March 25, 2014

Baca dr bawah : Mia Hubby n Me..

 I think kitrog mmg tak pernah grow up. We stop at 15 yo. Tapi jumpa masa kami 23 yo dh. Hahahaha.. 


I want to grow old wif u and die when i'm still wif u. Wallahualam... hihi...


From: Siti Fatimah Khairiah Mohamad Amin
Sent: Tuesday, March 25, 2014 9:02 AM
To: 'Shahrun Hisam Mohammed Saif'
Subject: RE:

 

Eh cik kak. Jgn ckp kalu tak tau ok…

 

tgk ni : http://gm-img.s3.amazonaws.com/2014/03-2014/24-03-2014/%20Kenny%20Rogers/Kenny%20Rogers%20ROASTERS%20-%20Outlets.pdf

 

search: cyber jaya. ;p

 

From: Shahrun Hisam Mohammed Saif [mailto:shahrunhisam.saif@cimb.com]
Sent: Tuesday, March 25, 2014 8:55 AM
To: Siti Fatimah Khairiah Mohamad Amin
Subject: RE:

 

KL Selangor mana ada dalam list tu

 

From: Siti Fatimah Khairiah Mohamad Amin 
Sent: Tuesday, March 25, 2014 8:56 AM
To: Shahrun Hisam Mohammed Saif
Subject: RE:

 

Kenapa sikit ke? Bli laaa…

 

From: Shahrun Hisam Mohammed Saif 
Sent: Tuesday, March 25, 2014 8:53 AM
To: Siti Fatimah Khairiah Mohamad Amin
Subject: RE:

 

Ini jer??

 

From: Siti Fatimah Khairiah Mohamad Amin 
Sent: Tuesday, March 25, 2014 8:53 AM
To: Shahrun Hisam Mohammed Saif
Subject: RE:

 

http://www.groupon.my/deals/klang-valley-kuala-lumpur/kenny-rogers-roasters/718148397?p=1&nlp=&CID=MY_CRM_1_0_0_84&a=715827975&utm_source=newsletter&utm_medium=email&sid=c900dc78-5617-4c25-91f3-2973a2c61acc&division=klang-valley-kuala-lumpur&uh=57dd5c65-6aa0-49e3-9d02-2829488e4f5c&date=20142503&sender=rm&s=body&c=deal_button&d=deal-page&utm_campaign=kenny-rogers-roasters-718148397

 

From: Shahrun Hisam Mohammed Saif 
Sent: Monday, March 24, 2014 4:35 PM
To: Siti Fatimah Khairiah Mohamad Amin
Subject: RE:

 

Kalau 2 u dah tak yah keje, dok umah jer jadi bibik…hohohohoh

 

From: Siti Fatimah Khairiah Mohamad Amin []
Sent: Monday, March 24, 2014 4:35 PM
To: Shahrun Hisam Mohammed Saif
Subject: RE:

 

U masa start Meps dlu gred 8 kan? Cmne skg dh gred 2 plak? Bia betik. Menipu eh?

 

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 20, 2014

Maid

Aku xde dan xpernah ada maid. So takleh sembang kencang la sgt kn.
 
Tp dh 2 hari dok bc story psl maid. Dan sememangnya memiliki maid adalah idaman ku sejak anak dh jadi 3 olang ni. Hahahahaha. Ada en.shahrun kesah... Langsung dok layang. Uwekkk...
 
Bkn apa, antara kelebihan xde maid ni ialah. Aku jd kene alert sentiasalah. Itu tak buat lg. Ini tak buat lg. Pstu dr segi anak2. Diorg lepak ngn ticer kt nursery byk. And bila dgn ticer ni.They make their own rules for kids. Not the mother of the kids. So agak better la. And the kids tend to listen to their ticers better than their mommies. Eps of readings on doing the maths etc. I don't smpai sumtimes aku ase. What wrong wif me. Aku mmg tak pndai ajar anak ke ape. Hehehe. But that just facts kot? Ntah. Tp aku agak memilih la hal2 nursery ni. Dr segi kebersihan. Dr segi how the manage. So far Alhamdulillah ok. Terkehel sikit2 tu bg aku biasa. Nk 100% ok, ko benti keja jg anak ko sendiri lah. Gitu....

Tp kalu aku benti keja pn. Still aku prefer anak2 aku dok nursery. Hahahaha. Tah apa punye jenis mak ntah.
 
Like Hafiy, Skul dia very good pada aku. Dia lagha kan budak2 tu dgn STUDY. Mcm... Takmo bg budak2 tu havoc sgt. Berlari sana sini. So, meh sini ko. Baca ni ni ni. Tulis ni ni ni. Kaler ni ni ni. So aktiviti sgt ilmiah. Ada masa berlari. TP ckp utk certain masa tertentu je. Kat umah ko nk ada certain masa mcm tu? Ok buat ni 2 jam. Pstu buat ni plak. Pstu ni plak.. Takde de. Kt umah dia sukati je. Aku SINGA LAPAR cmne pn tak jalan. Huhuhuhuhu... Smpai kalu aku nk pi bercuti, aku ada ase rugi jgk tak hantar dia. Sbb aku tau. Dia buat sesuatu bila dia kt situ. InsyaAllah...Waima, cuti sekolah sekalipun. Huhuhuhu....
 
Ase kalu ikutkan apa en.shahrun bayar utk budak bertiga ni, mmg dh boleh amik maid-(ops tapi tak cmpo tolak ngn byran pendahuluan lah kalu nk amik maid. pengsan!)... Tapi kami tak amik maid atas sebab kt atas (since ammar br lahir, start anta dia nursery, hafiy dan firdaus tadika, kitrog dh fikir seperti di atas)... dan sebab kedua. PRIVACY....
 
Tu je... Tu je yg menghalang kitrog....Ewah menghalang bagai. Sape pakse ko tah. Haha...
 
Ikutkan best jgk lah ada maid... Takyah fikir psl, sape nk vacuum rumah. Sape nk mop. Sape nk kemas dapo lepas masak. Sape nk basuh bj, sidai kain, lipat kain? Uwaaaa. Sape nk sapu kt porch. Dlm masa yg sama nk masak, bg budak2 mkn, cuci budak2 berak, layan budak2, jaga budak2 kt taman... .Eiii.. U know la. Neverending task kn.. Huhuhuhu....
 
Tak pernah dpt pi shopping berdua wiken anak2 xde... Tak pernah dpt balik umah yg kemas dan teratur.. Sbb sambil kemas, sambil ada yg menyepah. At least kalau ada bibik kemas. I boleh jd mandor. Jaga bdk2 jgn sepahkan balik. Huhuhu...
 
Tapi mcm ok jgk la. Sampai ke saat ini... Alhamdulillah...Ok je. Syukur...
 
Ok2 pn. Tiap2 mlm fikir reason takmo masak.. Hahaha. Tiap2 mlm en. shahrun garu kepala tgk baju berkumpul sana sini. Tiap2 mlm en. shahrun garu kepala tgk lantai bersepah bersampah... Eh.. Aku pn garu kepala jgk tak. Tiap tiap hari aku sapu tapi masih bersampah. Sapu kawasan A, kawasan B pule bersampah. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........
 
Ok just nk share, wpn takde kaitan.. Huhuhu. Pg td nmpk ujian Diagnostik Firdaus. Last 2 weeks ase nye ada ujian. Aku bc communication books sehari selepas ujian. Hahahah. Mmg tak sompek nk soh dia study.
 
Ujian Sciene kot. Salah 3 benda. Tp 1 cikgu terlepas pndang tp mama nmpk.. So cikgu tande right:
 
  • Pokok Kelape... e instead a. huhu
  • Sirip ikan dia tulis sisik.. huhu
  • Badan beruang disaluti sisik.. sepatutnya bulu la kan? huhuhuhu
So dpt 93%... aci ke yg pokok kelape tu aku bia je? Kira betul jgk la kn. Hurup je lain. Tp aku dh bitau firdaus la. Eh sepatutnya ni jwapan... Hohoho. Masa dia tgh pakai bj nk pi sekolah. Aci ke cmtu je ulangkaji ngn anak? Hahaha. Igt lg aku dlu2. Cikgu soh bli 1 buku tulis. Pstu buat pembetulan mana yg salah. Tulis soalan satu persatu. Mak ko lg bangang firdaus. Salah tu kalu tak lebih 10 tak sah. Bape kali bli buku tulis pembetulan tu manjang penuh...Kenapa cikgu2 skg tak buat gitu eh? 
 
Sbb aku dlu lurus bendul, cikgu tak tanda pn aku buat lah 1-1 pembetulan. Budak2 skg. Kalu cikgu tak tanda. Harammm nk buat.. So baik tak yah soh diorg buat. Kot? Huhuhuhuhu...
 
Ok la tu je nk share. Bai. 
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 19, 2014

Borak Malam...

Last night, as usual, Mr. Hafiy paling susah nk tido.
 
Semua org dah Zzzz... Time tu la dia nk berak la. Nk citer2 la.
 
So here goes borak-borak2 ibu dan anak...
 
Bare in mind, dh habis 1 kisah Pinochio, bersambung plak kisah cinderella.... Tak mo tdo lg. Haih!
 
Mama: Hafiy tdo lah...
Hafiy: Blom nak tdo lagii....
Mama: Ok la Hafiy plak citer, Hafiy buat apa kt sekolah?
Hafiy: Buat apa-apa jelah...
Mama: Hafiy mkn byk ke kt sekolah..
Hafiy: Ha ah. Hafiy mkn byk. 3 kali Hafiy tambah. Pedas tp sedapp...
Mama: Hafiy mkn ngn geng Hafiy tak?
Hafiy: Hafiy tak dapat mkn ngn geng Hafiy dh....
Mama: Geng Hafiy siapa? Awaf? Fawwaz?
Hafiy: Angguk2
Mama: Habis tu Hafiy mkn dgn siapa?
Hafiy: Hafiy nak mkn dgn Anis, tapi Azim dgn Ammar dah mkn dgn Anis dh..
(OK tros mama tak ngantok dh... Kalu ni ayat dah lain sikit psl dh include Anis plak dalam kisah)
Mama: Eh, Anis ngn Azim ngn Ammar kn mmg selalu sama je.
Hafiy: Memang la, tapi Hafiy pun nak jugak...Seratus kali Azim ngn Anis. Hafiy tak dpt pun...
Mama: Kenapa Hafiy tak dpt dgn Anis? Anis taknak kawan Hafiy ke?
Hafiy: Bukan...
Mama: Habis tu sebab Ammar dengan Azim tak bg?
Hafiy: Angguk2...
Mama: Sebab apa diorg tak bg?
Hafiy: Memang lah, sebab diorg tu semua yang dah pandai bc dh...
Mama: Tapi Hafiy tak pandai baca lagi ke?
Hafiy: Tapi.... Hafiy pun dah pandai baca dh...
Mama: Yeke... Pandainya anak mama..... Good boy...
Hafiy: Mama.... Hafiy nak masuk kelas Ibnu Bathuta....Hafiy pun nak 1 kelas dgn Anis, dia baik...Dia tak buat Hafiy pun...
Mama: Ok, Hafiy kena la rajin pi sekolah... Buat kerja yang ticer bagi.. Barulah Hafiy pandai boleh masuk kelas Ibnu Bathuta plak...
Hafiy: Zzzzzzzzzzzzzz...
Mama: Hafiy... Hafiy kan nak masuk kelas Ibnu Bathuta.. Kene la rajin-rajin pi sekolah...
Hafiy: Mama, Hafiy ngantok dh tak larat nk ckp...
 
Ok Apa yang aku leh simpulkan...
  1. Dlu dia 4B.. Asek nak masuk 4A.... Last2 dpt masuk 5A still tak happy....
  2. Sekarang dan masuk kelas 6C, pun tak happy juga
  3. Now nak masuk Kelas Ibnu Bathuta = 6A.. Which is kelas Anis, Ammar and Azim.. 3 org ni memang berlumba-lumba. Baru 5 Years Old dah masuk kelas 6 tahun. Kelas yang paling 1st plak tu...
  4. Hafiy envy them....
  5. And now mama dh tau who's his pre-school crush...
  6. Anis... Cute name kan?
Actually, dalam wasap group moms pun si Anis ni mmg dh feymes. Sebab masa dia 4 years old, ticer share gambar dia boleh baca. But tak pernah plak mama sangka, She's also feymes among friends. Dia takdela comel. Sgt biasa biasa sj. Comel la budak2 harus comel. Tp ada lagi yang lebih comel la kan. I tot taste Hafiy is sumthing like Mia Sara ke.... Yela... Kalau nk minat tu msti la minat yg ada rupa ada gaya.. Gitu....
 
Skali dia minat dekat seorang budak yang sgt biasa2 dari segi penampilan... Dan dia adore plak budak tu dh pandai bc...
 
Oh my Hafiy. Now he has set new target. And it's just Mac!
 
Ibnu Bathuta it is..
 
Tapi pi sekolah still nangis...
 
Hahahahaha...


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

March 07, 2014

Pencetus Fenomena

#hanezsuraya
#romie
#lyanamanan
 
Perghh. Start kuar Melodi, Meletop, IG, FB. Bersepah dr senin kowt. Feymes gila. Aku igt lg. Bebaru je lg kuo cite dia. Jd heroin asenye. Aku menyampah gile kot cite tu tak tau kenapa. Dia mcm blakon sgt dia ala2 pompuan lembut2 halus gemalai. Aku tak feel she's really gemalai. Masa tu tak tau lg kesah2 dia. Aku tak follow IG dia. Ekceli aku mmg tkde IG skg. Psl tak tau apa password aku. Nk trace pn malas.
 
What eber. Ni aku dk bc dr smlm. Sj la nk share ken. Ishhh. Geram.. Ase mcm kena release tensen sumwhere ni. Psl geram. Huhuhu...
 
6 Mac 2014 - Haiya CT Kusut (ehem2. aku le woi. ahaha)
 
6 Mac 2014 - Chronology Hanez Suraya RedMummy
 
7 Mac 2014 - Imam Muda Tegur HS SinarHarian
 
7 Mac 2014 - Sundali Sebenar KakSenduk (***Terbayekkk!)
 
Sekian, sj nk rekodkan kt sini. Byk lg sebenarnya.. :D

March 06, 2014

Haiyaaa

Eeeeee geram plak ngn betina jalang sorg ni...
 
1st, dia mintak bini kepada si fulan jantan gatal tak sedo diri tu mintak maap kt dia psl menyebar fitnah. Eee tak fine tak fine. PAHAL lak bini itu olang tak mkn saman kena mintak maap kt lu. Lu yg 1st ckp olang tu JANDA.. padahal blom diceraikan dlu. Tu lu dh mintak mahap blom. Eeeeee gerammm nyerrr.. Hahaha.. I noe i noe. I takde kaitan. Hidup mahupun meninggal mampus dgn Betina Gatal tuh. But still.... Geram nyer bc statement MELAMPAU beliau. Ishhhh..
 
Then, dia ckp dia tak takot KARMA. Karma bkn Karma Sutra yg syirik etc tu bagai eh. Karma merujuk kepada - What comes around goes around. And sama macam "Zaman skang Allah swt Bayar CASH".. Cash ok.. Meaning, tak smpt tggu AKHIRAT mahupun ALAM BARZAKH.. Wallahualam...
 
Pertama, YOUR MAN yang ko Cintai sgt tuh. NOT A LOYAL MAN... Not at all...
 
Bg aku. Bini mana yg perfect. Aku sendiri sbg bini tau la. Betapa pening kepala laki aku melayan. So itu ujian utk LELAKI. Takleh nk salahkan Bini 100% kalau berlaku hal hal gini. LELAKI MEMANG SALAH SBB SALAH DIDIK BINI SENDIRI!!!!!!! Tumpang lalu en. shahrun. Maaf kan daku sebab tertibe bertuka jadi singa jadian hari ni. Tp geram betul lah dgn si betina tuh...
 
Aku doakan, bini kepada si fulan lelaki gatal yg tak ensem dah la ketot. Khairy Jamaluddin lg ensem tau. Eh.. Apa kaitan KJ dlm story nih? Hehehehe... Anyway.. Semoga bini dia, dikurniakan kesabaran yang tinggi.. Dikurniakan ketenangan. Dikurniakan jalan untuk menempuh kehidupan membesarkan anak2. Semoga anak2 diorg pun membesar dgn baik, sihat, dan suasana yang baik.. Amin...
 
Dh toksah piki psl sifulan ngn betina tuh lagi. Jom nikmati hidup sihat!
 
p/s: Kalu ye pn la hang ditakdirkan menyintai suami org, jgn la menyakiti kaum sendiri... please lah..

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin