August 21, 2006

My Marriage

Sebenarnye dh lama aku nk story pasal PERKAHWINAN aku yg tak berape nk gempak tu...hehehe....Takdela. Bkn sbb nk bgtau org sgt...tp sbb utk igt kan diri aku sendiri jugak.....AKU DH KAWIN!....hehehe.....So sedar la diri aku sikit....

Hari sebelum nikah tu aku lek lg...Takde rasa apa2 debaran pun.....Member2 aku dok tanya...Aku ckp ade la sikit...Aku pn cm ct nurhaliza gk...HIPOKRIT la org kata....Abih kang kalu aku kate aku tak rase ape2 korg kate aku poyo lak kn...So baik la aku ckp ade la sikit...Sbb mgkin ade la sikit kot.......

Pstu aku tolong la mak aku buat persiapan sikit2.....Teman die gi chow kit bli la ape2 yang patut....Still aku tak rase ape2 pun time tu...Cume rase best la dh kawin.....Aku piki yang baik2 je..Lepas kawin takyah la aku gaduh nk kuar dating lagi...dh kuar dating takyah la gaduh nk kene balik...Kene pisah...Best2...Lepas ni umah aku dekat ngn opis senang nk gi keje.......Bestnye la rase time tu.............Aku ade la tepiki kesian kat Ummi aku lepas ni sape la nk tolong2 die lg kat rumah....Adik2 aku yg kecik2 tu takdela kecik mana....Tp cm takleh nk diharap sgt....Yela...lepas ni tinggal Faidz ngn Zayed je...Zayed tu bole la diharap jugak...Faidz tu manja sgt....Kesian ummi aku.....Aku tak kesian sgt kat ayah aku...Sbb die suke blagak takde ape2..Sume akan OK.........tp skang bile piki balik pemikiran aku time tu....Aku sedey sket....Huhuhu..Ape la punye anak aku ni.........

Hish aku ni tak buat keje buat mende ni lak...Ha..lg satu yg aku terasa sgt....Kalu bosan2 dok umah...umah aku skang takde internet..tak mcm umah Ummi Ayah aku...huwaaaaa...Kat opis je ade internet...Arini bos aku blom masuk lg...maybe cuti ngn family die lame tak jmpe br balik dr US...so aku amik kesempatan jap....Padahal ade keje die bg aku tak buat lg nih...Huhu...

Justeru mlm time nikah tu aku masih blom sedar lg....serius beb...aku cool je beb...member baik aku Gurlz tego la..apsal ko cool sgt...Dlm ati maybe becoz IDA peneman aku dr awal smpai akhir.....Tp tak tau la..aku cube gk buat2 gabra...tp bg aku nmpk no blakon...Huhuhuhu.........Tp takpe la...aku pn nengok la Kuyu pakai bj nikah puas2...Wah..kawin jugak aku ngn die ni ek...Kagum2 aku ngn die...Tahan gak die ngn perangai aku ni......Aku ni takdela lawa mana.....Idong kembang....Gemuk dari die.....Byk kekurangan..Huhuhuhu........Pastu aku tgk la member2 aku dtg mlm tu....Wah....aku ase nk peluk sorg2...Sib bek aku ni pompuan..so aku peluk yg perempuan je la....

Ade kejadian kelakar la pada aku mlm aku nikah..lepas nikah la ni masa mkn.....Ade sorg Pakcik ni..sedara aku la...smpai la ni aku tak tau la sape die tu...Hahaha....Yang tau die org Ganu....Sedara nenek aku la....Belah ayah aku....Punye la borak2 ngn aku ni..Beriya2...Dlm ati...tak tau ke aku ni br je kawin..Apsal yg beriya sgt nk borak ngn aku ni...Gi la borak ngn bacelor2 len...Ekekeke...Pstu dh la ape die ckp aku tak phm..Aku a ah kn aje la....Dlm ati..bile pakcik ni nk berenti...hahaha...Klaka je aku ase time tu..Tu la time paling gabra skali aku ase...sbb tak penah lak aku kene tegur ngn org tak dikenali..pstu ckp ngn aku mcm dh kenal aku lama tp aku tak paham langsung pon...Tapi yg pasti die tu sedara aku cume tak dpt aku ketahui pangkat die pada aku..Hentam sajalah labu...ekekekeke.....

Tibe la masa2 yg dinantikan..jeng2.....Mlm pertama ku...ahahah..takdelah...tu lmbt lg....Setel kenduri dlu beb...hehehehe.....

Hari seterusnya...tanggal 5hb Ogos 2006.....Skang ni igt lg la..lepas ni tak tau la kn...ekekekekeke...Aku nk igt...aku harap kuyu pn akan ingt gk..Amin........ Pg2 tu lapa la pulak......Pstu aku pn disuruh mak aku buang smpah2 drpd mlm td......Kire mlm nikah tu kitrog msk sendiri..Byk la smpah2....Pstu aku gi buang ngn Pak Usu aku..Adik umi aku yg aku panggil Pak Wee.....Name die Shukri....Org len panggil Wee..Kitrog anak2 sedare panggil Pak Wee...Tp die lg muda dr aku la....Arwah nenek aku bole tahan gak die nye kesuburan tu..ehehe

Pastu sekali dengan buang smpah kitorg di suruh bli breakfast skali..Memandangkan aku volunteer......Aku pn ajak Pak Wee ni...sebutan wi tau...ehehee...

Mase buang smpah kitorg buang kt rumah org buat renovation..pstu kene panggil kitrog pn chow chin chow la...Huish...Ni paling ngeri time ni....Pstu pakwee tu bebel la..Apsal la soh buang kt umah org...Abis tu je tong sampah besar yg aku tau..HUhuhu...Tp die tak mrh la...Brani la..aku ni lg tua dr die tau..ekekeke...ampes je anak sedara...Pstu Gi bli roti canai ngn nasi lemak....

Balik2 tu adik aku yg no2..Talhah nama penuh..nama pendek lala, balik...Huhuhuhu...Terharu aku...Kesian aku tgk die....Nth la aku takleh nk cite skang la...Lg sedey aku ase nnti.....

Pastu time ni aku dh tak buat keje ape2...Aku dok dlm bilik tunggu mak andam je la..time tu dh mandi sume la..Adoi la mana la mak andam ni...Huhuhuuhu....Pstu Smpai la mak andam tu.....Kire dh pasang pelamin mlm sehari sebelum nikah la....Pstu makeup2....Tunggu pengantin plak..By the time tunggu pengantin tu dtg la tetamu2..Kwn2 aku...Kwn2 mak aku....sedara mara sume...Siap peluk aku lg...Time ni cm best sket la...Aku ni mcm pengantin yg tak tau apa2...Dorg plak men suke2 peluk je..Bagus2..Aku suke cmtu.....Takdela aku ase cm aku ni pengantin sgt...Aku tgk dlu pengantin2 kt Kg aku...Takde plak kene peluk2.....Diorg cm tak sangka aku ni dh nak kawin...Huhuhu..Aku dh besar la wei..Dh tue pn....Huhuhuhu.....tp takpe la..suke gk kene peluk ni....

Pstu smpai la Jejaka Idaman aku tu...Wah hensem tu.....Kuyu ni mmg suke bergaya kalu korg nk tau..Kalah aku la..tu die pakse aku makeup2 tu..Jd wanita vouge la konon2..Tp aku tak reti..Jd cm minah snget ade la..Ahahaha..tp aku cube la jugak.......Die skang dh jd suami aku....Aku nk la cube jd yg terbaik utk die...Aku nk kitrog nye perkahwinan...ikatan..Yg tulus ni..Kekal smpai bila2..Insyaallah.....Amin.......

Aku tak nmpk dh org len...Mak die ke..Bapak die ke...Sedara2 die ke...Nmpk la...tp tak semua....Tau2 je aku dh ade kt meja mkn pengantin...Tau2 je...Aku dh mkn..Minum air bandung..Sedap...Thanks maklong.....Kenduri aku takde orgenizer...Sempoi nk mampus and takde hala...Ahahahaa...nasib la..Aku malas nk buat...Sbbnye..bia la aku sorg je yg simpan......Kompang pn takde...Aku nk jd mawi ngn siti nurhaliza...Biala aku sorg je simpan...Ahahaha..takdela gempak sgt pn sbb musabab nye tu...Tp dh malas nk wt cmne kn....Hehehe..Tp aku puas ati ngn baju aku....ngn pelamin aku..Bia la org kate makeup aku mcm opera cina..Biala org kata bj aku merah sgt..Biala kuyu pn kata bunge die byk sgt...tp aku kata aku puas ati....Aku ni jenis yg tak memilih..And aku tak cerewet...Senang kn? senang tak korg rasa? Aku rasa mudah....Aku ade byk halangan lain aku nk piki....Tp bkn la aku nk sembunyikan rasa kecewa aku...Aku mmg btol2 puas ati.....Aku tak peduli ape org kate.....Tambah plak..member baik aku kelah pn puji....Majlis dh mcm grand kompang je takde...Aku dh ase cm berbesar ati die kate cmtu....Aku rasa lega...sume dh selesai.....Dan still..Aku takde rasa gabra....

Mlm tu...aku mula rasa pelik..Eh apsal la takde rasa gabra ni...Gabra la..cpt la Gabra la...Tp tak gabra2 jugak..Ish ish ish......Lg tak gabra...Kuyu kate...Kite takyah main la ek..nnti ade jerit2 lak......aku pn cm pelik.....die ni Gay ke...ke aku ni tak ckp menghairahkn..aku kn suke piki bkn2...Ahahaha..tp lantakla...aku ngntok n penat gak ase...So tdo je la..tp tak aman gk la...Sbb....ntah..ahahaha..tp aku masih dara lg la keesokkan nye ek..jeng2....hehehe.....

Pastu keesokkannye..lepas dh basuh2 periuk...pstu takde ape2 aktiviti...makcik2 aku sume dh balik umah masing2....tinggal family aku je la....pstu kuyu ajak aku gi kenduri kawan die...br sehari kawin dh gi kenduri kawin org len...hahaha...ntah ape2 je aku ase..tp aku layan kan aje la...time ni ase la kemanisan baru kawin..maklumlah br kn...hehehehe..ntah la....org yg penah kawin tau la kot ase die cemana....ase cm best la...ko dok sebelah husband ko.....slame ni pakwe ko..tunang ko....skang ni dh husband ko...cmtu la...ase cm manis la keadaan tu..lepas kenduri member die tu...kitorg gi survey barang rumah..and siap bli washi-machine skali......

The nextday...br la kitrog abis kemas umah keramat permai...sikit2 tu bole la...the rest mak aku la tu ...sape lg..sian ummi aku tu...huhuhu....pstu tgharitu...ayah aku n umi aku sendiri la anta aku gi umah baru aku............time dorg anta tu ase bese je...siap gado kecil2 lan lg ngn ayah aku...huhuhu...tp time dorg nk pegi tu aku ase nk nangis.....ntah la....tu la aku ase time diorg anta aku gi UTM...tp kali ni...aku ase lg teruk la sket.......tp aku tahan...aku tak nangis la kn....yela..manis br kawin terasa lg......pstu naik atas kemas2 umah...wah penat nye......pstu mlm tu jugak kitorg bli katil br...almari br......sofa br......best2...hehehehe......rumah kitorg dh agak lengkap gk la.....dgn hadiah2 dr sume org lg.....best2......aku ase nk peluk sume org...ehehehe.....

pstu kitrg gi honeymoon....tp kitrg keje dlu la 2 3 hari.....pstu time honeymoon pn best...manis je ase.......dh tak igt dh sedey kt parents aku tu.......kadang2 tringat tp tak ase nk nangis la..........

pstu khamis lepas...aku demam....demam teruk gk la..time tu aku dok sorg2 tgk tv kt umah br aku tu......pstu aku ok je la...aku lipat kain..basuh bj dr honeymoon......pstu ptg tu aku dpt msg...kuyu balik lmbt....aku ok je lg...pstu tgk tv...skali aku tepiki pasal parents aku....huish sedey siot..dh la dok sorg2...kalu kat keramat permai..tak smpt nk ase dok sorg2.......pstu bergenang air mata aku sket.......pstu mlm tu kuyu balik...aku ok balik......pstu esok nye aku demam lg..kuyu anta gi keramat permai...aku ok lg time tu......tp mlm tu...kuyu balik lmbt lg...lmbt giler.....aku tunggu2....tak smpai2 gk...upenye die balik umah ktorg dlu amik brg..aku jd cm apsal la die taknak balik tros jmpe aku ni...pstu aku nangis...die balik.....kitrog discuss sume...die explain la nape die balik umah sume...aku ok balik aku sorry balik dekat die.......pstu nextday kitorg gi penang.......time tu aku dh ok sikit demam la.....pstu kire jauh la pejalanan ni....ckp2 sikit2 je ngn kuyu...pstu gadoh2 sbb sesat nk carik umah member aku kt penang tu..pstu ok balik.......pstu gelak2....on the way balik KL tu....aku dh kebah demam n rasa sehat sikit...Kuyu plak dh over penat..sbb die dh la balik lmbt mlm sblm tu.....and die mmg pening kepale byk keje skang...so aku pn bwk la kete....tp aku tak pakai spek...sbb tak jmpe spek aku kt ne...pstu time bwk tu...ari dh makin gelap...makin gelap..makin terhad la pemandangan aku.........

pstu aku tringat la ayah aku slalu ngadu tak nmpk..padahal die dh pakai spek tu....kire aku sedar la...die dh tue.....so mcm2 la berlaku....aku tingat la...ummi aku pn skang slalu bising tak nmpk...agaknye cmni la diorg nye pandangan kot.....aku tingat la..aku dh tak dok ngn diorg lg..cmne la diorg...kuyu tgh tdo time tu...terkejut die bile bukak mata tgk air mata aku bergenang...aku nk ckp...tp tak tckp ngn die sbb aku tgh syahdu sgt time tu.......aku nangis...nangis n nangis je............tak benti2..lebih 10 minit kuyu soh benti tepi bia die bwk kete pulak........aku ckp tak pela...bahaya..bia aku bwk...maybe pembawakkan aku period gk kot...ntah la....tp syahdu sgt..mcm2 aku piki..........ntah la aku dh lupe pe aku pikikn tu yg pasti aku sedey.....pstu aku tak pat nk cite kat kuyu plak time tu....last2 aku cite la...haa aku piki skang ni dok jauh ngn parents aku pn aku dh sedey..cmne la kalu diorg dh takde nnti....huwaaaaa...

dlu time masuk utm...aku tak tepiki nk bli katil ke.....ape ke..sbb pd aku.....keramat permai tu my only home.....skang ni aku kene transition yg sebetik2 nya bak kata emylia elisa awek kelah tu....ehehehe.....aku ase cm susah...aku ase gementar....time ni aku cite kt kuyu la aku ckp kt die...pstu kuyu ckp jgn isau...die kn ade...aku bkn ade dlm umah tu sorg2..die pn ada skali......tp aku still ase insecure......aku tak tau nape...and aku nangis3.....slame ni aku brani je....dok umah sorg2......sbb tu aku piki umah parents aku....diorg tau nk jaga keselamatan aku cmne...padahal aku bkn budak2 lg...aku patut tau nk jaga keselamatan aku sendiri....gi pn tau la kuyu cmne nk pstikan keselamatan aku...huwaa.....tp sedey gk time tu....tp bile sebut part mati..kuyu ckp jgn la...die pn touching gak bile tingat parents die....huwaaa..........

Tu la pengalaman aku....baru nk masuk mggu ke-3 bergelar isteri....cm bese sume org mengharapkan yg indah2...Aku mengharapkan BABY......heehhe....Tu je yg best skg ni utk aku piki......

Byk gi benda yg bermain dlm kepala otak aku ni....Tp aku dh takde mase nk coret kt sini.....Bia la aku pendam kn aje...Mgkin satu hari nnti aku lupe kan aje yg tak tercoret tu...And bile aku pandang belakang...Aku akan piki..betapa naif nya aku sebagai manusia..Kerdil nya aku dibumi Allah ni..Kalu Allah tak tunjuk...tak tau la aku sume bende ni........Subahanallah............