October 29, 2008

Pelik Sgt La Kekadang Tu..

Sape nk kesah pn aku pelik kn? ehehehe. Ida kalu tau aku pelik pasal apa dr akar umbi sure die ckp.. Apa la ko ni, die tu ntah sapa2 ko tak kenal. Psl hal die pn ko nk amik tau smpai susah2 ati sgt. Hihihihihi... Tu la tu....

Takdela. Sepanjang pengamatan aku la. Lelaki ni susah nk jmpe yg baikkkk sgt. Hehehehe. Bkn la baik apa. Maybe sbb laki die lebih tua. Maybe sbb die ade prob kesihatan. Menjadikan die seorg bini yg SANGATTT dimanjakan....

Sepanjang2 aku bc mmg tak penah la aku baca die cite laki die jahat. (Cam aku slalu cite la of cos. Kui Kui Kui) Mmg baik la. Pstu kalu baik stakat ckp tu aku dok layang sgt. Ramai pompuan cmtu. Bermain dalam bayang2 sendiri. Kes kes kes............

Tp ni contoh, balik2 keje, takde muncung takde bebel. JOM MAKAN LUAR. Kalu bini nya hesitant tak tau nk mkn apa. Rileks giler si suami bg cadangan. Pstu psl2 beli2 toksah ckp la. Kalu aku ngn laki aku 50:50. Aku ase dorg 1:100 kot. ahahahah. Tp aku dpt agakla duit bini die ke mana. Ke simpanan pendidikan anak dorg. Aku ase lebih 500 sebulan dorg simpan. Maybela aku tak tau n aku tak dela tanya sekadar terbaca2 je.

Pstu mcm mmg senang la hidup. Ujung mggu tgk slalu nya kt umah mak bini nya. Umah laki nya kekadang je. Tp adela jgk. Raya petama pn mmg kt umah mak lakinya. Nk kate fair. Fair la kot bg dorg kot......

Ape lg ek. Ish bila nk listdown balik tak igt plak.

Tp yg paling latest smpai aku ase mcm KAGUM la. Laki die gi outstation kt Sarawak so bininya ikot. Sbb dh bape kali kene tinggal mmg menyeksakan kn. Memula smpai laki die balik kejap tgk bini dia. Kebetulan ade meeting tergempar ke apa. So gi Sarawak bini ikot la kn. Tp kt sana si bini ni mmg tak hepi. Pstu mcm merungut2 itu ini. Dgn anak takleh dok diam suma. Aku tau kalu aku pn tensen... Hem... Ye gak kalu aku pn tensen. Tp kalu laki dia, siap ase besalah. Siap mcm do something utk tebus ase besalah. Siap ckp lepas ni takyah ikot dh sume. Kire mcm concern sgt...

Tp kalu laki aku cmne plak ek ?ehehehee. Ermmm.... Laki aku ni baik gk la. Hahahaha. Aku mula la dh berjangkit nk cite psl kebaikan la sgt laki sendiri. ;p.....Takdela. Kalu laki kita pn, apa kite tak suke tu msti die pn cube adapt. Cube betulkan. Wpn smpai satu tahap, muncung die tuh. Takkan aku boleh tahan. Pstu kalu tercuit sikit mula la tinggi sore bagai. Adooi. Tula peel laki gua. Tp gua sayang die gua trime jela insyaAllah. Hehehehe. Die pn syg gua die trime jela peel gua kot? ehehehehe....

Tp jarang la aku nmpk laki pompuan itu meninggi sore. Atau menyakiti si isteri. Cewah, mcm lah laki aku menyakiti aku gila2. Bknnnn. Aku bkn tak bersyukur ngn laki aku skg. Tp aku mcm nk give a message tu member sorg tuh. Tolong lah. Laki ko baikkk. Susah nk dpt laki yg understanding, smooth, lembut, baik cmtu...Mcm sj die meruntuhkan ego tu tau...Smpai kan bini die dok tayang2 rambut b4 ni die diam guna pendekatan lembut sgt.. Kalu laki aku sure dh kuar kate pedas. Rambut tu dh la sikit lg nk tayang...KOMPEM okeh..........Tp pendekatan laki tu berjaya buat bini die pakai tudung....

Ntah la...Aku tak jeles la.. Aku cite ni bkn sbb aku jeles. Tp aku mcm .Herrghhh. Ntah la. kalu aku tulis panjang2 kt komen box minah tu. Sure minah tu bg kata2 amanat. KALU KO TAK SUKE TAK PAYAH BACA BLOG AKU. SEMAK JE. SELAMA NI HIDUP AKU HEPI TANPA KOMEN2 BINAWE DARI KO. SO SILA NYAH KO DR SINI. muahahahahah. Ye,aku ase mmg kompem minah tu akan bg ayat2 mcm tu kt aku...Aku tau aku ni menyemak je. Sori sori sori.

Tapi naluri keperempuanan aku takleh nk stop. I just got to tell her, please la be reasonable. Kesian your hubby.... TP KALU KO NK KATE AKU TERSYOK KE KT LAKI KO MMG TAK AH. LAKI AKU LG SHEKSI LA...;p...........

October 28, 2008

Update Dari Umah...

Sbenanye takde sgt nk coret pn. Tp tadi balik depavali aku mcm tersampuk. Aku jadi bencii gile ngn die tuh. Nk pandang pn aku mcm tak hingin. Aku ni angin pregnant mmg len mcm skit besenye. Mmg td aku gaduh tip top punyela ngn bos kecik tuh. Aku tau aku salah jgk sbb mmg aku taknak dgr lansung ckp die. Kesnya aku kecik ati. Yg aku igtla. Petame, die dok canang kt org aku soh die sain bende yg die tak tau. Babi. Ko yg soh aku book tiket flight beriya2 takot lambat. Ko yg kata ko tak tau pe ko sain. Tu yg petama paling buat aku meletup. Yg kedua, sbbnya die canang kt org jgk, kate aku ni kecoh je lebih. Padahal buat 1 kerja pn tak jalan2. Seingat aku, aku mmg takleh nk berpoya2 sbbkan ngadap bende bodo nih. Dh la die ngn puan bos takde kt opis. Harap aku sorg. Diganggu ngn minah 44 unit lain yg dok soh buat tu ni (of kos aku tak layan. lu sapa beb. not my bos.....) padahal sekadar dijemput ke majlis tak sepertinya itu je....erggghhhhh.. Sbenanye takdela tensen sgt. Tp aku jd MARAH gile... Tak tau nape.... Ha pstu pasal jamuan raya. Aku tau la jarak RM60 ngn RM 150 tu jauh gile...OK fine takpe aku bole baya 100..Wpn hesitant jgk... OK aku 41. Gaji 1899. FINE! tapi aku ade komitmen. Aku pn ade bende2 plan2 yg aku nk buat. BUKAN setakat nk memenuhi kehendak org sekeliling. Aku bkn mengungkit. Tp care die sound kate RM60 tu sikit sgt tu mmg buat aku ANGIN. dh tu cc kt BOS BESAR aka yg slalu aku panggil PUAN BOS...... Mcm lah psl jamuan2 ni PUAN BOS tu ade pengaruh. Mmg die ade pengaruh. Tp sumbangan staf kire sumbangan ikhlas la kn. Tu yg aku hangin tuh. Pakse2. dan mengaitkn org lain. Aku tak suke. Aku suke n bole trime stail kak oja. Aku tak kate kak oja bekenan gile ngn perangai aku. Tp stail die. Timah nk baya, timah baya. Tak baya pn takpe nnti kak oja korek lubang lain. Takdela, care die. No obligation. Gaya die ckp pn tak mcm yg aku taip tu. Tak ke sejuk ati aku? Aku tau sume org bkn dijadikan tuhan utk jaga hati aku sorg je. Problemnya, die sound tu mmg menjurus kt aku sorg. Tu aku ANGIN.. Mcm takde diplomati karismatik lansung. Mmg tak respek lansung aku die 44. Ntah la. Sorg je 44 aku hormat. kak ita. Tu pn die penah kene sound ngn aku. Tetibe tanya aku apsal die kene buat laporan. HELOOOOOOOOOO. Cube ko bayangkn dlm meeting aku bg idea org ni org tu buat ni buat tu. Ade org nk dgr? Mmg tak keh.. Mmg tak............Buat aku sakit ati lg ade pikir.........

And aku ni 1 problem. Kalu aku tak suke org tu. Aku tak pandai. Arini suke. Esok benci. Besenye kalu aku dh MARAH gileee. Mmg pandang muke pn aku taknak. Or kalu pandang jgk aku mcm tak ikhlas. huhuhu. Aku cube buang lama dh perangai ni. Penah 1 time kt UTM dlu kwn aku yg teraniaya smpai kecik ati gile ngn aku. Smpai aku kene banned ngn sume org. Sbb suke buat sesuatu ikot kepala otak aku. Ikot ego aku sorg. Susah la nk buat. Aku tgk org lain ok je borak2 ngn 44 lain gelak2. Lucu2. Wt2 lawak. Aku tak mampu beb. Cm kak ita pn cm lama sket br aku ok. Die pn bkn slalu wt hal ngn aku. Aku bg contoh die sbb ngn die aku leh ngam. Tp psl politik mmg tak ah. Muahahahahahah.....

Aku mmg KERASSSSS dalaman dan luaran. Sorg je bole lembut kn aku. HUBBY aku of cos. Aisey susah kalu dh tersayang org nih. Lg sorg. Aku takyah sebut a. die tau punye. ;p......

Aku ni mmg byk dosa beb. Aku risau jgk kekadang. Dh le makin lama aku idop. Makin byk plak musuh aku. Lucky bos lama aku dlu sebut2 psl aku jgk. Siap bangge aku jd anak buah die. Padahal time ngn die, Aku penah gaduh gak. Tp die kekadang concern psl aku. Tak aku lupe masa aku pregnant. Pstu ade prob. Aku smpai ternangis dpn die. huhuhuhuhuhu......... Aku mmg igt la jasa die tu smpai mati. Wpn sekadar bertanya. Siti r u ok? Huhuhuhuhuhuhu. It means a lot ok..............

And besenye musuh2 aku tererase tros dr kepala otak aku lepas lama tak jmpe. So kalu ade yg came up to my face and show yourself tp aku tak kenal tu. Ehem2 ko paham2 jelah. Aku igt latest enemy je. ;)...

Apart from bis fuss and hush in the office.. At home things are very pleasing. Slalu cmtu kt opis best. Kt umah tensen. Kt opis erghhh nk benti keje. Tp kalu benti keje cmne nk bli umah atas tanah? Cmne nk bli honda stream? Mmg tak ah. So redha jelah..ehehehehehe

Firdaus dh pandai. Amik sesuatu. Tgk2 belek2. Bila taknak kasi aku balik ckp taknak. Kalu dgr lagu siap nyanyi2 sklai tp tak tau pe die nyanyi. Kekekekek. Comel je. Pstu aku gi dapo die ikot gk. Lama2 aku tak layan die gi dpn carik abah die. Ha time abah die balik keje bole die gi kejar hubby. Igtkn nk apa. Upenye nk peluk pstu nk dukung. Hehehehe. Comelnya.............

Ok la tu je update from home......takde gmbar. Henpon buat hal. Camera muncung taknk katup n takleh nk on. Huhuhuhu. Korg buat lakaran jela sendirik ye...hehehehe.. :p. Korg? Ke ida sorg. Kekekekkeekeke. Aku tau aku takde reader. So takyah nk pasan sgt. ;p

Why I Didn't Update..

pAku busy lastweek with all the frenzy psl SMOKU tulah. Dan ade org gile ckp aku kecoh sgt, padahal takde keje sgt pn. Aku mls la nk ckp ngn org bangang mcm tuh. Bia jela.

Pstu balik umah, hubby dok melekat kt pc. Konon ade keje padahal kekadang main game. Aku tak paham ape fungsi playstation kalu die still main game kt pc? Tp btol la kekadang mmg die wt keje. Lgpn lg best tgk die di sisi dr die di opis. :D

Pastuuuuuuuu ni paling nk mrh lg. Smlm aku dh taip panjang2 die bole buat sesuatu dan menghilangkan ape yg aku dh taip. Panjanggg tuhhhhhhhhhhhhhhhhh. Geram betol. Konon2 lawak la tuh. Aku takleh nk dedicate time aku 100% kt pc je kalu kt umah. Firdaus msti buat muke kesian kt tepi aku. No matter how hard aku try utk ignore die, aku still akan ase besalah n aku dukung die n entertain die. Mcm tu jgk kalu aku tgh lipat kain or gosok bj skali aku bau taik kt bontot die. Mcm mana aku cube nk ignore. Laju je tgn aku bawak die gi toilet n cuci. Aku takleh bare diri aku tgk bontot anak aku merah... Hubby aku? Die wt dek jeee..Herrghhhhh...

Tapi 1 kebaikan hubby yg aku takleh nk sangkal. Br je die berkecimpung. Hehehe. Tu lah untung kalu pregnant ni kekadang tu. Hehehehe. Mlm2 kalu firdaus merengek2, dhtu susu yg dh bancuh dh abis, laju je hubby gi buatkan susu Firdaus. Mmg expertise die la skang. Tenkiu sayanggggg. Tenkiu sgt...ehehehehehe......

1 best psl firdaus skang. Aritu jln2 nmpk meinan, tetibe die ulur tgn die n ckp "Nakkk"...Pstu ada kakak cntik lalu aku pn ckp la. Cantik? pstu die balas balik "Cantik..ee?" hahahahaha....Cair ati aku bila dgr. Smpai haus pipi die aku gomol2 n cium..Comelll sgt... :D............

Pstu die dh pandai suap tak tumpah2. Wpn tak byk yg masuk mulut, sbb lepas 2 3 suap die tunggang sume atas lantai. Huhuhuhuhuhu. Dpt lak abah yg takleh nmpk sampah kt lantai. Sib baik abah rajin vacoom. :D....... Pstu kalu nmpk ketas kaler2. Die koyak pstu masuk mulut rasa2 sedap ke tidak....Firdaus. Walau apa kaler skalipn kalu dh kertas tu cmtu jugekkk la rasa die... Huhuhuhuhuhuuhu. Tp risau la kn...Klau die temkn bende2 racun ke. Ish ish ish...

Haaaa....pstu mlm td firdaus dok main2 duit sposen. Kite korek2 nk amik die larikan tgn die. Skali die buat magic. Tgk2 dh takde kt tgn. Tgk2 die tgh kemam2. Korek mulut tgk2 die dh telan...huwaaaaaaaaaaaaaaa.......Ko ni sama mcm mama ko. Mama dlu kecik2 pn berak duit duaposen ngn seposen gk..Tp tak kecik sgtla dlm darjah 1....Ko tu kecik lg Firdaus oiii.. Huhuhuhuhuhuhuhuuhuhu........ Harap2 nnti duit tu kuar la ek sayang. Amin..........

Ok la aku tak tau pe nk taip lg dh. Keciwa smlm aku cite ape ntah. Hilang sume.. Herghhhhh.....

October 21, 2008

21 Oct 08 : Firdaus Dah Pandai Berebut Brg

Before tu layan dlu video firdaus layan henpon. calling2 abah die gamaknye. kekekekekeke video

__________________________________________________________________

Hehehe kelako. sbenanye dh lama dh firdaus pndai nk mintak brg. nk rebut brg kalu dh dpt. tp br ni dpt amik video die. tapi firdaus berebut ngn abah n mama je. ngn org lain tak penah lg die carik gado. org lain carik gadoh ngn die adela! tp tak tau la blakang mata mama kn. hehehe..takpe2 nnti kite testing tgk lg...:D..kalu berebut brg ngn ank org..awas! hehehehe....

abah firdaus br lepas operate gigi geraham die. die bwk balik gigi tu utk tunjuk kt anak bini. dpt kt firdaus die nk plak die igtkn makanan. siap dh dpt nk masuk dlm mulut. kekekekekekekekekeke.... comel lak tu bila dh dpt siap lari2. hiiiii geram tul nengok nye. tu pn awal2 lg best. lg eksited masa die dh dpt. ni dh second time takdela die eksited sgt.

ade lg video die tgh nangis sbb sbb abah die rampas balik. tp dlm memori abah n mama je la ye syg... :

patu video die lari2 upenye henpon bengong aku ni die tak save. huhuhu. ntila kalu aku check balik tetibe ade aku up ye. utk simpanan aku je mende ni sbenanye. :D. tp post aku yg lepas2 pn harammmm aku nk bc balik. kekekekekekeke.. aku bc pn part2 yg aku gado2 ngn hubby sbb nk stadi balik cr nk baik balik. ahahahaha...(sbenanye nk tgk bape kali dlm idop die tu yg die ade pujuk aku. huh)

beselakan wanita pregnant yg emo yg tidak sepetinya ini. kes kes kes.......

video

Openhouse Umah Gurlz

Credits to piown.

October 20, 2008

Anak Kesayangan Mama...

2 minggu lepas kitrog gi carefour...gmbar ni br load psl camera aku br je sihat lak tetibe.....kalu tak tu murung je tiap kali connect ke pc..wakakakaka...

comel kn....siap gi beraya smlm (Ahad =20 Syawal 1429) mak member aku ckp anak aku comel...kembanggg semacam aku ngn hubby aku...ahahahahaha...padahal mak member aku tu dok puji gk anak2 org lain..tp kitrog dok igt kata2 die terhadap anak kitrog..ehehehehe

wpn kitrog harus trima hakikat..saiz badan Firdaus agak kecil sedikit..eheheheheh...Takpela sayang..pelan2 kite besar kn badan nanti ye. Firdaus amat tak menyusahkan aku... Nk dukung pn tak berat mana. Pstu sejak bole jln ni, kalu aku byk bwk barang die akan jln sendiri naik atas umah. Baik kn anak mama? Moga2 berterusan ek syg. Smpai besar. Biar beriman. Biar tinggi pelajaran sume. Dpt doakan mama n abah. Dpt ajar mama ngaji. :p........ Amin...ehehehe

So layan jela gmbar firdaus try spek nih. Hehehehe. Tp kami tak bli lg. Sayu je bila kami simpan balik spek tu. Sian die. Ni mama dh dpt gj ni nnti mama bli kn ye syg. Siann die.. Sonok tgk gaya muka die pakai spek itam. Dh lama die dok meneray2 spek mama. Kekekeke.
Kejap je ni die nk dok kt kusi kanak2 tu. Lepas tu bile dh start memanjat2 tepakse turun kn. Tp sebab die tak pakai kasut time ni tepakse dokong. Ponek2.. Hehehehe
Mana lawa? Kale biru ke kale coklat cair td? Coklat cair laek. Nampak kelainan sket. Tp biru ni pn mcm lawa. (I'm talking about the color of the bingkai. heehe)
Alahai sayu je firdaus tgk abah letak balik spek tu. Mahal tu RM19.90. 19.90 mahal. Aku bli mainan ni smpai puluh2 tak mahal. Ok2 ok ok ok . Kite bli weekend ni ye sayang. Hehehe.
Syahdu plak entry ni.. Huhu Rabu ni dh kene gi otstation ke PD. Nk bawak Firdaus. Nk bawak Firdaus.. Die dh pandai skang. Bgn pg peluk aku. Kalu mood baik siap kiss2. Nk tdo smlm pn siap kiss aku n hubby aku. Huhuhuhu Sedih2....

October 15, 2008

Beraya Di Rumah Puan Bos.

Heheheh beraya di rumah puan bos aku masa sabtu aritu. Aku takot ni nk reveal tmpt die. Sbb dekat ngn ade la org tu....ekekekeke. msti die mrh aku napa tak inform die. Kalu tak bole gi raya umah die skali..ehehehehe...takpela.. bia sy yg tau syhhh diamm..kalu dia tau nnti aku mintak mahap...ehehehehehehehe.....soriiii........................

Yg tudung itam tu kak oja. Yg comel mungil tu anak die, Iman Wafiq. Beza sebulan dr Firdaus. Kira Firdaus tua sebulan la. Tp Firdaus kecik je. Si Iman ni ha ambek ko. Penangan Susu Soya dan Susu Nugrow...ehehehehehe...

Nk tau mana 1 puan bos aku? haaaa.. yg paling merah tu..siap tunjuk angpow lagi. Mula aku dpt. Wah tebal gile..ahahahaha..jht aku...Skali RM 1 X 5..ahahaha..ok la tu..ehehehehee...aku pn tak expect byk...tp open house die mmg best gile..kitrog mkn mkn mkn selama 2 jam..smpai kn masa open house Bahagian lain kt Kementerian aku nih...siap kene perli ngn puan bos..aii u all nk lepak sini 2 jam gk ke..ahahahaha..malu malu malu......

Ni wanita-wanita yg hadir...puan bos n bos kecik tiada di tempat kejadian...ala dorg org busat2 mana nk celen ngn kami ni org kecik2.. Aku suka amik gmbar ade kak ita..so takdela aku paling giant dlm gmbar tu..hahahahaa..sori kak ita....:D

The Chronologi Of The New Mission

Halaaaaa ada problem plak nk load gambar. Tertekan betullll .... Hehehehe..

Ok mission ni sbenanye takdela mcm mission imposible sgt pn. Posible posible. Tp dh start dr awal tahun lg tak tau napa can't wait to have 2nd baby. Bkn apa. Aku nk Firdaus berkawan. Eh yeke? Eh takla. Tu reason yg mmg bese la. Tp ntah la. Mmg nk ade lg sorg. Sbb aku ni ethnic freak sket. Kalu bole, if aku n hubby meninggal ada penganti. Serius. Aku piki cmtu. So dpt sepasang kire okla. Ramai sket bilangan pengundi melayu. Hehehe. Majority in a community is important....hehehe..

Wpn the that dunia ni dh nk kiamat pn. Ah whatever lah. Janji aku mmg nk anak no2. No3, 4 , 5(kalu aku muda lg) InsyaAllah nk rest dlu kot..Nk kuruskn badan balik.. Huwaaa gemuk la i psni..ehehehehe....

Masa sminggu before pose aritu kn hubby start keje baru. N aku pn start kene gi keje sendiri. Kene balik sendiri. Urus rumah without hubby at home. Eleh mcm la susah sgt. Hahahahah. Takdela susah sgt. Tp agak payah dgn Firdaus yg taknak letak tu. Penat jgk la aku ni ha. Hehehe. N masa tu aku mmg dh putus asa pasal anak2 ni. Ngn seks life kitrog yg turun naik. Yelah. Kejap on kejap tak smpt nk on. Hahahahhaahah. Ala aku bkn bgtau stail aku main pn kn. Bg aku kalu ckp psl dpt anak. Msti ckp psl seks. Hey no seks no kids maa.. Lain la aku ni mak nabi isa. ;p.........

So aku diam2 jela. Takde dh dok mintak2 kt laki aku nk anak. Hehehe. ye ke bang? eh laki aku bc ke ni? Hehehee. Tak kot.......

Tp start from that. Bdn aku start mengurus wa ckp lu. Aku pn mmg pelik. Bj2 aku start longgar. Masuk je bulan pose lg laaa. Patu aku start tak lalu mkn sgt. Mcm cerewettt sgt. Mkn tu tak sdp. Aku gi param takde 1 pn aku bekenan. So aku msk. Lg bersilat sambil melayan karenah Firdaus, lgla berpeluh2. Lg body aku seksi wa ckp lu. Hahahaha. Tp laki aku plak membizi keje, yelah br masuk, br nk amik2 ati bos kn. Hehehehe. So mmg tak dan la nk buat ape2. ;p. So waktu subur aku belalu pegi gitu je. Huhuhu. Ala aku sedih2 pn tp takdela sedih giler.. Sbb aku mmg cm lain la time tuh. Tp 2nd week ramadhan aku period......... cm bese. Takde obligasi lain. Heheheh.

Bdn aku mmg seksi la. Yg aku kagum sgt tuh kn. Bj aku time2 aku bujang dlu aku pakai ketat metat mcm cempedak. Tetibe time bulan pose aritu aku pakai longgar. Uishhh ni 1 pendekatan yang amat memberansangkan.... Hehehe. Seksi u terasa diri ini. Hehehehe......

Tp cm bese start raya. Aku mmg rinduuu sgt mkn ketupat. Rendang Limpa mak aku n Rendang Ayam nenek aku. Dh tu raya kt KL plak tu. Byk gile aku mkn. Cm bese la. Raya 1oct. So takde pe yg pelik pn kn....

Haa.. tp start bulan Ramadhan sesuatu yang pelik ngn Firdaus. Balik keje amik die balik umah. Pstu aku pegang brg kiri kanan mmg tak dan nk dukung die. Pstu aku pakaikan kasut soh die jln sendiri. Slalu kalu abah die ada die nangis. Ni die tak nangis siap eksited lg mama soh jln sendiri. Masuk dlm lif sendiri. Kuar lif sendiri. Mama tolong jaga pintu je. Bagus kn? Mmg ada tokoh keabangan. Hehehehe...

Pstu lg, Firdaus start ckp nanak bila aku sua tek aku utk dia nyusu bdn. Aku pelik. Tp aku budget psl aku pose so start susu tak sedap kot. And break aku start mengecil balik.. Huhuhu br nk mengecil. Bj Raya aku tempah before pose. Bila Raya longgar wa ckp lu. Huhuhuhu. Bj2 aku yg besar2 sume kalu pakai ase tak slesa sbb kt pinggang longgar. Mcm selebet je kalu pakai. Wa ckp lu punya la seksi terasa diri ini..

Aku tak penah ase seyakin ini terhadap diri ku sendiri. Hormon kot. Ekekekekekeke......

Pas raya stended aaa.....Sume yg mengeleber tu ngam ngam sui je. Kekeke. Smpai kg suma bj yg longgar monggar td sume muat2 balik kekekekekeke. Mkn byk punye psl. Balik opis jamuan raya lg toksah ckp la. Suma pelik ngn stail pemakanan aku. Kalu korg nk tau. Tu la stail pemakanan aku yg sebenar. kalu stakat mkn sikit2 nih bukan Siti Fatimah Khairiah m Amin la nama nya wei. Ehehehehehehe...........Dh stahun aku keje sini. Br aku dpt tunjuk diri aku sebenar. Aku ni pemarah, ckp lepas. Mulut lazer. Hati busuk and MAKAN BYKKKK. keekkekeke...

So balik opis balik 8hb. Aku still mcm eh aku period 7hb pttnyakan. Oh br sehari lewat. Lek dlu. Skali aku check calendar dh ptg. Tgk2 pttnya 4hb Oct aku dh period. Wah dh lewat 4 hari ni. Satu kemajuan. Hehehe.

Tp aku tak check2 smpai la minggu yg berikutnya. Konon weekend tu nk bli. Tp tak terpegi plak bli pregnancy test. Haaaa tu la sbenanye. Aku nk bitau secara rasmi. I'm Pregnant!!!!! Ade kt tepi tu. Tp aku kira2 aku dh 6minggu. Apsal situ dok tulis aku 5minggu lg. Salah kira kaa. kekekekekeke.......

Pttla perut aku bloated smlm.

Sori phone aku sakit balik. Tak dpt nk share gmbar test result aku...

Tp sbb aku dh over a week lewat period... So bila aku letak tester tu kt urin aku. Lajuuu je die naik n kuar kn 2 line. Tak smpai 2 seconds. Pttnya kene wait for 1 minute. hehehehe. Best best best....

Alhamdulillah. Skang ni paling pening pn aku ase tghari td sbb lapa. Tak ckp upenye skadar mkn roti telur tanpa air. Lepas pekena laksa thai td. legaaa. Hilang tros kepeningan. Kompom sama ngn masa pregnantkan Firdaus. Alhamdulillah. Asal mkn je aku akan ok dgn sendiri nya. :D......

Ha. Kn pregnancy lepas aku tak pening tak apa. Tak penah lansung muntah2. Hubby yg muntah2 demam2. Cirit2. Tp kali ni. Firdaus plak dpt muntah2 n demam2. Kesian dorg. Hehehehe. Sbb Firdaus yg paling rapat ngn aku kot skang.

Pstu mak kawan aku Rosha ckp, oh agaknya die plak dpt saka bapak die kot. ahahaha . Kire muntah2 tu saka la.. hahahaha. Cian Firdaus. Bila Firdaus baik je demam. Tros mama test. Tros positip.. :)

Smoking........

Hei aku tak smoke ye.

Adeh tak settle2 lg psl SMOKU ni. So aku nk cite kronologi hidup aku tak aman sejak balik cuti raya ni. Hihhihihi.

Mula2 masuk balik opis 8 Okt tu bos kecik aku dgn sengal nya soh aku booking tiket kapal terbang. Masa ni perasaan aku bercampur baur. Campur2 dgn taknak tinggalkan firdaus jauh2. Dgn perasaan nk shopping sakan. Hubby aku dh kasik green light nk bli vision. Muahahahaha. Tak penah keje kami bli periuk weih. Periuk2 kt umah tu sumaa hadiah kawin. 1 je periuk curik mak metua aku nye. Muahahahahaha. So aku pn mcm dh best jgk. Bole la berangan pakai periuk mahal + periuk bli sendiri. Siap tepiki nk bli kitchen kabinet nk letak periuk mahal la katakan. Siap nk buang lemari lidi besi kt umah aku tu yg kalu tak sendal asek nk merudum jatuh je tu. kekekeke. Sengal. Pstu siap mcm best sbb nk naik MAS. Aku mana penah naik mas. Naik Air Asia pn br 3 kali. Tu pn sib baik aku kawin ade tepiki nk gi honeymoon la jln2 naik kapal torobang. Kalu tak kawin mmg naik bas je.. hehehe. So lebih byk best dr tak best. Yg tak best tu cover dgn setiap kali balik keje aku peluk2 cium2 firdaus byk byk kali supaya tak rindu sgt. Huhuhu. Mmg berat ati, tp mama tepaksa. Kalu tak bile lg kite nk pakai periuk vision kn? Kes kes kes............

Ok tu aku sekadar merepek la. hehehee....

Pstu aku dh dpt tiket flight sume. Pd isnin baru ni. Siap taknak tggu PT opis aku ni balik cuti tu. Siap aku gi book sendiri. Sbbnya bos kecik aku yg sengal mmg nk kene silambam kepala hotak die tu (sib baik die yg kene sign surat kuasa. so apa2 hal bia die yg kene. muahahaha) (eh jap tp borang waran udara aku yg isi.. oh tp aku tak sign kelulusan. bos kecik gk yg sign. muahahahahahahahahahahahahahahaha..padannya ngn muke die.. suke nye aku....lgpn mmg die yg suruh kn? korg mcm tak tau die tu kalu suruh siap tanda seru suma bagai. aku pste email die kt sini kang korg yg sakit hati. so bia aku sorg2 je yg sakit hati. tp puas ati sbb mmg sume bukti menjurus kt die. muaahahahahahhaa) (memang kesian jgk. tp SAYA YANG MENURUT PERINTAH..ntah boleh plak time2 ni aku menurut je tak bangkang. slalu aku bangkang gk. Mgkin tuhan nk bg lesson kt die lenkali jgn gabra tak tentu psl. Mess up with things muahahahaha...)

Sori aku byk merepek meraban dr cite hal sebenar...

So Isnin ptg tu kami JKKKKKK SMOKU ade meeting psl bengkel. Yg pihak vendor ni pn sengal jgk. Patutnya ckp la awal2 tempat suma so kami bole kuar surat kuasa kt JKMM. Sbb la ni surat kuasa utk under kementerian je. Yg ke JKMM bos kecik takot nk sign. Nasib baik die tak buat keje gile dh tu sign. Puan bos aku taknak sign surat slagi tak kompem tempat. Dh tu pulak minggu petama raya puan bos aku cuti. Memula EL 2 hari. Sebab mak sedara die meninggal. Lepas tu cuti lg sbb die nk buat openhouse sabtu lepas. So kami yg dlm Kementerian ni mmg dh siap2 book tiket flight.

Right before meeting aku dpt call dr bahagian dasar kementerian ckp dorg nk join. Lastweek depa kata depa taknak join sbb apa ntah. Last2 soh buat memo tunjuk sebab taknak join sbb kalu apa2 bole je bgtau TKSU / KSU napa dorg taknak join. Apa2 mmg nk black n white kn. So dan2 tu tros join. MUAHAHAHAH. tau ko takot. Tp bad luck for korg lah. Sbb dn2 dpt call. Dan2 aku soh book flight sbb nk buat kt langkawi. Dan2 aku email tentatif program and alamat tempat suma. Dan2 tu ko pn book flight tiket mcm kami di BTM ni. Kesian2. Ko pn terjerumus skali. Sori aku tak bermaksud. Memula aku igt konfirm. Sbb aku tak tau lg masalah KSU tak kasik naik udara. Die soh menjulur pakai tanah je. GILA KE BANGANG. nnti aku kene balik. KO BOS KE AKU BOS? ok bos SAYA REDHA jelah. huhuhuhuhuhu........

So masa meeting puan bos aku lambat masuk. Patut kul 230ptg. Kul 3 pn die tak masuk2 lg. Sblm tu die kate kt aku proceed je meeting tu. Aku pn dgn tak malunya review minit lepas ngn bincang psl bengkel ngn vendor and a few user. Kire mcm mmg jadikkk sgt la gi langkawi ni. Hahahahaha. Bodo betul bila piki balik. Bangsat sungguuuhhhh.

Skali.. Jeng jeng jeng. Puan bos masuk. bos kecik takde die kursus kt mane ntah. Pstu puan bos inform. Masa gi jmpe KSU. KSU marah die. Ckp WHY YOU WANT TO GO TO LANGKAWI? (dah takde tempat lain? <--- ni aku tambah)....Pstu puan bos ckp. "We have to change our plan"
WHAT THE F*CK? Muahahahahaha.............

So kuar la kenyataan. Lastweek jumaat. masa puan bos cuti ade meeting JPICT. Hanya org2 IT GOMEN msti tau apa JPICT kot? JPICT ni meeting org2 IT utk stiap kementerian la. pstu nnti JPICT akan report ke JITIK. JITIK ni bawah MAMPU, pengerusi KSN. Paham ke? tak paham buat2 paham jelah....

So masa miting lastweek tu adalah dibentangkan pasal Bengkel SMOKU ke Langkawi nih. Pstu KSU cm tinggi sore sket la tanya. HOI NI BUDGET SAPA NI NK BUAT SAMPAI LANGKAWI? pstu menurut sumber yg boleh dipercayai (Kak Lin kekeke).. Pstu bos kecik aku tu kan gabra (tapi ko kalu baca ni ko tau la sapa bos kecik aku tuh. pompuan yg ko benci gk..ekekeke) die ckp eh tak ni vendor yg tanggung... Pstu KSU ckp ok kalu vendor yg tanggung ok. Tp bangangnya dorg ni die tak inform KSU yang vendor tanggung tempat je. Pengangkutan sendiri tanggung. Sendiri maksudnya kementerian lah! Pstu mati2 ckp KSU tak ckp apa2.

So puan bos aku kene marah la ngn KSU sbb tak aware dgn ape yg die dh arahkan. Kirenye KSU ckp die dh arahkan, no flight2 to go anywhere. Tapi kalu nk naik bas OK. ko gile nk naik bas gi Langkawi? 3 hari 2 malam. Dh tu TKSU tak bagi ko habis masa lama2. Sbb opis memerlukan ko. Konon la. Aku ase 3 hari 2 malam. tinggal 1 hari je la kt langkawi yg bekerja. lebih tu masa penat ngn masa perjalanan jelahhhh oiiiii...... Tp puan bos aku takdela mcm naik angin pn. Tapi masa aku cite kt suma F44 yg hadir JPICT tu aku ckp puan bos aku bengkek gila and die nk marah sapa2 yg hadir JPICT tu and tak inform kt die. Muke puan bos nk marah F44? puan bos aku takkan marah F44. tp puan bos pn takleh marah aku sbb sape suruh dorg tak ajak aku join JPICT kn? Belagak sgt ko tu F44. Padan muke korg. Aku sj je ckp puan bos marah giler bg dorg gabra sket. Muahahahahahahha. Tp sorg je yg gabra pn bile aku ckp. Sape lg kalu tak bos kecik aku tu. Muahahahahahahahahah. Best aku dpt tgk die gabra........

So isu tersebut di atas bermula lah hari bangsat aku sepanjang minggu ni. Ptg isnin tu la startnya. tp aku takdela marah. Still aku bole hepi2. Aku takdepn gado2 ngn hubby. Sbb slalu aku badmood ade jela bende aku buat hubby mrh. patu kitrog gadoh. Muahahahaha. Tp takde. Aku kire bole relek lg la. Kekekekeke.

So akhir meeting puan bos ckp takpe. Let me discuss first with TKSU. I will confirm sama ada we can proceed to go to langkawi or not. If not tarikh lain will be nextweek 22nd - 24th Oct. With different venue. We drop trop langkawi from our list ok. Sume ahli mesyuarat dh buat muke toye. Bosan btol kementerian ni. Masing2 nk jaga air muka depan bos. Aku mls nk elaborate ayat sblm ni. Lu piki la sendiri.

Pstu aku kene stayback la Isnin lepas sbb nk tau keputusannya. Penat giler weih. Yelah dh ke sana ke mari. Dgn berjuta kali call vendor mintak confirm kan tempat. Vendor ni pn BANGANG. lambat sgt confirm tempat. Lambat la aku nk kuar surat kuasa nk gi bengkel. Bape kali dh aku buat surat. Korg bygkan la. File SMOKU aku br bukak. Siap br buat nombor baru sume. dh ade 14 surat. Bayangkan. Kerje aku buat surattt je manjang. Keje bodo. Bangang. Baik kementerian takyah ade email. Bende kecik sume nk pakai surat gk. But then again. Not everybody ada email kementerian/jabatan. So nk taknak kene pakai jgk Snail Mail nih. Erghhhh.....Kementerian aku suma pegawai adela email. Tp cm JKMM. Yg kt cawangan kalu ade pn email yahoo. Pebende dowh? Baik tak payah kn........

So by 6pm puan bos panggil masuk bilik. And die pn bg kitrog baca sms TKSU
"The answer is still no. But if travel by land yes."
So? No means no right? Maksudnya masih tak boleh pakai udara la kn. So td dh bincang. Klau gi langkawi pakai land. Kompem2 sume org takleh nk fokus. Sbb habis masa kt perjalanan...So apa lg. Kene tuka tempat and tuka tarikh. Senang keje abis cite....

Tp puan bos aku ni mcm hesitate jgk. Sbb user ckp kalu buat yg dekat2, bosan boring sengap...Mcm2 la yg negatif. Dh tu mgkin puan bos aku pn nk jgk buat kt Langkawi tu die pn maybe dh ade planning utk shopping kot. Kekekeke....

So ptg tu kitrog decide nk cancel. Pstu tros aku call vendor ckp cancel. Kite tuka tmpt n tarikh. Aku igt mlm tu aku dh bole tdo lena. Pstu aku pn balik umah......

Smpai2 umah dlm lepas magreb tuh.. Tetibe dpt call dr puan bos. Die ckp TK nk console KSU balik. We will see to do it in Langkawi jgk2. APE KEJADAH? pstu siap soh aku gi pejabat TK utk tggu result. Tunjukla ko bersungguh sket kot. Puan bos ade bengkel. Tu aku yg tepakse bersusah2 gi pejabat TK.

Let me tell you something... Pejabat aku kt Wisma Sime Darby, kt Jalan Raja Laut. Mmg tersisih la skit dari HQ Kementerian, sbb tak ckp space. HQ Kementerian, which include pejabat TK and Pejabat KSU and Pejabat Menteri dekat Jalan Dato' Onn. Which is hundreds of tapak kaki jauh plus 1 station LRT STAR. STAR opis aku Jln Sultan Ismail, kene turun stesen Bandaraya yg kt sogo tuh. Pstu kene jln kaki 100 tapak. ke lebih. Agak jauh dan menyusahkan.. Huwaaaaaa...

Smpai2 pejabat TK pg2 buta shafie tuh. TK blom masuk opis. Kene la tunggu jap. Bila TK dh smpai, tros TK soh balik. Yelah. aku ni PTM je. Dh tu muka tak dikenali. Sapa aku nk dok kt pejabat TK jd penunggu gua tuh kn. Sedih aku bila die suruh balik. Huhuhuhuuhu. Call puan bos, puan bos ckp ok balik lah. Abis dh bos kepada puan bos suruh. Takkan puan bos nk melawan kot kn? Aku ni dh mcm bola balik laaa. Siap jln kaki tuh. Huhuhu. Nk naik tangga LRT tak larat. Nk naik teksi rugi. So jalan kaki jela One Station Away... Huhuhu. ....Macam nama lagu plak.....

Smpai2 opis. Around kul 10 br aku dpt jawapan dr TK. Die ckp KSU ckp ok dengan berat hati nya. OK SO LETS ROCK AND ROLL... aku ni tak mcm yg bos kecik tu igt. Buat keje lembab. Aku bkn buat keje lembab ok. Tp aku malas buat keje. Nk2 kalu keje2 yg disuruh aku buat tu aku rasa tak berpekdah. Muahahahahahaha. So laju je aku call vendor. Then call puan bos then do all the necessary. Skali Surat dh siap nih. Siap dh mintak kebenaran puan bos utk sign on behalf.... Skali vendor bgtau aku. Tak dpttt.. Sbb smlm ptg die dh release bilik2 kt langkawi nun. So pg ni die call agent...agent tu ckp dh takde bilik.. huwaaaaaaaa.. Tp taktau knape bangang aku tunggu gk vendor tu carik tmpt lain kt langkawi jgk. Last2 aku dh penat. Dlm kul 11 aku ckp kt vendor.

"Sy dh penat la. Boleh tak awak call sendiri bos sy. Awak ckp sendiri kt die takde bilik?"

Sbb aku call puan bos. Adaaaa je idea die supaya tak cancel dlu gi langkawi ni.

Then die dpt idea lain lak...........Die call aku..soh aku tanya PA TK....cmne TK kate KSU stuju buat kt langkawi. kalu tuka tarikh KSU stuju tak? Adeh. Pstu call PA TK. TK tgh meeting. So kene tunggu TK balik meeting. Aku lak dh blur. Nk cancel flight ticket ni ke. Nk extend tarikh ke. Nk buat dono je ni? Adeh.. Yg vendor plak. Die takdenye nk buat keje cari2 tmpt kosong. Di ikut sengal die la nk tunggu jgk. Klau ko gi browse cpt2 kn bole dpt quotation cpt sket boleh aku kuar surat suma. Dh la lepas kuar surat kene fax kt lebih 10 pejabat seluruh mesia BANGANG. Dh tu kene call utk follow up attendants sbb masa suntuk kn. Nk harap dorg reply maklumbalas mmg Tak Ah....Arghhhhhhh. Bos kecik aku msg2 tanya macam mana. Nk je aku reply. Eh bangang..ko boleh senyap tak aku nk buat keje. Kasi aku settle sume dlu br aku leh update ko boleh tak....Tp aku baik. So aku buat dono je ngn msg2 die tu. Hihihi. Dlm busy2 aku tuh smpt je aku pok pek pok pek ngn member aku ida dlm gtalk...Sempat je..ehehehehe....Kata aku tak tensen mana pn sbenanye...eheheheheheehe....

So sejurus sebelum aku nk kuar mkn tghari. Mulalah sesi pergaduhan F44..masing2 taknak kalah, kata takde dgr KSU ckp NO FLIGHT...NO LANGKAWI.......kak lin plak cuti...So call die pn tak dpt......So lantak korg la pi. Korg yg dok dlm meeting tuh. Aku tak campor. Yg aku tau aku nk tipu korg ckp Puan Bos MENYIRAP GILER. NASIB LA KORG.. tp aku tipu je. muahahahahahaha...

Pstu cemana ntah puan bos aku agaknya die piki2. Go Head Go Stan tak abis2. So die pn ckp. OK KITE PAKAI TARIKH 22 tuh TEMPAT KT PD JE..senang.. Haaa ko kalu dr td buat decision cmtu kn senang...............Tak payah aku nk piki panjang...

Pstu aku tros gi meeting. Aku soh anak2 buah aku cancel flight and call org kementerian yg join ckp cancel 16hb...tp aku takleh inform lg org2 JKMM sbb lgpn tak kuar surat kuasa lg kn......tros aku call vendor soh carik hotel kt PD. Confirm buat kt PD.

Vendor bese la. Bangang tak abis. Smpai skang dh kul 11 keesokkan hari. Tak dpt confirm lg tempat. Bape kali dh aku call. Encik2 sekalian. Sy dh penat la buat2 surat bagai. Soh anak2 buah calling2 sana sini ckp jd tak jd. Jd tak jd. Tuka sana tuka sini. Sbb management soh tuka2 lg. Cpt la bg tmpt senang kite bole proceed utk process sumanya BODO BAGHAL makan taik ke. Sori la encik2 sekalian. Tp mmg sakit jiwaa urus bende ni.....Aku tau la on ur side ade process2 jgk. Tp kalu ko dh nk 1 hotel tu ko pilih je la....Nk tunggu apa lg. PO apa bagai tu masalah ko la. Skang ni pilih tempat jee.....adoiii... Ok la takpe aku tunggu. Puan bos pn takde push2 aku. So aku aman sikit....cuma takleh nk kuar surat jela. Nnti kene tggu puan bos balik sign surat je. Tu 1 hal lg. Blom die ammend lg surat aku. adoiiyaiiiiiiiiii.....

Tula sbenanye kes ni tak settle lg. Aku tak tau la ape nk jadik ni. Masa insyaAllah panjang lg. tp ntah la. Suntuk giler weih. Sume org byk peel. Nk tak nak bengkel ni kene done by october. Klau tak adela alasan vendor ckp sistem takleh siap sbb pihak kementerian tak dpt attend bengkel cpt....Sape salah? Akuuu jugak...Erghhhh...

Sabar sabar. Raya tak abis lg ni....heheheheh.. Ops lapa plak......

October 14, 2008

What's Funny and Doesn't Make Sense?

It's funny when people talk about the RAHMAN theory,

When R in the mnemonics forget to represent it's owner first name, Abdul. We know exactly the name of Tunku 'Abdul' Rahman, Malaysian 1st Prime Minister. But yet we take Rahman to be one of the mnemonic, R. Don't we?

Again, we call our 2nd Prime Minister as Tun Razak. But we used his first name Abdul tu be next on the mnemonic to represent A.

Hussein ok, Mahadhir ok Abdullah ok... to represent H, M and A that form R, A, H, M and A.

Then we're waiting N as next on the list to form RAHMAN, which mean kap ba ra kap ta alif nun. Keberkatan..... So we have our best and prosperous Malaysia.

Stil Najib is Mohd Najib. N is not his first name!

Funny isn't it. Because the mnemonic doesn't exist at all. Funny but that's what we stand on. I was too. Because i thought Anwar was on Abdullah place. but when his not, then i realize that the mnemonics is a bullshit they creates. There's no such thing!

October 13, 2008

10, 11 & 12 Syawal 1429 Hijr

hehehe.. aci tak pakai calendar islam je skang. Islamic la konon. Kekekekekek. Yela kate bulan raya. Kene la islamic skit. :D.....

Nk cite pn ni psl beraya jgk..... :D

Jumaat ptg tu balik2 umah tros gi umah umi aku sbb pakngah aku buat open house. Sbenanye nk membahagikan harta pusaka. Siap Pak Itam aku merajuk sbb bahagian die takdek. Ish ish. Adik badik mak aku ni jarang gaduh. Kutuk2 blakang dan depan tu bese la kn. Tp bab2 harta merta ni mmg sensitip sket smpai merajuk. Citenye begini. Arwah nenek n Arwah atok aku ada byk tinggalkan tanah. Tanah pusaka tu takde hasil la kn. Tu pn sebahagian de gk tanam2 getah ngn kelapa sawit. Tp tak byk la income. Tapi ade 1 lg tanah. Sebidang la. Besar gk. Tu mmg ade hasil. Ribu2 gk bulan2 dpt. Paling2 pn dlm 1k jela takdela byk. Tp kumpul2 dlm 10tahun lebih pemergian dorg. Adela dlm 60k plus plus. Byk la kn? So paksu aku nk kawin ni timbul la soal harta ni tak diuruskan. So dorg bahagi2 la. Dpt la sorg sikit. Tp sbb pak itam aku tu, before2 ni duit getah & kelapa sawit tu die pakai buat blanje anak bini dia, so bahagian pembahagian kali ni setelah ditolak ngn yg die dh amik, so die tak dpt apa2. Kirenye die dh dpt la bahagian die kn. Nk kire adil tak adil, bg aku die lg tak adil, sbb die dh pakai dlu. Wpn maybe la die org susah. Tp rete org tetap rete org. Die mcm tak hormati la kn. So bg aku ni lesson learned utk die. Tp asenye die tak amik iktibar. So die majuk. So adik badik lain pn terpakse kurangkan sikit share dorg and bagi die skit sbbkan die dh majuk. Mmg la rete tu byk.. Sendiri pn dh ade income sendiri masing2. Tak hadap sgt pn. Tp lawan tetap lawan. Dh lawan tp taknak turun2 jgk. Redha jela ngn bakal tuttt tu nnti. Kekekekek. Kuar topik jap.

So sepanjang2 jumaat mlm tu agak kepenatan sket la. Aku ni just cucu. So mmg tak entitle dpt ape2 pn la. ekekekeke. So diam je la kn. Tp bosan la. Balik2 psl duit. Duit duit duit. Yg best dpt jmpe sanak sedara.

Oh ye. Henpon aku kn br dibaiki. Tapi masih ade problem takleh nk connect ngn pc. Huhuhu. So takde gmbar ye kengkawan.

So balik mlm tu mmg kepenatan tros gosok gigi smyang tdo. Kebetulan plak hubby habis kje cpt so die dpt la join gk. Alhamdulillah.. :D... Kalu tidak dinner mlm tu kene la die mkn luar. Ni dh cover la dinner. Hehehe.

Pg2 sabtu aku pn start la gosok bj hubby. Tp tgk setimbun bj tak lipat mmg tak lrat sgt. Ase mcm nk baring je. Firdaus plak nangis nangis nangis. Die ngantok + penat tp lawan mata taknak tdo. So die loktang. Smpai terbatuk2 sbb jerit kuat sgt. Heee ase nk rotan je. Hik hik hik.... Last2 hubby malas nk layan letak dlm besen kasi die main air. mmg le bagus idea tu. Tp tak baik utk paru2 die. So aku kuar kn n pakai kn bj balik n die sambung loktang balik. Tidakkkkkkkkk..ekekekekekekek....

Lepas zohor kitrog pn siap2. Pg tu cume mkn roti je. Hubby mkn nasi lemak sbb die bli dr pasar tani. Aku tak nk nasi lemak tu sbb dh bosan. So aku mkn roti je ngn Firdaus. Tghari tu kami mkn nuggets je since plan nk gi rumah terbuka bos aku ptg tu. Dlm kul 3:00 kitrog pn kuar umah. Mmg Lapaaaaaaaaaa gilersssssssss. Muahahahahahahahahaha.

Smpai2 je. Hah ko kambing golek. Aku igt kn sekor je la. Hubby kate ade 5 ekor. 5 ekor??? Wahh.. Umah toksah ckp la banglo, yelah umah mak die pn. Tp kire busat gk la kn. Pstu kalu kt hotel2 kalu ade kambing dh kire grand. Ni siap 5 ekor tu wa ckp lu. Panas je bdn malam tu sbb mkn kambing byk sgt. Hihihi. Aku mkn byk gk la. Memula mkn nasi ayam. Tp jd nasi kambing sbb mkn ngn kambing. Kekekeke. Pstu mkn pasembor. Firdaus aku suapkn la sikit2. Pstu mkn apa lg. Mcm2 la smpai aku tak igt. Mmg senak gile perut. Tu pn ade hati nk repeat sbb mmg sedap. Tenkiu puan.

Masa kt umah puan aku ni malu2 alah aku ngn memember dorg siap bg angpau kt firdaus. Kene reply ni. nnti aku isi duit dlm angpau ek. Kekekeke. I tak bese u... Kekekeke. Tahun lepas kn masuk2 sini dh lepas raya. Masa raya gi kursus. So tak menyenat la nk dpt duit raya. So i assume tahun ni pn sama. Skali ade. Kene reply nih. Hehehehe.......... Tenkiu kengkawan....

Pstu dlm kul 6... wah 2 jam aku lepak umah puan aku. Tepiki gk aku raya petama aritu hubby lepak umah mak sedara die lama gile aku hangin jerk. Yelah sbb lama sgt. Ni msti hubby aku hangin je aku lepak umah puan aku lama sgt ek. Sori ye. I pn tak pasan masa belalu. Heheheh...

Pstu dlm kul 6 tros gerak gi Sg Buloh umah abang hubby aku. Wah jem gile. Dekat kul 8 br smpai umah abg die. Tak tahan- Tak tahan nk berokkk.. Kekekeke. Maklumlah mkn byk. Hehehehe.. Tp br ade rase2. Masih bole kaber line lagik. Kekekeke...

Pstu dlm lepas isyak kitrog pn gerak la gi umah sepupu hubby gk. Kt sg buloh gk. So dh alang2 lalu singgah la. Janji lepas magreb. Siap kene sound lg. Baik ko dtg lepas subuh tros. Muahahahahaa. Sepupu hubby aku ni mmg jenis serius skit.

Pstu kitrog kn mmg dh full tank mlm tuh. Umah abg die pn bantai nasi impit lg. Pstu smpai2 tgk2 bini die masak mee rebushhh. Hahaha. Aku nmpk mcm mee rebush. Skali ase mcm mee kari daaaa.. Sbenanye mee kari tp kuah die pekat skit. hahahahaha.. :p. Pstu bila sepupu die soh tambah tepakse la aku tambah... Sbb mcm takot2. Hahahaha. Yelah sbb hubby aku n mak metua aku ckp sepupu die tu jenis serius. So senak2 perut pn tambah gk la. Takmau kejadian tak diingini berlaku kn. Kekekeke....

Pstu aku takleh nk kaber line lagikkkkkk. I have to goooo. Tepakse aku beron gk kt umah sepupu die. Siap bini die tanya. Nk wee wee ke. Nk lg 1 tu. Pstu aku ckp lg 1 tu. Ooo kalu lg 1 tu kene naik atas. Kt bawah takde paip. Sib baik aku jujur. Kalu tak terganggu skit bisnis aku nnti. Kekekekeke.

Lepas beron kami pn balikkk.....

Konon2 ahad tu nk gi rawang. Umah abg kuyu 1 lg. Abg sulung die. Tp sbb kn kepenatan dan keoverdosean tdo. Kami lepak umah je smlm. hehehehe.

Wah lupe nk mention. Wiken kali ni agak best sbb hubby takyah keje...eheheehe..best best best....

Pstu mlm td terjadi 1 kejadian tak diingini. Firdaus skang dh takleh nk pakse2 die tdo. Kalu die taknak. klau dlu bg susu (aka ubat tdo).. tak lama sure tdo nye. Tp mlm td die taknak susu. Pstu siap lari2. 2 3 kali ok la. Pstu skali jatuhhhh. masa tu gelap. Die bgn atas tilam aku yg tak berkatil tu pstu lari2 atas tilam. Tilam spring kite jln atas tu pn nk terjatuh2. Skali dh terjatuh takleh diselamatkn lg. Hubby soh bukak lampu. Bukak2 tgk ada darahhhhhhhhhh. Panic aku skejap ase nk neno neno dh. Skali dh lap2 basuh2. Darah tu benti. Tp lepas tu lg la die susah nk tdo. Nangisss je. Ntah kul bape kami tdo smlm. Ade skali aku tejaga. Firdaus dh tdo. Aku peluk die sbb kn aku dh nk gi kursus khamis ni. Skali tebangun plak. Adoyai mamat ni. dh start nangis2 balik. Die dh mula la tu alam nk main je. Nk tgk bende baru je. huhuhuhuhu.

Ok la ... Tu je cite sementara tggu puan aku reply sms aku. Kalu die tak reply cemana. Huhuhuhuhuhuhuhu.............

October 08, 2008

Am I?

It is still in between the line of normality and not.

I'd had times when it didn't came for this long. So i have to wait for at least 3 more days. To know it for sure. If I could do that particular test again?

I can't wait for 3 more days. Am i? I can't wait for the answer either.

But i will not be sad if I'm not i guess. Because I'm starting to feel a bit of hesitation. Maybe I'm not ready for it? I don't know.

But the possibility is there. Time will tell. Time will tell.

My tummy starting to bloat like a bear.
My head sinking at the evening and i feel a bit tired.
I touched hubby's forehead yesterday and spotted that he had fever.
My heart feel a tiny feeling that i can't describe what it is?

I don't know is it a sign or is it a false alarm? What ever it is i hope I'll be strong enough to accept anything. Amin... :D

October 06, 2008

Raya 2008 / Aidilfitri 4029

Satu hari di hari raya, dua hari di hari raya, tiga hari di hari raya...ahahahahahaha

Klakau ntah rancangan buat2 lirik sendiri apa ntah aku tgk aritu. Kalu stakat cmtu baik ko takyah buat2 lirik ko sendirik. Buat sakit ati aku je dgr. hehehehe. Mcm die kesah pn kn. Sib baik tak menang. :p

Start holiday jumaat ptg tu balik keje tros balik kg. Sib baik aku balik umah cpt so smpt la aku nk packing2. Aku packing utk balik jumaat sabtu ahad je. Isnin hubby keje. Ntah ape2 ntah. Ni aku amik gmbar2 dr henpon hubby. Sbb time ni henpon aku rosak. Kui kui kui. Dh tu kt kg melaka (kg aku) pakai camera exilim bangang aku tuh. Sebut2 psl nk bli camera baru tros kong. Sodoqollah bak kate hubby. Huhuhuhuhuhu....... Nnti aku up gmbar raya petama dr camera bangang tu. Sebangang2 ko. Byk gk berjasa. Tak lupa byk gk pulus ku korbankan demimu. Kui kui kui......

So balik kg hubby jumaat ptg. Mlm tuh gk smpai. Hubby dlm kete tetibe emo tak tentu psl. Aku pn tak igt psl apa. Muahahahaa..... Pstu mls aku nk layan......... Pstu lama2 die ok sendirik. Pn aku tak igt cmne die bole ok balik. Hahahaha.

So sabtu tu setelah di siko baiikkkk nye oleh mak metua kitorg pn bwk le die gi sopping2 kt pekan sg besar. opppp sblm tu..layan dlu gmbar pedaos meneray moto baru aboh nye....ehehehehe....

ooo masa ni pedaos balik umah dr umah nenek naik moto bedua je ngn abah. baikkk je dok kt moto...pandai...ehehehe

Apsal muke sedih tu sayang.....ni pedaos kene tinggal kt nursery. Konon2 mama n abah nk berehat. padahal mama sorg je berehat. abah sebok kt dapo membasuh2. ahahahahahaha..apa bole buat dpt laki rajin cmtu..hihihihiihihihi

ai jeling nmpk...ehehehehehehehehehehee

Ok so bebalik kt cite shopping raya. Jumaat mlm time on the way tu mak metua aku dh siko laki aku ckp kt umah takde pe. So kene mkn kt luar la kitrog. Skali mkn kt luar kt sg buloh tu area org bele ayam. Busuk gilerr...tak sedap lak tu. So mendatangkan hubby aku bad mood la kot. heehhee.. dh tu mcm risau2 mak die kate takde pe nk raya.

So pg sabtu tu kami gi la sopping2. Dh tu lama gk la smpai pedaos tdo2 dlm kete. Pstu bile celik mata nk mainnnnn je. Tp taknak main lompat2 je. nk somting yg bole dimain. Memula aku bg buku soh bc. Last2 tak jalan aku bg pen. ha amek ko aku conteng buku ko bli mama. hahahahaha......

ni br buku blom lg dinding mama....ugut nih...ahahahahah

So ahad lepas buke kami balik KL balik sbb taun ni turn Keramat Permai lak. jgn nk buat2 lupeee muahahahahahahahahahahahaa.....

So senin tu mama kene la cuti sorg2 sbb abah mu itu ngades2. Nyampah mak nyah.. Hehehehe. Takde cite sgt la senin tuh. Slain aku kemas2 umah skit2. Tp aku tak packing balik kg. Aku balik Keramat Permai tolong umi kemas2. Teman umi n ayah lak sopping2 karpet raya. Ala skejap je... :D.....

So selasa tu hubby cuti la.. Akhirnya.. Opss lupe nk cite.. .masa kt sg besar kami pn sopping2 bj raya pedaos.. Best gilerrr. Kalu aku ada 10k. Bli bj pedaosss sorggg je pn aku tak kesah. Mmg bebaloi. Nnti layan bj raya pedaos. Siap ada discount 30% lg. Wpn tak la 70% mcm sogo buat aritu yg aku tak mampu nk bli tu. Aku bole je swipe. Tp aku tak suke utang tertunggak. Lgpn aku mmg nk pakai duit hubby gk. Muahahahaa..lain kn ase die bang? Kalu i je bli i je ase sonok. Ni i bg u ase sonok. Ni bkn aku siko hubby aku. Tp mmg kenyataan. Nikmat bli bj anak lain. Padahal asekk aku je bli. Aku nk kn berkira orangnye. Hahahahahahaha.... Dr aku yg berutang baik hubby aku yg berutang. Tp still aku berniat nk bli kn bj lain utk pedaos. Saba2.. Hehehehee

Sebab kan sopping..sopping n sopping tak smpt nk gunting rambut kt sg besar aritu. So kami gunting rambut dihari selasa. Hubby dh settle. Anak die lak. Tenang gile pedaos. Bangger aku jd mak die. Bapak die pn bangger gk.. :D... pstu hubby tanya aku. Apsal pedaos tak mcm baby2 lain klau gunting rambut. Melalak meraung? Die relek je.... hahahaha.. Best2. Tp ni br first time guna khidmat barber. Tak tau la kalu next time die nk loktang plak kn. Ape pn 1st impression tu penting.....moga2 die tak loktang la di lain waktu yek...amin......

So pg raya mcm bese la gi smyg raya. Taun lepas aku tak gi sbb kenape ntah aku tak pegi. Ooo sbb pedaos kecik lg. Wpn aku dh bleh smyg. Cm tak reti lg nk pas2 kt org time aku gi smyg raya. So aku skip lah. Taun ni igt nk skip gk. Skali mak aku kate takpe adik aku cutii so bleh la aku pg. Gmbar time beraya belah aku nnti2 la aku up ye. Layann gmbar raya kt belah hubby dlu ye..hihihi

time ni dh raya ke empat. masa ni je aku cun lg. lepas mak metua aku bwk sopping brg kemas dh tak telayan aku dh haaa..muahahahahahahaa...mak metua aku kalu memilih brg mmg lama. hubby pn ngaku. igt. bkn i yg kutuk mak u. u yg kate mak u cmtu. :p Pedaos plak adoooiiiaayyy nk lari sana nk lari sini. Last2 jmpe cermin aku main cak2. 10 saat je die redha pstu lari lg. Duduk2 atas kaki lima laaa..adoiiii.....upenye pedaos ni bole tahan nakai gk..huhuhuhuhuhuhu
Tgk tuh taknak dok diam...huhuhuhuhu... mak amikkk jela gelang tuuuu cantikkkkkkkkk....
cakkk....uwaaaaaaa...ayiiii ayiiiii......
Lastttt skali br la gi umah mak su.....pak su nya adik pak metua aku. tp pak metua aku takde.. hihihihi.......tu je la 1 umah gi masa raya ke ompek....
Masa raya ke lima pedaos try la salah 1 bj raya yg comei yg dpt discount 30%.....aku ase waaaahhh mcm model la kecomelan anak aku. ..ye ye mmg aku poyo aku akui...hak hak hak tui
Pedaos tak layan deh org nk amik gmbar die...huhuhuhu...
Masa ni tgh main peluk2.....pedaos pegang dagu aku ala2 mcm nk gigit la kot..kn aku suke gigit dadu die..ehehehehehe....
Amcm? hensem tak? ehehehehe...potong rambut tepi je...kt atas still berselerat lg..huhuhuhu...nnti la kt tepi panjang balik kite potong lg ek...
Smpai bile pn takkan ada gmbar yg cun la kalu pakai camera henpon...Huhuhu..sbenanye kipas tu berputar2. Tp sbbkn snap nmpk die statik la.. panas gile masa nih..... dan kipas tu pn dh sodoqollah....adela org tu time beraya bleh lak die panas. pstu tetinggal kt umah anjang die. apa lg... anak anjang die mengerjakan la kipas tu..huhuhuhu..nk bli dh mahal plak..........so redha je la....


So tu je la cite stakat raya ke-6 nih. Esok aku cuti lg. yahoooo. Tu pasal arini aku bermalas2 san jer nih. Heheheheheh....

Oklah before hubby aku badmood ada baiknya kalu aku tolong die jap. Kekekekeke. Esok die dh keje. Maklumlah org cuti skit. Aku ni brani2 alah je cuti pnjang ni keje byk tak siap. Tunggu masa je kene maki ngn bos... Huhuhuhuhuuhuh