January 29, 2014

Abah Kata Tak Boleh

Abah set, Firdaus blanje RM2 je sekolah pg dan RM2 je sekolah ptg. And that's it.
 
Firdaus komplain tak ckp. Lalu mama sisip duit syiling tambah lg singgit supaya jd RM3..
 
Bli air Vitagen RM1, Nasi lemak/NasiGrg/Bihun RM1... Kdg2 kalu nak tambah, tu yg tak ckp lg RM1. Tu yg mama terkesian tu. Huhuhuhu....
 
Tp abah kata no. Firdaus nangis2 Abah muka kelat. NO. Bukan kami tak mampu.. Tapi this is for you juga Firdaus. One things is, you have to know. This is your limit. And we don't want to overwhelm you with leisure.
 
Kalau tgk muka dia, mama kalah lalu kesian. Tp kalau berterusan mcm ni, smpai bila Firdaus tak faham erti duit tu sesuatu yg perlu dicari, jadi bukan untuk dibazirkan.
 
Lama2, Abah kasi muka. 'OK! Hari jumaat abah kasi lebih RM1. Hari JUMAAT jer!'
 
Firdaus tunduk... Tapi dia masih kecil. Kalau melawan pun masih secara halus dan dgn tangisan jer. So masih mudah utk slow talk and pujuk. Masih boleh dilentur. Masa ni la kan nk bentuk.
 
Ok la, sekarang mama faham and kalah dgn ketegasan Abah.
 
Tq Abah!....
 
Harap Firdaus mampu bertahan... Amin....
 
p/s: Sebenarnya dia bukan tak ckp mkn pun. Dia nk bli/borong/shopping stationaries dekat kedai buku sekolah. Tepi kelas dia je. Setiap kali waktu rehat. Dia leisure walk ke situ. Kdg2 dgn awek (Irdina, partner meja dia).. Kdg2 dgn BFF dia (Adam, sama sekolah agama). Ada a few names lagi dia sebut tapi mama tak igt. Dia dh tak join kawan2 Tadika dia. The thing is kawan2 tadika sgt la behave. Tak haluan lain sikit dr dia. Firdaus ni rupanya mcm ganas sikit and notty sikit. Not really Nerdy type of boy.
 
Br sebulan sekolah. Mama dpt rasa mcm tu la peribadi dan perwatakan Firdaus. Tak apa. Tgk lg. Tgk lg smpai setakat mana peribadi yg Notty ni? Yg penting. Kerisauan mama dia kena buli tu ternyata meleset.... Alhamdulillah. Firdaus tough boy so far.
 
Allah lindungi lah Muhd. Firdaus di sekolah. Amin

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

January 21, 2014

Expenses

Kita dah bentang bajet Februari... Anda sudah? Hohoho... Ni byran transit, skul, nursery. Xcampo lg pampers susu etc.. Donia donia. Huhuhuhu

---------- Forwarded message ----------
From: Aku
Date: 2014/1/21
Subject:
To: En. Shahrun
Expenses bulan Feb:RMxxxx
 
Firdaus = xxx
  • Transit : xxx
  • xxx : xx
  • xxx : xx
  • Van : xx
Ammar
  • xxx
Hafiy
  • xxx
-------------------------------------------------------
Nak highlight kat sini... 4 angka uols...
 
I is pengsan seketika...
 
Ok thx bye


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

January 20, 2014

Soalan Cepu Emas...

Grr.. Hahaha. Sakit hati tau dgn budak2 ni....

Firdaus: Mama dlu mama kecik2 suka tgk wayang cerita apa?

Dalam hati: Ni mesti refer cerita2 kartun nih.. Assumption jela. Takkan nk mention citer Sembilu, Sembilu dua tiga empat dan Sebulu kot. Wakakaka.... Anyway, aku dlu kecik2 takde tgk wayang. Smpai aku dh agak besar, boleh pi tgk sendiri ngn adik2 dan kawan, br aku pi tgk. Ayah n Mak aku tak pernah bwk. Simply because Ayah aku tak suka, Mak aku pun malas layan. Hehehe... Tapi tak suka takde plak halang aku nk pi tgk. Aku pn tak tau dr mana aku dpt sawan tgk muvi. Sikit2 nk tgk muvi... Jangkit sawan tu kt En. Shahrun... Sbb En. Shahrun pun mana de layan muvi sgt. Layan pn sbb nk join ngn member. Kalu tak, kire mcm tak sporting la kn. Pi layan LOTR, haprak tak paham. OK slumber kutuk laki sendiri... Harry Potter? What is that. Hahaha. Aku pn dh terberjangkit sawan laki sendiri. BOLEH aku blur tgk HOBBIT. Ni citer psl aper nih? Hohohohohoho... Tp tak puas ati korek2 lepas tu paham jgk la. TP still tak paham apsal ramai yg sgt kagum tgk citer tu. Kuang3.. Laki bini yg pelik kn. Hehehehe...

But anyways... Kami (Aku ndn En. Shahrun) still ase, tgk muvi adalah leisure activities yang fun... Wpn mak bapak aku membesarkan aku kt KL, tp tumbesaran aku tak mcm kebandaran sgt... Aku reserve byk benda, tp still, aku bukan budak kampung. OK? hahahaha. Self denial gituh.. (Mcm lah korg phm pn kn hehehe)...

Mama:.... Mama dlu kecik2 tak tgk wyg... (aku jwb psl wayang psl sblm tu kitrog plan nk tgk wyg nnti lepas mama n abah dpt gaji..huhu)... 

Firdaus: Kenapa mama tak tgk wayang kecik...

Mama: ------ (diam kejap fikir apa nk jwb.. adeh)

Firdaus: Ooo psl dlu mama miskin eh. Atok ngn nenek miskin eh mama...

There you go... Kalu tak tgk wayang maksudnya anda org miskin....

Ohmyanak... Muahahahahaha....

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

January 15, 2014

Comel tak Comel..

Tgh cari idea nk populate data yg user nak. Dlm pada tu bila fokes, ase mcm down.. Demotivated psl mcm susah je.. So bila terfikir benda2 apa saja dok fikir benda tu plak.. Tah apa2. Sgt tak fokes.. Byk benda dok line up ni. Huhuhuhu....
 
What eber.. Oh lupa nk buat nota perbincangan last monday. Huhuhuhu....
 
Anyway.. Smlm hari keluar sepanjang hari. Gila penat.. Tp best.. Anak2 pn tak meragam psl seronok. Paling seronok mlm pas magred join abah lepak surau. Ada ceramah apa ntah. Diorg seronok skg lepak kt surau. Psl kwn2 sekolah mostly akan ada. Ada la kawan nk pung pang pung pang.. Tp sejuk perut mak, bila kawan2 huha2 diorg tuh. Wpn SUPERMAN, paling hero seantero kampung... TAPI SOLAT tetap diutamakan... Eceh br sekali nmpk budak2 tu kecoh2 nk solat, tros chop budak2 tu Pencetus Ummah kn. Harus lah. Umur br 7 Tahun.. Msti la masih tak pandai nk berlakon atau menipu. Ye dak? Hehehehe....
 
Kesahnya smlm, tgh lepak2 kt surau... Tgk la peel budak2 ni berlari2, terjerit2... Mcm kan hape. Maklumlah sume boys sedang membesar. Diorg dok tiru citer lawak hantu tu. Sorg jd antu. Sorg jd ustaz. Pstu yg ustaz pn jerit.. Astarghfirullah al azim... PStu yg jd hantu tu pengsan mati. HAHAHAHAH. Lawak gile. Pstu jap gi bertumbuk psl takmo jd hantu nk jd ustaz. Mcm tu punya main pn ade kan bdk2 skg?
 
Skali tetibe azan asar berkumandang. YG paling ketua skali lompat2. Ngn pakai bj superman. Tros ckp. Benti2 jom kita solat. Anak i si Firdaus tu takot i tinggalkan dia kt surau, lalu takmo solat kasi alasan takmo amik wudhu psl malu. Adoii. Yg member superman ni.. Tarik tgn, bwk pi tmpt wudhu temankan amik wudhu. Aku yg takde kaitan ngn budak tu pn bleh tersentuh. Lepas solat serang di Hafiy. Hafiy, umur brape tahun? Hafiy jwb.. 5 la. Itu pun tak tau ke. 5 tahun?? Kenapa tadi tak solatt??? Hohoho. Pengsan mama Hafiy eavesdropping on their conversation..
 
Wpn aku tak join masa ceramah mlm tu. Tp aku dpt bygkan hirup pikuk mcm mana. 1 surau tu suara depa. Bape kali ustaz kt depan pakai microfon ckp. Anak2 tolong diam.... Anak2 sama tak bising ustaz kasi markah 10.. Langsung dok layang.... Hahahahaha... Dan aku tak risau la kalu gitu gaya kwn2 anak aku. Rempit rempit jgk, Solat tidak dilupakan. InsyaAllah amin.....
 
Ok.. Eh nk citer apa td? Hahaha lupa plak. Dh lari topik... Hehehe..
 
Oh ya pasal penampilan diri... Tah la ek skg ni mmg serabut gila. Lipstik pn ikut dan je kejap pakai kejap tak pakai...
 
Skali smlm sblm nk kuar en. shahrun tegor. I jawab selambe jelah. Abis tu nk mcm mana lg...
 
Tp dok fikir2. Aiseymen.. Tak ok ke penampilan ku ini?
 
Hohohoo.....
 
Ok tu je nk citer sebenarnya. Ok bai. Hihihi

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Tazkirah Sempena Maulidur Rasul - Sejarah kelahiran Nabi...

Nabi Muhammad dilahirkan dalam keadaan Yatim karena ayahnya, Abdullah meninggal dunia kira-kira 7 bulan sebelum beliau lahir. Ketika beliau lahir, Atok nya yaitu Abdul Muthalib memberi nama Qustam : Namun ibunya, Aminah, berkata kepada Abdul Muthalib : ”Dalam mimpiku aku diperintahkan untuk memberi nama Muhammad.” maka Abdul Muthalib pun mengumumkan nama cucunya itu dengan nama Muhammad. Masyarakat Arab Quraisy merasa heran karena nama itu tidak lazim dikalangan masyarakat Arab ketika itu. Ketika di tanya tentang hal itu, Abdul Muthalib menjawab : ”Aku berharap agar ia dipuji Tuhan di langit dan dipuji manusia di bumi”. (Dalam bahasa Arab, Muhammad artinya orang yang terpuji (dipuji)).

Kelahiran Nabi Muhammad Saw

Nabi Muhammad saw lahir di Makkah pada hari Senin tanggal 12 Rabi’ul Awwal tahun Gajah dalam keadaan yatim.

Penamaan tahun Gajah berkaitan dengan peristiwa pasukan Gajah yang dipimpin oleh Abrahah, Gubernur Yaman yang ingin menghancurkan Ka’bah. Namun sebelum sampai ke kota Makkah, mereka diserang oleh pasukan burung yang membawa batu-batu kerikil panas (lihat QS Al-Fil: 1-5).

Kelahiran Nabi Muhammad Saw bertepatan dengan tanggal 20 April 571 Masehi.

Masa Menyusui

Nabi Muhammad saw pertama kalinya disusui oleh ibunya Aminah dan Tsuwaibatul Aslamiyah. Namun itu hanya beberapa hari. Selanjutnya beliau disusui oleh Halimah As-Sa’diyah di perkampungan bani Sa’ad.

Menurut kebiasaan orang-orang Arab, anak yang baru lahir itu disusui dan diasuh oleh wanita kampung dengan maksud agar mendapat udara segar, udara desa yang bersih serta pergaulan masyarakat desa yang sangat baik bagi pertumbuhan anak-anak. Selain itu agar dapat berbicara bahasa Arab dengan fasih, karena bahasa arab yang digunakan dikalangan masyarakat desa masih murni. Nabi Muhammad yang masih bayi pun diserahkan perawatannya kepada Halimah binti Abi Dhu’aib (Halimatus Sa’diah) seorang ibu susu yang berasal dari Bani Sa’ad. Halimah merupakan satu-satunya wanita (ibu susu) yang bersedia membawa Muhammad, ibu-ibu susu yang lain tidak mau membawanya karena ia anak yatim, dianggap tidak mempunyai ayah yang dapat diharapkan uangnya.Halimah mau membawa Muhammad dengan harapan medapatkan berkah dari Allah karena ia menolong anak yatim. Dan benar saja, berbagai keajaiban ditemuinya setelah Muhammad bersamanya. Misalnya : Air susu Halimah yang tadinya sudah kering menjadi deras, keledai yang lemah berubah menjadi kuat dan unta yang sudah tua dan kurus ternyata mampu memberikan banyak susu. Nabi Muhammad tinggal dilingkungan Bani Sa’ad selama 5 tahun. Setelah itu Halimah menyerahkannya kembali kepada ibunya.

Antara  Keajaiban - keajaiban yang menimpa Halimah ketika membawanya untuk disusui dan diasuh:
  • Pertumbuhan  badan yang sangat cepat, yaitu pada usia 5 bulan Muhammad sudah pandai berjalan, usia 9 bulan sudah pandai berbicara dan pada usia 2 tahun ia sudah bisa dilepas bersama anak-anak Halimah mengembala kambing.
  • Anak-anak Halimah sering mendengar suara-suara yang memberikan salam kepada Muhammad SAW dengan ucapan : ”Assalamualika ya Muhammad”, padahal mereka tidak melihat seorangpun.
  • Anak Halimah, yaitu Dimrah, pernah melihat Muhammad didatangi dua orang (Malaikat) yang kemudian membelah dadanya dan mencucinya dengan air yang mereka bawa.
Kemudian, ketika Muhammad berusia 6 tahun, ibunya mengajak ke Madinah untuk diperkenalkan dengan sanak saudaranya. Sesampainya di Madinah, ibunya mengajak berziarah ke makam ayahnya. Tetapi ketika sampai di desa Abwa, ibunya jatuh sakit dan kemudian meninggal dunia. Kemudian beliau (Muhammad) dibawa pulang ke Mekkah oleh Ummu Aiman, budak yang dengan setia menemani dan turut mengasuh Muhammad. Setelah itu Nabi Muhammad berada dibawah pengasuhan Atok nya selama 2 tahun. Abdul Muthalib dunia ketika beliau berusia 8 tahun. Kemudian pengasuhan beliau beralih kepada bapa saudaranya, Abu Thalib. Ketika diasuh oleh Abu Thalib itulah Nabi Muhammad terbiasa bekerja keras seperti mengembala kambing.

Muhammad Saw di Mata Penduduk Makkah

Sejak kecil Muhammad Saw jauh dari tradisi-tradisi jahiliyah dan tidak pernah melakukan penyembahan terhadap tuhan berhala. Namun demikian beliau tetaplah seorang yang santun dan jujur, karenanya beliau terkenal dengan gelar Al-Amien (orang yang terpercaya).

Pernikahan Nabi Muhammad Saw

Pada usia yang ke-25 tahun, Muhammad saw menikah dengan Khadijah binti Khuwailid, seorang janda kaya berusia 40 tahun. Pernikahan ini diawali dengan lamaran Khadijah kepada Muhammad saw setelah melihat dan mendengar kelebihan-kelebihan dan akhlaknya.

January 14, 2014

Jumpa sedara

Sejarah ungka ni, barang rampasan. Lalu letak park dekat paya indah wetland. Diberi makan oleh pekerja2 kat sini. Jadi jinak... Tp sian..baby lg..kecik je... Bdk2 ni suka la... Hehe




Sent from Samsung Galaxy Note

January 10, 2014

Hafiy Number One


Tiap2 pg... Msti drama takmo mandi takmo gosok gigi.. Tp bila dh mandi tros ceria...
 
Sejak consume lysine with multivitamin, selera mkn dh ok skit. Tp ni stok dh habis, mama pn tak smpt pi restock, mcm kurang skit.... Asek taksmpt je nk mengunjungi alemendee la lu tu. .. huhuhu....
 
Sejak 2 menjak ni, ada moms yg anta anak kt SK Dengkil, nmpk Hafiy anta abang pi sekolah. Smlm repot comel jln terkedek2 dh la kecik... Harini nmpk dia tgh ngunyah Roti Milo. Kekekek.... Setia anta abg...
 
Ptg2 balik, ikut abg main beskal plak. Wpn dia jeles abg dpt beskal br... Tp lama2 dia content jgk main beskal lama - masa bli beskal dia dlu pn abg jeles, tapi kami pujuk pujuk biarkan. Lama2 content sendiri. Takde beskal baru pn, best jgk kalau dpt main sama2. Minta2 anak2 tau la. Materialized adalah bkn segala2 nya. :D....
 
Setiap mlm khamis, dan mlm jumaat, anta abg pi ngaji. Smlm, abah ajak anta naik beskal. Jauh jgk kena berkayuh. Tp Hafiy enjoy it very much...
 
Much to mama's suprice.. Hafiy put resolusi sendiri untuk tahun ni.. Dia nak Jd NUMBER ONE.. Nama dia kena spell H.A.F.1.I.Y... Mesti letak NUMBER ONE... Dia tau salah, tp dia nak jgk mcm tu. He always wonder why is he always being put NUMBER TWO? Nk buat mcm mana sayang... Awak lahir nombor 2. Nombor 1 ke, 2 ke.. Mama sayang... Abah sayang... Resolusi kedua, dia nk masuk kelas A for five year... Which dia dpt masuk kelas yg dia idam. Tp still tak content enough. Sebab budak2 5A, naik kelas 6 tahun. So dia set ruler higher lagi dr 5A pulak. Oh my... Wpn dia takmo pi sekolah, tantrum etc time nk pi sekolah. Tp still dia boleh beza, mana satu bagus. Mana satu kurang bagus. Ingat lagi masa konvo day haritu... Ada kawan2 dia dpt Award sebab excell, wpn bkn yg tebaik, tapi improvement laju. Hafiy pergi dekat teacher and confront teacher, masa tu dh habis sesi konvo, masa sesi nk bergambar dgn mama and abah. Hafiy hulur tangan lepas tu ckp... Hafiy nak jugak!... Oh my god...... Mama speechless.... Huhuhuhuhu...
 
Mama doakan, moga Hafiy dpt penuhi impian Hafiy tu. Amin.... Mama support dr belakang.. InsyaAllah... Kita sama2 put hopes on it, tapi kita bersedia, kalau impian tu Allah swt ganti dgn benda lain eh sayang.. InsyaAllah....
 

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

January 06, 2014

Mana Anak Ku??

Jeng jeng jeng...
 
Kul 1215 tadi dpt call ticer...
 
"Fatimah!! (bunyi cemas).. Firdaus tak naik van nih, akak van cari merata pun tak jumpa dia!!"
 
dlm hati : eh kan br kul 1215. Dia balik kul 1250. Sy confirm sgt waktu balik dia.
 
"Ticer, Firdaus balik kul 1250 kn?"
 
"Eh entahlah akak van ni kata dia tak ada ni?"
 
"Ok2 takpe kak, saya balik skg pi carik dia sekarang jg... Takpe2 Tenkiu ticer"
 
dlm hati : eh mana nak cari anak aku ni? Mana plak dia pergi. Takkan br darjah 1 dh pandai jln2 keluar sekolah. RISAU NYER..
 
*Muke pucat* capai kunci kete, henbeg n pi jmpa anak buah ( BERLARI OK )... Eh akak nak balik, van call ckp anak akak tak naik van. Smbil tgn try call van tp tak dtp...
 
"Ha? Tak naik van? Ish kemana pulak, kesiannya. Ok ok kak..."
 
Berlari menuju lif. Kring kring....
 
"Kak, Firdaus tak naik van?" - tekan butang lif..
 
"*gelak2 ketawa manja*" - lif sampai....
 
"Akak igt anak ko darjah 2, akak cr kt sekolah agama tak jmpa.. Br terperasan anak ko darjah 1, tak keluar lg. Takpelah nanti akak amik" - Dh masuk lif... Smbil tekan button open... Ada org dlm lif.. Terkejut tindakan refleks aku. Angkat tgn.. Keluar balik lif...
 
"Kakk... terkejut saya kak.... Sekolah kebangsaan habis pukul 12:50 kn kak?"
 
"Ha ah ha ah.. OK sorry2.. Tersilap.. "
 
Phewww legaaaa...... Kalu tak dh fikir Firdaus berjalan balik umah sebab tertinggal van. Kena bayang dia naik jejantas yg tinggi tu.. Usung beg yg berat tu. Jalan jauh bertembung dgn anjing, balik TPW... Yes, dia memang ada sense of route to home indeed very good.. Tapi the thought of him wif fragile body berjalan balik.. I cannot cope...... Gugur jantung mak nakkk.. Huhuhuhu....
 
So First day, with out mama nor abah around. Firdaus doing good. And he knows where he's going. I know this because just called Kak Ita, the van driver, dia ckp dia test Firdaus, nak balik mana? Perintis wawasan **bunyi cengkerik...
 
Tak sabar nk amik dia ptg ni. Itu je yg mama mampu pertaruhkan utk Firdaus bagi membayar balik penat lelah Firdaus terpaksa berdikari. Anak berdikari pn nk bayar balik kn..
 
Biarlah... Anak aku. Ko apa tau. Eh? Emos sungguh...ehehehe. Sori geng... Anak pertama. Mmg gini...
 
:D

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

**New** Still by Jennifer Lopez 100ml Edp Spray ~ Full Size Retail Packaging




100% Brand new with box and sealed like purchase at retail counter. Authentic by Jennifer Lopez guarantee..

*****Macam best kan?? Mcm murah kan?? Ase mcm nakkk jee... :D
A floral fragrance for women Clean, fresh, calming & alluring Top notes are white pepper, mandarin orange, rice, apple, earl grey tea Middle notes are honeysuckle, orange blossom, freesia, jasmine, lily of the valley Base notes are sandalwood, musk, amber, iris, pepper.


Still by Jennifer Lopez 100ml Edp Spray
Retail Price : RM280++

1x Ready Stock


+ Poslaju add RM7 WM, RM10 EM
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

January 03, 2014

Minggu Pertama Persekolahan Darjah 1 - Firdaus 2014

Alhamdulillah.. So far semua nya berjalan lancar. Except mama yang mcm tacing sana sini. Hohohoho...

Hari Isnin Selasa tu takda apa sgt la. Still dok kt tadika mcm biasa. Masih di tahun 2013 kan... Nmpk dia still mcm kanak2. Uwaa tak sangka dh masuk darjah 1. See, mama tacing lebih kan? Huhuhu



Hari Rabu cuti tu mama habiskan masa untuk jahitkan lencana dan name tag Firdaus. Senget benget. Last2 abah take over. Mama takde bakat. Abah mmg berbakat jd sure rumah tangge. Hohoho. Tp kalu mama sorg2 kerja, anak banak mkn megi jela kan. Hahaha. So abah kena kerja. Sure rumah sure rumah bagai bahagi sama rate le ken. Kui kui kui...

So Day 1 at skul. Mama cuti.. Kt bawah ni takde gambau firdaus. Pasal sokmo anak mama suka brato dpn2. Dr dlu lg dia mmg cmtu. Semua nk cepat. Like mader like son. Huhuhu...


Ni sekolah agama plak. Firdaus 3 from depan tu.. Mula2 mmg dia dpn skali. Bila cikgu announce. Yg tinggi kt blakang. Dia pn move kebelakang 3 tapak. Tgk kt blakang tu ramai je yg ketot2. Tp dh abang long kg emas kedepan. Nasib awak ler kan. Huhuhu...

Kwn2 dia semua peramah. Semua dok ckp2 sana sini. Ada dok berlari2. Dia? No no no. I cuma kwn ngn kwn2 yg i biasa kwn. U all boleh jln. Huhuhuhu. Tp lama2 dia ok la. Semua kwn2 dia very frenly. Untung la kan. Mama harap Firdaus pn akan lama2 boleh berkawan.. Amin...

Ini dekat Sekolah Kebangsaan. Sblm balik kena berator and salam cikgu. Hari2 mcm tu. Sekolah agama pn cmtu... Hari pertama Firdaus kena ejek dgn kwn psl beg dia ada pink pink. Abah soh reply mcm ni. Why bother why bother why bother. Mcm azwan ali dlm masterchef. Mama gelak2 dlm nangis. Lalu pujuk Firdaus. Firdaus tunggu beg rosak dlu eh. Nnti kita bli lain. Bajet takde syg. Firdaus faham.. Dia tak guling2 mintak bli jgk beg baru. Mama tacing.... Tp tak lama dia ckp. Nnti Firdaus nk baling beg ni kasi dia rosak. So boleh bli baru. Tp Firdaus tak baling pn. Dr kecik dia mmg romantik dan sgt gentleman. Dia tak buat perkara yang mama akan sedih. Ok mama sgt tacing skg. Huhuhuhuhu...
Kasut hari pertama di sekolah pg. Balik ptg tu. Toksah ckp la kn. Huhuhuhuhu. Takpe anak lelaki. Mmg dh bajek.. Huhuhu
Hari kedua.. Firdaus tak kelihatan. Huhuhu...
Psl dia dh brato kt dpn. Yg pakai bj melayu. See.. Dia sorg2 je pakai bj melayu. As usual, abah dia ckp.. Why bother why bother why bother... Huhuhuhu.... Abah citer, masa pg tu Firdaus dh ajak balik nk tuka baju. Tp abah ckp eh dh lmbt. And being a gentleman, Firdaus akur. Adehhh.. Ase mcm tak ckp luas kawasan hati mama ni. Asek nk tacing jer. Huhuhu...


Apa2 pun Firdaus.. Mama sayang firdaus. Mama doakan yg terbaik utk Firdaus. Moga Firdaus berjaya dalam pelajaran. Moga Firdaus jd anak soleh. Cita2 Firdaus jd Cikgu. Mama up, jadi Ustaz yer. Imamkan solat ramai mukminin. Biar kerjaya dlm bidang Pendidikan Islam.. Lalu boleh bimbing semua mukminin ke jalan Allah.. Amin.....(Tros bayang Ustaz Don) wakakak. Nanti jd Ustaz Daus.. Hohohoo...

Firdaus dan Kembar dia.. Tp kembar dia lg challengging. Mula2 pandai naik tangga. Skang pandai turun tangga... Pengsan mama Huhuhuhu...