August 28, 2008

Manusia Akhir Zaman..

Masa aku jalan-2 kt SOGO tengahari tadi tiba2 Kak Oja tolak2 aku tunjuk 2 ekor manusia ni. Aku panggil ekor la sbb aku dah hilang rasa hormat kt org2 macam ni. Bkn apa, pakai tudung tapi tak tau utk apa. Ok fine, aku tak tau apa asal usul cerita perhubungan dua ekor ni. Tapi kalu dah berpegangan tangan mcm mesra gila tu apa ke hal nya? Tapi nasib baik aku tak kene kick je sbb amik gmbar dorg. Kenapa aku nk amik gmbar? Tgk manusia pakai topi baju belang merah dpn tuh. Kalu boleh aku nk tanya nama letak dlm blog ni. Apa kau nak malu. Kan ko suka buat suma ni. Sebab Allah wujudkan kau kt dunia ni dlm keadaan ko POMPUAN tapi naluri ko JANTAN. Astarghfirullah..... Mengucap banyak2 la dik oi............. Kalu kau tak malu kat aku dan orang2 sekeliling ko takpe, tapi malu la kepada Allah. Tuhan yang menciptakan kita... Mmg ada ramai gay kt mesia ni.. Tapi adeje lelaki lembut kawin.. Sebab die tak ikot perasaan. Wpn die lembut tapi die terima pemberian tuhan kepadanya. Takkan ko nak cakap tuhan ko buat SILAP kot? Ya Allah yang tuhan ku, ampunilah dosa ku dan tunjukkanlah ku jalan yang benar. Amin...



Masa aku amik gmbar yang last ni derang mcm tak pegang tgn dh, meybi derang pasan aku amik gmbar kot. Ha tau plak korg malu kn? Nasib ko la. Tp tujuan aku amik gmbar yg ni sbb nk amik gmbar kaki die. Licin ko. tak smpt amik gmbar depan je. Ade teteks... Kui kui kui kui

Aku up gmbar ni bkn aku nk kondem 2 pasangan ni aje. Aku tau wujud ramai lagi kt mesia ni yg dah menyimpang jauh...

Petikan dari Kisah Nabi Luth AS Surah Al-Hijr Ayat 59-77:

74: "Maka Kami jadikan bahagian atas kota itu terbalik ke bawah dan Kami hujani mereka dengan batu dari tanah yang keras."

77: "Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman."

Ade ulama penah sebut, bahawa takut la pada balasan Allah. Wallahualam....

August 27, 2008

Pot Luck Sempena Menyambut Ramadhan...

Alhamdulillah, jadi gk kami buat pot luck ni.... klaka je smlm

Oja : Jom la kite buat pot luck, sorg bwk sikit makan sama2. Sariyah awak bawak la Mee Goreng..
Sariyah : Ala, Gas saya abis oja, macam mana nak masak.
Oja : Timah bawak la spageti..

Pastu lamaaa memasing diam je...Pstu bersuara lagi..

Oja : Ika jom laa buat pot luck...
Anika : tak tau nk buat apa la kak oja.
Timah : tu la sy pn tak tau nk buat apa..

Pstu kak oja pn naik bengang dh..ahahahahahahahahaha....Yolah2 kak oja..kami turutkan lagi pn mcm best jugak.. Tros suma pakat2 nk bawak apa... Kak limah, anika, shahru, kak shidah, ct kus, gee yg anak dara sunti pn ada sumbangan gk tu..ekekekeke....

Memang best..makan smpai ke petang tu... Mmg murah rezeki kami masing2 di BTM.. Alhamdulillah... :D

Anika semasa menyediakan Fruit Punch nya. Tp sedia bukak tin je, kak oja yg mix2 kn.. Hahahaha...ok la tu..Good try...Good try... ;p


Ini lah yg kak oja dok ckp sedap2 tu... Padahal die pn tak rasa gk.. Tp cara die ckp tu smpai aku pn terliur siap kak sariyah kata nk masak 1 plastik aku kata tak ckp tu..ahahahahaa..tamak sungguh...tp mmg sedap seyy...pedas yg sedap.......;)
Jeng.. Jeng.. Jeng..tak sangka sunggoh aku berjaya gk masak bende nih.. bese kompom aku malas gilaak... Hahaha..tp kat dapo tu bertimbun pinggan koto..dok layang aku...ahahaha..apa2 pn puas ati....janji suma gumbira..lgpn dpt tapaukn sikit kt hubby..die pn kata sedap...firdaus pn jamah gk...smpai ketitisan terakhir kak limah n shahru mkn ngn kuah nasi dagang....gilo la BTM ni...ekekekeke....Sape ntah kata..mmg dasar BANDARAYA...best!!
Ni nasi dagang special kiriman daripada pengasuh iman aka anak kak oja..sungguh sedap nasi itu..sy nk lagi....ekekekeke
Ni pn sumbangan daripada mama iman..aka kak oja....sodapppp mmg tiada tandingan..aku mmg suke mkn caremel ni...eh cemana ntah eja..eja tak tau..mkn tau..ekekekekek

Ni puding daripada anak dara sunti..lg 1 kuih nmpk mcm kuih keling..ekekeke..tp sodapp wa ckp lu...aku suma sedap..tp mmg sedap..takkan nk tipu lak..ehehehe
Last but not least, Ni sumbangan dari Kak Limah aka Mama BTM....nmpk real mcm tak sedap..skali mkn share separuh2 ngn kak oja...ase tak ckp lak..mmg sedap gilaak..ekekeke..aku suma nye nk gilak..
Karipap pusing kak limah..Ordar Sajaaaa....ehehehehe
Ade lg..daripada ct, kak shidah, shahru...sila lihat di blog kak sariyah...eheheheheehe

Kami makan smpai petang.......ase mcm kembung2 dh perut ni..sama2 pregnant ngn kak ita...ehehehehehehehe..

The Long Wait....

Full of meanings tajuk aku harini.. Hehehe. Selain member aku Hannan kemungkinan akan pregnant.. Takleh la aku ckp kompom sbb die blom check lg... So just wait n see.... I think she really does... Tahniah!.... (aku blog psl die first skali tuh....hehehe...)..
Early this year, aku dah menghilangkan cincin risik dari Hubby aku. Wpn cincin tu aku yg pilih sendiri, but it something from my hubby aku takkan senang hati kalu aku tak ganti.....;)
So skang aku dh ada dh...Alhamdulillah.....Wpn terpaksa guna duit simpanan yg suppose nk buat bayar utang... Konon2 je nk bayar utang..slagi ada kt dlm bank tak gi bayar..selagi tu la berisiko utk dibelanjakan...ehehehehe..............Tp ok la kot..ada lambang HATI atau CINTA di situ...mengingatkan aku dan hubby aku.. KAMI BERKAHWIN KERANA KAMI SALING MENCINTAI.. wpn pahit utk ku telan..ku telan jua..ahahahaha..apsal pahit lak? Sj je... ;p

Lepas ni aku nk bli gelang plak....bg mewakili duit mas kahwin.. Duit mas kahwin dh ilang jgk..tp tak ilang ke mana...asenye adik aku yg curik...tu malas la aku nk cite panjang.... Dah puas aku carik... so takpela aku halal kan. Dan aku akan ganti balik dgn duit sendiri.. Aku taknak kurang sikit pn apa saja yg aku dpt dr hubby aku (dari segi kebendaan la...ehehe)...Sbb suma tu kenangan indah dalam hidup aku.. Bia la mas kahwin tu rm80 jer......;)..........It's different........

August 25, 2008

Food For Thought...

"The reality is, i'm not in a good emotional state... But i don't want to talk about it.. Tak baik kan cite isu rumah tangga kt org... Hopefully, everything will settled kn? InsyaAllah..... ;)... Sbenanye taknak update dlu sbb hubby pn takde internet connection since die baru sampai opis baru kn... Tak best la upload new entry knowing that he didn't read... But whatever la, bottom line is, i write not because of him alone... I write for the fact that, i need to write...

Tadi aku baca my old entries... Aku rasa dlu tuh aku nih lagi matang, lagi macam2 aku pikir... Skang ni aku amik suma sebagai mudah aja. Sebab tu aku dapati aku takda apa nk tulis,
sebab aku dh tak mcm dlu piki banyak. Aku piki suma simple2 je. Ke tu menunjukkan aku dh matang? Tapi aku tak berapa suka, i think i like the complicated me! hehehe....

Aku tulis in italic dah tu letak dlm double-colon tuh menunjukkan aku kuar topic sbenanye..muahahaha aku nk share makanan yg aku tapau untuk berbuka harini...Oh ye, i'm fasting today. Tomorow will be another day ...last one! hehee..."

Ha ni la sepelastik aku bawak balik ko!...ekekeke..... ade lauk Sayur Kcng Buncis+Sow Oun, Gulai Kari Ikan, Sambal Belacan, Sambal Udang (tiada dlm gmbaq sbb terdelete la plak..ehehe), Ayam Goreng Berempah, Telur Masin dan Aku kidnap jugak buah tembikai..eheheheh



Sambal belacan.............
Ayam goreng berlada dan telur masin....


Buah-buahan.....
Sekian dlu entry kali ni..makcik dah abih bateri ni..Bilalah nk pukul 7:30 nih....huhuhuhu...

August 20, 2008

After Opis Hour...

Aspalela..na na nanananaa..o Aspalelaa.. na na nan anananana..ehehehehe...kalu sebut After ase mcm nk nyanyi lagi aspalela plak..ekekeke

Abg, if ur reading this..This is actually meant for US..not just you la..ehehehe

Tghari td ade sorg member baik aku ni tegur, she was telling me how she end up gado ngn her lil hubby. Kesian dorg...But wht to do..H & W mmg kalu tak gado tu tak sah.. Paling2 end up dgn perang dingin...Klau tak penah perang tuh aku mmg tak pecaya la.....At least msti ade terasa kt mana2. Well itu adalah lumrah n ujian dari yang Esa........Wallahualam...

Tp cerita die ni amat unik bagi aku sbb dia ni dok kt umah mentua. So kalu gado2 tu of course la kadang2 tu slipped tru..And Mentua dia tau...

Happen plak time pukul 1 pagi..Tak ke panas kalu kita yg jd mentua dia? Hahaha

Well member aku ni pregnant..And tau jela emosi pompuan mengandung cemana...Aku penah alami and mmg syahdu yang amat.. In fact aku ada byk posts n entries yang menceritakan pengalaman mengandung bersama hubby ku yg mmg EGO..takmau pujuk...and memang pada dia aku ni mengada2. Well suma tu dh belalu dh pn...Still aku terasa jgk..Tp ALHAMDULILLAH bila aku mrh dia diam..bila dia marah aku tryyyy diam..wpn telepas..Tapi Alhamdulillah so far kami masih waras dalam mengatasinya. Smoga Allah s.w.t sentiasa melindungi kita semua. Amin..

Mcm kawan aku ni, dh smpai tahap yg hubby die berang. die pn sama. Bese la kn.... Mgkin darah muda kot. Tapi nk dijadikan cerita, mmg nasib dia baik begini lah terjadi pada masa itu..

Semasa situasi tgh HOT. Mentua dia call henset hubby dia dan suruh hubby dia keluar sat. lepas tu org tua tu explain pasal pompuan mengandung ni mcm mana suma. Sikit pn dia tak salah kan menantu dia yang pregnant tuh. Kalu mentua2 lain mcm mana? Dan2 tu salah menantu n menangkan anak die. Ni normal la kn. Tp aku mmg respek kt mentua kwn aku ini...

Lepas tu die bagi ayat suci Al Quran, aku tak sure ayat apa. Tp esok member aku bgtau. Soh anak dia baca, before tu soh anak die amik wudhu..Smayang sunat utk tenangkan hati..Then soh anak dia baca Surah Al-Yassin.. dan dalam pada tu anak dia mula tenang....

Tak lama lepas tuh anak die kembali kepada isteri dia dan mintak maaf....Mula dorg diskusi balik kenapa bini dia emo suma. Pregnant woman suma camtuh! huhuhuhuhu........Dh la perempuan ni tak pregnant pn mmg emo..dh pregnant berkali-2 ganda emo tau! So br la dia paham and rasa bersalah. Yg aku respek tuh siap mintak maaf suma tau! Bg aku mmg lelaki ni susah gila nk ucapkan MAAF.......Bila die luah tu, it's something BIG...............

Aku tak tau la..bg aku suma ni mmg ketentuan dari yang maha ESA..suma ni kerja dia....Dan aku bersyukur sgt...Kwn aku tu pn sama...Alhamdulillah..kami ni masih dilindungi NYA....InsyaAllah........

Dalam pada tu..dalam perkahwinan msti ada gangguan daripada setan....TU pasal dh tak nmpk mana betul mana buruk. Baik dr diri si Isteri mahupun si Suami.....

Aku pernah jgk baca 1 article berkenaan Seorang Khalifah, Umar ke Usman ntah. Tapi ada seorang sahabat nk mintak tolong sebab bini dia kuat beleter sampai die tak tahan. Skali die pegi umah Khalifah ni tgk2 bini Khalifah tu pn kuat beleter. So time die nk balik Khalifah panggil dia tanya kenapa? Lepas die bgtau hajat Khalifah tu pn ckp cmni....Perempuan ni, byk benda yang di tolong aku buat, jaga anak aku, basuh pinggan, kemas, uruskan pakaian aku dan memenuhi hajat aku pada malam hari... Jadi apalah salahnya dia melepaskan emosi dia tapi suma kerja tu dia buat. Cmtu la lebih kurang.. Kira to be short, i still love her no matter what..Because i love her i let he do the leteran all..Muahahah..lebih kurang cmtu la...Tp aku tak suka beleter sbb aku jd penat....And sbb hubby pn tak suka aku berleter lg la aku malas nk beleter..Tapi kalu terlepas tu sorry tu aku mmg tak sabar dh la tu..ehehehe....

Kesimpulannya, perempuan ni mmg halus..Dalam2 halus tu dia senang luahkan emosi dia..Dgn cara mogok..marah..kata2...Kalu lelaki tak sabar...Perempuan punye sabar lg la tak sabar gilaa...So lelaki ni kene la tahan skit kot..Nama pn pemimpin..kalu bkn suami yg memimpin isteri sape lg kn...Lg 1, selain semayang...Kite kenela amalkan juga baca2 Ayat2 Quran penerang hati ni..Just utk melindungi kita....Hehehehe.....

Oh wel..apa la aku merepek ni.....panjang plak tuh ek? bosan2..ehehehehehe

August 18, 2008

Tahniah Lee Chong Wei!

Serius sedih aku tgk Lee Chong Wei smlm siut.....Dh la muke die mcm nk nangis je... Mmg la die byk buat kesilapan....Ala dr die main ngn Korean tu lagik..Aku ase permainan die mmg cmtuh kot.......Tp ngn Lin Dan ni die mmg tak boleh afford nk buat kesilapan. Maybe die gugup pn ye. Tp Lin Dan ni mmg power giler......Susah nk tgk die buat kesilapan dan Lindan ni mmg main laju gilos......TU aku sedih tgk Chong Wei.. Nmpk la ade time die bangkit...Mata yang die dpt wpn sikit je tu, Jenuh kau....Aku nmpk die mcm perwira je kt tgh gelanggang...Smpai saat akhir aku tak nmpk pn die putus asa....Die try jgk tu..Aku mmg dh bajek...Lin Dan capai je mata ke 18..Dh kompem dh la Lin Dan menang nih.....Tp Chong Wei tetap berusaha gk...Aku tak nampak la ciri2 tu kt pemain2 lain..Bese dorg msti dh menyerah kalah. Main utk ckp kan kouta je...Tp chong wei nmpk die bersemangat..

Entah la..lain org lain...aku nih mmg baik so mmg sangka baik je la..ekekeke..Aku tak rasa Chong Wei main for 1 million..He really does play for victory!! Bkn sbb apa yg die kate je..Tp die main demi maruah dia sendiri..Maybe la bkn utk mesia sgt pn.....Tp apa2 pn..TU hak dia la kn......But he still didn't win!

Aku mmg tensi je ngn media....before ni beriya2 la Menggapai Emas di Beijing la..Lahabau kau lah....Lepas tu dan2 je salah kan org..TU pasal la misbun tak kasik Chong Wei baca sokaba dh..Dh la mamat tu pressure..org dok pressure bukan2 cmtu..ntah hape2..tgk aku..awal2 aku tak ckp apa2 pn.....Dh kalah br aku blog..ekekeke..sbb aku kesian kt Chong Wei tuh....aku mcm dpt ase ape die ase...betape sedih nya..Bkn sikit2 persediaan die wei.....Msti die penat giler....Kalu org kata smpai ketitisan darah terakhir..ni la dia nya.......

Aku cuma harap..Chong Wei tak down la lepas ni...Aku ase...Menang perak pn dh tunjuk capability dia..Aku harap lepas ni die dpt kalahkan Lin Dan dan be on the top ranking himself..Aku rasa mmg sesuai la gandingan die ngn misbun....Well, kalu nk berjaya ni bkn tup2 tros berjaya kn.....I'm now looking forward in seeing him lagi on other match..Mana tau olimpik 4 tahun lg die bole bangkit lagi cmni..We don't know..but we can try!.....Ok la die jatuh tmpt kedua sekarang...Drpd KKK tu lg la..awal2 dh kandas...Heleeh!!

Good work Chong Wei.....jgn salahkan diri sgt ek..maybe lepas ni u must try dont do byk mistake sgt......lepastu try main fast pace mcm Lin Dan gak...Lin Dan tu kelemahan die gelojoh sket...nnti try la kite beat die ek..

Apa2 pn...good show man!!

August 15, 2008

Hadiah...

Aku igt lagi aku penah claim hadiah dr hubby. Abg nnti anniversary n beday i, i nk adiah tau! kekekekekekeke..........so anniversary dpt hadiah gi penang........so masih looking forward utk beday lak.....(sedang reminding hubby aku sbenanye...hohohoho).....

smlm tibe2 die tanya aku..mana rantai? aku ckp la aku simpan...tp tak ckp la sbb apa...sebabnya firdaus dok sondol2 muka die kt aku kdg2 tekena kt rantai tu yg aku bukak tu.......pastu die tanya lg..nk abg bli kn rantai? nk nk..muahahahahahaha..aku masih rasa besalah sbb tak pakai gelang perkahwinan kami tuh...huhuhuhuhu....smpai hubby aku dh redha dh aku tuka gelang tu kepada bentuk yg mudah utk dipakai.....tp ase tak best plak sbb corak gelang tu die yg pilih..haruskah aku tuka bentuk tetapi kekalkan corak? maksudnya tempah secara khas....? tp kalu org kedai tu jahat die curik sket emas tu cmne? hilanglah keaslian nye nanti? muahahahahhahaa....monolog yg dh lari dr topik asal......lepas tu hubby aku pn kasik satu kata2 keramat....

"kalu i kaya i bli la...kalu i tak kaya jgn harap....muahahahahahahahahaha"

takpela...i redha le......i pn dh ada rantai....subang je takde lg..ahahaha..hint nih....:p

okla..sj je merepek di pagi jumaat yg mlm tadi nya aku period......(maksudnya apa? lu piki la sendirik...muahahahahahahaha)

August 12, 2008

Kronologi Ogos 2008...

Aku try la untuk tidak cite pendek2...tadi berkobar2 banyak nk cite..skali mcm lama gile nk up gmbar2 ni..keekekekeke........

Story 1 : Ikea
Masa mula-mula dpt tau kene gi induksi aku dh berpikir2, msti weekend tak smpt ke mana-mana. Kene dok umah je ataupun kene buat kerja kursus... skali hubby ajak aku gi Ikea, since gmbar2 Uncle Keyrol n Auntie Ida hari tu suma best2...dan aku ada print sket..yg Black n White je..yg color tu tak print lg....Hubby dh kumpul2 dan tp tak tau la bilenye nk print..Hihihi....So tu next trip to Ikea probably? Abang cmne?ehehehehe....

Since masa tu Zayed ada, so bawak die skali...........

Firdaus n Pakcik (nama panggilan Zayed) tgh mkn hotdog kt Ikea tuh..apa kenama ntah..tp sedap gk......:D

Story 2 : Hasil Dari Ikea
So balik2 je dari Ikea, kami pun memula kn operasi... Mcm excited gila...ekekekekee.......ni la antaranya (takde ayat plak nk tulis..hehehe)

Feature wall la konon...ekekekeke...

Ni kt atas tv....:D


Story 3 : The Induction
Masa gi induksi ni banyak la kisah suka duka dan lara yang aku alami...kui kui kui...tapi tipu jela..muahahahaha....duka nye sbb susah nk access internet..tu pn sib baik aku bwk laptop..tu pn seksa jgk la nk catch wireless nye kn........tp ni anta geng2 aku kt sana...makan..erm..byk jgk aku mkn.....wpn skip breakfast sbb nk jimat sgt kn.....tp bole la mkn die..aku tak snap sume..sbb time mkn mmg lapaaaa gile....masa ni sedih sket la sbb kalu tak tiap2 pg msti breakfast ngn hubby......dh la lepas ni hubby dh keje tmpt lain tak gi keje skali dh...huhuhuhu.....takpela...hubby kate berdikari...induksi ni bkn shj train aku dr segi penjawatan awam..tetapi mengajar aku balik cmne nk gi keje sendiri..muahahahahahahaha....ala dlu kt freescale lg..tgh sarat mengandung gi keje sendiri relekkk je...kdg2 kene parking jauh lg...dh tu siap gi check up sorg2...okkk je kn...... kn kn ? tp mcm tak adil..hubby naik gj ciput je...tp aku kene expand expenses aku...huhuhu..tp tu la..slame ni dok bergantung kt expenses die je kn..takpe2....aku akan cube compensate..contoh nya aku taknak kesian dh kt tesco..bia die swipe kad hutang die banyak2 kali...muahahahaha

tp kalu die naik gaji pn...tak ckp mana la die nk sponsor awek lain pn kn..muahahaha..smpai kesitu plak piki...tak kemana gk duit tu kalu bukan kat kebajikan keluarga kami jgk kn? kn abang kn? janji!! lg 1 kene janji....kalu dh bwk moto takde beban dh tu..jgn le speed laju2 plak ek..........jaga diriii yeee....

udahhh..aku dh kuar topik sedih ngade2 ni...ekekekekek

ni geng aku..setia dr induksi smpai la btn...Nor baiti Mahusin..:D

Ni pn sama...satu opis ngn Baiti...Wan Farhana...pggl ana je....Satu tmpt ngajar ngn Fazi dlu upenye........geng2 port2 situ jgk masing2...:D

Tgk, tak busy mana pn..weekend still bole gi Pasar Mlm lg...ehehee..sj je ni..:p

Ni breakfast aku pg2..ahaha..sbenanye wpn takde hubby teman aku breakfast gk la....sape lg teman kalu bukan baiti n ana...:D

Ni masa jamuan karaoke set2 induksi umum bil 4/2008...Sori geng, aku bkn kaki karaoke n aku mmg kejar masa sgt.........Penat aa nak balik lmbt pstu jem2.....esok pg2 dh kene bangun..

Story 4 : Hepi Beday Firdaus!
Pada 30 July 2008 tu 2nd last day la kirenye induksi b4 exam...so aku masa tu dpt balik awal sbb ptg takde kelas.....aku pn singgah la jusco maluri bli kek yg kecik tu je..konon2 9 hb nk celebrate....heheehe....lepas tu..ptg tu aku tggu hubby balik..pstu kitrog gi umah umi aku bwk kek..tercengang2 la firdaus..apa la mak bapak aku ni dok nyanyi2 tiup2 suma..ekekekekeke.....masa ni dh on the way balik umah la kirenye....firdaus masih tercengang2..ehehehehe.......

Whose there? Aku di siniiii.......

Story 5 : BTN
So 31hb July kami settle je Exam tros la siap2 utk ke BTN....pg2 tu dh siap2 la bawak beg masing2......Lepas smayang sume kami pn bertolak......smpai2 je kene jerit ngn Pak Rani....garang giler...tp lama mcm lawak plak.....Tp di sebabkan garang2 die tu la.....aku ase sume kitrog mmg on-time...mmg each activity tu tak penah ada yg lmbt....kalu die ckp 725.....725 la sume dtg........ke sbb sume doktor2 ek..eh takla....kami wpn sebilik..tp doktor2 diskas2 ngn geng2 die...geng2 it...ngn geng2 it.....oh ye..BTN kali ni ada geng2 IT, Doktor n Penolong Peg. Tdbir....It ngn PPTD mmg dh dr induksi..so ngam la...Doktor2 plak mmg br masuk gomen..tros gi btn..after btn br gi kursus induksi kt Tumpat, Kelantan..yeke? ye la kn...ehehehehehe

Psl displin2 ni tingat lak aku ngn PakTue aka Shah aka Apek.....masa die handle Trip to Pangkor..Smlm br gelak2 ngn hubby..mmg fun sgt weih..ehehehee..wpn kene on time...ahahahahaha

Pukul 8 korg sume kene ada kt dewan utk dinner....sharp tuh pukul 8 sume kumpul...ahahahaha....mmg mcm BTN la..aku ngn set2 pompuan siap mandi dlm 1 bilik air..ahahahaa..padahal tak penah la rapat sgt pn sblm nih..........pakai spender ngn bra je...ahahahahahahaha..weih jgn saman aku korg...........:D........Nak on time punye psl..padahal bkn PakTue nk rotan pn...cume die bg pandangan..pstu die Majuk..kah kah kah.......korg byg kn la....1 bilik ada 10 org...1 bilik air..masa mandi tak smpai 1/2 jam......mana tak mcm tu...aktiviti mmg pack...adehhh la..sakit perut igt balik...........tp mmg fun.....aku ase ko la organizer paling best paktue....tp ko dh beristeri n beranak dh kot ni.....msti ko busy ek..mcm la ko bc blog aku pn kn? ehehehehee.......

Dlm bas..on the way to Meru, Klang

Sebuah tasik on the way back..lawa kn tasik ni?

Story 6 : Penang Trip 5 Ogos - 7 Ogos 2008!
Balik2 je BTN 4 Ogos tuh tros hubby announce..Plan kite jd..esok 730 ada atas jln.....cpt la packinggg......ade 1 lg scene...bkn scene dlm slimut eh..tp cm sweet je..hubby kata die rindu aku time ketiadaan aku....huuu sweetnyeee..tp ada sambungan nya..rindu nk kene urut...sbb kalu aku takde die sakit pinggang takde sape nk urut..cet.....igt kn rindu nk peluk2 ke....cet lg....

mlm before betolak tu takde XXX ek...sbb kami 2-2 penat....aku penat dr lari 2km + kembara 2 jam...hubby plak penat menjaga Firdaus.......:D.....kami perlu tenaga utk bertravel....:D....

So bertolak la kami ke Penang...dgn hati yg sgt seronok..smpai hari ni aku ase mood seronok tu ada....:D....mmg berbaloi.......lgpn 5 ogos tarikh kami sanding..:D.......wpn kami nikah 4 ogos..tp mlm tu kami blom dpt tdo sama lg..:p....ahahahahah..so mmg padan la kot tarikh 5 Ogos tu.....Alhamdulillah......tp next time nak celebrate 4 ogos la kot ek? ntah..tgk keadaan dan tentatif masa tu......harap2 2-2 takde la obligation lain..amin...........

Cite lain psl ni ada kt fotopages kami shahrun.fotopages.com :)

Masa ni stop breakfast..tgk aku..tak semenggah kn? Aku pn tak tau la..mmg blur....aku bwk bj pn tak senonoh je....:(


Hubby masa pegi ok..tp masa kt penang n masa balik pn tak senonoh gk..yela..sape packing kn bj die kn..smpai spender pn tetinggal..ahahahaha.....

On the way balik...sib baik la bj jln firdaus stop 2 3 psg tu je..n aku mmg dh simpan siap2 tak pakai...so mmg grab n go je la...so firdaus je berbaju decent sepanjang di sana....ehehehe

note : Sbenanye ade gmbar firdaus atas pelampung n pakai bj mandi......tak plan pn sbenanye..tetibe jln kt Batu Feringgi jumpa n ase sweet sgt......so bli la....:D

Story 7 : Amik atok di Kuala Selangor
4 months ago kn dpt brite abah kuyu eksiden moto n patah kaki..so sejak tu mmg die kene berulang alik la dr Sg Besar ke KL utk buat check up dan fisioterapi.....so last wiken kami pn amik la die di Kuala Selangor..mmg check point la.....Dr sg besar Abg Hubby no2 hantar....Dr Kuala Selangor kami amik (biasa nya abg no3...since kali ni abah n mak dok umah kami so kami la amik)..So disebabkan abg no 2 ni bebual kambil...ni adik bongsu die sendiri yg ckp..janji kul 640...tp dh kul 7 tak smpai2...ish ish..so aku pn amik2 gmbar la......sib baik mood penang ada lg..kalu tak sure i dh hangin dh..muahahahahahahahahaha....bkn i yg drive pn...:p

Mama..ibu mama..ibu..mama ke ibu? ish ish budak nihhh....

Firdaus dh pandai berdiri..tp mls nk melangkah...takpela syg..take it easy.....no no..mama yg kene take it easy...ehehehehe

Okeh..sekian dlu marathon utk hari ni...hahaha..penat...ida ko suke tak? Since lg 2 hari ko dh nk induksi...so harap post kali ni ko smpt baca ek...Slamat Berinduksi plak.... :D