July 30, 2012

Kueh lopes

Aku rujuk sini: http://resepiraidah.blogspot.com/2011/09/kuih-lopes.html?m=1

Lagi sopoloh menet siap.. First try.. Kalu xjadi kompom last try hahahah..

Kuih peberet en. Shahrun.. Terpaksa la blajar.. Aku pun suke gk.. Tapi aku suke macam2 jenis kek dah kuih lg.. So boleh diconsider suke ker? Hohohohgoho.. Kalu kuih muih aku suke agar2 la plg suke... Kot? Hahaha

Hari ni masak kari daging.. En shahrun masak smbal udang petai n sotong goreng tepung.. Gigih kn dia? Huhuhu...

Ok la tu je nk share.. Babai

July 27, 2012

Cagu

Baru2 ni en shahrun kemalangan di kaki masa main futsal.

Ntah mcm mana, kuku jd mcm luka kt dlm.. Lama2 jari kaki tu mcm bersalin kuku..

So kuku yg mcm itam n berkarat ti pn tanggal.. Xlama tu dia jd mcm cagi lak..

So being en shahrun.. To share everything with his wife.. Owww so sweet isnt it? So dia pn sharela apa yg berlaku kt opis td..

Berikut laporan ringkas yg telah dicapture..

Sekian. Hohohoho

A thought...

I an thinking, how can a person neglect. Whatever sacrifices done for this person. For example fighting for life for this person happiness...

I remember myself, one day.. I was delivering my first baby.. A person lend me a kiss on my forehead.. I cant describe how i felt that moment.. But that was the ultimate honesty i've ever expirienced from this person.. It thrilled me.. It gave me happiness.. But i knw happiness doesnt belong to a person but Allah..

I guess that answer my question for now.. A person can lie.. Cud have done sumthing selfishly for its own satisfaction.. Disregards what the nearest partner wud have felt.. Because this person feeling is utmost important!

Well.. Not talking abou myself of my other self.. Just recently sumthing happened.. And we never thought that it wud.. I just came out of the blue.. We were shocked but this happened.. Sumtimes for no reasons.......

................

Speechless.. But i pray for the best for everyone.. Amin..

Happy ramadhan.. May Allah bless us all.. Amin

July 25, 2012

LGE - Aku suspek mamat ni dh peluk islam.

Tgk ni, dia join geng2 bukak puasa... Baju2 dia pakai tu, sestenderd je ngn baju2 en. shahrun! Esp gmbar first. Baju tu time en.shahrun praktikal. (aku dh buang pn pasal dh buruk sgt)... Very the moderate. Moga Allah bukak pintu hati LGE utk masuk islam dan jadi pemimpin islam yg termasyhur dan bentuk rakyat ke jalan Allah. Moga2... Amin....

Aku rujuk sini.


Lim Guan Eng makan Bersama penduduk Bagan..Heran Awat Cina ni..selalu mai makan dengan orang kampung. Pelik kan , dulu Khoo Su Kun , tak makan pun dengan rakyat..pelik ..


Dato Salleh Man [ Persuruhjaya PAS Negeri ] berbuka puasa bersama AJK  PAS negeri dan 
Lim Guan Eng Di sebuah restoran..Bukan LGE belanja tapi Orang PAS Yang bayar Tau..Dia Mai Tumpang sekaki je.. Dulu Khoo Su Kun , tak makan pun dengan rakyat..pelik kan..


Dato Salleh Man , Lim Guan eng dan Dato Mujahid Yusuf  sedang makan bersam
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Low Profile

Private kejap blog ni.

Sebab ada lalat la plak..

Kalu kengkawan aku, atau en. shahrun SAHAJA.. aku tak kisah. Ataupun kalu org lain yg tak berkaitan.. Mcm tak kenal, mgkn tak jmpe kt alam nyata ke. I oke... Keh keh keh...

Tp kalu kengkawan laki aku aku sogan sikit. I cannot reveal the reason why. hihihi...

Aku pi bangang pi copy n paste emel2 en. shahrun kt blog ni. So ada la terselit emel the boss. So diorg ni pi search nama boss diorg. Terjumpa la blog aku...

Perghhh.... ntah la. Aku ke yg malu? Ke aku ase en. shahrun akan malu? Mcm kire kwn2 dia akan ckp. eeeee poyo nye bini ko.. So aku pn ase tak best. So aku privatekan le.

Sekejap je. Dlm setahun dua. Hohohoo...

OK bye

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 24, 2012

Puasa Anak Sulung..

Tough rupanya nk latih anak puasa. Ingatkan ckp pasal neraka jahanam api bakar2 jer die insap. Hahahahah.

Mama, ur so back to the old days tau! Hohoho...

Hari pertama, kejut bagai nak rak... Haram tak bgn. So fikir nak bg mkn pg karang dlm kul 8pagi. Pstu soh die tahan smpai at least tghari. Pstu mama mmg best. Kul 10 br bgn! Hohohohoho... So kul 10 dia mkn... Pstu sesambil mama siap2 nk kemas2 nk balik kg. Dlm kete dh dahaga sana sini. Siap pow air Hafiy - Air tu nk buat susu hafiy sebenanye. Tapi die pow dlu. Hohohooho. Smpai kg. Tgk Hafiy mkn - mmg bwkkan bekal utk Hafiy. Mmg standby makanan utk si kecik tu. Wpn dia bkn nya mkn sgt. Tp kadang2 time die nk mkn tu bole tahan byk dia mkn. So standby la. Tapi guess sape yg mkn? Hohohohoo..Aus jgk yg mkn...Tp ptg tu bila dia tgk semua org tunggu mkn. And semua org mkn sama2 dalam masa yg sama. Dia mcm tersedar sumthing. I know he can feel it, coz i'm his mother!

Hari kedua kt rumah nenek. Masih tak berjaya kejutkan dia. Tapi berjaya ajak dia niat puasa sama2. Lepas dia niat. Mama plak mata dh berat. Aus ckp, mama jom la teman Aus mkn. Mama ckp, takpe tido dlu. Nanti kita bgn kita mkn pstu Aus puasa ek? Hohohoohho. Baguskan mama Aus? Kali ni. Sama gk. Kul 10 gk mama bgn. Tp ckp ngn Aus. Tadi Aus dh niatkan. So skg Aus tgh pose. Ok dia ckp .Semua org puasa kn? Adik pn sekali terpaksa puasa. Hohohohohohoho. Tp adik mmg bkn jenis mkn sgt. Pstu mknan takde dpn mata. Tetibe lepas mndi, dlm kul 11 lebih. Mamaaaa Hafiy nk mkn. Abg dia dgr. Tros la nk mkn sekali. Boh kn nasik. Tp abg yg mkn. Adik main2 jer Huhuhuhuhu. Tapi lepas zuhur, otw balik KL tu, berjaya pujuk2 Aus tak minum air dlm kete la. Ckp die puasa. Tp smpai umah nenek. Mcm2 makanan seperti biskut dan air yg mcm2 jenis. Takdela mcm2. Air gas, air sarsi, air sirap. And slumber je die soh Mak Andak/Pak Cik/Pak Su dia buat smbil dia mkn biskut raya. Masa tu dh kul 4pm la tapi. Ok la pose dr kul 11 - 4pm? Huhuhu...

Hari ketiga, berjaya kejut dia sahur. Dr kul 5 kejut. Subuh br dia mcm terjaga. Dia mkn mee goreng n minum air. Takmo minum byk2. Pstu ajak dia niat. Ajak die solat subuh sekali. Tp memang kesian la. Dr start aku bgn, aku kejut dia. Pstu die tak tdo smpai la pi sekolah. Kesian kot kecik2 dh kene bgn kul 5 pagi. Kalu die tdo balik takpe.... Tp kt sekolah. Die mmg tak mkn la. Lepas kul 4pm. Lepas bgn tidur siang, and mandi, cikgu kasik dia minum air. Dia ckp dia nk air je, tapi takmo mkn sbb dia puasa. T___T.... Ok la tu... Smlm pn bkn dia pose. Keinginan nk pose wpn tak betul2 puasa dh ckp baik kn? Alhamdulilllah... Balik tu aku amik dlm kul 615... Dia nyanyi2 gk nk minum, nk mkn.. Huhuhu. Aku ckp la.. Ala Aus, sikit je lg ni nk tahan. Sejam lebih je. Aus main Iphone mama k. Hafiy plak. Tak helpful ok. Dia bukak peti ais. Amik anggur mkn dpn abang. Masa tu aku tgh masak. Aku jenguk nmpk tgn Aus pn capai anggur tu. Uwaaa. Aku ckp la. Aus kn pose. Die mcm blur. Aduhai anak..Tp ok la... Kali ni pose btol2 la. Wpn mkn masa dh azan subuh. Tp bertahan smpai kul 4 pm. 6am -4pm.. Quite good isnt it?

So hari keempat. Sbb smlm aku fikir mcm menganiaya dia je. Kul 515 aku kejut. Tak bgn2 gk. Aku kejut pstu letak atas sofa. Lena betul tdo kt sofa tu smpai la aku kua pi keje at 7am. Hohohohoho. Puas la dok mengejut soh sahur, nk pose.. Siap prepare nasik + air sejuk dlm botol (botol air la)... Pstu aku dh rushing nk pi keje. Nama je Seri Kembangan ni sebelah Putrajaya. Tp it takes Approx 50 minutes gk to reach my office kn. So i gotta run. Nk hantar Hafiy lg. So harini. Kalaupun Firdaus tak mkn kt nursery karang. Still ase bersalah. sebab tak smpt pakse die Sahur dlu. :(....

Takpelah anak. Pelan2 kita cube sehabis baik yer.. Aus nk masuk Syurga kn? Huhuhuhuhuu...

I pun remember, masa i kecik2. I pose time dh sekolah rendah. Darjah 4 balik rumah mandi air botol dlm peti ais smbil minum. Hahahaha. Done that? Hohohoho....Tapi aku nk pakse plak anak aku br 5 tahun (belum birthday pn lagi, 30/7 ni  befday dia) pose.... Aku harap sgt dpt didik dia cepat. Ntah la.. Aku tgk anak2 buah aku, 7 tahun semua dh solat. So aku nk follow la. Benda baik, elok la difollow ye tak? Huhuhuhu.....

Moga2 Allah bantu dan rahmati niat aku ni. Amin.. Moga2 Aus, Hafiy dan Bakal Adik diorg ni dapat menuju jadi Anak Soleh seawal usia 7 tahun lagi. Amin... Solat puasa seawal usia 7 tahun ek korg.... Amin...

Ok bai...

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 18, 2012

Check Up 18 Julai 2012



Baby ok. Purata besar baby, besar sikit dr sebenar. Skg ikutkan umur baby = 21 weeks 2 days. Tp ikut scan td = 22 weeks 1days. Dia mcm tak sama besar. Aku pn tak paham BPD tu hapa. HC, AC tu hapa. Yg psti ada yg ikut umur baby, ada yg kecik, ada yg besar. So purata 22w1d la kot. Hehehee...

Agak mcm kelainan skit utk my 3rd pregnancy. Sebab previously, doktor slalu komplain baby aku kecik dr biasa. Tp takdela low than normal. Mcm tgk aku gemuk plus besar. Dia akan ckp "Kecik baby u".. cmtu jela. Takdela mcm... "Apsal baby u kecik sgt nih?"..Hohohohoho... Tp still jauh dr saiz baby2 mak aku la Firdaus n Hafiy lahir. Bese mak aku baby2 dia 3.5kg. 3.8kg.. Aduiaiiii. Tp walau apa pun. Kedua2 baby busat aku berdua tu membesar mcm biasa bg aku. They just doing fine now i suppose. :D...... Aku ja tak normal. Asek lost temper je kt depa dua org.. :(..Kenot tahan the pressure sumtimes.. :(....

Hb count aku mcm reducing. Awal2 aritu masa 7 weeks is 13.4gm%. Now dia jadik 12.4 jerk. Which i dun know y. But still dlm rate yg normal =
Pregnant haemoglobin level is: 10.5 to 15.0 gm% (105 - 150 g/L)
Erm.. Blood pressure aku pn bole di consider low. Tp mmg biasa pn, dr dlu2 lg mmg aku jenis Low Blood. Tapi still normal la. Cuma agak rendah... 121/66. Tp normal.. Bese aku tak penah lebih 120.. Mcm pelik.. Flow blood aku quite high - still normal. Tp Heart beat rate aku mcm low. 66 je? Tp as long as tak lower dr 60 tu ok lg la kot... Eh betul ke aku ni main bedal je? Betul la tu kot. Hohohooho....

"Some experts define low blood pressure as readings lower than 90 systolic or 60 diastolic" refer

Berat badan plak. Bulan ni ok, tapi sbenanye tak ok jgk. Tp nurse tak tego plak. Last month naik 2.6kg. Hohoho. Marah beno nurse tu siap ugut suruh aku buat glucose challenge test. Bulan ni naik 1.3kg... Suppose naik 1.0kg. Aku mcm takdela jg makan sgt. Tp mlm2 tu aku kdg2 malas mkn. Package sekali ngn malas masak. Hohohooohoho.....Bese en. shahrun, kalu aku dh malas tu dia soh masak megi. Kalu msk megi tu bese aku msk utk anak2 n en. shahrun je. Kdg2 je aku join mkn. Kdg2 aku mkn kuah je. Ikut suka hati aku la kn. Bkn sbb tak elok, tp sbb mcm ntah malas. Aku ni bkn jenis mcm pilih2 mkn sgt. Aku mkn je apa je asal aku lalu mkn. Cuma sejak kawin ni, since en. shahrun ni jenis cerewet. Aku jangkit la plak. Dlu aku bantai je, lntak la sedap ke tak. Skg aku dh pandai mcm. Erm. Mls la mkn. Dh tau dh ase die cmne = tak sedap. Hohohohohoo....

Harap2 bulan ramadhan ni lg ok la. Untung2 aku dpt puasa penuh. Amin. Tak tau jgk kn. Aku ase mcm skg bdn. Ya Allah. Ase pening asek ase nk baring je. Smlm aku gigih mop lantai.Tak bole bla dh pijak ase melekit2. En. Shahrun plak busy sokmo. So mcm dia balik dia vacuum atau sapu. Pstu dh. Dia penat jgk la kot tu. Kalu tak pakej ngn mop skali. Aku nk mop asek tak larat je. Tp smlm aku tak larat nk pijak ok. Mcm pijak lantai hape jer. Hohohoho. Kalu cm anak2 buat tumpah2 pn aku just amik kain lap. Kalu ase lekit aku mop kawasan tumpah tu je. Boleh? Hohohoho...

So smlm, lepas mop. Kurang skit en. shahrun n Firdaus bersin2. Bese sapu tu, mcm tak bape bersih jgk kot. Ada lg abuk2. Kalu mop ni kesan dia mcm lg best la. Cuma malas. Hohohohohohoho.......

So overall. Aku amat berpuas hati ngn progress baby. Wpn aritu die buat hal. baby aku actually now (harini dia melintang). Sukati dia jekn? Last Friday masa aku MC tu, dia songsang. And dia dok tendang2 pundi kencing aku. Pstu mcm mgkn dia tendang laluan keluar ujung rahim. So ada bleeding. Bkn sikit2. Mcm period ok! Tak bole bla. Dlu masa hafiy cinonet pn aku dh risau. Tp bila scan jumaat lepas, doktor ckp baby ok.. Semua progress ok. Jantung cntik apa semua. So what more shud i ask for right? Aku just redha jela. Aku just ase lemah2. But still. Im ok n baby is ok too. Hopefully mmg sbb dia tendang2 tu la. Sbb uri aku pn cantik dok kt atas kali ni. Alhamdulillah....

And... Last but not least. Let me reveal the gender?

Jeng jeng jeng...

It's still A BOY! Alhamdulillah.....

Ntah la, aku still blom ready for girl actually. Dun know y... Tapi kalu dpt girl pn aku tak kisah....

Lelaki ke Perempuan ke. Same je insyaAllah.. Asalkan turn out jadi anak yg soleh. Apa salahnya kn? Amin...

Cuma, bole kata koleksi anak2 blom lengkap lg la kn.. Hehehe. Mgkn next 3 years from now we think how.

For now, anxiously waiting for this baby....

En. shahrun. Cepatla cari nama yg best. Takmo nama yg takde makna ok. Nk yg ada makna. So masa kita panggil dia tu kita dok doaaa je kt dia k?

Ok tu je bai.
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 17, 2012

Makan

Ok tadi versi ingatan pada anak sulung. Skg ingatan kepada anak No2 lak. Heheheheh....

Since bebaru jgk la... Wiken baru ni la perasan. Hafiy dh boleh baca doa mkn dgn lancar n betul la sebutannya. Kalu tak die mcm follow2 je... Siap dgn makna sekali....

So... Setiap kali nak mkn... Mama n abah akan makan je buat dek.. Tetibe die ckp...

Nanti222 baca doa dluuuu..Mama abah ni tu pn tak tau..

Gulp..Pstu lepas abis bc doa, kalu tak tgu dia bc yg makna nya, dia akan marah jgk..

Kene bc dia bc doa, kene bg dia settle bc makna doa tu skali....

Beserta dgn

"Jemput makan cikgu, jemput makan kawan.."

Hohohoho. Wpn kawan2 takde di tempat kejadian. Skrip mmg takleh ubah dh. Hohohoho

Sekian.... Saja nk share. Kalu berkesempatan aku amik video. Tapi slalu tak jd amik video. Sbb hafiy tak suke publisiti.. T___T

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Dusty Pink

Firdaus: Kenapa org ni kawin mcm pompuan ( sebab pengantin tu pakai kaler pink )...

Abah: Mcm abah Aus, kena tipu dgn mama, beriya2 ckp bukan pink, sekali memang PINK..

Mama: Bukan pink laaa. Mmg bkn pink dusty pink...

Abah : <Buat muke tak puas ati>

Tak puas ati meh la kawin lagi sekali. Dgn perut pn memboyott nih. Hahahahaha......

Adeh... Kwn2, ur my fren kan. Ni bkn PINK Kan?

Dusty pink kn kn kn kn?

Hohohohoho.....

p/s: Aku pn tak suka la pink, tapi aku takmo pakai putih masa kawin, sbb aku ase putih utk org yg suci murni. Aku ni byk dosa, jahat mulut n busuk hati. Huhuhu.....Sedar diri ku ini. Tak semena2 pasangan hidup menjadi mangsa. hik hik hhik

Sori ye. :D

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 09, 2012

My Wish..

Memang dari aku kt UTM lagik, aku sedar sesuatu...

Kalau aku hajatkan sesuatu tu, mcm tak susah aku nak dpt. Macam tak susah.... Tp susah aku? Mungkin org tak tahu kn? Hehehe....

Contohnya, macam tak susah aku nk masuk UTM. Amik course yg aku mintak (aku nak course lain.. tp dh mls, course tu je la yg mampu. Hohoho).. Mcm tak susah.. Sbb aku tak pernah missed tgk tv.. Aku bukan jenis pi skolah buat study group. And kt rumah byk lepak. Tapi stail aku, aku bgn mlm n study... Aku suka bgn kul 3 pagi n study. Aku praktik kn jgk kt UTM..... Tp tak slalu la. Tp mmg kerap jgk la.

Resepi aku senang je. Study tetap kene study wpn tak bersungguh sgt pn. ;p. My bad. I know, tapi aku tak buat apa2.... Aku selesa mcm tu kot.... Tp aku pn bkn jenis ambitious bebenar. Aku buat mana yg aku larat n aku dpt mana yg aku hajat. Yg aku hajat tak brape tinggi menggunung pn. Kira play safe la kot. :D...

Lagi satu. Mcm cheat jgk la kalu main game. Apa2 aku akan mintak berkat doa mak aku. Ya Allah, memang mujarab. Cuma lepas dh kawin ni, aku takdela mintak dh. Malu plak... Hehehehe.......

Lepas study, tak lama pn aku menganggur. Lepas tu dpt kerja. Dlm sebulan mcm tu kot. Kira duit simpanan time study masih berbaki, tak lama tu dpt kerja... Pstu mak bapak aku plak kt KL.. So semua sgt mudah bg aku. Nothing challenge my ability. Dan mungkin jgk, aku ni ability takat tu je. Tgk kawan2 yg bersusah payah sewa rumah, duit tak ckp bagai. Gua tabik spring sama lu beb! Gua mungkin tak mampu mcm lu..... Tp eventually. Things progressing kot. Bit by bit, i learned to stand on my own.. Aku rasala. Tp aku rasa, byk lg kekurangan aku kot? Hehehehe. Sbenanye kwn2 aku pn. Dlm diorg tak sedar, atau mungkin diorg sedar, ada juga pertolongan dr Allah....... Kalu takde, takkan la diorg mcm apa yg diorg ada sekarang. Betul tak? Sebetulnya kehidupan kita ni byk kerana diberkati olehNya. Kita itu la kesimpulan aku tentang kehidupan aku. Kesenangan... kelancaran hidup aku byk bergantung dr berkat Dia... Masa aku blom kawin, melalui ibu bapa aku. Kalu ibu bapa aku tak doakan.. Susah jgk aku ase rezeki nk letak. Doa tu kepada siapa? Kepada Allah kn?

Then aku kawin.... Duduk rumah sendiri. Pay bills, bahagi2 ngn hubby aku.... Semua sendiri. Kitrog bkn tak pernah short of cash masa mula2 kawin dlu. Tp kitorg sama2 tekad, takmo mintak ngn parents! Husband aku anak bongsu. So leisure tu mmg ada. Mintak je. Bising tetap bising. Dpt tetap dpt... Hohohoho. Kira blom pernah lg la kitrog mintak ngn parents. Malu kn dh kawin... Rezeki kawin? Aku tak igtla... Tp mcm kitrog dpt bina harta2 rumah tangga la. Walau pun berdikit. Tapi ada jgk lah.. Hehehe..Haa nk abis taip kisah wish ni, br aku teringat apa rezeki kawin kami? Lepas kawin. Kami mmg pokai habis la. Sebab aku ada saving. Tp saving tu aku buat beli brg rumah mcm katil, almari etc. Tv kami tak bli lg. Pakai tv kecik mak aku. Masa tu tv agak mahal n org blom lg bli tv slim2 ni. So mcm tak plan nk pi honeymoon. Ntah mcm mana, ada kwn en. shahrun, bg mcm kupon la. Bkn la free pi honeymoon tu. Tp murah. Berjaya Resort Hotel, semalam cuma RM100 je! So kami booked 2 mlm. And book 1 mlm dekat Kuala Terengganu. 1 mlm plak, Puan Roshda kasik kupon dia, free 1 night. Hohoho. Kami dtg naik air asia. Very minimal punya cost. Dekat KT pn nk mkn apa semua kami jln kaki ja. Hahaha. Transport kn sekali pegi RM10. So nk jimat punye psl kan. Blanje kt sana pn, pakai duit singgit2 yg en. shahrun dpt dr member2 opis yg mcm derma kilat la mcm mana ntah. Hadiah pn dpt gk. Duit pn dpt gk. Siyes. Gile punya terdesak. TP bg kami tu rezeki. Skg nk dpt 1 mlm 100 kt pulau redang? Tak dapek bai. hihihihi....

And then, rezeki anak sulung = aku dpt kerja gomen!!! Dan dpt berita, dpt compensation maternity! Siyes kami hidup agak sukar jgk. 2 bulan aku tak bergaji. Tp masa tu kete pn Kelisa jerk. Pstu sewa umah pn 400 jerk. So very minimal expenses. Masa dlm pantang lak dok umah parents aku... And being me, aku bkn jenis habiskan duit gaji aku setiap bulan. So ada la duit skit utk survival. Alhamdulillah.. Dpt je compensation tu. Tros bli bj Firdaus. Sbb aku bli sikit je bj dia. Pstu topup2 ngn bj yg org bg. Tp mmg tak ckp. Seingat aku dlm 7 helai je mcm tu. Tak lama dpt duit tu, raya tak silap aku. Aku pn habis pantang. Aku bli bj raya aku n hubby. Mmg tak sangka raya tahun tu dpt bli bj raya!! Terharu sgt... Dh la dpt keje gomen.. Masa tu mmg wish nk kje gomen. Mcm relaks skit la kononnya. Ada masa dpn. Ini keje kontrak. Gj mmg byk, tp kalu meletup ka apa ka, depa tak byr. Pstu kalu depa tak suka depa leh buang. Kita tak secure la. Konon keje gomen tu secure. Pstu ada pencen. Ada house loan. etc......

Alhamdulillah...... Bg aku, aku dpt keje gomen ni, 1 (aku ada cheat jgk mintak mak aku doakan. hihi), 2 of cos mintak hubby aku doakan. and 3.. Rezeki masa interview aku pregnant. N masa dpt result aku br pas bersalin. :D.....

Next big rezeki... Aku dpt WSK... Mmg rezeki aku pregnantkan Hafiy. Patutnya kitrog dpt kete tu lmbt. Sebab on que. Masa tu mmg Honda City tgh hot on sales la. Kene que berjela2. Kiranya mcm melewati dpt hafiy br dpt kete la. Hafiy lahir patutnya on June. Dpt around june mcm tu la. Tp aku dh tau aku ni jenis bersalin awal 2 minggu. Mmg tepat2 awal 2 minggu pn aku bersalin. Wpn WSK tu liability. Tp dlm masa yg sama bg aku tu rezeki jgk. Wish kami suami isteri nk kan kete yg besar skit. Tp takmo yg besar gabak mcm MPV. Sbb anak pn br nk masuk 2... And then kete Jepung lak tu. Ikutkan gaji mcm kami berdua ni. Padan kete mesia jelah. Tp dh nama napsu kuda kan. Tak dpt BMW, Honda pn jadikla. Hohohohoho.... Pstu masa preknen kn hafiy, aku bleeding. And pregnancy aku tak brape stabil Silap sikit bleeding. Lasak sikit bleeding. Hohohoho.... Cm tak leh lasak langsung. Skali haify kuar. Mak ai. Lasaknye budak ni. Slagi tak tutup lampu. Kul 12 mlm pn dia bole terlompat2. Huhuhuu... Kira spatutnya just in time je la. Baby kuar, and kete pn dpt. Rezeki kami. Bulan 3 tahun tu, kami dpt kete kami. Sepatutnya dpt Dlm Mei/June mcm tu. So aku treat tu as rezeki anak kedua kami. Muhd. Hafiy. Alhamdulillah. Paling terharu, masa en. shahrun hantar aku nk beranak, naik WSK. Masa amik aku pn naik WSK. Terharu oh. Hohohohohoo... Bg org lain mgkn tu perkara biasa kot. Tp bg aku tu sesuatu yg aku treasure sgt feeling tu. :D....

Mula2 aku mcm tak perasan benda ni. Mcm anggap just gitu2 jela. Takdela mcm serius. Oh betul la ni rezeki baby. Kalaupun aku ckp. Hati aku takdela mcm yakin sgt. Mgkn dh tu rezeki dh Allah nk bg. Kebetulan lak masa tu dpt baby....

Tetibe, aku pregnant anak ke3. Ya Allah. Siyes tak jangka weih. Dgn aku busy nk gile starting SMOKU tuh. Smpai la ke awal tahun. Ngn pi sana sini bagai. Ngn buat pregnancy plan - takmo mengandung until 2013. Bia la stabil skit kot. Mcm gj skg ckp2 ja. Kalu 2013, gj dh naik lg. InsyaAllah selesa la skit nk tambah lg 1 kn. Tapi ketentuan Allah... Sapa nk duga. Actually, en. shahrun test je. Ada la sekali tu .Aku igt sgt. SEKALI!! je kot. Hohohoo. Aku mcm pelik. Selama ni aku mcm tak rasa. Tp 1 hari tu kenapa aku rasa. Kali2 lain mmg en. shahrun takda nk buat lawak mcm tu la. Tp dh nama rezeki. Sekali pn jadi! Hohoho... ops.. terbocor rahsia.. ehehee. Bila org tanya masa tu kekanan ka kekiri ka? Ya lah, diorg nk aku dpt baby girl..ehehehe. Mana lah aku igt. Cuma aku igt masa tu aku mcm. Eh, aritu kata taknak baby. Ni boleh main2 mcm ni lak ek. Hahahah. Skali kau menjadi baby. Huhuhuhu......

Mmg surprice sgt......

Tapi ntah la ek. Kalu 2 kali tu mgkn kebetulan. Kali ketiga. Aku tak rasa kebetulan dh. I'm pregnant 3rd baby. And now, planning to switch to new house. Aku mmg niat la. Nak cr rumah. Time smyg aku doa, mmg dr awal lg aku kawin. Aku nak rumah teres pn jadi la kalu tak dpt banglo (kenapalah tak doa dpt banglo kn? kui kui kui) Like i said, aku takkan too ambitious. Hehehe. See? Aku mmg org nya tak ambitious. Play safe ja...... Dgn tak semena2. Allah mudahkan urusan kami utk jual rumah sedia ada. And beli rumah baru yg teres. Coincidencely, masa kami dh settle semua urusan pembelian - aku pregnant! Actually, blom settle lg. Aku kene settle loan application first. Tp almost 100% saving aku dh dikeluarkan utk tujuan pembelian rumah baru ni. Allahuakhbar.......

Tu jela aku nak share. Kiranya. Betulla org kata. Kawin ni ada rezeki... Dpt anak pun rezeki. Tok sah risau la kot takot tak mampu nk bela anak tu. Sbb rezeki anak tu Allah yg sediakan. Tinggal kita yakin ke tak je. Tp jgn la sombong kot. Mentang2 org kata rezeki dh disediakan. Kita pn buat dek je. Doa tetap kene doa. Doa sgt penting kot.... Hehehehe...

So sekian sahaja slot RESIPI KEJAYAAN.. renung2kan. dan selamat beramal.

Tetibe nk tulis psl ni plak. Hehehhe. Tp ada suara2 tak kasik aku post. Takot aku mcm ala2 riak plak.. Huhuhuhu... Tp aku bkn riak kot. Cuma point aku, hidup aku. Perjalanan hidup aku... Banyak bergantung dr Dia!... Dia yg tentukan... Aku sedar semua tu... Allahuakhbar!....

Wallahualam. Semoga hidup ini masih dlm lindungan rahmatnya. Amin...

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin