June 25, 2012

Tahniah Kak Risanur



--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 24, 2012

Mimpi

Smlm hari yg agak penat. Tapi seronok.. Out of the blue ida dtg umah.. Wt sndwish telur yg sedap.. Nyummm....

Penat sbb pg tu pi tgk rumah... Pstu pi usha jln sekitar dengkil, kajang n bangi.. Jauh gk asenye.. Tp gua agak konfius.. Cmne gua bleh nmpk umah gua dr 1 kawasan bangi? Lg 1 dengkil ada 1 connecting road ke bangi.. N bila terussss lg tetibe gua masuk kajang.. Hgihihoho...xdpt connecting lg otak gua.. Mgkn kalau dh tinggal situ tau la kot..

Skg ni masih samar2 lg.. Kdg2 ada rasa nk retreat dan takmau bli umah br.. Umah skg pn oke jer.. Gua suka... Tenang.. Kalu gua panas gua pasang ekon... Ntahla gua ase agak best.. Xbest parking jauh,tmpt sopping jauh n crowded n xde brg yg gua nk bli.. Tp kalu gua memerap kt dlm umah ni.. Gua ase best jer..

Bia la.. Gua bg en.shahrun peluang utk lead benda ni.. Bila gua cmpo ase mcm xbest plak.. Gua cuma risau sbb en. Shahrun ni kalu fikir byk sgt nnti mulalah xleh tdo mlm n xlalu mkn.. Gua tolong la mana yg termampu.. Tp cpt ke lmbtke.. Lantak ler deme.. Kome ckp deme xcaye.. Eh? Hahhahaa

Ok ok ok.. Nak cite psl mimpi mlm td..

Gua mimpi tetibe gua sbenanye tgh kursus kt 1 tmpt.. Gua bgn nk mndi.. Tetibe hr tu gua dh bole balik la.. Tetibe gua sbenanye xngandung dh anak gua dh lahir..

Masa gua nk mndi tetibe gua bleeding (padahal gua kn dh xmengandung, apsal ntah gua fikir gua dh diambqng keguguran?) hahaha besela mimpi. Mana logik kekadang. Pstu gua xjd mndi.. Tetibe fon gua sumer abis bateri. Boleh? Gua nk tepon en. Shahrun amik gua xdpt. Tetibe cordless fon umah gua, jmpa la public ke pinjam fon org ke.. Ini tidak.. Cordless fon yg bole buat call dlm jarak xseberapa jauh dr umah gua gk y dijumpai. Mula igt cm x bole la nk buat call. Kata kt tmpt kursus of cos la jauh dr umah. Tp bole. Gua dpt call en. Shahrun. Tp en. Shahrun marah2. Ntah mcm mana. Mak mertua n pak mertua gua pn ada. And gua nmpk abg ipar gua enterframe dtg nk amik PIL gua. Dia drive bwk kete wira-padahal kete tu mmg kete lama dia yg dh dijual. Huhu.so en. Shahrun xmo amik. Dia suruh gua tumpang abg ipar gua. Gua ckp la xmuat. Brg2 gua byk. Brg2 PIL pn muat... En shahrun pn kata ok ok lah pstu letak. Gua mcm xbole trime gua kene mrh. Tp nk wt cmne. Gua nk balik. Gua nk mandi n pi chck nape gua bleeding..

Tak lama en shahrun pn sampai. Patu tetibe gua cr mana anak no3 gua? Napa en. Shahrun xbwk? Tetibe je, padahal td bleeding takot keguguran. Gua xase plak tu pregnant anak no.4. Tp lepas en. Shahrun dtg tu kira gua rasa gua mmg dh bersalin.dh lupa psl bleeding tadi tu. en. Shahrun ckp anal gua dh mati masa gua kursus. Gua sadis gila menangis teresak2. Patu en. Shahru kata dia lapa. Dia bwk gua, PIL n abg ipar gua pi mkn asam pedas. Tetibe gua emo. Tp dh mkn la nasi n asam pedas tu. tp emo gila sbb anal mati pn selera lg mkn??? Asam pedas lak tu, fav gua. Apa lg emo gilaa nangis teresak2 smpai gua terbgn hohohoho..

Mlm td. Sblm tdo gua solat isyaq. Pstu gua doa, pemudahkan urusan pembelian dan penjualan rumah.

So agak2 apa maksud mimpi gua.. Gua pn xtau apa kaitan huhuhu.


Ok la tu je. Bai

June 21, 2012

Syndrome

Syndrome baru yg aku ase mcm pelik kot. Hehehe. Tak byk tetapi still pelik...

1. Kerap mempunyai keinginan mendapatkan sesuatu makanan (which is pelik, sebab pregnancy before2 ni aku jarang mengidam). Aku lembik sgt pregnancy kalini. Lembik dan malas.. Hohohhoho.. Kdg2 tu, aku bukan sj2 mls. Contoh smlm, ada org nk dtg.. So en. shahrun soh aku kemas rumah. Mula2 bgn tu mmg ase nk jatuhla apa la. Tp aku fikir2. Kalu aku tak buat sapa lg nk buat? Aku pn kemas la rumah ( yg tak smpai 3 minit lepas org yg dtg tu blah, bersepah balik! T___T).. Siap mop lntai bagai. Pstu amik ko. Merening2 kaki aku bengkak, padahal br 4 bulan pregnant kot. Tros aku terbaringgg jer....  Tp dlm lebih2 aku tu. Katelah aku tingin mkn, masak pindah. Pergh.. Janji ada ikan dlm fridge. Aku masak jgk masak pindang yg aku nk mkn tu. Skg ni aku tingin mkn Siakap Stim, aku mls nk tanya en. shahrun sbb nnti dia pening nk carik plak. Sbb keinginan tu dh takde dh skg ni. Haa dia dtg lepas tu dia ilang. Ekekekeke. Pstu aku tingin nk mkn cencalok. Tp since aku sorg je mkn cencalok. Bli sebotol cencalok mmg ler tak berbaloi2. Hohohoo...... So tak bli ler....

2. Syndrome marah2 sayang kt blog. Hohohho. Dulu kan bese aku dok luah mcm2 kt blog. Asal tak puas ati je luah. Hohohoo. Kire mcm dh makanan aku kot? Skg ni kn. Mula2 pregnant dlu ada jgk la terkeluar 2 3 post cmtu sebulan... La ni.. Ada sbenanye bkn takde. Tp aku siap dh tulis dh buat tajuk. Last2 aku delete. Mls btol nk post kn celoteh tak diundang aku tu.Byk aku post semakin bosan. Kurang kontrobersi. Hohohoho. Mcm bosan gile la.. Tp ntah. Takde hati nk tulis. Tapi dgn org2 yg aku bese chatting. Byk je aku bercerita ngn dorg. Aku ase, ni pembawakan budak yg aku kandung ni jgk... Siyes beb... I dun know y. But i'm like that now..

3. Lg 1 yg terbaru aku perasan. Aku takde feeling langsung dekat artis2 yg aku minat. Terkini skali eron ajis. Fahrin ahmad ke, Remy ishak ke, yg terdahulu2 aku minat pn aku menyampah. SOOOOOOO pathetic diorg tu aku ase. Jadik pelakon. Kenapa la tak guna kecantikan tu jadi ustaz? Pstu tolong la otak tu isi dgn ilmu, bkn dgn kata2 kononnya berbakat. Plis lah. Sbb muka awak tu ensem. Tu awk bleh jd plakon. Nk ckp ada bakat? Sapa pn ramai je pandai blakon. Boleh? Aku fikir cmtu? Hahahahaha. Siyes tak tau kenapa. Ase mcm loser je minat org yg otaknya kosong. Tp takplak aku minat menggila mcm dlu tu kt UAI mahupun Ustaz Don. Sekadar mendengar dan grab ilmu je mungkin. :D.... Mgkn tak elok pn minat2 ni. Dosa. Paling tak boleh blah. Aku ase en. shahrun tu ensemmmm sgt. Boleh? Slame ni aku mmg bajet die ensem la. Skg ni mcm makin menjadik2 plak. Tak tau kenapa. Still aku ase ni mmg pembawakan budak. Hahahah. Klaka plak pembawakan budak kali ni. :D....

Tu je yg aku igt setakat ini. Smlm aku tgk hit counter aku 16 08X...harini dh naik jg 1615X....so mcm ada yg masuk.. tp takda entry. Sian plak. So aku pn buat la entry agak mengarut tetapi kenyataan ni. Hope bole meleraikan rasa tensen masuk blog ni, tapi takde entry baru. Sory ye kengkawan. Kemalasan tahap melampau2... Hohohooho....

Ok bai. ;p

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 12, 2012

Hafiy


Hafiy lately sgt la manja.

Manja yang semakin manja membuak2 ok...

Mula2 tu layan jgk lah sebab dia nk jd abang dh - hoho umo dh lebih 3 tahun br merasa nk jadik abang patut takyah kesian dh kot. Hohoho. Dh puas tdo celah ketiak aku kot? Hehehe....

Tdo celah ketiak, manja hugging2 aku tak kisah..

Manja yang kalu org ckp, takleh bli jajan, takleh lari2, takleh itu, takleh ini utk kebaikan dia  la esp - dan dia takmo n memberontak. Pstu nangis. Hohohoho....

Dlm2 manja, suka berlagak matang...

Antaranya, suka kemas rumah, sapu sampah, basuh pinggan, lipat kain, angkat kain, sidai baju - u just name it ok.... Tapi tu lah. Makan hati lepas biar mamat tu buat house chores.. T___T...

Moga2 dh besar kang, berterusan la kepandaian ini.... Amin...

Pstu paling tak boleh blah, peel en. hafiy ni...

Tetibe die ckp sakit perut. Beriya la aku igt die nk berak.... Rupenye nk kencing...

Tetibe mlm td, dia ckp dia nk termuntah. Siap buat aksi mual2. Hahaha. Rupenye? Dia nk berak...

Oh my hafiy... T___T..........

Quote dia: Mama jgn la marah hafiy, nanti hafiy buat jaat kang - ayoyoyo...

Kata2 peransang kt abah: Abah jgn pukul hafiy tau *patu dia kiss abah* cayang abah - aku yg takde kaitan tros sebak.. tsk tsk tsk...
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 06, 2012

Sekian.

Aik belum start dh sekian?

Kadang2 aku pun takmo tazkirah org.. Sbb aku pn tau diri aku ni pn blom betul2 bagus.

Tapi kadang2 naik rimas jugak bila nmpk org rasa diri dia tu SUSAH SGT. sesungguhnya ALLAH itu maha tak adil lah. Siap salahkan Allah sebab keadaan dia cmtu.Salahkan keadaan. Takde langsung positiveness. Pada dia. Org sekeliling cuma menyusahkan dia ( ok that got me, cos aku pn cmtu gk kadang2).... But hey, we're just human. We're not god kn?

Why dont we sit back n relax and lets do things one step at a time instead of holding grudges and complaining!

Ye betul aku amat rimas, tp aku pn berkelakuan yg sama.

Quote for today: Bersifat kebudak-budakkan adalah sesuatu perbuatan yg teramat zalim - terutama kepada diri sendiri.

U just looked so disgusting by doing that! SERIOUSLY!

Ok bai.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin