Aku merasa. Sebab itulah aku menangis.

Mujur tuhan tunjukkan aku jalan. Dan aku ikut jalan itu. Dan aku di sini hari ini. Bersyukur ke hadratnya. Aku sangat sayang dia, dan cahaya mata kami. Aku boleh memeluknya dan menciumnya dan berkata, aku cinta kamu dengan seikhlas hati.

Aku tidak kata aku akan bahagia selama-lamanya. Aku tidak menolak takdir tuhan suatu hari nanti. Aku tidak tahu. Aku hanya merancang dan berdoa. Agar jodoh kami hingga ke akhir hayat.

Cuma aku ingin juga melihat engkau. Berkeluarga sepertiku. Dan hentikan dendam itu kerana aku tidak pernah mendendamimu lagi. Kerana jasamu itu, amat aku hargai.

Terima kasih kerana mengisi masaku saat jiwaku kekosongan. Terima kasih atas kata-kata semangat agar aku dapat menangani tekanan sewaktu aku menuntut di menara gading dlu. Terima kasih atas doa dan harapan yang kau letakkan. Terima kasih.

Di suatu sudut penjuru itu hari ini. Aku bisa tersenyum mengingatkanmu.

Terima kasih sahabat

p/s : korg nk muntah tak? Asek entry jiwang jerk. Ekekekekeke

July 24, 2009

Could I've Been In Love More Than This?

Sometimes, my tears just falling down
Without any reason

By looking at you,
I don't know if i can live without you

While seeing you sleeping
I don't know if i can bear myself if something happen to you

I can't leave you
I've always wanted this life i had
With you

I know, our lives is not forever
There will be one of us leaving the other
One day
The day we don't know

But having a thought of it makes me scared

It's ok if i go first
It will not if it goes the other way around

I hope that i will always feel what i'm feeling right now
No matter how hard our life could be
No matter how i hated you sometimes
No matter how far you are out of my reach

I want to always have it in my thoughts and soul..
I want to always love you
Forever......

I don't know what gets me today
But i just need to say
I Love You...........................

ok waktu jiwang dh abis. Sila muntah ramai2. Uwekkkkkkkkkkkkkk

July 23, 2009

Again n Again...

Aku tak tau brape lama lg aku boleh bertahan dan bersabar. Aku ase mcm eeeee lecehhhhhhh nyaa.. Huhuhuuuuu... Nila cabaran n dugaan utk aku mengfully breastfeed kn anak aku... Hopefully ini tak mematahkan semangat aku yg suci murni ini. Amin....
 
Smlm, EBM aku cair lg. Aku sgt yakin, pintu peti ais tu ku tutup rapat. Sbb masa nk bukak ada ase ketat metat. Tp tak lama pn die cair. Sbb pg tu aku br bukak buat brekpes utk aku n firdaus. N masa tu aku ase susu aku masih pejal n kental. Huhuhu. Skali masa aku balik dr kuar ngn mak aku dlm kul 3 4 cmtu. Aku nk kuarkan ayam utk dinner, skali aku ase mcm eh apsal ade peluh2 kt plastik2 nih. Aku pegang skali cair. Suma cair. Huwaaaaa.. Not again???
 
Ye mmg cair. Td aku br je check stok aku tuh. Sbb aku akan feed hafiy dgn yg tu sbb boleh tahan within 4 days bak kata roshda alias kn. Tp susu tu byk sgt. Over 100 ounces. Mmg tak abis la withing 4 days. Mlm2 aku ulur gadjet kt badan aku ni jela. Tak kose plak aku nk mengheat2 kn nyer. Ni yg buat aku nk bli warmer nih. Nk je aku rembat duit hafiy bawah tilam tuh. Huhuhu. Aritu aku telah membangkrupt kn hubby dgn memaksa die bayar jgk balik duit hafiy yg die guna utk bayar duit moto. Lalu aku ckp cmni, ala takpe bulan ni i tak keje. SO portion nk gi opis tu u boleh guna utk blanje. So you bayar dlu duit hafiy. Tp skg aku mcm nk amik duit tu utk bli warmer n sterilizer. Tak boleh tak boleh. Itu utk masa dpn hafiy. Nk harap aku bulan2 tolak gj masuk akaun die mmg tak ah. Huhuhuhu. Firdaus pn setahun sekali aku tolak duit aku. Mmg mak yg ntah hape2. So ok balik kepada topik. Alamak hafiy nangis plak die br lepas mandi. Aku mls nk tdo kn sbb aku nkdie tdo mlm. Siang bia takyah tdo pn takpe. Muahahahahaha.....
 
Nnti aku smbung di entry yg lain. Aku post dlu entry ni kot ada yg boring masuk blog aku post lama jee. Ahahahaha. Perasan ada org masuk. ;p

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 21, 2009

Buka Puasa Sunat 27 Rejab

Ikan kembung sweet sour

Lepak2 lepas dinner

Big Apple Donuts yg sedap



Semalam aku puasa ganti. So ada lg 4 hari nk ganti. Tp arini aku tak pose. Igtkn nk pose sbb hubby kata this week die akan balik cpt sbb gilir2 amik OT ngn kwn die lg sorg. Tak tau la langkah2 penjimatan CIMB ke, or CIMB nk menggalakkan staff spend kualiti time ngn family. But sedap je tinger dgr nya. So utk mengindahkan hari2 hubby balik cpt. Aku kene la merajinkn diri supaya bila die balik die gembira. Harap2 aku mampu la buat sume tuh. Hihihihi... Amin....

So smlm cm terharu gk la. Hubby blikn aku Apple Donuts. Memula aku igtkan ada kwn opis die blanje bila die send mms - huwaaa lepas ni dh takleh nk bergambar dh. Huhuhuhu.... Pstu die masakkan ikan kembung sweet sour. Sbb apa die mskkan kwn2? 1. Sbb die sayang aku. of cos.. Hehehe. 2. Sbb kalu aku yg masak die tak suke. Sbb aku tend tu memasamkan sweet sour tersebut. Nama pn sour suppose masam la kn. Tp hubby ku tak suka. So die rela masak sendiri. Serius. Ni mmg kisah benar nih. Hehehehe..... And aku buat sup syur. Dh lama i tak mkn sup sayur. Gitu lah ayat die. Tp tak amik gmbar sbb tak spesel sweet sour die tuh. Wakakakaakka...

Ps mkn kami pn lepak2 tgk Bio Nik yg ntah hape2 tp best jgk. Lg skali, cinematograpi die lg best la dr Papaya. ke apa ntah nama cite tuh. Ha kwn2, korg layan la bionik plak. Sementara nk tunggu Nurkasih - nur kasih tgh plot LEMBAB skang. So tak best sgt. Takde adengan nangis2 luar tv. So tak brape best. Hik hik....

Pstu smlm aku cm bese pening2 la lepas isyak tu sbb hafiy mulala nk meragam nk kene pegang je. Tak tau masuk je time tu. Mmg sgt delicate. Padahal dh puas la tak kasi die tdo magreb. Cuma magreb smlm tepaksa tinggal2 kan die sbb nk tolong hubby aku masak. Yela, tak smpai ati nk biar hubby aku msk sorg2. Dh la die penat balik kerja. Lepas aku mandi siap suma. Nk tau apa jd???

Kami pn siap2 nk tdo. Suma dh baring2 kecuali aku n hapiy yg meragam. Huhuhu. Skali aku check pampers anak sulung aku mcm penuh. Kesian plak. Td hubby nk tuka aku ckp tak payah. Tau jelah aku ni kedekutzz skit. Hik hik. Sbb masa aku check tak penuh lg. Skali dh nk tdo tu penuh la plak. Aku pn letak hapiy dlm katil die. And nk gi amik pampers. Pstu ternampk phone hubby terkontang kanting. Phone tu tak usik aku pn. Tp aku tergerak ati jgk nk amik phone tu n bg hubby supaya die bole tdo lebih lena dgn phonenya disisi. Ewahhh. Pstu aku amik phone tu dgn tergesa2 lalu pergi ke almari menyimpan pampers. Lalu susah plak nk kuar pampers ni awat ketat sgt ni. Sempit ke tmpt simpan ni. Tiba2..... Teteteteteteteeteettttt.... Dooommmmm............. Menggelungsur phone tu dr pegangan tgn ku. Huhuhuhuhu. Skali aku on2. Tgk screen tak nyala. Kalu nyala pn mcm bzzzz bzzzzzkkk...... Rosak! Huwaaaaaaa... Itu la satu2nya source camera kami. Lepaih ni dh takdok dh la kwn2. Kesian hubby. Tros aku masuk bilik sorok phone bwh bantal n sambung layan hapiy. Kira dh siap tukakan pampers firdaus la suma. Kira hubby dh tdo la time tu. Pening2.

Pg td br aku bgtau hubby. Tak tau nk ckp cemana. Puas bc ayat kursi doa time sembahyang subuh. Takot kene mrh. Huhuhu. (Slalu mmg kene mrh. Silap2 kene lompang eden pg td. Huhuhuh).. Tp hubby cool je plak. Agaknya die pn paham cemana aku kelam kabut masa tu dgn ngantuk dh dekat sebulan hapiy meragam time2 cmtu. Aku tdo kul 12 - 2pg tiap2 hari. Pg2 subuh dh bgn. Lepas tu mandikan anak apa suma. And sepanjang hari takleh tdo (Tp pg td aku curik tdo time hapiy tdo sbb paksu firdaus dtg. So aku biar jela dorg nk buat sepah apa kt umah ni tak larat dh. Ni skang aku kene la mengemasss. Kalu tak ada mmg btol2 kene lompang kang. Huhuhu).... So gitula citanya.

Korg enjoy jela pics yg ada ni ek. Lepas ni mgkin takde dh. Kalu ada pn kualiti rendah sbb dr phone aku. Sbb memory card C905 tu akan aku amik utk simpanan ku plak. Phone aku camera ok. Cuma memory card je rosak. Huhuhuhuhuhu
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 20, 2009

Mama Dah Habis Talian Nyawa...

Ada lg 1.. Tp still avoid guna. Tp wiken ni balik kg. Sure kene pakse guna oleh mak mertua ku yg queen control itu. Huhuhu. Ni anak die sendiri ckp. Mak die queen control Hohohoho. 'Bila i ckp?'.... Hik hik
 
  1. Bedung - Masa mula2 lahir mmg besenya baby dibedungkn. Pastu makin lama makin malas dh nk membedung. Tp bila baby start meragam takleh tdo kita bedung dia balik. Sbb tgk tgn dia terkayuh2 kan mcm susah nk tdo kalu cmtu. So kita bedungkn. Lps die berjaya melepaskan diri terkayuh2 lg. So bedung lg. Lepas tu nanges lama2. Smpai die tdo. Huhuhuhu
  2. Eh apa lak nangis. Lepas tu ada lg talian nyawa. Mintak nyawa. Mintak nyawa. Huhuhu. Nyawa apa lg kwn2. Nyawa tidur laaa. Kalu baby tak tidur = mama pn takleh tidur jgk. Abah cuma halau mama kuar bilik. Supaya die boleh tdo. So mama dengki takmo kuar bilik. Muahahahaha. Lgpn aritu nmpk something masa sorg2 dok dlm gelab. So tak brani la kuar bilik dh. Huhuhu. Abah tak caya. Cuba try test layan hafiy mlm2 sorg2 skali? Nak? Tak brani.... Mana dia berani. Cit. Lgpn doktor ajar, kalu nk set baby tdo mlm. Kene pastikan keadaan sekeliling gelap. So takleh la bukak lampu. Ada jgk skali skala mama bukak lampu sbb nk salin lampin. Pstu malas nk tutup balik. Naseb la org kt dlm bilik takleh tdo. ;p. Oh talian nyawa yg kedua = Meniarapkan baby anda. Tak igt bila first Hafiy ditiarapkan. But it works! Huhuhu. So dh habes talian nyawa tu. Tp kdg2 die boring so nk buat apa lepas ni nih? Apa lg. Nangis lg sorg2. Yela abah apa tau. Abg long apa tau. Lg skali kutuk mereka. Huhuhuh....
  3. Yg ketiga kwn2. Setelah suma tu tak berjalan lg. Kene tuka stail lain ni. Sbenanye mama dh terskip 1 talian nyawa. Ye kene ikot turutan. Bkn mcm jgn lupa lirik atau your smarter that a fifth grader. Mama lupa nk mengiringkan hafiy dlu before meniarapkan. So mengiringkan dh tak boleh guna. Burn cmtu je. Ohya. Yang ketiga - bagi puting. Memula taknak ajar gk. Mcm abg long mmg tak pandai isap puting. Kdg2 jalan gk la talian nyawa ni kt abg firdaus. Tp kadang, haremm diluahkan nya balik. So guna yg second hand jek. Lgpn talian nyawa ni tak berat. Tak susah nk berangkut. Tp lama2. Tak jalan jgk. Diluahkn jugak... Taktau la anak2 mama ni jenis cepat bosan ke apa ke. Huhuhuhuh...
  4. Yg ke-empat dan yg terakhir ialahhhhhh... Back drumm muzik sikit...... tetetetetetetttttt............. Eh salah tu bunyi drum bkn cmtu. Bistu cmno? Ahh tibai jelah. BUAIANNNN..... Bouncernet dh takleh. Bkn sbb skip. Tp die naik seronok plak dok atas bouncernet = tak tdo. Aritu je sekejap satu hari yg hening mama tinggalkan die atas bouncernet smbil isap puting. Pstu tak jln dahh tektik ituuu. Huwaaaaaa. So buaian je tak guna lg. Tp ujung minggu ni mmg mama 99% sure la. Mmg akan guna.
Ewah guna stail marina menulis. Bermama2 aku plak. Hahahahahah. Ok2. Sbb ni dedicate to my two sons. Inilah korg menyusahkan mama korg mlm2 takleh tdo. Akibatnya siang2 pn takleh tdo. Sorg tdo siang sorg tdo mlm. Huwaaaaaaaaaaa..
 
TO abah lak. Rumah i tak vacuum n mop hari ni. Harap maklum. And lg 1 sila beli lauk bwk balik umah. I nk bukak pose pn tak larat. Kalu u tak bli. I masak nasik mkn nasik ngn kicap jelahh. Tak kuasa nk piki menu. Terlalu mengantuk dn penattt.
 
Sekian... Mcm mana ni? Hafiy dh syok kene pegang takleh tinggal. Mcm mana nk tinggal nursery ni. Huwaaa... Risau2...

July 19, 2009

Hafiy After 50 Days..






Well all i can say, dh besar anak mama. Yes yes. Lg 2 mggu nk injek 2 bulan. Agak2 boleh tak calen Luqman auntie ida? 5.9kg? Hahahaha. Gile tak puas ati jeles ngn luqman. Hahahaha. Takpe kite tunggu dan lihat. Hik hik hik

Oh yaa. Lg 2 mggu, abang long turn 2 years old and hafiy turn 2 months...

Tgh ajar2 firdaus nyanyi lagu hepi beday to uuuu n tiup lilin. Tp time tu abah ada event. Tak tau la cmne. Huhuhu .Sedihhh..... Tak dpt ikot..... Jahatttt.. Huhuhuhu


Abang Firdaus...


Kasih seorang abang. Apa nk banding dh ngn kasih mama and abah. Sgt bermakna n sgt tak ternilai. Pengorbanan yg sgt2 diharapkan. Ehehehe....

Wpn ada la masa jeles, kdg2 dipicit2 nya adiknya tuh. Kadang2. Jrg sgt... Selalunya, die lah yg tolong buang pampers koto adik, dia lah yg ketuk pintu bilik air bila adik nangis2. Dialah yg garu2 kepala bila adik tak benti nangis. Die lah yg kiss adik. Dielah yg nk dokong adik.

Stakat yg mama mampu, bagi kiss kt abang sbg hadiah sbb baik sgt...

Tp kalu time ngade2 tuh. Hiii ase nk luku2 jeee. Ekekekekek..

Sabar2... Hehehehehe.....
Video kt bwh ni 2 hari lepas. Hari jumaat masa Firdaus ikot abah gi pasa mlm bli makanan. Jln kaki tu jauh. Balik umah tros mandi tros tdo smpai pg esok. Penat sgt agaknye. Hehehe

video

July 17, 2009

Hangin Jer...

Aku rimas btol la kalu org dok tanya2. Wah ko dh bersalin ke? Anak ko lelaki ke pompuan? Yg hangin bukan apa, tanya tu bkn kt tmpt lain. Dekat fesbuk. Kot ye pn la, tanya la kt ym ke, kt gtalk ke. Aku tak letak gmbau anak aku. Ini kt fesbuk. Dh terang2. Nk kate tak IT Literate = Die IT Exec. Grad IT sama ngn aku plak tu, kt UTM gk plak tu. Wpn muda setahun aku = siapa agaknya? Trivia2. Alamak ase2 die bc tak blog aku? Alah, kalu takat gmbau anak aku kt fesbuk pn tak nmpk, inikan blog aku. Takkan die nmpk lak. Kalu nmpk nasib.
 
Tp org dh berbudi, kite berbahasa la kn. Eh berbudi ke kalu tanya2. Berbudila tu, amik berat - uwekkkk.. Aku pn jawab la baik2. Tp dlm ati hangin jer.
 
TP aku sori jgk la. Aku tetap rimas. Lain kali jgn le lupe selak2 fesbuk ku itu. Kalu tak bazir jela i up2 gmbar2 untuk dijaja. Yes.. Mmg aku menjaja diri sendiri. Harap maklum.
 
Aku ase die bc blog aku sbb td die ckp. Rajin ko berblog ek, aku dh lama nk berblog, tp malas. Nasib ko la. Bak kata tutt - gasakk. Muahahahahaha. Sapekah itu tut? Trivia lg..

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 16, 2009

Hari Senggang..














firdaus
Hapiyyy
peace!
coklat zip zappp
legging kidsbranded - mama gile legging nih sbb cute.... cute kn? ehehehe

Senggang harini, hari kedua experimen timing tdo Hafiy - Jangan bagi die tdo waktu magreb. Alhamdulillah. It's 830 and he is still sleeping. Tp masih terlalu awal utk ckp apa2. Kalu smpai kul 9 dia ok. Maknanya mmg kene buat cmtu la. Kalu takk? Ntah aku pn tak tau. Tawakal jela.... Huhuhu..

Soooo skang aku nk upload gmbar secara byk. Sekali guss aku upload gmbar dr phone hubby. Kebetulan arini die kuar minum ngn kwn ptg td, so die balik cpt. Alhamdulillah. Ada masa sikit, rinduuu la nk ada camera sendiri.. .Hhehehehe.

What I Learned This Few Days...

Hehehehe...

1. You cannot let the baby sleep throughout magreb - ei siti ni org dh lama tau laa. Yelaaa aku nk kejut takot karang baby tu marah.... So aku biar jela. By the time he wake up around nine. There got u got a baby crying sampai la kul 12 mlm - 1 or 2 pagi. Huhuhuhu. Mlm td time magreb aku tak kasi die tdo. Die mrh2 la smpai la azan. Aku letak tinge die tepi tv dgr azan dgn doa jwb azan skali. End then die tdo jeee. Boleh la aku buat keje dapo skit. Hihihihi. Tp br sekali percubaan which is mlm td. Gonna see tonite what's gonna happened. Hopefully dia tak nangis lg. Best best. Yg tak bestnya, his wake up time pn berubah la since he tdo cpt. Lepas subuh die dh buntanggg bijik mata. Lepas bapak die gi keje br la die tdo balik. Means = mama pn takleh sambung tdo balik la.. . uwaaaaaaaa..........Tp ok la. Bole blaja2 bgn awal nk gi kje kn. Hik hik hik...

2. Td aku igt nk cerita psl suami isteri. Ada ckp2 ngn mak aku time gi tesco tadi. Apa bende nya ntah. Hik hik hik. Haaaa psl lelaki tipu bini. Aku risau jgk laki aku buat gitu ngn aku. Aku cuba utk menerima la. Huhuhu.

Cmni, ada kwn mak aku ni. Laki dia mmg baikkkkk. Balik keje basuh bj, siap2 kn anak. Tdo kul 1 2 pg. Pstu bini dia buat dek je. Sbb laki die ni mmg baikk syg bini. Pstu skali ada 1 hari, laki dia cm tipu bini diala. Bini dia ni surirumah, pstu dr pg smpai ptg dok call laki die tanya tgh buat apa. Ni la br nama queen control kot? (aku pn cmtu gk kdg2. aku cuba restrain myself utk tak buat gitu, tp dlm ati meronta2 nk call huhuhuhu. Sbb dh penah kene mrh ngn hubby, sedih kene mrh tu tak buat. Tp mmg ada hati nk buat. Tp takpela dgr kisah benar ni taknak la buat. Ekekeke)... Pstu 1 hari. Bini die call2 la cm bese. Tp satu opis tau laki dia cuti haritu. Pelik kn. Knape die cuti tp bini die still igt die kt opis? So cm laki ni nk time out la kot. Dh puas berbakti dgn anak bini n opis. So haritu die nk bercuti dr suma tuh. I think so. And my umi think so too. Tp kalu aku jd bininya, n ditipu cmtu. Aku cm.. Wah tak sedap atinya kn. Hehehehehe.....

Ada lg 1 story. Pak Ngah aku sendiri. Die gi sabah, kota kinabalu sabah kn kn kn kn. Hehehe. Pstu Dia ada meeting la kt sana. Meeting hari selasa. Tp die hari ahad dh ada kt sana. Dia ckp tmpt meeting tu jawoohhh. Amik masa sehari perjalanan. So bini dia percaya la. Which is mak ngah aku la. Skali kantoii. Sbb bini die mcm sceptical la borak2 ngn mak aku tanya. Tmpt tu (ekceli tmpt tok sedara aku, tu psl mak ngah aku tanya mak aku. sj la borak2 kot) Mak aku pn slmber ckp ala setengah jam je smpai la tmpt tu dr airport. Mak ngah aku pn apa lg. Dh kene tipu kn. Kantoi plak tu. Kira pointnya... Kenapa pakngah aku menipu bini dia??? Escapism. Ini takda lain. Mmg escapism. Kira makngah aku ni bkn la jenis mengontrol mcm kisah benar satu tadi. Tp jenis yg, clinger jgk la (exactly like i am. huhuhu) Contoh mcm hubby aku gi main futsal (sbb aku tak tau makngah aku control cemana, tp aku ase mcm stail aku control hubby aku la kot), so die gi main futsal. Aku akan tanya main bape lama. Main ngn sapa. Lepas main lepak kt mana. Mkn apaaa? Setakat ni hubby aku masih jwb lg la soklan2 ntah hape2 aku tuh. Muahahaha. Tp smpai tahap, aku tanya mkn ngn sapa, sapa yg ada. Parking kt MANAA?????/ WHattt soklan tu pn nk kene tanya ke? Hahahaha. Ntah dh aku ase nk tanya aku tanya la kn. Nk tau bkn apa. Hik hik hik. Mulalah laki aku ubah muka manis br lepas main futsal td gumbira2. Jadik msm tros. Abang penat la.. Tdo laaaa. Pstu terpijak mainan anak tros baling2 mainan tu. Tak ke lg haru situasi spt itu. Contoh lain kalu die kene OT, buat kerja apa, ngn sapa. Masuk kul brape balik kul brape, mkn apa kt sana. Brape ringgit, Kul brape kuar mkn. Muahahahahahahahahahahah. Tp to turn around the table, kalu aku pompuan, laki aku tanya mcm2 tu aku cm suke la. Kire tibe2 kt opis, tgh takde pe nk buat, kalu die call tanya apa2. Kn best. Kekekeke... Satu keje lak kn? Tu la pompuan ngn lelaki ni lain dr pelbagai segi kot. Tp ada gk pompuan rimasss kene tanya byk2 cmtu ek? Ntahla. Mmg aku jenis clinger cmtu la kot jdnya. Heheheheheheh.

Kira pointnya, jgn la mengongkong sgt suami kita. Nnti die nk brek preee. Die tipu kite gk yg ase mcm.. Herghhhh kenapa die buat cmtuuuuu. Smpai ati die. Tp salah kite gk kn? Ni aku igtkan diri aku jela.. Hehehehehehehe......

Ok la merepeks meraban je aku ni. Umah bersepah. Kene buat to-do list lg nih. Hehehehe

Ok Bai...

July 11, 2009

Balik Kampung..

Kg manaa? Sg Besar or Sg Rambai? Jeng2.... Hhehehehe... Ada pulak tetiba cadangan ke genting highland, janji taknak dok KL. Alemak hai.

So last2 kami balik............. SG RAMBAI...

ye skg aku di sg rambai. Ada tenet. Best...ehehehee

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 10, 2009

Bosan-Bosan

Hafiy tdo - Abg Long kt umah nenek... I got bunch of house chores, and task dr my little bos (bos, i mean my little bos, u knw who u r, but then again u read my blog lmbt skit.. eheheh)...

Yet, i still feel boring. I don't want to all those stuff. I need sumthing else. Yang akan membuatkan aku rasa full fill. Hehehe. Life aku ckp, alhamdulillah, ada husband, ada anak2. Ada tmpt tinggal. Ada mkn. Ada minum. Still go my parents, parents in law. Got siblings. Alhamdulillah. Everythings is fine. Tapi manusiakan. Sentiasa mencari lebih dr itu.

Aku bkn mengungkit kisah lama. Tp terdpt idea lak. If you followed my blog long enough, then you know what i'm going to mess with. Aku tau, korg akan kata, esp all my gud frens, sudahlah tu siti. Let by gone be bygone. Hehehe... Aku tau, aku bkn nk cari gadoh. Cuma nk tau je apa jadik selepas tu.

And yes, aku dh kembalik membrowse blog2 itu dan membacanya hari2. Yela, aku ni kan suka bc free. Nk beli novel malas. Hehehehe. Sbb blog2 yg aku follow, u can just tgk my blog roll tepi tu. Tak update slalu. And kalu update pn yg artis2 tu. Ntah sapa2 ntah bosan plak aku. Gosip, gosip gosip - masalah identiti - masalah morality. Haih. Bosan.....

So aku pn pergi balik ke blog viruspadu, ceeramoon, peejburhan, tina najib yg aku condemn tros dlu. Aku bkn condemn dorg. Aku avoid pegi. Sbb aku takot aku buat lg mcm yg aku buat haritu. Aku mls la org dtg2 blog aku maki2. Mendownkan diri aku. Aku suka hepi2. Tak suka sedih2 tak tentu pasal. Aku ada life aku yg menghepikan dan menyayat ati. Ikot timing lakan. Takkan nk HEPIIII je manjang. Ada jgk sedih2.........

Lama jgkla aku tak pergi. Since Nov 2008 until aku bersalin. Sbb dlm pantang aku boring aku bukak la. But i never mention anything. And aku hanya bc cerita terkini. I never take any effort to drill down to the time where i was condeming them. Condem ke ek the word? Ke avoid? Heh lantaklah....Tp tak smpai la setahun kn. And bila aku bukak balik blog minah tu. Aku anta lg email mintak maap. And doakan die slamat bersalin. Die reply n ckp apa ntah tp sumthing on baby aku n aku ok... Kira dia tau aku dh bersalin. Aku wonder if dia ada dtg melawat blog aku?

Well to tell you the truth, aku tak rasa ada org syok nk singgah blog aku ni. Aku cuma hepi sbb tau ida, gurlz, hubby aku, few friends from freescales, kwn2 utm dlu tapi, kelah, oyy, ecah, and the list grows, fazi, iu, zue, mena, omeng, kwn2 utm lah basically, maleen, mimah, butet and etc, oh ye n nani, and so on... And a few budak opis aku sue, k.sar, k.oja,k.ita, ika... Ni yg aku tau lah. Yg aku tak tau tak tau la plak kn. Oh shahru pn maybe kot... Ni aku tak tangkap la dorg tgk. Sbb kdg2 dorg bercerita, so aku tau la.... So aku mmgtak expect org lain bc. Oh and Sue Australia. Aku pn tak kenal minah ni. Tp die dtg sejak kejadian tu lah. And dia slalu dtg. Oh lupa lg nk mention. Hannan yg dh jd surirumah. So ramai jgk kn? Tu yg hits aku beribu2 tu. Kira kwn2 aku je semuanya nih. Oh ada lg. Shidah.. Hehehehe. Sori la kalu ada sapa2 lg aku tak mention. Basically takda yg aku tak tau singgah blog ni. Kalu ada mgkin silent reader. Tp sgt sedikit...

Aku tak kesah suma tu. Yg penting aku just nk meluahkan. And aku hepi buat bende tu. Sbbkan hanya org2 tertentu n terdekat sj yg bc n jenguk. Aku bebas ckp apa saja pn. Kutuk apa sj pn. N bila ada org dtg maki hamun. Aku rasa sedih. Rasa mcm how bad i was. Mmg i was bad. But at least. Aku tak caci maki yg mcm dorg buat. And aku rasa sgt tak adil pada masa itu...

Again, aku bkn mengungkit. Just to make up a point. Today, apa yg aku buat ialah. Aku pegi kt blog2 tu. And search on times yg aku buat onar tu. Utk tau apa feedback dorg. Aku bc balik entry adik dia. Entry dia and Entry hubby dia. Tak byk pon on aku. But still it does hurts that time wpn aku cuma bc tajok je, masa kejadian tu aku just bc tajok, and perenggan pertama tros aku tutup. And i couldnot go much further dh. And aku privatekan blog aku... Huhuhu... Mmg tidak adil masa tu. Hati aku sgt2 memberontak. Merajuk la konon... ;p.....

Aku risau jgk. Kot2 aku bc balik. Aku jd marah. And trosaku maki hamun kaw2 punya. And buat onar lg once and for all... Tp aku bangga jgk masa tu. Aku bkn pengecut. Aku bgtau sapa aku. I'm not hiding behind the closet. I came up front and tell out what aku tak puas hati. I wasn't scared. Aku cuma tak mau aku sedih kena maki tak tentu psl dengan ketidakadilan. That was the reason aku privatekan blog aku....

Tp bila privatekan aku rasa sunyi plak. So aku open balik. Kejap je pn aku privatekn. Heheheh..... Lepas tu br legaa takde sapa dh dtg sini maki2. Alhamdulillah......

Masa aku mengandung. Aku risau jgk kot2 sbb kn kesalahan aku tu nnti aku masuk neraka. Hahahahahaha. Salah sgt ke aku ni? Ok la. Mgkin salah. Tp aku mintak maaf 2 kali. And viruspadu tu ckp dia dh lama maafkan aku. Aku takde problem ngn org lain kn. Aku problem ngn die je. So insyaAllah. I'll be ok. Kalu masuk neraka pn sebab dosa lain kot? Huhuhuhuh....

So aku bc la entry2 dorg tu. Bila dorg kata, timah pengecut. Adala dlm komen2 tu. Sedih jgk aku. Tp amazingly, aku tak rasa marah. Alah benda dh lepas. Hehehehe.

Tp aku bangga, sbb wpn benda tu dh lama. It took me berbulan2 sebelum aku brani utk face keadaan sebenarnya. Mean, pegi kt blog dorg. N bc apa feedback2 ganas dorg tuh. And aku calm je aku bc. Takde plak aku nk melenting ke apa. Alhamdulillah......... Mgkn aku je yg piki bkn2. Dorg takdela kejam sgt. Yg kasik komen2 durjana tu yg kejam. Huhuhuhuhu....

Apa2 pn terima kasih la sbb mengisi hari2 aku. Hubbyaku marah sbb aku asek online jek. Aku bgtau dia. Ni jelah yg aku suka buat. Cm dia suka tgk tv. Baring2 aku sorg2 basuh pinggan sidai kain basuh berak anak suma. Takde pn aku pakse2 die bgn n tolong aku. Sbb aku tau dia akan marah kalu aku pakse2 die. Tp die terpiki tak, kalu die pakse2 aku jgk utk rentikan minat aku nih, tak ke aku ase mrh jugak? Hik hik hik.......

Aku bkn kata die terok. Tp aku cuma minta dia hormati hobby aku. Wpn tak mendatangkan faedah. But hey, it's a hobby, it is suppose to give me some sort of enjoyment. kn?

Ok lah tu je aku nk bebel. Tgh bosan2 tggu gugu gaga erra loading. Hmmm....

Gugu Gaga Erra

Kalu jd surirumah mmg cmni eh. Tv tv tv je.. Kekekekeke..
 
Aritu kn nurkasih kn. La ni gugu gaga erra lak. Hik hik hik..
 
Sedey tau. Tiap2 kali nk tgk hubby tak bg. Huhuhuhu. Sib baik ade kt youtube. Tp berzaman la plak nk loading.
 
Aku suka tgk episod masa erra dlm pantang. Ummi Aida dtg melawat. Cm dia hepiiii sgt tgk member die bersalin. N hepi2. Ntah la. Pstu tdo dorg borak2 2 org. Pstu ummi cm eksited sgt. Aku ase best. Hehehehe. Ase mcm sonok tgk dorg kwn baik. At the same time tingat kt kwn baik aku sendiri. Hik hik hik..... I know ummi's feeling. And wpn mmg la gugu gaga tu dia belakon je, yelah sbb mende tu aku ase dirakam masa erra dh abih pantang dh pun. Sj jela nk gempak2. Hik hik. Sbb tgk baby aleesha dh besar pn. Pstu masa nk bersalin perut erra mcm letak bantal je. Hehehe. So takpela they was re-acting everything. Its ok. But i can see, she is really2 happy her friend dh bersalin. Dgn slamt. Dpt bayi yg comel. And aku ase tu perasaan sebenar die. Tu yg jd best tu.

Tak tau la kalu die blakon je. But ntah. Mls aku nk berhujah psl ni. But aku mmg percaya. Hik hik hik.... And aku dpt rasakan kehepian tu jgk.
 
Bestla gugu gaga erra. So sad tak dpt tgk each time die ke udara. Huhuhuhuhu

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Friday's Update..

Mcm biasala sejak dlm pantang ni. Mlm2 jumaat sunyi jek. Hhshshshs...
 
Aku masih berdarah lg laa.. Dh period plak kot... Hik hik hik....
 
Rutin harian: Pg bdn susu kan hafiy, mandikan die kalu die tak nak tdo. Tgh2 mandi bolehlak die nk tdo pstu ngamuk2. Mama sopak jgk kang. Ekekekek. Pstu abg long bgn. Pstu mandikan abg long. Angkat kain sidai smlm. Pstu kumpulkan bj koto nk basuh. Pstu onlineeeeeeee... Oh diri sendiri blom mandi. Tgh tggu abg long berak jap. Settle berak die dlu then br mandi..
 
Rutin tambahan - perah susu kalu rajin n mkn jamu. Ni mesti. I nk nmpk seksi dpn suami. Keekekeke. Seriously keseksianku adalah penting dlm idop ini sbb aku tak rela dimadu. Auuwww.. Gilo plak aku pg2 ni. Hehehehe
 
Tgh cuba taip cpt2. Sbb abag long dh pggl mama dgn "Beyakkk beyakkkk beyakkk cebookkkkkk pat aaaaa" - sila translate sendiri. Nnti ada anak sendiri senang. Hik hik hik...
 
Apa lg aku nk ckp td?
 
Haa.. Hubby aku telah menggunakan tektik - i nk balik sg besar la kalu u taknak balik sg rambai...Tidakkkk ujung bln ni nk balik sg besar dh.. Jeles nye psl, oklah oklah jom balik sg rambai. Hik hik hik...
 
Malas la nk balik kg. Dlu boleh gk tolong2 angkat brg. Skg ni nk angkat baby lg nk jaga abg long lg. Cm kesian tgk abah angkat brg sorg2. Pstu yg tak best tu nnti kalu abah penat die badmood. Huhuhuhu. Tp kalu balik sg besar die jrg badmood. Tp mama lak bosan. Kes kes kes. Balik skali skale boleh aa. Sbb tak smpai ati tgk mak metua msk sorg2 kt dapo. Hik hik. Nk tolong malu. Hahahaha. Alasan mmg takleh trime. Anak menantu pemalas la aku nih kn. Huhuhuhu...... Msti hubby cm tak pueh ati je bininya taknak balik umah mak metua. Heheheheh. Bkn taknak. Tp taknak slalu sgt. Hik hik hik.... Ke tu tektik je? Ke tu mmg u nk balik jmpe mak u.. Hehehehehe......Ala ujung bln ni kn kite balik lagi...
 
Haa the reason being aku taknak balik sg rambai lak.. Makjang aku ni slalu tak menyediakan tmpt tdo yg suci. Ada bau kencing anak2 die. Aku nk bwk toto sendri satu keje lak nk angkot2 sume tuh. Again, aku tak sanggup kalu hubby aku badmood. Hik hik hik.... Tp kalu balik mmg best (psstt hubby lak boring, haa u tau la cmtu la perasaan i kalu balik sg besar, tp kalu kt sg besar u hepi je... hik hik)..Tak benti aku beckp. Ada je idea nk msk2 la. Rajin je aku ke dapo - eh rajin ke? Makjang aku yg rajin. Aku rajin kasik idea nk msk ape jek. Hak hak hak hak...
 
Makjang aku telepon isnin ke bile ntah, bgtau, aku nk mkn apa abih pantang nih. Balik la kampung. Pancing aku la tu. Nk buat meebandung lah. Nk buat sirap bandung ice cream soda lah. Maklumlah aku mmg kemaruk nk ais nk ais. Huhuhuhu........
 
Ok kene piki n listkan brg apa nk bwk nih. Hik hik. Kite balik kejap jela. So ahad bole la kemas2 umah basuh2 bj. Hik hik. Mcm la isnin aku dh keje. Muahahahahaha.
 
Eh skg ni kira aku ni suri rumah la kn? Suri rumah yg malas. Aku igtlakan. Nnti klau btol2 hubby aku keje gaji 10k - 20k (Ntah bile2 la tu)... Aku nk la gk jd surirumah. Time tu Firdaus pn dh keje. Hafiy pn dh kt London (Hahaha berangan berangan). Apa aku nk buat ek kt umah. Aku pn dh veteran dh masa tuh. Takkan nk ikot jejak mak aku. Join menari poco2 kt taman. MUahahahaha. Aku igtla kan. Aku nkkkkk... ntah la nnti aku piki. Mls plak nk piki...Hehehehe....
 
Ok2. Fokus2 list brg2 nk bwk:
 
  • Baju Hafiy n Firdaus - 3 lai bj siang 3 lai bj mlm 1 bj spare
  • Pampers
  • Bj aku 3lai je ckp
  • Bj hubby 2lai. Hahaha. Ok la sama la 3lai
  • Tuala hubby, aku n firdaus
  • Napkin hafiy 2lai
  • Set mandi hafiy
  • Set mandi aku hubby firdaus
  • toto
  • slimut firdaus
  • bedung hafiy
  • Kain pelekat lai lai lai lai kain pelekat......
  • Bouncer net hafiy pn kene bwk. Penting.
Ok aku sbenanye plan esok pg2 nk gi pasa dlu bli brg bsh. Tinggal kambing steak je bli kt tesco aritu. Tak tau nk msk apa. Sume aku suggest hubby aku rejek. SO aku ase pengakhirannya buang jelah kot tu nnti. huhuhuu......
 
Lagi jgk nk bli brg2 hafiy skali. Mcm tak boleh bli mggu dpn je kan? Hik hik hik. Boleh tu mmg boleh. Tp ngade2 gk nk bli mggu ni. Ha ah. tak bole bli mggu dpt gaji sbb Nk kene balik sg besar, mak metua lak buat kenduri. Takpela aku just listkan apa brg hafiy aku nk bli:
 
  • Botol susu sekurang2 nya 2
  • Puting abg firdaus - dh abis stok
  • Comforter, kalu ade jual la kt manjaku stores tu
  • Tilam latex, kalu time tu aku nk buang duit. - asenye tak kot.
  • Botol susu utk bwk susu dr opis.
  • Sterilizer / tmpt simpan botol2 / gadjet2 pumping yg perlu di basuh.
  • Sabun cuci botol - slame ni pakai axion jek. Mmg tak sayang anak aku ni. Huhuhu
  • Tgk la nnti lg apa yg ada.
Oklah tu je la nk merepek. Takde apa sgt. Smlm aku ade amik gmbar hafiy n firdaus. Konon nk update. Tp hafiy taknak tdo lak mlm td. Cm besela die. Main secara nangis kuat2. Huhuhuhuhuhuhuhuhu... Pstu camera adalah phone hubby. So i'm left here without pics to update la kan. Basically tu la die nya. Nti la kalu gomen kasik bonus taun dpn aku igt nk bli camera lah. Huhuhuhu
 
Oklah aku plak nk mandi. babai
 
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 09, 2009

To Buy Or Not To Buy

Haih.. Kalu aku anak org kaya kn best. Kalau laki aku KAYA RAYA kn best. Tp mak die n ayah aku byk simpan duit. Nak sket boleh. Alah apa sgtlah 2 3 ribu kan. Aik ckp ke 2 3 ribu tuh? Hahahahahaha....

Aku tgh dilema. Aku perlukan tmpt simpan botol. Sbb skg dh ada 2 anak, mmg bersepah2 la botol. Dgn botol2 utk aku bwk masa anta susu kt nursery nnti. Skg mmg tak orgenize. SO aku ase aku perlu tmpt simpan botol. Pstu mcm dh alang2. Perlu ke aku bli tros sterilizer? Ada tu mmg murah. RM150 dpt skali ngn warmer. Tp warmer tu bkn on the go punye warmer. Kene ada talian elektrik. Ewah ayat. Heheheh. Aku kalu warmer nk yg on the go punye tu. Yg bole warm guna tmpt hidup api rokok. Muahahahahah. Tu la nk mcm2. Taknak kalah. Last skali aku ase. I just need something like big container. Tp bkn yg melebar. Tp meninggi. Yg ada dalam tinggi. So jimat space. Sbb currently space is always an issue. hik hik

Lepas tu tang botol susu lak. Milk storage dh settle untuk sementara. Thanks to ida sbb lots of storage bags yg die bg tuh. Mmg berguna sgt2. Sayang nk guna. Hehehehe... Tp guna jgkla. Ok2. Botol susu aku nk brapa byk? Basically kt umah mmg tak guna pn la. But it's always better kalu stand by 1 kt umah. Sbb kdg2 hafiy taknak puting susu mama sbb flow milk mama terlalu laju. Smpai kalu tarik mulut hafiy boleh memancut2. Mcm susu byk sgt je. Padahal kalu perah dpt la dlm 4oz je pn. Huhuhu. Kdg2 aku terpiki. Tetek aku somthing wrong ke ek. Cmne nk baiki? Uwaaaa. Ntah apa2 tu pn nk susah ati. Hehehe. Tp aku pakse2 hafiy nk jgk la. TP aku ase perlu gk standby. Kdg2 kalu gi shopping compleks. Hubby tak kasi direct feeding sbb nnti nmpk aurat. Kalu ada baby's room takpe. Kalu takda baby's room tak pasal2 kene. Kepala otak uuu. Muakakakaka.... So adala kt littlewhiz.com ni jual avent bottles yg murah. Tp tak BPA free la. Aku ase, aku kene sayang skit duit aku. Sbb kalu ada lebih kene simpan la. Kot2 nk bli pampers ke. Susu firdaus pn dh nk kene stock up tak lama lg. Half of my salary dh goes for paying kete. Nnti nk baya nursery lg dh half dr half yg lebih td. Huhuhu. Aku br call nursery n expenses utk baby dh naik. huhuhuhu. Kalu gi keje naik kete lg - oh tu aku elaborate jap gi. Lgpn, kene simpan duit utk prepare for roadtax!!!! Nnti masuk keje ase kene buat potongan gaji la. Kalu tak mmg masakk alahhhh. Masalah masalah. Ok ni penting. Botol ni penting.... Letak kt umah 1. Nk nursery 1.... Huhuhuh....

Lepas tu tilam. Tilam span aku bli bkn murah. Rm40 tuh. Dh lembik kt tengah2. Huhuhuhu. Yelah. Span kn. What do you expect. Mmg aku letak hafiy kt playpen sepanjang hari. Sbb takmo firdaus terkam. Firdaus tak pukul adik dh. Aritu die cm geram asek adikk je dok atas peha mama. Die dtg mcm nk pelangkung. Skali die buat muka cm kesian kt adik pstu kiss. Buatkan aku kesian plak kt dia. So aku pn angkat die letak kt peha sebelah. Hafiy pn cm klaka. Hahahaha. Gelak dlu. Die nangis2 lepas isyak tu. Tak tau nk apa. Skali bila Firdaus nangis plak. Aku memula dh cm huwaaa tolong tak tau nk buat apa. Sklai hafiy senyap. Firdaus plak nangis. So tergelak aku tgk keletah 2 beradik tuh. Memula cm tensen jgk. Dh la hubby balik lmbt mlm td. Ase nk nangisss. Huhuhu. TP bebudak ni la buat ati aku yg lara ni hepi balik. Hik hik hik........ Oh tu la. So aku ase mcm nk bli latex mattress. Kwn2 utm aku msti tau, tilam dunloppillo masa kt utm dlu? Ala2 cm tilam tu tp versi utk bb. PStu ada lubang2. Best kn tilam tu. Tdo 24jam pn tak sedar ek. Tp aku lupa. Tilam tu ade pijat ke eh? Dlu igt sapa ntah penah kene serangan pijat. Tp tak igt tu pakai tilam apa. Asenye tilam dunlopillo tu tak byk problem. Cume busuk n ada kesan haid. Kekekekekekek..... Bestkn tilam tu. Bestkn. Msti best kalu hafiy dpt tilam tu jgk kn........ kn kn kn ? Hubby ckp, ahh pakai la kredit kad. Pstu buatla easy payment. Huwaaaaa. Another tanggungan. Aku tak sanggup laa. So kene piki btol2. Penting ke tak penting? To buy or not to buy? Huhuhuhuhuhu.....

Lepas tu fan utk stroller. Firdaus punya ada. Tp tu utk firdaus la kn. Yela. Skg dh ada 2 stroller. So cmne nk buat tu. Ada 1 kipas je. Tp ni tak penting sgtla. Sbb abg long dh besar. Lgpn bila tgk adik die dpt yg baru. Ada can jgk kipas yg br beli tu dirosakkan.

Oh aritu, kn hubby dpt duit dr org yg langgar die tu utk bli spek. So dh bli spek la. Skali br je siap. Firdaus rosakkan kene tambah RM90... Huhuhuhuhuhu.... So dh tolak bajet kt situ skali........


So, sterilizer, botol susu, tilam latex and fan. Aku penah add to cart suma skali dlm 300 lebih. Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...... Aku bajet dlm 100 lebih jela paling2 pn..... Tp yg penting botol susu jerk. Takpela sabtu ni kite ke manjaku stores ek. Tgk la kot2 ada lg brg yg nk

Pampers ada 2 bag lg. So tahan smpai dpt gj nnti. Still looking forward nk bli kn hafiy saiz M. HAhahahaa. Tak puas ati. Nk jgk hafiy bam bam mcm luqman. Tp tu la. anak2 mama ni sumenya bam bam. Tp dh extra size. Wpn mama extra size. Huhuhuhuhu. Dh naseb. Apa nk buat. Redha jelah.

Jap nk tanya abah firdaus n hafiy. I XXL ni u sayang tak? Hik hik. Lupa plak, kalu entry aku panjang die tak baca. So buang masa je. Hik hik.

Ok lah tu jek. Ngantok nye tp takleh tdo sbb bang long tak tdo. SMlm hafiy tdo kul 120am. Byk 2 kali. Huhuhuhu...

July 08, 2009

Cool new stuff from Google

Secara langsung dari iGoogle. Bole send mail folks! 

Hello everyone. Mesti ada yg dh tau. Aku yg baru tau ni jakunnzzz semacam. Smlm aku jumpa benda ni. Tp smlm tak reti guna. Arini godek2 upenye bende ni bole letak mcm2. Stakat ni, ni jela benda yg aku jenguk hari2 je pon. Email, Reader, Facebook n Gtalk. Lain2 ada gak. Tp tak test lg iGoogle ni boleh login 2 google account pada 1 masa tak? Kalu tak bole aku monitor email hubby aku skali. Wakakakakak...

Ok people. Kalu korg nk try, tgk address kt gambar tu. Sonang yo. Budak darjah 1 pn bole pandai. Hehehehehe... 

Dlu aku lg best. Tau psl labelling tros kasik tutorial kt ida. Bengkek je minah tu die dh lama tau dh. Hahahaha. Kali ni aku kurangkan sikit kepoyoan. Aku post kt blogspot jek. Takdela nk buat tutorial bagai dh. hahahaha. Malu skit ngn diri sendiri wei... Hehehe

Ok. That's all folks...

July 07, 2009

It's Tuesday...

I was babbling to myself just now. I had my period already? Is it a sign that my reproductive health is on the go? Means i'm gonna start 'family planning'?? Oh What date is today? Ya ya. Shud start it right away.....
 
How do i know it's period? 1st, i got a mild period pain, which i often have when i'm having my period. 2ndly, the blood stains is red instead of brownish. And it is growing to be blood flow, not stains anymore. It is definately a period! My gynae also ask me, Did you have your period already? And so, to tell me, that i'm gonna have my period soon! My uterus is fine when he scan. It gets small, although my tummy didn't. Huhuhuhu. But it shud if i have my regular diets, which i won't. Maybe after puasa i'll be fine? A positive thinking to lead a positive effect. Ahahahaha. Berangan la ko siti... huhuhuhu.....
 
Last night i was planning to do an abdominal exercise, but Hafiy's didn't sleep until midnight. Even his dad couldn't sleep and help mama to put him to sleep. Until late night, he was able to sleep. Don't know why and what happened? But luckily the best part is, he sleeps until subuh prayer. When he woke me up, Hubby also woke up and went for his subuh prayer. Best kn kalu tiap2 mlm mcm ni? But a baby always a baby. You never know what you gonna get in the middle of the night. Huhuhu. Yela mana nk tau kot die kembung ke, nk main ke. Haaa Hafiy mcm tu sbb die dh pandai nk main. Huhuhu. Before this after done with his milky, diaper's change, he was able to sleep on his own. Tp tu la, mama asek dokong je, sekarang die taknak letak. Huhuhu...
 
And guess what? He is not sleeping now. He was playing along in his playpen. Wait until his passed his sleeping time, he will shout and shout until mama yg penat. He won't get tired. Tp tu la. Bila dh tired, he'll sleep soundly until pass 4hours. Not good eh? Kalu siang aku kejutkanlah. Tp kalau malam aku tak set jam sbb ntah. Heehhehehe. But he seems ok with that, Means bila die dh tdo lama, die bgn tuh, nnti smpai sakit2 breast kene isap. Huhuhuhuhu.........
 
And he was far different from his elder brother, he didn't berak byk2 kali. Mcm ada timing2 dia la. Mcm Firdaus dlu mlm pn berak smpai 5 kali. Mgkin perut dia tak sedap kot. Right until he was big, the bilangan berak tu berkurangkan secara menegak. But hafiy malam2 so far paling byk pn mama kene tuka 1 or 2 times. Lg 1 different. Hafiy is a dark baby. Gelap. Compare to abg firdaus, he was fairer. Like me. So Hafiy is definately following his abah. Muahahaha. Kejap abah kejap dad. Lantak la situ....
 
Ok la tu je kot. Hafiy pn dh mula tuka pitching tuh. Kejap lagi meletop la perang. Heheheheheh
 
Hafiy has starts to become a

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 04, 2009

Nur Kasih The 2nd

Tak ramai yang tgk ke smlm? Sunyi jek ruangan komen aku. Hak hak hak tui......
 
Well, mcm biasa aku memang facinated dgn cinematografi cite tu smlm. Mmg khabir bathia buat movie stail la org kata kn. Tingat lak cite Kabhi Kushi Kabhi Igam. Yeke. ape ntah nama cite tuh. Tp si hans yg tak pandai blakon jd pandai. Pelik cemana hans boleh jd pengarah. Blakon pn mcm patung. Hehehe. Dengan si sape ntah nama tu yg jd pengacara Anak Wayang di Astro tuh. Mmg meleleh2 jela sepanjang movie.
 
Aku tak bole tahan bila tgk scene yg ada dialog2 ni:
 
'Saya tak cintakan awak, dan awak pun tak cintakan saya, so apa masalahnya nih?'
 
'Awak taknak saya ok, Sebab saya ni jahat, dari kecik saya memang jahat.'
 
'Awak taknak bebas ke? Awak taknak ke hidup mcm dulu? Awak boleh pergi ke mana saja awak nk pergi dan saya boleh pergi ke mana saja saya nk pergi!'
 
Bagi aku bila tengok scene tu aku nk je ckp. Hishhh bodohnye Lelaki ni!!!!!! Kadang2 dia buat/ckp sesuatu tu selamber badak dia je. Die tak tau pun perempuan tu merana. Die tak tau pun apa yang die buat tu bole menyebabkan hati perempuan tu terluka! Dia tak tau ke buat2 tak tau? Hish tu yg geram tu. Geram2 smpai meleleh2 air mata aku tau tak. Cilakak btol. Hehehehehe...
 
Pada dia, tu dah habis baik la tu. Tu dah habis tolerate la tuh. Sbb pada dia, die yg disakiti. Bkn perempuan tu. Dia tak tau ke, semua terjadi tu kehendak tuhan. Bukan salah perempuan tu pun. Apa salah perempuan tu sampai dia nk hukum macam tu sekali?
 
Tu la orang katakan. Orang tak tau agama memang mcm tu. Dlm islam dh bgtau. Hati perempuan ni mcm mana. Knape kene treat perempuan ni mcm puteri. Even Fatimah puteri rasulullah pun dimanjakan oleh baginda. Bkn sebab dia puteri, tp sebab dia perempuan.
 
Bukanlah perempuan ni nk dimanjai gile2 sgt pun. Cuma at least, sedarlah sikit bila setiap kali buat sesuatu. Jangan anggap, semua perkara pun mudah. Takpe dia ok. She's a strong girl. Alah, kejap lagi ok la tu. Everything pn mcm nk take for granted. Mentang2 lah perempuan tu tak komplain.
 
Kalu aku dipihak minah tu pn. Aku pn pening. Ckp direct pn tak boleh. Ckp indirect tak paham pulak.
 
Contoh, kalu die nangis2 dpn lelaki tu. Konon2 nk mintak la lelaki tu paham. Last2 lelaki tu buat tak tau. Ataupun lelaki tu bertambah kejam, bertambah menyakitkan hati. Bertambah terluka. Haih susah nk ckp. Tp kalu menangis lelaki tu taktau. Sorok2. Tau2 je air mata ni meleleh. Pun tak paham gk. Ataupun paham. Tp buat2 tak paham. Biarlah. Nnti suma tu reda la jugak tu nanti. She's ok, she's a strong girl. Apa ko igt hati bini kau tu hati KELDAI ke?
 
Kadang2 ase. Buat pe la menyeksa bini cmtuh. Yg bini pn, sanggup plak tu stay ngn laki tu kerana Cinta. Kuat sgt ke cinta tu smpai tak kesah merana? Smpai tak kisah menangis mlm2 suami buat dek je. Hebat sgt ke cinta tu? Boleh hidup ke dgn cinta tu?
 
Tu la nk kata, ada pn susah. Tak ada lg susah. Bila ada sedih. Bila takde rindu plak. Serba tak kena.....
 
Whtever it is. How strong the girl is. A girl/woman/lady, no matter what she age, SHE COULD NEVER be as tough as u imagine she would. NEVER ok.
 
Unless, bila semua tu berakhir, she became somebody who has less hope on you, less feeling, tidak berjiwa, tidak berperikemanusiaan, org kata MAKAN DALAM!
 
Of course, semua ni ada ganjaran dari yang maha esa. Kesakitan nih bkn percuma. Keredhaan suami tu penting. Biarlah kita merana dan menangis seorang diri malam. Seumpama dunia ni kosong. Rebana tidak berbunyi. Terkapai2 la sorg2, takde sapa nk layan. Well, siapalah diri ini kan....
 
Jadi, lepas nk putus harapan. Kalau ckp pn, nanti buat jd lg gaduh besar. Lagi tak habis pulak cerita nurkasih mlm td. Cuma mampu bersujud dan berdoa, moga Allah bukak kan pintu hati untuk insan berstatus suami itu sedar akan kesilapan. Atau sekurang-kurangnya, notice la apa yang sedang isteri lalui. Mgkin kita tak hargainya hari ini. Mana nak tau esok, kita perlukan dia. Saat itu kita dh takde dia......
 
Ok boleh nangis skang... Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

July 03, 2009

Ciplakkan...

Bkn ciplak. Aku nk tolong sambung je skit. Hehehe. Abg hisam takyah baca. Sbb i tau kalu u nmpk entry i panjang u deletej e. I tau n i nmpk. Kekekekekke.
 
Cmni adela 1 novel brsiri nih. Cita psl sorang pompuan berbadan gempal tetapi menawan. Cm tak logik skit la. Sbb ada sorg lelaki ni. Mmg cm dengki kt pompuan ni. Sbb cm rimas kot. Sbb pompuan ni minat kt lelaki tuh. Lelaki tu kire ensem la. Muka ala2 cm suami masing2. Muahahaha. Yela kn. Sape lg nk nmpk suami sendiri ensem kalu tak isteri. Hehehehe.... So mcm slalu la kene2 kn si pompuan tu. Ok lah aku bgtau nama. Yg pompuan nama Yan. Yg lelaki nama Fez. Susah kang bg nama penuh, nnti org kata aku ciplak lak. Aku cuma nk memuaskan ati aku jek. Sbb tak saba2 nk siri tu abis. So mlm td aku buat dialog sendiri kt dlm otak. Pstu pg td bgn penat sbb sebok menulis novel mlm td. Siap blakon2 lagik. Hahahaha. Sib baik sume org dh soundly sleeping....... Ntah sukati je buat ayat grammar tonggang tebalik. Hik hik...
 
So mcm si yan ni balas membalas kene mengene la ngn fez nih. Fez ni dh ada awek la. Awek die cun, kurus sumala. Yan ni mcm aku la gemuk berisi. Tapi menawan. Ahahahahahahahah. Tidakkk aku dh gemuk......
 
Ok sambung balik cita asal. Smpai la si yan ni dh sambung stadi kt Australia. Knape Aus? Ntah aku pn tak tau. Tanya la penulis. Hehehe. Pstu dh balik. Si Fez ni tipu si Yan ni cmne ntah. Smpai la si Yan ni keje jd pembantu rumah kt umah si Fez ni. Kira 2-2 pn anak org kaya ternama suma la. TP aku pelik. Takkan la si Yan ni taknak memberontak kn. Tp sbb aku ni cheap sale punye org. Malas nk kuar duit bli novel. Aku baca la jgk. Suma siri tanpa miss. Smpai tak saba2 nk cite tu abes. Hehehehe. Tp mmg best jgk la citenye. Kalu aku cite mmg tak best. Aku bg cite skit je. Sbb aku nk sambung ni. Kang tetibe sambung korg tak paham lak kn. Heheheh. Apa la ko ni siti merepek meraban tak tentu psl. Meroyan ke hape? Hehehhehe. Sori skit. Gua lg sminggu je nk abis pantang ek. Eh aku lupa la abis pantang 40 hari ke 44 hari ek? Sbb kt blog aku kira 44? Mana 1 ek. Ekekeke.
 
Ok kembalik ke topik asal. SO ntah mcm mana. Sbb kn dorg dok 1 umah. Si Yan ngn si Fez ni kene tangkap basah. Kire dh jodoh la kot. Pstu kire skg ni dh suami isteri la. Tu yg makin menarik tertarik ko mmg debom tuh. Kire malam pertama si Yan ni dh kene tendang dr katil tdo kt sofa. Pstu pg2 kene siapkan sarapan. Kene jd mcm pembantu rumah jgk la. Tu yg aku pelik die menurut je. Betul syurga isteri bwh tapak kaki suami. Tp kalu dh diperlakukan mcm tu. Aku ase mcm something wrong la. Tu aku mcm nk sambung sendiri tuh. Ahahahaha. Kire saba btol Yan tuh ek. Dh la kene jd surirumah. Kire takleh nk berkarier. Ada degree. Blaja luar negeri tuh. Taknak kalah. Aku blaja kt JB je pn dok umah sebulan dh mcm kelabu asap. Melekat je kt laptop nih. Hubby aku soh msk skit mulela nk masam2 muke ngn hubby aku. Pstu hubby aku apa lagik. Die pn buat muka balik ngn aku kn. Aku pn tak senang duduk, pn gi la masak. Kang nusyuz plak susah kn. Hehehehe......
 
Aik asyik tersungkur je aku ni. Tu la aku ni takleh jd penulis wpn aku suka membebel. Heheheheh. AKu pn tak bole jd Pengarah Filem, wpn suka membebel psl cinematografi. Tak nampak talent aku, sbb kalu tgk gmbar2 yg aku jaja sini pn bkn ada value langsung. Takde seni. Buta seni. Bebel aku pandaila. Hehehehe. Ok kira kau sedar pn siti... Hehehe...
 
So aku nk sambung la 1 scene nih. Minah ni br lepas sambut fez tu balik kerja. Pstu die lepak kt tepi taman. Pstu si fez ni tgk bini dia lepak kt tepi taman die pn join. Cm tak suka. Tp kenapa dia join? Knapa? Tu yg cm suspen tuh. Kira maybe fez tu ada hati la kt yan tu kot. Alamak. Washing Machine cpt sgt plak die abis basuh bj. Sori la kalu citer smbungan aku ni tak ckp dramatik. Aku cube jela taip apa yg aku igt eh. Ehehehe. Ni pn dh kire panjang aku membebel ni......
 
<Kawasan tepi kolam, dekat taman sebuah rumah banglo. Fez perlahan2 mendekati isterinya. Dia pun tak tau kenapa hati dia ingin sgt mendekati perempuan yg dia sendiri tak rela dijadikan isteri. Susuk tubuh yg agak gempal, walaupun wajah putih mulus, rambut ikal itu sedikit sebanyak menawan hatinya. Mgkin dia terlalu ego untuk mengakuinya.. Kesian jg dia dgn perempuan itu. Diperhambakan seperti tiada nilai. Tiada masa depan. Mgkin sebabkan kasihat, tetapi ego yg kental utk menerima, Fez mendekati perempuan itu>
 
Fez : Ko nk jd astronomer plak ker, tgk2 bintang lama?
 
Termangu2 Yan dgn teguran seorang lelaki yang bernama suami itu. Serba tak kena sebab sangkanya tadi, Fez tros masuk tdo. Dgn berseluar pendek dan berbaju t nipis, Yan agak tertarik dgn penampilan insan itu. Insan yg tidak rela bergelar suaminya.
 
Tetapi mereka tak mungkin berpisah. Kerana orang tua. Sekurang2 nya biarlah setahun dua perkahwinan.
 
Lama mereka berteleku di atas bangku kayu itu. Seorang menengok bintang. Seorang mengira ikan di kolam. Yan mula merasa tidak keruan. Kenapa Fez tiba2 ingin mendekatinya. Bukankah selama ini Fez rimas dgn kehadiran Yan?
 
Yan: Oh, awak kata awak ada sesuatu nk bincang dengan saya kn? Apa dia?
 
Terbangun Fez dr lamunannya. Entah apa yg die fikirkan. Tros dia bangun dan memandang wajah Yan.
 
Fez: Sudahlah aku dh mengantuk. Esok2 sj lah. Kau pn jgn la berembun lama2. Karang sakit susah pulak. Esok kene bangun awal nanti Mama bising lagi.
 
Yan hanya mengerutkan dahinya. Pelik, tiba2 suaminya itu sangat perihatin terhadap dirinya. Lalu mereka keduanya berjalan menuju ke kamar tidur. Yan masih gusar.
 
'Takpelah, mgkin die pn rimas tgk aku duduk sorg2 lama2 kt luar nih' Getusnya di dalam hati....
 
Smpai dibilik, yan sudah tau tmptnya di sofa. Tanpa mempedulikan fez, dia terus bersiap2 utk tidur di sofa.
 
Fez: Eh eh. kau nk pegi mana tu. Meh sini tdo sini
 
Sambil meletakkan bantal di tgh2.
 
Fez: Kt sini aku dh set teritory. Ko jgn nk lebih2 pulak.
 
 
 
Alamak. aku dh penat. Penat jgk jadik penulis ni ek. Muahahahaha. Kira ok lah nih. Tunggu jelah sambungan si ecah tuh. Muahahahahahhahaa. pOnek2...

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 01, 2009

1 Brita Baik 1 Brite Buruk

Baby sudah tdo mari kita update....

Adoi tak pam lg ni. Jap gi la. Hehehehe....

Bese la qada n qadar Allah tu. Tak slalu nya kita hidup slamat je. pd 29 Jun aritu, sehari sblm Hafiy n Firdaus sorg genap sebulan, sorg genap setahun 11 bulan, Abah telah call mama.....

Abah: I jatuh moto
Mama: Ha? Basuh moto? So
Abah: Ha takpela kalo cmtu.
Mama: Knape? Apa ( Sound sistem problem. Ekekekek)
Abah: Abg jatuh moto.....
Mama: Ok2.
Abah: Abg balik lmbt skit mlm ni, ni on the way nk gi spital.
Mama: Ok2.. ( Masih blur2)

Lepas 2 3 minit. Aku call balik hubby. Br la nk risau2. Sejam lepas dpt tau br mcm hilang blur br la nk nangis2 risau. Ish teruk sgt ke smpai kene gi spital. Huhuhuuhuhuhuuhu. Dh tu mula la kepala ligat piki bkn2 mcm2. Siap hubby kata die kebas kaki la, jatuh tersungkur la apa la.

Alamak. Abg long buat hal. So aku kene pendekkan cite. HUhuhuhuhu.... Sedey tak dpt update. Padahal byk idea nih.. Huhuhu

So brite baik : aku dpt pam tiap2 hari sejak aku kehilangan stok EBM aku aritu tuh...

Brite buruk : Hubby aku eksiden. N moto kesayangan die tuh dh barai. Huhuhuhuhuhu....

Tu sj smpt update.

-Sekian- huhuhuhuhu....