July 26, 2007

Coretan July...

It's been long time. Skang aku igt nk update sini lak. Hehehe. Sukati aku je kejap tulis kt friendster kejap tulis kt sini. Eh sukatilakan aku yg punya blog. Ahahahaha. :p
 
2 3 hari ni tak larat betul aku nk pegi kerja. Sblm kuar tu aku rasa segar jgk la maklumlah br lepas bgn tdo + mandi. Tp lepas dh driving, smpai2 tu ase mcm nk baring balik. Penat jgk la, baru terasa keberatan tubuhku. Huhuhuhu. Kadang2 aku rasa mcm org sekeliling aku tak paham. Mentang2 la aku nmpk sihat. Ntah la, bkn aku nk complain, tp aku penat la. Takkan aku nk merungut plak ckp aku ni mengandung bwk budak 3 kilo dlm perut ni ha. Ish ish ish. Mana la aku tak hangin satu badan tiba2. Btol la org ckp org mengandung ni PMS dia sepanjang zaman. Hohohoho. Mana tak, kadang2 diorg ni mcm tak paham. Mmg la nmpk aku ni mcm malas nk layan sgt la diriku yg pregnant ni, aku nk org layan aku mcm biasa. Tp taknak la biasa sgt. Hohoho. Ntah apa yg aku nk pn aku tak tau. Yg pasti aku memang hangin la kadang2.
 
Rasa nk lari je pn ada. Aku rindu kwn aku Ida. Huhuhu. Aritu die dtg jmpa aku. Dtg umah aku. Aku nk buat air jln kedapo pn die dh bising2. Huhuhu. Best nyaa dimanjakan cmtu.. Ekekekek. Wpn die takdela soh aku baring ke apa ke, tp i'm lighten up la kan, at least ada gk org yg respect diriku ini. Hihihi.
 
Aku mmg dh takleh focus keja sgt la. Hahaha. Nasib la kn. Aku nk cutiiii. Aku nk tgk apa lg barang baby aku blom bli, or at least my stuff. Aku nk kemas umah mak aku tu. Tmpt aku n baby aku berehat nnti. Mana nk buat weekend. Sepanjang weekdays asek berkerja je. Weekend takkan aku tak tau penat kn. Alah org tak penah pregnant mana die tau. Yg die tau bwk perut die yg tak pernah kempis tu. Muahahahaha. Takdela, perut aku taknak kempis kang br aku tau. Walau apa pun aku tak sabaaa nk cuti. Jeles kt suri2 rumah yg bole dok umah time pregnant. At least dpt focus hal rumah. Ni mana nk focus kt opis lg. Tensi kt opis ngn org2 tertentu tu. Balik umah mana nk kemas umah lg. Nk prepare dinner lg. Settle laundy lg. Mak aku plak asal weekend je soh aku balik. Travel je dh buat aku penat. Aku tak kesah balik, tp aku ada 2 hari tu la nk shopping lg, nk kemas umah lg, nk rest lg. Mlm aku bkn nya bole tdo nyenyak. Sib baik takde sapa yg kata aku ngada2 straight to my face. Kalu ada mmg nk kene maki la ngn aku kow punya lalu aku akan isytiharkn die musuh aku smpai aku mampus. Muahahah. Takdela. tu ayat emo aku la. Hihihihi. Geram jgk kadang2 wpn aku hanya terpiki je dlm ati org tu ckp cmtu, tp aku jd emo and bengang giler gk. Huarghhhhh.
 
Mlm td mmg aku takleh tdo lg. Huargh dh bape mlm dh ni. Tu aku jd cmni ni. Sapa2 buat aku marah siap la. Aku cuba la tak menyusahkn org. Tp jgn plak nk terasa kot2 terkeluar perkataan2 marah aku. Nasib la aku malas dh nk piki2 perasaan org dh. Org bkn nk piki perasaan aku. Huh. Nyampah aku. Klau aku ni anak org kaya mmg tak hingin aku nk keje sini. Tak saba aku nk benti. Adala yg best jgk tp ada la yg. Ntah. Hei ko tak paham ke tak nmpk ke..... takpe2 .saba2.
 
Ok la. lege sket dh luahkan. Bkn apa. Aku penat la. Melayan hal rumah lg. Melayan napsu aku nk shopping lg. Penat tak dpt rest mlm2. Melayan org2 soh aku gi sana la gi sini la. Penat2. AKU NK CUTI!!!!!!! tolong lah. Bodo punya Manpower bg cuti sket. Kejadahnya la jd Manpower tp tak power lansung. Muahahahaha... okla baik aku stop sebelum kuar lg anasir2 makian yg pelbagai. Hihihihihi.