June 30, 2008

What a day....

Last saturday, we went to a kenduri of my Hubby's closed school's friend, Zuraidah namanye. She went to our wedding so we got to attend hers. Attended the wedding is hubby's closest friend KEPEK bkn kepet..hihihi, nita and hubby (which i didn't know her name at first), zila (yeke?), kesang gigi jongang tetapi hensem (nyeh nyeh nyeh), gjul and zana yang cute and got a bumb (mcm pregnant kot..hihihi), syed, korek and last but not least..let me just continues story first....huhuhuhu

So mcm bese i tros jd pendiam.....Yelah kn..i'm not one of them when they were at school...They are like growing up together and learn things together....Ups and down together...I'm like totally not one of them....huhuhu..benci tau...tp ade progress la jgk....At least i'm not stranger anymore..It's been a few majlis already that they've met me...:D...so i can do open discussion with them now....Esp bini kepek...She's just nice and sweet....Mmg baik..tp tak penah dpt nk ckp banyak2 ngn die..maybe die pn rase mcm distant gk..maybe muke aku nmpk sombong..maybe ...ntah...ehehehehe

So we ate....Me and hubby one of the 1st to arrived.....After half way eating few of them arriving one by one......kalu couple tu two by two la kot..ekekekeke...:p...

and then Nita was sitting next to me enjoying her meal with her Setahun 20 hari son (odd kn? aku tak penah dgr org kate anak die Setahun 20 hari...Bese kalu setahun, setahun je la..ekekeke)....Then there is this one person dtg..Berbaju hijau...Berkilat...Dlm hati aku..Is it trend right now..Pakai baju kilat2..Huhuhu.. I was so out of style by wearing blouse with seluar....Yelah..kalu dlm kete ngn firdaus skang susah btol pakai bj kurung..Kuar2 dh tak mcm pakai bj dh nnti..Muahahahaha..tgk masa kenduri belah mak kuyu dlu...pakai bj kurung....tak selesenyeeeee..nyeh nyeh nyeh..kuar topik sket..... Tp mcm best..aku pakai bj itam..alih2 tgk kuyu pn pakai bj itam...dr dlu lg..die mmg suke ikot kaler baju aku...best best best...:p....

Ok sambung cite...So this Nita was shouting..."Eh lama nya tak nmpk..apa khabar skangg.." ke apa cita skang lebih kurang mcm tu la...Hubby was being really ntah....Awkward...mcm tak senang duduk..mcm cacing kepanasan..aku terasa mcm tu..Aku tgk balik minah bj hijau tuh...Apsal mcm cun sgt ke minah tu? Serius..aku terasa mcm tu tapi aku tak tau nk tanya hubby mcm mana..Sbb die pn mcm tak ckp apa2..And nobody introduce sapa sbenanye minah bj hijau tu to me......So lg pn...I'm just another girl from different school..Sapalah aku depa nk kenalkan kn..Tp still ase pelik...mcm something is something somewhere...ehehehehehe....

Lepas tu time amik gmbar...I was sitting behind the girl...Hem....Pompuan ni sapa ek..awek salah seorg dr depa ke? Ntah....Apsal die menyibuk sini nih? Well, hubby jarang introduce member pompuan kt aku..Maybe she's just nobody..Oh what the hell la kn.....................still aku rasa something...tp aku tak tau apa...so aku diam je la................

So dlm kete...as usual..My hubby just diammm je..Bosannn gile..I already forgetting the awkwardness of the moment td tuh.....(Msti hubby aku nk komen apsal tak cite psl pengantin kene usung atas buluh tuh? muahahahaa...well this is my blog..kalu u nk cite sila cite kt blog u lah..muahahahahahahahahaha)........

So aku pn try berdialog ngn hubby...
"Nita tu anak die kecik je...padahal dh setahun dh tuh.."
"Nita tuh awek kopet dlu..jiwang karat gile mamat tuh"
"Bis tu kawin ngn org lain lak?"
"Ntah tetibe je....kalu kopet ade td mmg bole kacau dia la..nasib baik die takde...muahahaha..yang dia kawin tu senior kitrog......."
"Ooo bis tu bini kopet tak kesah la" (this time i though kopet was kepet..muahahahaha)
"ha? kopet ke kepek?"
"Ala mamat yg ada anak dekat sebaya kite yg bini die tua setahun tuh"
"K.E.P.E.K kepek..bkn kepet" kureng je siap eja plak utk aku..ekekekekeke
"Ooo nita ti ex-girlfriend die la"
"Ni sapa nih? Kepek tuh yg ngn bini die tadi tuh...Yg Kopet tuh yg Tuan Haji tuh laaa"
"Ohoooo ...kopet tak dtg td kn"
"Ha ah...."
"Kepek keje apa ek..kaya dia kn"
"Di keje bla bla bla"
Pendek kan cite...bacically aku just tanya kwn2 die keje apa..napa diorg macam nmpk loaded je..
"Kesang tu keje logi taik..buat logi taik dgn Indah Water..muahahahahaha"
"Ohooo..ok...erm....kwn u dlu tuh tak dtg ke?" Jeng jeng jeng..aku tak tau napa aku nk tertanya soklan ni...

Citer dia dh lama....dlu time aku keje kt mantin.....Aku kenal rapat ngn sorg kwn skolah kuyu nih nama dia Fazi..Dia lah bgtau kt aku psl ex-girlfren kuyu..Tak smpt jd gelfren pn...tp kuyu mmg suka kt minah ni..And minah tu pn happen suka kt kuyu gk...tp disebabkan minah ni kantoi sket SPM dia..so dia rasa rendah diri..tgk kengkawan suma masuk U suma kot...Dh tu kuyu dok call2 minah tu tp dia tak layan..maybe bkn jodoh diorg la kot..tp bkn sbb apa..cuma die rasa rendah diri ...tu je...kalu tak mmg on diorg bedua tu..huwaaaa...wpn bende ni mcm takde apa...yeke? tp stil..aku cita ni aku ase sgt mcm tak stabil la kedudukan aku........serius.......sbbnya...aku cuma insan kedua yg dtg....Well, i still believe in love at first sight..bkn senang nk lupa.................

as for me......aku mmg penah bercinta before hubby aku..but it was different...........serius...aku tak mcm masa aku ngn hubby aku..wpn at first...i was down jgk....aku igt aku sanggup mati sbb ditinggalkan kekasih..cecewahh...ahahahaa....tp deep down.......sbenanye hubby aku skang ni lebih beri impak dlm hidup aku..secara impak maksima lah..muahahahahahaha....risiko aku ngaku bende ni..tp itu la dia nya....kalu ngn ex aku dlu.....nk pegang tgn pn aku ase mcm..hiii....takmo lah...tp ngn hubby aku..wpn die gk approach nk pegang tgn aku dlu..tp aku ase mcm redha n relaaa je.....apa org kata..tahap penyerahdirian tu lebih terbuka and ikhlas laa..ekekekekekeke...:p.......lepas tu.......aku hari2 nk jmpa hubby aku..masa bercinta dlu toksah ckp la kn......smpai aku ase aku terlalu sayang dia...and bila die sambil lewa ngn aku..aku dpt ase beza dia tu...betapa aku sayang kt die tu lain mcm...muahahahahahahahahahaa.......Bkn mcm ngn ex aku dlu tuh.........sbb dgn ex aku dlu..aku tak start feeling2 nih....ex tu yg start dlu...die yg layan aku bagai puteri la..die yg kate nk kawin ngn aku la apa la...aku layannn kan aje lg pn aku solo menyendiri masa tuh..tp ngn hubby..byk bende aku yg start rasa dlu..kebetulan plak die pn ngaku time tu die memang tgh carik awek...so lebih kurang aku ni mcm tempelan laa..aku rasa mcm tu....huhuhuhuhu..sedih....masa aku taip tempelan ni pn aku rasa sedih................

Mcm hubby aku plak......die mmg ade hati ngn minah tu.....and minah tu pn ade hati ngn die......minah tu ade ciri2 wanita idaman die.....minah tu sports punya kaki......tak mcm aku kaki bangku..huhuuhuhuhu.........inferiority complex......i know i am...but.......how can i feel secure..........he said......die try tepis suma perasaan kt minah tu kalau ada.............sbb die taknak lukakan perasaan aku...............tp...as to know the real things that happened between them.....aku takdela terluka...tp aku rasa....kedudukan aku ni tak stabil mana....silap sikit..mgkin dia akan berpatah arang....dan sapelah aku hendak menahan cinta...huwarghh...sedih nya.....

so the story goes.....

"sapa..."
"nurul..."
"ada td tu....yg bj hijau tu?"
"hah? diaaa...ptt la i tgk u tenung die semacam...i igt u tgk die cun sgt ke apa....."
"mana ada..........."

Aku tau..he's mine..what ever it is...i'm already his.................tp aku tak bole rasa selamat..lgpn lelaki kn boleh kawin 4...and he's still trembling when the girl appear in front of him.....the fact that he had a crush on her......can never be rewritten...it's a fact.............and the girls is still single..huwargh......

dh tu dgn penuh perasaan bercampur warning...aku pn kate..

"kalu u kawin lain..jgn harap u dpt jmpe i or firdaus lg...........i takkan biarkn...i takmo tgk muke u dh smpai bile2..."

emosi giler...dlm hati aku ckp..takdelah.........i can never live without him...mcm mana terluka pn aku....aku akan tetap tunggu dia...mcm perempuan bodoh...................that's what love gets to me......huhuhuhuhuhhuhuhuhu

Pengalaman Ngeri...

Mula2 tu aku yg nak2 sgt. Kalu tak dpt kompem lah mcm kecik ati la..rasa rendah diri la..apa la...itu la ini la...muahahahahahah.....

Lepas tu one step closer i jerk myself back. Eh, i'm for real ke ni? Like 1st time plak. Maklumlah lama tak buat..eheheheh...Aku tak tau knape..Rase seriau semacam. Mcm nk kene execution plak...Seriously aku rasa mcm nak lariiiiii je... Hihu....Lepas tu mcm every bits tu rasa akwards sgt........Smpai naik pelik plak..Tak pernah lg mcm ni......ish ish....Aku rasa jantung aku ni mcm dudududududduuddudud...bkn dup dap dup dap...sbb lajuuu sgt..ekekekekek....

Lepas tu plak ngn keadaan yang lain sgt......Nmpk mcm lain lah......Not as usual........Sunyi sepi penuh dgn sensasi..............ekekekekeke....Tapi bkn mcm movie SEPI tuh kot.....Sumpah aku tak penah tgk cite tuh pn...hihihihihi

Bila berlalu...pergh.......mcm tak sangka jgk aku rasa mcm tu skali.......uweekkk uweekkkkk..........firdaus pn start nangis..and things comes back to the way it is.....hihihihihihihhihii......

Dan mlm tadi setelah sekian lama...kami Jemaah lg....alhamdulillah.............dpt la Isyak bersama..lepas ni bile plak..ish ish.........

June 27, 2008

Post Berantai Secara Banyak2....

Faces of firdaus

sbenanye ade muke die time gi tgk wyg first time..tp ade kat abah die yg ngade2 tu..ala2 spoil brat kid tuh....(muahahahhaa...misi membalas dendam...sbenanye dr post yg pelik2 sket kt bwh tu suma sbb budak ngade2 tuh..ishhh cemana i buleh terkawin ngn die pn taktau laa..eh silap..cemana i buleh terCINTA GILA kt die tuh tak tau laaa....ish ish......nk taknak.......kt diaa jgk laaaaa...ehehehehehehe.... :p)
masa ni kesian gilaaa...firdaus tgh lapar....kesian2..ehehehehehe..yelah..dr pg dok nungguuu je kt dpn bilik doktor ensem konon tough tp pendek tuh..ahahaha...mcm HULK.......tak snap gmbar doktor tu..sbb die bkn org penting dlm idop i pn..sekadar mainan ...tu pn tak best..ahahaha..apa lah aku merepek ni.......

yg ni plak dalam kete....firdaus takmo dok diam..sj snap2 gmbar die..muke sedih je...sbb bosan..susah btol nk soh dok diam2 skang dlm kete..bukak mata nk ajak mainnn je.....ase mcm nk bwk die gi playground....suh die main la apa die suke..tp probnya..budak ni tak buleh jln lg...tak saba la nk firdaus jln..tp dlm walker pn dh dok bukak laci kemborr suma...kalu dh jln nnti tak tau laaa....adeh...anak ibu nihhhh....ibu ke mama? tungguuuuuu...ehehehe

Aiiiiii...ehehehehe..suka la tu dpt dok kt abah......bwk kete....tak smpt nk snap muke gembira die bile tgk dpn..seolah2 mcm org br first time bawak kete...elehh..mcm die plak yg bwk kete..ade2 je la anak ibu nih....ehieheheiheihe.......

Anak ibu sayang.....nanti besar jadi orang yang beriman kepada Allah.......Jgn lupa solat 5 waktu...Pimpin ibu kalu ibu lari dari jalan kepada Nya.....Ajar ibu ngaji klau ibu salah.......Jd lah anak yang soleh dan bertaqwa ye....sayang diee.....:D

Mee Kung Fuu

Bahan-bahan :
sayur-sayur like carrot, kobis bunga
tauhu
fish cake
udang,sotong,daging,ayam as perasa
3 ulas bawang putih ditumbuk2
lada sulah
air tepung jagung

Nampak macam buih2 basi jerk..ahahaha..takdelah tu sbb panas2 tros letak dlm mangkuk tros snap..ala2 mcm bangger la jgk..ekekekekeke

senang je..tumis bahan2 bawang putih lada sulah ayam daging sotong udang..letak carot kasi naik bau..letak air....letak fish cake..tauhu......mendidih letak corn starch...

ohya..before tu goreng mee ngn telur bersama minyak....pstu dh masak kuah..curah atas mee ngn telur tu..


wallahhhh............................... kalu nk tau tu la muke budak paling NGADE-NGADE dalam dunia ni..taula anak bongsu kn.... :p

Get Angry and then Get Over IT....:)

I wish to see a movie where a boy and a girl in love...and eventually everything seems so hard for them to get together... Both of them is dying and lets give a good reason both of them did not died...Kekekeke...Ape bende punye cite ntah..hehehehehe

Just went browsing through the web and eventually found these cute pics...geramnyee ase nk cubit2 2 ekor ni...hihihihi
Alalalalala..comel nye kn...mcm firdaus..skang dhpandai marah2.....kadang2 cmtu la die..if something he wants he didn't or couldn't get......geramm..mcm baby2 lg dh pandai emosi..ahahahahaha...:DYeah..when he starts to smile i did fall in love to him.......................:D

June 26, 2008

True to Your Heart....

hvIf remembered song from 98 Degree....I don't remember which song..But one of the lyrics is Being True to Your Heart....White people always reminded us to follow your instinct and all it's like being true to your heart.....Maybe it's good because when we get what we want, we'll be happy and it ease us emotionally and physically....So is it a positive sign.....?

But sometimes, we just get conned by our desires.....lust and it lead us to the downstream......When we're not thinking straight and directly lead ourselves to go to hell....Something like what the kids are doing right now......Funny, feel like it so easy for them of doing mistakes.....Like one who lives in this world without god....just bump their butt to the plane and get to it and deserve more than RM3000 per night! That's the value of their dignity.....

Yeah, i really shouldn't had let myself to write today... Trying as much not to let out.....Oh well....

If u don't love a person...Let her go.............At least she's not living in a fantasy....
Rather than you let her suffer.....
But if you love her....Do tell her you do.......
By keeping your ego....You are just making it hard for her....
Day by day.....You are just killing her.......
From time to time...How can she trust u anymore?

Day by day...She don't know u anymore...........:(

CINTA SEORANG SUAMI

~~Based on True Story..

Dilihat dari usia beliau sudah tidak muda lagi, usia yang sudah senja bahkan sudah mendekati malam. Masa Pak Suyatno, 58 tahun ke sehariannya diisi dengan merawat isterinya yang sakit. isterinya juga sudah tua. Mereka berkahwin sudah lebih 32 tahun

Mereka dikurniakan 4 orang anak ....disinilah awal cubaan menerpa, setelah isterinya melahirkan anak ke empat ..... tiba-tiba kakinya lumpuh dan tidak boleh digerakkan. Hal itu terjadi selama dua tahun.

Menginjak tahun ke tiga seluruh tubuhnya menjadi lemah bahkan terasa tidak bertulang lidahnyapun sudah tidak mampu digerakkan lagi.

Setiap hari pak suyatno memandikan, membersihkan kotoran, menyuapkan, dan mengangkat isterinya ke atas tempat tidur.
Sebelum berangkat ke tempat kerja dia meletakkan isterinya di hadapan TV supaya isterinya tidak berasa kesunyian.

Walau isterinya tidak dapat bercakap, tapi dia selalu melihat isterinya tersenyum, dan pak suyatno masih berasa beruntung kerana tempat kerjanya tidak begitu jauh dari rumahnya,
sehingga siang hari dia boleh pulang ke rumah untuk menyuapi isterinya makan. Petangnya dia pulang memandikan isterinya, mengganti pakaian, dan selepas maghrib dia temankan isterinya menonton tv sambil bercerita apa sahaja yang dia alami seharian.

Walaupun isterinya hanya mampu memandang (tidak mampu memberikan respons ), pak suyatno sudah cukup senang bahkan dia selalu menggoda dan bergurau dengan isterinya setiap kali menjelang tidur.


Rutin ini dilakukan pak suyatno lebih kurang 25 tahun. Dengan sabar dia merawat isterinya bahkan sambil membesarkan ke empat buah hati mereka, sekarang anak-anak mereka sudah dewasa tinggal si bungsu yang masih kuliah.

Pada suatu hari ke empat anak suyatno berkumpul di rumah orang tua mereka sambil menjenguk ibunya. Kerana setelah menikah mereka tinggal dengan keluarga masing-masing.

Dan pak suyatno tetap merawat ibu kepada anak-anaknya, dan yang dia inginkan hanya satu: semua anaknya berjaya.

Dengan kalimat yang cukup hati2 anak yang sulung berkata : ”Pak kami ingin sekali merawat ibu ... Semenjak kami kecil kami melihat bapak merawat ibu dan tidak ada sedikit pun keluhan keluar dari bibir bapak, bahkan bapak tidak izinkan kami menjaga ibu.”

Dengan air mata berlinang anak itu melanjutkan kata-katanya .....

”Sudah yang kali keempat kami mengizinkan bapak menikah lagi, kami rasa ibupun akan mengizinkannya. Bila papak akan menikmati masa tua bapak dengan berkorban seperti ini ...
kami sudah tidak sampai hati melihat bapak begini... kami berjanji akan merawat ibu dengan sebaik-baiknya secara bergantian," ujar anaknya yang sulung merayu.

Pak Suyatno menjawab hal yang sama sekali tidak diduga oleh anak-anaknya.

”Anak-anakku..... jikalau hidup di dunia ini hanya untuk nafsu.... mungkin bapak akan berkahwin lagi.... tapi ketahuilah dengan adanya ibu kalian di sampingku.... itu sudah lebih dari cukup. Dia telah melahirkan kalian...”
Sejenak kerongkongannya tersekat... “Kalian yang selalu kurindukan hadir di dunia ini dengan penuh cinta
yang tidak dapat dinilai dengan apapun. Cuba kalian tanya ibumu apakah dia menginginkan keadaannya seperti Ini ?

Kalian menginginkan bapak bahagia .... Apakah batin bapak dapat bahagia meninggalkan ibumu dalam keadaannya seperti sekarang ?

Kalian menginginkan bapak yang masih diberi Allah kesihatan yang baik dirawat oleh orang lain ....... bagaimana dengan ibumu yg masih sakit ?

Sejenak meledaklah tangis anak-anak pak Suyatno... Merekapun melihat butiran-butiran kecil jatuh di pelupuk mata ibunya... Dengan pilu ditatapnya mata suami yang sangat dicintainya itu...

Sampailah akhirnya pak Suyatno diundang oleh salah satu stesen TV swasta untuk menjadi panel jemputan acara Bimbingan Rohani Selepas subuh dan juru acara pun mengajukan pertanyaan kepada pak suyatno...

Kenapa bapak mampu bertahan selama 25 tahun merawat Isteri yang sudah tidak mampu berbuat apa-apa?

Ketika itu pak Suyatno pun menangis.... tamu yang hadir di studio yang kebanyakan kaum ibu pun tidak mampu menahan haru...

Disitulah pak suyatno bercerita...Jika manusia didunia ini mengagungkan sebuah cinta tapi dia tidak mencintai kerana Allah, maka semuanya akan luntur...

Saya memilih isteri saya menjadi pendamping hidup saya .... Sewaktu dia sihat diapun dengan sabar merawat saya... Mencintai saya dengan sepenuh hati zahir dan batinnya bukan dengan mata kepala semata-mata... dan dia memberi saya 4 orang anak yang lucu dan baik-baik...

Sekarang dia sakit berkorban untuk saya kerana Allah... Dan itu merupakan ujian bagi saya.

Sihat pun belum tentu saya mencari penggantinya... apalagi dia sakit ... Setiap malam saya bersujud dan menangis dan saya mengadu kepada Allah di atas sajadah supaya meringankan penderitaan isteri saya.

Dan saya yakin hanya kepada Allah tempat saya mengadukan rahsia dan segala kesukaran saya...kerana DIA maha Mendengar....


~~Kisah yang wajar kita teladani.

June 23, 2008

Pertama Kali Tgk Wayang Bersama Firdaus...

Well...kompem la kitrog tak gi penang kn...huhuhuhu...tak sedih pn dh.....dh trime hakikat..maklumlah dh 2 kali cancelled pn..muahahahaha... lgpn mcm excited nk celebrate beday firdaus......dn again celebrate anniversary ku yg miss utk celebrate last year tuh..huhuhu......

So last saturday, kami pg2 bgn gi Midvalley. Correction pg2 aku ngn firdaus bgn..Hubby tak sbb die tdo lambat....sian die kene gi kerja jumaat mlm sabtu tuh..ehehehe....Aku plak dmm malam tuh...kul 9 aku dh flat dh ajak firdaus tdo...2 3 mlm nih aku cmtuh la..kdg2 pikir smpai dh smpai ke ajal ku ini..huhuhu..byk berdosa aku ni...ehehehe.....

Pstu cm agak excited gk la..tp dlm ati doubt jgk la sket2..Hubby ni bkn leh caya sgt...kalu die penat nk tdo.....die kdg2 mls nk gi mana-mana....Sbb kn plan jumaat tu kata nk gi tgk wayang since tak gi penang...Ooo aku tak cite last entry...hihiihi....so aku buat cm biasa...tp aku prepare la brg2 firdaus masuk dlm beg.....dlm ati sedih gk kalu tak jd pegi..huhu..siap msk bubur suma la..ahahaha......excited jgk la sket2........

Pg2 tuh aku lipat kain seguni sbb bajet2 kalu balik midvalley pnt2 msti aku tak larat nk buat kerja rumah..lgpn mcm dh boring buat tu sume..hihihihi.......

dh siap2 tu....tak smpt siap lg pn br nk mandikn firdaus..hubby dh bgn...die siap2 nk mandi..dlm ati..yeyeyeyyeyee..pegi jgk la tuh..eheheheheh

so pg tu kitrog pn pegi la midvalley..gigih mencari parking dh planning..nk bwk walker ke taknak..kalu bwk firdaus nk lepak situ tak....1st time bwk die gi tgk wayang...karang dlm tu klau die nangis cemana.......so piki punya piki....tak bwk la walker..sib baik tak bwk......hihihi....

pstu breakfast kt McD....hubby dh dtg dh perangai tak lalu mkn die tuh......die tuh mmg..kdg2 mkn pn dh bosan..ahahahaha...bini die plak mls msk n cpt give mcm i nih...kesian2.....cuma kalu balik kg n mkn masakkan mak die je dpt menolong penyakit hubby yg dtg tu kdg2..hihihii....pstu i ngn firdaus jela mkn.....tp nmpk mcm mama die mkn sorg2 la..ahahahaha..sbb firdaus tu kejap2 bukak mulut lapa..ishhh peliak aku laaa..ehehehee...

Pastu tiba lah saat2 yg dinanti2..masuk ke dlm wayang.....pstu cm best je...tukang jaga tiket takde plak halau2 ke apa..kire mcm bole la bwk baby upenye....pstu tgk Kungfu Panda...ok la ..nice cite die......entertaining..smpai firdaus pn agak excited gelak2....cm cute je...tapi..itu hanya 5-10 minit pertama....lama2 die start boring..huwaaaaaa...cm klaka pn ada....

bole die mengeliat2 taknak dok dlm tuh..pstu aku bgn die diam..aku jln ke pintu die diam lg..start aku patah balik nk duduk die mcm tau pstu die jerit..huwarghhhh..smpai la aku kene kuar dr bilik wayang tuh...kureng asam punye budak..ekekekeke..mmg hazab la weih bwk baby tgk wayang nih..ehehehehee....

pstu aku bwk la jln2...dlm 10 minit cmtu.....pstu aku bwk masuk balik..duduk..tros sua tek aku kt die......tu pn die meronta2 takmau..nk suruh kuar lg..uhuuhu..budak2 sib baik la ko comel.kalu tak aku sumbat ko dlm lemari br tau..ekekekeke...pstu die isap gk la....pstu tak lama die tdo...oohh ngantok upenye..aku smpai skang tak tau nk tdokn die selain dr bg die tek...ehehehehehe..........

so kesimpulannya..no next time for movies with firdaus...isk isk.........sejak die lahir ni..br 2 kali dpt tgk movie...ok la tu kn...ehehehehe......

June 20, 2008

A Plan That Has Been Cancelled...

Kami ada plan. Esok pagi-2 nak berangkat ke Penang bercuti anak-beranak sempena....Takde sempena apa2. Just for fun. Since this year on weekends kami byk dok rumah pegi tesco or pergi carefour saje. Selain dihujung minggu 'angin' sesama sendiri dan burn la cuti tu begitu sahaja.. Muahahahah. Akhirnya, we've made the plan and turn out it has been cancelled for 2 times... Huhuhu....

Masa 1st time tu, tiba2 plak unfortunately bapak metua aku eksiden dan terpaksa hubby aku bergilir ngn mak dia jaga bapak dia. So apa nk dikata, pahit pun ku telan jua..Huhuhu. Masa ni aku bengkek sgt ngn hubby, sbb die ni tak suka nk beckp2 ngn adik badik dia tuh. Pastu mak dia pn asek suruh dia je. Tp bila abg ipar aku yg kt sg buloh tu asek dia je aku tak plak bising2.. Hahahaha. Tulah yg hubby mrh sgt ngn aku nih.. Tp kadang2 dlm ati jahat aku ni kata plak kt pak metua aku ni ntah hape2 la. Tp manala org tua tu nk bajet kalu die nk eksiden. Malang tak berbau kn. Kesian dia. Aku piki2 balik bkn salah die wpn ikot undang2 salah dia. Sebabnya dh kt kawasan pekan kt kampung. Mmg kebanyakkan motor tak tgk kiri kanan pn. Kadang2 hubby aku tgh bwk kete kene break mengejut kalu ada moto nk kuar kt jalan. Sepatutnya keta tu la kene break n jgn bwk laju sgt. Tgk gaya keparahan pak metua aku tu, rasanya kete tu laju jgk lah. Kesian pak metua aku....

Yg 2nd time plak suppose sabtu nih. Esok la kiranya. Br plan lastweek. Masa tuh kami ade sikit lebih duit kononnya(padahal utk tampung utk 2 minggu lg nk dpt gj..ekekeke...takpe..kredit kad kn ade...ekekekeke).....pStu awal minggu ni dpt call dr mak metua aku......26hb kene bwk pak metua aku gi cekup......kene travel lg.....minyak lg....tu pn dh bajek2 gi penang dh naik......piki punya piki...takyah la gi penang..lgpn nnti msti hubby sorg2 bwk keta..kesian plak aku kt die.....aku bkn nk sabotaj plan bersukaria family sendiri...tp aku nk support die nk sumbang tenaga kt parents die...tp mcm bila die br statement "since kita tak pegi penang, why not kita...."
aku mcm ada sedikit sedih plak baca statement tuh.....dan bila hubby aku ckp....."nnti annivesary kita,,,jom gi penang nk..i akan buktikan kalini jadi"...dan bila aku kata..."eleh dah dua kali tak jd..i tak pecaya dh ckp u"...hubby plak sedih...muahahahahahahahahahah........yelah...kalu dh 2nd time plan tp tak jd........takkan nk put 100% hope lg kot..paling2 pn 30% je tinggal (30% pn byk gk tuh)...takpela Abang....kita tak pi penang pn takpelah..yg penting hari tuh nanti.....kita celebrate lah ek..tak besar-besaran..kecil2 lan pn jd la..janji the day is for u n me...taknak ada sapa2......even ur family..even my family..tolonglah..............huhuhuhu......

sedih tak sedih....ok gk la...so duit dlm bank tu boleh fokus utk spent this weekend..pampers firdaus dh abis........susu dh abis....brg dapur........lg ape ek nk bli? ntah la...ehehehehehe...tgk la weekend ni kalu ade apa2......

tu jela update utk hari ni........abg i got 2 things..eh 3....1. i want to celebrate beday firdaus. 2. i want to celebrate our anniversary......3. i wan birthday present....oh...and ida...when will u upload those photos of u know what...ahahahaha...:p

June 19, 2008

Planning 1 : Birthday Firdaus + Annivesary...

Tang bercuti tu dh kene kensel...huhuhu...so buat kt rumah jela...hihiihii...30hb Julai tahun ni falls on Wednesday. Probably i'm going to take leave and bwk firdaus gi jln2. Aku taknak ajak hubby cuti skali ko since die dh byk amik cuti. Nanti nk cuti utk raya lg kn. So aku nk ajak die cuti on our anniversary.....ok kot ek? eheheheh.....

What do we need for a birthday party? Hemm.. Let me guess :

1. Date : 2/8/2008 (tentatively-cantek gk tarikh nih..hihihi)
2. Tempat : umah aku jelah. (dh lama tak buat mkn2. ehehe...)
3. Makanan : Kek, Nasi Tomato, Mee Hoon Sup, Ayam Goreng Msk Tomato, Jelantah, Dalca, Agar-2,
4. Guests : Auntie Ida, Auntie Hannan, Uncle Zerrow, Auntie Omeng, Uncle Azani, Auntie Maina, Auntie Fina, Auntie Azreen, Pakcik Yaakub, Auntie Oja, Auntie Musnita, Auntie Sariyah, Nenek + Atuk Keramat Permai, Pak Uda Sg Buloh (and the list still under thought..ehehehe)

Dlm pada itu, kek tu nk msk sendiri ke nk beli? Nasi tomato tu nnti nk tanya maklong la brape die nk charge. Mee Hoon Sup tuh aku msk sendiri la..spesel utk kanak2.. Hihihi...Takpn buat bubur ke nanti kn...Dlm 30 org...hermmm....

Kene buat peta utk org senang cari umah aku....

Kene sediakan goodies utk kanak2 yg dtg...

Kene pikir hadiah spesel utk firdaus..hihihihihii....I think i'm gonna buy him a bike....yg Fishey punye wooohooo..mcm org kata je...ehehehehe

June 18, 2008

Gambar: Cheese Cake Aku

Seperti yang dijanjijanji kan.......
Inilah rupa cheese cake ku stelah di makan oleh hubby.....Tak sangka byk gk die mkn..hihihihi.....aku mkn serpihan2 kecil je....

Ini plak secara tak clear nya (camera henpon jerk..ehehe)......stelah dipotong....dh up sket la dr dlu..keras dh sket......pstu tak msm sgt........cuma nipis je la (yelah aku kn 1/3 kn sukatan sume..jimat la konon..warghahaha.....) hubby bg aku markah 9/10....bestttt....:).........

komen2 member opis :
1. Masam lagi (kak limah + suhaila<-minah ni tak mkn cheese cake katanya..ehehe)
2. Masam kt gravy tu je..yg lain ok...
3. Lupa nk tulis...hubby kata crust dia yg base tu tebal sgt..
4. rajin timah..muahahahaha..sj je up diri sendiri sket...:p

June 17, 2008

Blueberry Cheese Cake

The Base
  1. 10-15 cookies oreo biscuits smashed~without the inner tuh.
  2. 1 - 2 tbs Melted butter
  3. 1 - 2 tbs Sugar (Ikut sesedap rasa mulut sendiri)

Gaul sebati semua bahan dan tekan2 dlm loyang. Then bakar for 10 minutes. Keluarkan dari oven dan rehatkan pada suhu bilik.

The Cheese Layer
  1. 250g Cream Cheese (Kat mesia ni jmpa Philedelphia Cream Cheese jerk...)
  2. 1/2 - 3/4 small cup Grinded Sugar (aku letak ikot tahap kemasaman yg boleh diterima, kalu kurangkan tahap kemasaman tu takleh diterima oleh hubby aku..hihu)
  3. 1/2 - 3/4 small cup of Sour Cream (aku bli yogurt yg plain jerk... murah sikit)
  4. 1 Sudu Perahan Lemon + Kikis sket kulit die.
  5. 1 Sudu Perahan Limau Sunkist + Kikis sket kulit die (letak ni utk stabilize kemasaman lemon td.)
  6. 1 Biji Kuning telor.
  7. 1 teaspoon Perasa vanilla
Pukul bahan 1 dan 2 smpai sebati. Cream cheese nih kalu br kuar peti ais keras sket. Kalu boleh biar die cm kurang pejal senang nk pukul. Al maklumlah i pakai manual je. Heheheh.... lepas tu campo bahan 3,4,5 dan 7. Pukul smpai betul2 sebati. Pstu masuk kat kuning telur and pukul lg... mcm kembang2 sket la jgk..tp kalu manual i pukul dlm 5 minit je.. hhehehe. Pstu i rasa la sket. Since hubby taknak msm i cuba tambah gula lebih sket so jd marvelouse..Kes kes kes. Kalu tak suke manis2 takyah la letak gula byk2. Hehehe... pstu letak atas base yg di bakar td bakal la dlm 50 minit 150 darjah celsius. Pastu dh siap 50 minit tu check la kadang2 mcm cair lg. Kalu mcm dh msk tu kire ok la tuh. Hahaha..

The Gravy

Hak ni aku men tibai je lah. Ikot kesukaan sendiri la kot. (Mcm lah ade org nk follow resipi aku ni pn kn? Hehehe..)

1. 1/3 Tin Blueberry dlm tin tuh. dgn air die skali la. (aku masa bli ni tak pikir blueberry dlm tin tu rm14. Fresh strawberries rm10 jerk. Kalu amik fresh strawberries lg murah + aku buleh mkn lebihan fruits tu kn. Oh ye, tp fresh strawberries kt market tuh cm tak merah menyala. So probably kalu aku buat gravy pn tak nampak menarik kot. Tinned Blueberries ni mmg nmpk vouge kaler die...Nnnyuummm..ehehe)
2. Gula
3. Sedikit agar2. Aku potong sket yg agar2 cina tuh, bkn yg serbut. (percubaan utk cut cost cheese cake..ehehe)
4. sedikit tepung jagung bg agar2 tu tak mampat sgt. (teori mana aku dpt pn tak tau la..ekekeke)

Sonang jo. Masuk tinned blueberries dlm kuali. Simmer dlm 2 3 minit smpai nmpk cm pekat sket. Letak agar2. bila agar2 tu dh hancur sume. kalu rasa pekat sgt tmbah la air sket kot. pstu letak gula sket letak tepung jagung. Ikot la citarasa sendiri. pstu tuang je atas kek yg dh sejuk sket td. Jgn buat masa kek tgh bakar. alamat kek tak sejuk gravy dh beku. Buat masa dh habis penat bakar kek td.ekekekekee..

~~~Esok kalu smpat aku up ler gmbar kek aku tuh. Arinih aku bgn cpt tp aku main2 ngn firdaus dlu, so tak smpt la aku nk amik gmbar kek. Mlm td aku flat sgt sbb gosok bj hubby. Tu pn tak gosok sume sbb hubby tetibe masuk bilik tdo awal. Cian i tekontang kanting sorg2. So i pn masuk tdo gk la.. .Hihu....

June 16, 2008

My Not So Romantic Hubby


I've been trying to figure out what i love most about my hubby these few days. Because i'm starting to day by day hating him. Hihihi. Just because he's not helpfull enough (i think so) about facing our sick son (Firdaus is currently suffering to tumbuh another gigi plus he got nose blockage. He is easy to get a flu since both his parents is fluing every now n then..we can't resist it...sorry my lovely son..huhu...)..Every sleepless night and bulky laundy and dirty floor and crawling son on the dirty floor...urghhhhhh...and 'berat bontot' hubby...it is so stressful....i can't leave inside a dirty and full of house chores house HAPPILY.....i'm pissed and had a bad mood all the time...And hubby is so pissed of my sillyness....i want him to do what i'm not able to and for him that thing is not important which i think is VERY IMPORTANT!!! arghhhhhh........

By the fact that i can't moved...Firdaus is looking so kesian and tight to me....I can't leave him and do the chores..and the sleepless night made me slow....arghhhh........hubby tried to bring me out of the house..but i just can't let my mind off the dirty house...I kept thingking..i need to do that...i need to finish it all up before the time's up - WEEKENDS IS ALMOST OVER!!! Scary..it is really2 scary....Drama queen...ehehehehe..... .

And WEEKENDs it's finally ends...and only 10% of the chores i managed to do..:(...all i get is i now feel like to kick hubby on his but or strangle him...muahahahahaha......<i'm not opening my pekung di dada...just letting it out so i can feel relieved a bit>

so this morning..i was thinking..i know hubby loves me....i know he was trying his best...but he just so spoiled sometimes he can't be cooperative..muahahahaha..ok la ok la..lets moved to the main subject...ehehehe

let me just list out the most romantic stuff he did for me:

#1. Sometimes, he called to have lunch with me during office day.....Just the two of us...hoooo just the two of us...we can make it if we can.eheheheh...

#2. In the morning, even he is not that hungry..he'll bring me to go for breakfast...because he know...i like to eat with him...:D

#3. If i need to go somewhere (esp if my parents ask me to) he'll help bring me there....with no question asked...

#4. When at his parents house..he'll come by to me every now and then because he know,,sometimes i can't mix up with everybody....bkn tak boleh..kekadang tu mcm dh tak paham dh pe dorg ckp..so dok je la sorg2...ehehehehe...

#5. Kdg2 tu bila kene care die tolong la jgk buat house chores tu....tp kdg2 tu bile die tgh malas tu..eeee geram nyeee..mcm la die sorg je penat...org lain pn penat jgk.....

#6 Always trying to improve himself so he can be the main provider of the house......wpn kami takla kaya raya...Tapi kami selesa dan hubby saya pn sedang berusaha untuk menyelesakan lagi kehidupan kami anak beranak...alhamdulillah.......ehehehe.....

#7 Kalau pegi shopping and dia announce on him..aku amik la apa pn...kalu aku nak la....die takkan bantah.....lgpn dia tau...aku tau kedudukan kewangan dia...so aku takkan amik kalu aku ase bende tu tak penting sgt...hihu...

#8 Kalau aku mintak nk mkn apa2....wpn mulut die ckp..tak payahla bazir ajer...tp nnti die akan usahakan jgk...tp die akan menampakkan seolah2 die yg nk la..bkn sbb dgr ckp aku..tp aku tau la (stelah byk kali jd cmtu) sbenanye mmg sbb aku la....:D Thanks hubby..:)

#9 Die cuba berubah la sikit2......kadang2 die tau aku ni mmg alergik sket la kalu ade house chores tak siap..aku ase ida pn pasan kot..jd badmood tak tentu pasal..ahahaha......tp nk kemas malas / tak sempat....so salah sendiri pn kdg2....tu yg hubby jd jaki sgt tuh...ehehehehehe

#10 Last but no least..he loves me just the way i am...and always respect me...cume kalu dia rasa i crossed the line tuh yg buat die tak tahan tu..eheheheheehheeh

Sometimes, bukan lah nk kate kite ni perfect sgt pn...Tapi sbg pompuan...kite cuma nak rasa disayangi.....Lg pulak, kite dh dedicated our whole life and part to that particular person...We just hope to receive the same.....Memang kita ngengada....Kite sedar diri.....Tapi dia pn ada time die ngengada and perlukan perhatian kite........

Post ni just to remind myself..everytime when i feel down tuh...sbenanye bkn he doesn't care...he just being the way he is........;)


--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

June 13, 2008

Blog Lines...

Huwargh...almost all day i've been busy struggling to have a BLOG FEEDER on my blog . I've subscribed to bloglines but it seems i just can only display the blog name. Kalu mcm tu aku dh buat dh. Pakai a href pn dh lepas..huwarghhhh..cmno nih..aku nk display clip dia skali mcm dorg2 tu buat...aku nk gak...aku nk gk..nextweek aku dh training..so tak smpt lah..huwarghh...

takpela...it's weekend...this weekend takde plan apa lg...so hopefully dpt la aku kemas rumah secara menyeluruh...paling penting lap habuk kt kipas....caiyo2...eheehhehe

June 12, 2008

Opsyen 56...

I dont mind lah...so what..beriya2 nk aku sign for 58 gak......Pegi mampus la aku nk sign mana suka ati aku lah....Mentang2 lah Big Bos kate u should sign for 58..ARAHAN KSU...PEGI JAHANAM lah....aku pedulik apa........

For me, i don't want...to dedicate the rest of my life KERJA KERJA KERJA...i don't think i'm gonna live long....If there is opsyen 50 for me...I would have selected that....Org kata: Ish rugi..ko dpt pencen separuh je tak ckp 30 tahun service...Ok fine...rugi rugi la..aku taknak taknak la...tak payah pakse2 aku boleh tak..Pastu buat pandangan muka seolah2 aku ni nk pegi gantung diri..Bodoh...

Lagi 1 pasal nk CONFIRMATION service...Suma org dok berpusu2 nk ke khursus sanalah ..sinilah...Amik peperiksaan itu lah..inilah..BTNlah..BT BABI lah (Aku dh geram sgt nih)...Pegi mampus lah aku taknak....Pstu bile aku taknak...Mcm aku nk pegi gantung diri lagi....Aku bkn apa.....Target aku for the time being...Aku taknak kuar2 negeri...Aku nk spend time ngn anak aku..Bkn aku berkorban...Aku mmg suka spend time ngn die pn.....Kalu boleh aku nk benti kerja dok je kt umah ngn anak aku tuh........Bia la aku nk pegi ke taknak pegi ke..suka ati lah kn....Kalu pun aku nk cekik anak tekak aku smpai mampus....Btol la ada org nk halang..sbb kalu diorg biar...Berdosa la kn..NI aku just taknak pegi BTN..taknak gi kursus induksi yg buang masa aku 2 3 minggu tuh......Dh buat that look..Mcm lah aku ni mengelar tgn aku kiri kanan terjun tros dalam lubang kubur....Suka ati aku lah kn...I've been paid by the government ..Bkn ko yg baya aku pn...

Pstu ni aku nk opsyen 56 pn nk buat that PUKIMAK look gk..BABI lako...geram aku..Macam la ko tu bagus sgt.....Kalu pn ko tu bagus..ko tu mmg takde life kt umah..life ko dpn komputer ko menghadap kerja2 ko je..Anak ko pn ko tak layan sgt..muahahaha..tak pasal2 je org lain dpt pahala dgn makian aku nih......Aku mmg geram lah kalu org nk pakse2 aku nih...Elok2 aku bole piki straight..aku ase pening kepala nk piki byk2.......So dr aku pening pale....Aku right tros depan muke die aku opsyen 56 wpn aku tak ckp 30 tahun service...I got rights on my own opsyen lah kan...Lu pa hal beb?

Huish..cita byk pn tak ilang gk sakit ati aku tgk muka die tuh..Ase aku plak nk gantung die tu kt kipas..Muahaha..tp kipas kt opis ni ade kipas berdiri tu je..so takleh mampus gk la....So takleh lah nk gantung kn...

apa2 jelah..Layannzzzz.................

June 11, 2008

To Make The Best Out of The Worst....

Aku tak tau knape...But skang ni aku pn terasa mcm tu.....Life aku mcm mudah sgt.....Tak mcm org.....Wpn kadang2 tu nmpk diorg nih mcm berusaha sgt...Tapi kalu tuhan nk uji tu.....Teruji dgn bermacam-macam dugaan.....Kadang2 tu, aku rasa bersalah pulak....When life isn't fair to somebody....It's like, i'm taking their chances in a bit....... yeke? Aku ke yg salah? Life aku too easy so i don't have any rights to be in their shoes...at least try to sooth things up? Aku akan dpt balik, "Ko sanggup jadi mcm aku? Rasa apa aku rasa? Tempuh apa aku dpt?" Bukan aku terasa....Sikit pn tak... tapi aku cuma terfikir...Aku kan slalu emosi kalau aku tau ade org lain susah....I was just trying to help............Bkn aku nk tunjuk, i am better....or God just love me more than u! Takkan lah aku fikir macam tuh.......

Masa aku skolah lg aku dh alami ni semua...It was just so hard for me to find a friend out of my league...Mak aku bkn nya kaya sgt...Tp happen so, kawan2 aku msti golongan mak bapak kerja bese2 je. Driver, Polis...Dorg pn duduk umah flat.....Tapi aku rase, i choose them to be my friend...Sbb aku selesa dgn dorg.......

Aku ada kawan yg mak bapak die ala2 mak bapak aku jgk la konon nya. Dok umah teres mcm aku. Tapi bila dgn dorg aku rasa kerdil... Aku rasa tak selesa.

Sbenanye, mak bapak aku pn tak pernah lavish aku pn...Aku tak salah kn dorg...Tapi kadang2 kwn2 aku yg driver tu pn mak bapak die bagi 2 3 ratus utk duit raya je. Mak bapak aku? Bli robotcop bodoh utk main ngn adik2 aku...Serius...I never know money when i was little...Even masa aku nk gi trip ngn kawan2.....Ade sorg kwn aku ni cite (Padahal mak die makeup artis, bapak die housewife je) Mak bapak die bg byk money so that she can buy anythings she wants...I remember coming up to my ayah for this...Ayah ckp kalu nk apa2 bgtau bia ayah blikn..Dlm hati aku kalu ape aku nk tu tak berbaloi msti die refuse to buy for me punye. Benciii...Lepas tu aku dpt jgk same amount of money budak tu...Sbb aku mmg kuat merajuk...Aku mengaku aku mmg spoil dr segi tuh.....Lepas tu apa jadi? Masa tu aku br darjah enam.. Dan berbekalkan RM80...konon2 paling byk aku dpt bargain..Kwn aku tu dpt RM150..Bykkn ? Masa tu tahun 1990an gitu....Malas aku nk kira..lgpn jap lg meeting....Lepas tu turn out..AKu pn jd mcm parents aku..tu aku tak bli ini aku tak bli..Kami bkn jenis shopping dr tmpt bercuti utk org kt umah...So apa pn aku tak bli utk dorg...And Rm80 aku dpt tu aku bwk balik intact...Because i have my own savings and end up using that..Lgpn makan sume cikgu dh included dlm yuran.......

Nanti lah aku sambung....Aku ade meeting....

June 10, 2008

Berita Sedih...Huhuhuhu...

Malam tadi dengan penuh excited aku pn buat la Cheese Cake...Malam tadi gk aku pn test la Cheese Cake aku tuh...Cewah2...Hepi la konon dpt buat cake pakai oven sendiri (oven baru..ekekeke)...Mlm td tak jadi lg kot..sbb die kene Letak dlm Fridge at least 5 hours....Br 10 menet kot dlm Fridge masa ni :
Lepas tu aku rase la jgk sbb nya harini aku nk pose lg..hihihi.....so takot tak bgn sahur (wpn berniat nk bgn sahur sbenanye....)...Pastu pg2 td dgn smangt bgn la pagi2...Konon nk sahur sklai dgr lak azan subuh...cet...kire tak awal sgt la kn...ahahahaha...

Lepas smayang subuh aku pn bukak la peti ais dan ini lah hasilnya:Lepas tu aku tapau la sket utk member opis....dgn excitednya konon2 nk bawak gi opis la huhuhu....Bg all the judges rasa..lgpn org tu kn ngade2...sbb tak nampak mcm kek secret recipe die pn taknak mkn la..huhuhu:
Tengok tu dh ada dlm tupperware dh..huhuhu..sadis nya..sib baik la aku potong separuh so ada separuh lg dlm peti ais..tp tu utk bukak pose la kn..sian kwn2 aku tak merasa......

Huhu..dh la..sedih sgt tak dpt nk taip resepi..nnti la....aku buat 2nd time aku taip la resipi...huhuhu..sedeh

June 09, 2008

You R Special Because U R Special....m a Friend...

Aku baru je lepas amik2 gmbar barang2 yg meng

excitedkan aku sepanjang hari ni.. alih2 aku dpt bungkusan daripada Unit Audit Dalam (UAD)..takde lain la ni..msti present drpd member aku Zaihasla..aku kenal die masa kursus induksi Khusus KPWKM aritu.....
From, Zaihasla UAD...;)


Dah bukak bungkusan tu ni la die ha...cm gift kawin pn ade gk..maybe adela tu die buat kenduri kesyukuran....aku cube cari kot2 ade tag message....


Nice To Know U, Thanks For Being My Friend....;)


Cam jiwang plak Zai ni..kekeke.....tp apa2 pn sy terharu n time kasih sgt..Mcm la Zai tau blogspot sy kn...ehehehe...tp aku dh sms die la......Nti satu hari aku nk balas...Tak pn aku kirim kn kek buatan tgn aku nnti..ahahaha..mcm la jd kek aku tu hai..ekekeke

Bekas comel berisi gula-gula

Mug siap ada sudu kecil.....comel sgt....:)


Cheese Cake for Me and U

(Untuk U kalu I Rajin la...ekekek)

Malam ni antara menu paling spesel yg tak surprice dh pasal dr pagi td aku dh ckp kt hubby aku nk buat..muahahahahah....smangat2...taktau apsal smangat gila ni ntah..maybe sbb aku pose kot...? eh apa kene mengena? ntah la..ahahahahaha
Bahan-bahan dah bli dh ni.....
jap aku senarai...sok kalu jd aku buat aku up resipi plak no..ehehehehe
1. 2 Bungkus Cheese Kak Phia RM10.99 X 2
2. Strawberry 1 Pack RM 9.99
3. Lemon 1 Biji RM 1.39
4. Yoghurt / Sour Cream (yeke ek? bedal je la dlu labu..ehehe whipped cream mahal seyy) RM5.79
5. Butter(cup) RM 4.19
6. Icing Sugar(1/2 Kilo je) RM1.19
7. Vanilla Flavour (Essense dh tak wujud kt mesia ni kn) RM 1.89
8. Alum Foil Moulded 8'' RM 3.99
9. 100g Famous Amos Cookies RM7.70
Suma skali = Rm58.10 (Mahal kn? Huhuhu..Takpelah semangat punya pasal)
Ni ha, cari brg tersembunyi, tercampo skali semak meja kt opis..hihi
Sj tepek kek beday Umi, Faidz, Zayed, Ika...patut ada ayah skali..ekekeke..aritu celebrate beday dorg skali ngn kari kapla..kire kari kapla tu ayah la kot..ehehehehe....Gambar ni utk suntik smangat la konon..ehehehe

Ni plak kek beday member2 opis.....ni bkn cheese kek...ni kek bese je..ehehe..sodap gk..suntik2 jgn tak suntik...heheheh

Herm...last wiken.. takde gmbar sbb henpon 2-2 laki bini habis bateri..cetttt... ni hubby aku la nih suke bwk charger gi opis dh tu lupa nk bwk balik...sudu garfu hadiah kawin (wpun hadiah dr kwn skolah die)...sume nk tinggai kt opis..hissss..ni yg nk ungkit2 ni...ehehehehe.....nnti jgn lupe bwk balik ye....kalu tak nk taknk kite kene bli charger baru...kalu tak tak idup la henpon i ni...hihu......

hari jumaat tu aku cm kesian la hubby aku asek mkn luar je kn..kesian kn duit poket kami la sbenanye nye...huhuhu (td aku bc blog sorg mamat nih..die saving 1k utk masa dpn anak die..tros aku ase takot..jgnkn saving anak aku..saving aku pn ntah kemana2..huhuhu)..so aku msk la...sup ayam....letak rempah kurma..ahahaha..tensi je hubby aku.....lg ape ek..tp 3 lauk la..mcm spesel je..aku rasa spesel..hubby aku pn sama gk..hohohoho.....

pstu hari sabtu tu tak igt msk apa nth...oo hubby buat ikan geruk2(cmtu la bunyik die) bakar...mlmnya kami mkn meehoon goreng...pn hubby gk yg msk..ahahahaha...pemalas punye bini...mlm tu aku penat ape ntah...ehehehe...

hari ahad plak..kami telah bli daging br sembelih...yeke...tp mahal gk la ...rm20 sekilo..gilo apo..aku sj je ckp murah kt hubby..bg die rasa mcm up sket..ahahahaha..ntah hape2..tp ase mcm murah sbb rm13 dpt byk jgk..slalu bli kt giant or carefour tu...2 3 kerat dh rm8.....cm mhl je..e.hehehee...ntah la apa2 je la..pstu aku dh offer diri nk msk..dh tu hubby tak kasik..die nk msk gkk....hahaha..die takot aku letak rempah kurma lg la tu.....ahahahaha..nasib la labu..tp tghari smlm mmg cm sedap je..tp ase besalah aku sumbang la 1 dish....telur dadar..ahahahahahaha.....lantakla kn..janji ade sumbangan

ade 1 bende yg hubby aku dh berubah..maybe die terbaca aku kutuk die ke kot..ahahaha..tp die dh pandai kemas dapo lepas dan semasa masak..bagussnyaaa...ehehehehehehehe.......good2....eheheh

pstu hari ni aku pose ganti..huwarghhh....8 hari lg...hihihi.....mlm ni aku plan nk buat cheese cake..harap2 tidak la jd harapan tinggal kenangan aje ye.....caiyo2..ehehehehe.....esok aku pose lg smpai hari khamis..mcm tak lapa sgt plak..kes kes kes.....jimat pn jimat....

June 05, 2008

I Am So Pissed...

baWhat the fucked mind la all these people..They are just so damn fucked up la..Mmg cibai langsuir ayam betul...Ha kn dh...ehehehe

Relek-relek...pernafasan kite masih di tahap2 bawah hidung...Kite masih bole hidup...Dengan aman insya-Allah....

Tapi tolong la....tolong lah seorang pemimpin yang berwibawa keluar dan menunjukkan diri..tolong la selamat kn mesia ni..AKu rasa ANWAR IBRAHIM pn tak LAYAK..becoz he just too damn ambitious....die nk sgt jd PM smpai bg manifesto2 tak masuk akal dan menyebabkan DIA, Anwar Ibrahim terlalu vulnerable...Sehingga senang2 depa tu bole memperlekehkan die..Dah tu rakyat2 mesia masih menyokong depa itu lg..Terutama kawasan kampung la..kesian dorg...Aku dh mengaku kesalahan aku..Aku tak sepatutnya kata org yg sokong depa tu bodoh. Sebab diorg msti ade sebab tertentu menyebabkan diorg undi depa lagi. Kerana Anwar and the gang terlalu ambitious....Dan memaparkan manifesto2 yang terlalu tak logik la bang oiii....

Dengan mudahnya mereka berkata..Ala mana2 kerajaan pn sama je. Aku pn mula terpiki. Betui gak..Manusia ni (Bkn melayu MANUSIA!) mmg mudah no tersimpang. Nampak duit sket mula la tamak. Tak piki org. Piki diri sendiri. Ada 20 juta rakyat mesia. katelah kira singgit sorg..Dah dpt 20juta.....Kalu die gj die 60-100 ribu ape kehal kn..Kalu die nk bg gj die sume pn tak ckp nk menampung 20juta yg die amik dr rakyat tu..kira alasan la die takleh nk bantu gk.......tu kalu kira singgit sekepala....Sorg kene baya bape ratus ribu utk income tax, service tax dan segala macam mak nenek taxes kt mesia ni...Standard la kan suma negara cmtu...kata depa

POINT IS....die tak rasa keperitan rakyat...Dengan gaji 60-100k tu...Dengan duit minyak,air,letrik suma bole claim..Dia tak RASA! How come he made statement : RAKYAT MESIA SUKA MEMBAZIR, MAKAN NASI SEGENGGAM UNTUK JIMAT, MAKAN UBI KAYU....Dia dh kaya, tuhan dh tarik nikmat mkn jgn nk jeles rakyat biasa mkn murah/free pn dh nikmat gila..Macam mkn disyurga....Nyum nyum...

Lepas tu dok jaja mulut soh menyimpan la apa la. Cube korg selongkar balik budgetting korg. Klau dgn belanja sedia ada pn manjang tak ckp sana tak ckp sini..Ini kan pulak dgn keadaan skang ni? Nk menyimpan lagi la kejadahnya. Larat ke nk mkn ubi kayu hari2? Hei kau kalu nk soh org mkn ubi kayu ko try la mkn dlu...Tak payah la nk buat kursus cemana nk handle perbelanjaan. Sumbat tekan tang mana pn takkan cukop...Klu berterusan mcm ni. Apa nk jd mesia ni..Huhuhuhu......

That's one thing. How come he was so tak logiknya kata...Harga minyak mesia still the lowest among ASEAN...Kecuali BRUNEI becoz they;re just special? SPECIAL? define special please.. Die negara pengeluar minyak jgk... Kita pn. Dia lg la takde sumber ekononi mcm beras, lada hitam, kelapa sawit, getah, sayur2 cameron, buah2 an.....Define how special they are? So tak berkharismanya die memberi jawapan. How come that guy being voted haa? Aku tak paham langsung..

Kita ni suma..buta ke...buta hati ke...hitam ulu jantung ke? Kenapa ada yg tak sedar semua ni. Bangkitlah...Bangkitlah semua dari bermimpi..Kita ni bulan2 dpt gj Alhamdulillah boleh lagi la. Gj kita bkn pemimpin yg bayar ye..Rakyat mesia yg bayar..Those tax payers......BN is not malaysia..BN is party politik.....Kerajaan BN is not Kerajaan Malaysia..Kerajaan Malaysia is selected by democracies....By the people......SO bg aku depa tak perlu berlagak sgt...Rakyat Mesia yg Mengundi is their bosses sebenarnya!

Aku ase level aku..Insya-Allah...selamat lg...Macam mana la org2 miskin tu semua. Dh la dorg susah..makin beban la semua. Aku tak paham lansung isu2 subsidy2 ni. Kenapa plak k-rajaan mesia bayar subsidy plak..Kalu cmtu baik bukak 1 kedai petrol pump je...All subsidised by the k-rajaan mesia..Pilih 1` jenis minyak je...Kan senang..takkan la k-rajaan mesia tau nk amik untung je kot? ish ish ish.......

June 04, 2008

Hati Berlagu Rindu.. Jiwa Bermadah Resah...

Ewah...rindu kat sapa plak tu...Kekekeke... Tadi aku flashback balik kisah2 aku di masa lalu masa zaman2 aku mula bekerja.. Masa tu zaman-zaman bercinta ngn hubby aku yg sekarang ni...Zaman-zaman aku sendiri tak sangka kalu aku jumpe balik ngn aku yg dulu tu..Ha tgk..that guy now is really your husband..Ekekek..Punyalah seksanya masa tu aku ngn dia nk mengharungi zaman bercinta...Masa bercinta dh bagai nk rak mcm tu...Ade je problem.. Member2 pn tak paham kitrog...Pastu masa tunang lagilah..Mcm nk putus tunang pn ade..Hahahaha..Serius...Aku ni manja sensitif...Die pun jenis manja dan sentiasa nk dimanjai....So mmg bertembung la kt situ....Die nk sume ikot peel die kemahuan die...Aku pun sama....Sama-sama spoiled la bole dikatekan cmtu....Hehehe..

Alhamdulillah sgt skang ni dh jadi laki bini....Alhamdulillah..........Smoga hubungan kami berkekalan dan perpanjangan sehingga akhir hayat dikandung badan......Amin.........

June 03, 2008

Wiken Without Tau nk buat Apa..ehehehe

Dulu aku slalu cm tertanya-2. How is it like to be the only woman in a family...Ekekeke... Ala baru anak 1 dh perasan berlebih2. Hahaha.

Last wiken, kami telah tak buat apa2. Rumah pn tak kemas apa. Hahaha. Pergi tesco smpaikan dh tak tau apa nk beli. Bole tak mcm tu. Takdela dlm rumah kami perfect ke apa, tp mmg otak blur sgt wiken kali nih. Bile balik itu takde ini takde. Masa nk bli ish rugi la bli bende ni apa sume la. So takpela. Yg penting masa dihabiskan dengan berkualitinya bersama keluarga. Apa lah aku merepek ni. Kes kes kes.


Haaaa.... Before that pada hari jumaat tu aku buat2 merajuk la ngn hubby. Takdela merajuk apa tp mcm takde mood la sket. So tibe2 die bgtau nk bwk gi JCo..Tp dgn syarat kene la plak menapak naik LRT. Aku tetibe penat n tak larat plak asenye. So aku pn kate tak yah la. Tp memandangkan hubby plak dh teliur ngn word JCo's Donut..So kami pegi jgk la petang tu ke JCo's....Tapi gmbar donut tak amik la plak (rugi3..huhuhu)....Bila la plak nk gi lg lepas nih. ...Kekekee....
nampak aku mcm pregnant plak....tidakkk..dh tombam sket skang.....pregnant tu tidak...huhuhuhu
Lepas tu kami telah bagi firdaus makan donus dengan muka2 nya skali..eh bkn kami ...tetapi si BAPAK....huwaaaa...........kesian anak ibu.....ehehehe

Lepas tu mcm tepiki plak nk melawat Pak Ngah aku sbb die baru balik dari Karachi, die keje sana since last year...Die balik sini sbb kene appendics aritu....br lepas bedah..La ni die dh baik pn tak pegi2 gk lawat die....dh bli Dunkin..since JCo's hanya dekat pavillion dan jauh dan susah nk gi...So kami pn bli la Dunkin je...Since Giant tak bukak lg nk bli buah jela kononnya..Hehehe...Last2 call pakngah die kate die on the way balik kg ada kenduri..Cett...Hubby lak mati2 kate taknak mkn donut dh..muak dh mkn JCo's yg tahap kemanisan coklat yg tinggi itu...Nampak gaya mmg kalu ibu preggi lg and ngidam JCo's br le dpt mkn lg kot..Kekeke..takpela janji dpt merasa sekali seumo hidup..Sedap gk la....kakaka..tu je komen utk donut yg dicita2 kn itu...Muahahaha..apa ni dh merepek...
Oh..straigth to the point..Pastu Ibu pn bg cadangan kite gi umah nenek jelah kot..Since donut nih takde sapa nk mkn..Eh silap..Abah yg kasik cdangan..hehehe...Pstu smpai umah Ummi aku die pakse soh bwk gi umah nenek..Oklah since dh lama gk tak gi umah nenek...Dh tu kitorg pn pegi la bwk paksu firdaus..ni adalah sikit gmbar..tp paksu tak interframe sbb die sebok nk main je..ekekekeke

Sedih tgk gmbar ni...Sihat lg org tua ni Alhamdulillah..Dah tua dh nenek aku..Dh 71 dh umo die...Huhuhuhu.........

Lepas tu kami balik mandi2...Tdo2...Mkn2...Tdo2 lg dh tu tetibe abah ajak gi Carrefour lak...Jln2 lg...tak tau nk bli apa lg..tp kali ni bli junk food ajelah....Since mlm ni nk mkn ringan2 je kn.......So smbil brato2 panjang2 tu org lain sume bli 2 3 troli..kitorg 1 troli nk penuhkn pn jenuh...Tak tau nk bli apa..smpai kn dh bosan nk gi shopping..ahahaha..boleh dak cmtu..Takdela bosan apa.....nnti bli byk2 pn bkn mkn sgt sume......Buat semak peti ais je...Oleh itu jgn ikotkan napsu...Last2 mkn luar gk kami ni..Hahahaha........

So smbil2 tunggu hubby cari brg..aku ngn firdaus di arahkan beratur jelah karang lmbt plak magreb dh dekat tuh....patu ckp la kt firdaus...Firdausss...tunjuk gigi....tunjukla syg ibu nk amik gmbar ni...

takmau....


Nakai kan? Hehehehe..Sambil tu comot gile dok kunyah roti..Kuat mkn budak nih....sib baik dh ada gigi.......