December 16, 2013

Firdaus n Hafiy's TPW's Konvo Day

Come what may, Both mama and abah love korg adik bradik hingga akhir hayat... InsyaAllah... :D



December 11, 2013

masterchef all starz

HAHAHAHAHAHHAAH...

Semalam punya episod penyingkiran. 

Azwan ali dpt mc so dia tak boleh byk bergerak.

Kaki dia sakit. Adoiai.... 

Micheal Ang plak, dok komplain kata Azwan berlakon jer. Hahahah..... Klaka la tgk diorg ting tong tah apa2. 

En. Shahrun yg biasanya susah nk tunjuk perasaan kalu tgk citer unless citer tu citer lawak boleh tergelak2. Mcm tgk maharaja lawak ok. Hahahah.....

Pstu Raja Azmi la dok tolong2 dia amik2 brg. Tp ada gk dia amik sendiri psl Raja Azmi pun nk settle masakan dia jgk kan. Mmg aku mcm respek la kt Raja Azmi, dia pn bukan nya muda sgt lg. Tp tak la pancit mcm Azwan tu kan. Aku ase aku pn kalu dh tua akan end up mcm Azwan. Eeee takmo laa... Hehehe...

Aku tak tgk sgt psl tgh mkn kt dapo tp dengar2 la. Masa nk buat penyingkiran tu. Last tinggal azwan ngn raja azmi. Basically Raja Azmi punya meal bkn tak sedap tp tak ckp msk. Azwan punya elok masak n ada rasala. So kt sni mmg nmpk mcm Azwan menang la. Btw diorg masak ikan rasanya smlm. Aku tgk jgk apa Kak Mi masak. Dia masak ikan grg tepung kot. Mcm sedap je aku tgk... Hehehe..

Then, masa penyingkiran tu. Mcm Kak Mi mulanya redha la. Si Azwan la  bese la drama la apa la. Si Micheal and dok kutuk. Siap bisik2 ngn Syariah. Hahahah. Mmg tak boleh blah aa. Masa ni bkn org sedih. Org gelak2 tgk perangai Azwan. I kenot explain tapi mmg klakaaa hahahahaha..

Eh, jap. Ada org minta ke aku explain nye pun? Hahahahahah....

Then, Chef bertiga tu soh Kak Mi bagi kata dua skit. Biasalahkan time penyingkiran mmg cmtu....

Skali Kak Mi ckp dia takmo kuar. Psl dia sihat. Yg sakit Azwan. Kalau dia kuar, then Azwan sakit balik, and terpaksa kuar. Mcm rugi je dia kuar. 

TROS SUMER ORG baik dekat dlm masterchef, dgn kt dpn tv (aku ngn en. shahrun la)... Hahahahahahahahahahaa... Adeh..

Micheal ang mula2 komen cmni.. "Mula2 dok kesian sedih, last2 ko pancung org tuh" Merujuk pd kak mi..

Pstu dia ckp cmni... "Terima kasih Kak Mi. Kita takkan jmpa benda ni dekat masterchef negara lain. Only in Malaysia! Patut episod ni tak keluar Astro Ria, tp Astro Warna"..

Bantai aku gelak laki bini mcm nk mati. Hahahaha...

Alaaaa... You didn't get it did u? Hehehehe....

So tu la nk citer klaka.. Huhuhuu...Tp mcm syok sendiri...Hehehe

Last skali, 2-2 pn tak keluar..... Hampeh je drama.. Tp puas ati la kot. Mmg enjoy.. Tak kisah la korg ni perangai mcm harem. Janji drama korg kitrog enjoy... Enjoy sgt gelakkan diorg dlm tu. Hehehe. No offense eh. Gud thing nya penat tensen kt opis release la.. And tak payah bayaran tambahan utk subcribe astro warna. 

Hiks :D....



--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

December 05, 2013

Ignorance

Aku benci dia
Aku salahkan dia

Aku benci orang yang tak betah bertanggungjawab!

Pernah tak terfikir
Andai itu terjadi pada zuriatnya sendiri?

Ignorance dan Membabi buta

Tandatangan yang mengundang mala petaka
Membabi buta
Tidak fikir kesan dan punca
Tidak fikir atau TIDAK MAHU FIKIR?

Kenapa tidak sekurang-kurangnya SIASAT?
Kenapa terlalu selesa duduk dan bersandar
Nah buat itu
Nah buat ini
Campak dan buang, ambil kemudian baling

Itukah resam pemimpin bila berada di atas?
Adilkah seorang pemimpin yang kononnya MEMIMPIN?
Sunnah Rasulullah kah begitu?
Amalan dan Pedoman Rasulullah kah begitu?

Tak guna tanda didahi kononnya kuat solat
Tak guna projek juta-juta berjaya dan dikenali
Tak guna tunjuk certification atau mana-mana Anugerah bertaraf tinggi
Tak gunalah keluar pagi balik malam kononnya BERTUGAS
Sangat sia-sialah semuanya!

Kalau semua diambil mudah
Isu sensitif ditolak tepi dan disimpan diceruk
Diperuk diperam ditolak tak mungkin berguna langsung
Lebih baik beruk dihutan
Diam batu mematung diri dibilik
Tak endah masalah diakar umbi
Tak mahu beri perhatian apatah mendengar untuk mengungkai

Pandang dan paling
Lebih baik tak payah

I have to say, but you just sucks as being a leader.
I hate you i really do!! 

Babi pun ada mata hati

Allahuakhbar....

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin