September 30, 2008

30 Ramadhan 1429

Smlm aku sorg cuti. Hubby aku insist taknak cuti kn. And aku still ase die selfish. Muahahaha. Nextyear time balik umah die. Aku nk buat cm die buat ni gk. Tgk skit pe die ase. Tp die mcm bese takde perasaan. Tp kalu panas tinge kene bebel ngn mak sendiri. Nasib la ko. Muahahahaha. Tp nextyear maybe turn aku plak kne stay kt opis kot. Tp aku ase mcm nk ngelat je. Yela, it is in between of kwn2 suke kt ko or not. Because they're not going to tell puan. Eventhough puan will know kn? Ntah la. Bg aku yg susah nye keje gomen ni, kalu buat something tu mcm tak bape best. Sbb kalu ko buat ni nnti org suke ko. Ko ni senang nk handle. Kalu ko tak buat. Ko ni jenis tak pedulik org. Malas sume org nk layan ko. Well, i'm just at the line yg jd org no1 pn bole. Jd yg no2 pn slalu. Muahahahaha. Aku harap sgt aku ni bkn jenis membodek org. N nk org sume suke aku. Aku harap sgt. Tp aku ni slalu cmtu. Buat sesuatu yg org lain suke. Tp aku sendiri tak ikhlas. Mcm bermuka2. So mcm kdg2 effort aku tu org tak pandang sgt. Sbb mcm dorg pandang aku buat tu just because nk dorg suke aku. Aku la fikir cmtu. Tp dorg tak kate apa pn.

Aku sedar. Wpn kt dpn aku dorg ok, baik. Tp kompem blakang aku dorg kutuk2 gk. I mean. Bende ni normal la kn? Contoh mak metua aku. Aku mmg dh rase cmtu. Pastu hubby aku pn ckp. Pstu mak metua aku ni jenis depan aku ngutuk menantu lain lak. Hahahah. So mende ni dh lumrah. Aku takdela marah mak metua aku tu. Hehehehe. Serius. Lgpn die bykkk berjasa kt hubby and aku jgk...........

Sbb apa aku tepikir mende ni. Sbb mak bapak aku jenis kalu kutuk mmg depan2. Smpai aku nangis. Smpai aku majuk. Even kalu blakang2 pn aku bole dgr sbb dlm umah yg sama tmpt yg sama. Jenis nye kalu nmpk aku ade je bende nk kutuk. Mak aku lg. Siap kalu die terckp tu die tak puas ati kalu tak ckp ngn aku. Hubby aku tau la kalu aku nangis2 lepas tepon mak aku tu kompem la tu. Ekekekekekekeke.

Aku tau aku pn kadang2 kutuk org blakang2 gk. Just nk menjaga ati org tu. I mean. kutuk dpn2 kang terasa kang aku jgk yg susah. Takde keje aku nk memujuk. Nak2 org tu kalu dh badmood ngn sume org die tetibe hangin. Aku mmg takleh bedepan ngn org hangin. Lidahku jd kelu. Kdg2 terasa mcm aku yg salah. Hehehehe. Tapi aku harap jgn la aku mengutuk org tu smpai mendatangkan fitnah. Amin.... Aku harap jgk aku takla mengutuk org slalu. Amin.... Dan aku perlu sedar. Sedang aku mengutuk org tu. Msti dorg tgh mengutuk aku..... :D

Aku penah pandang muke org smbil pikir. Pe agaknya die ni tak puas ati ngn aku. Pe agaknya dorg kutuk aku kt blakang? Betul ke dorg ni suke kt aku or just taknak keadaan jd kecoh? I mean, i know i'm not perfect. Bende2 ni kadang2 membuatkan aku distant ngn org2 sekeliling aku. Sbb aku dpt ase something in between us. Something not right because they just wont spill out..... Sbb tu mulut aku ni lazer kdg2. Sbb aku taknak simpan grudges kt org. Drpd aku simpan baik aku luahkn. Tp kdg2 je la. aku sbenanye tak brani pn. Hehehe. Tp ngn bos kecik aku tu. Aku brani. Sbb die jenis takot2.. Kekekekekeke. And kalu aku yakin gile aku betul tentang something tu. Ko jgn la cabar aku. Tp kdg2 org pandai wpn dh kalah tp nmpk mcm die menang. They'll say this magic word : oo kalu u dh pikir cmtu, i takleh wtpe la.. Pulaakkk dlm ati aku herghhhh die ni taknak kalah. Tp on the other hand dr dok bertekak baik aku diam je.

Kite ni manusia. Kdg2 kite kutuk org tu, kite tak tau pe kite pelukan dr die. Pe die mgkin dpt tolong kite. Dr sudut2 kite tak sedar. Mgkin pd kite. Ala mmg bole mintak tolong die, sbenanye buat sendiri pn boleh. Takde hal. Tapi kite tak sedar, pertolongan die tu memudahkan sgt hidup kite. Igt tu siti fatimah!..Hehehe.. Ok2 cube2 utk tidak mengutuk org dh psni...Hehehehe

Tp so far aku tak pnah lg bemuka2. Kalu aku tak suke org tu mmg nmpk aku tak suke la. Kalu aku suke aku akan byk borak ngn org tu. Aku akan cube ckp2 ngn org tu. Aku ni jenis kalu aku tak suke pandang pn aku taknak. Kekekekeke. Ntah la. Aku tak reti ckp baik2 ngn org yg menyusahkan org. Kalu aku kutuk gile2 seseorg tu mcm malu 1 mcm nyampah 1 utk berkata2 ngn org tu. Heheheh. Tp kalu org yg aku kutuk tp aku ok plak. Maknenye aku suke jgk la ngn org tu. Kekekekekeke. Ntahla gile agaknya aku ni. Psl kutuk pn nk elaborat. Kekekekek.

Aku sbenanye nk tulis plan arini. Tp mcm dh panjang lebar aku tulis ni. Malas plak. Hehehe

Bj firdaus dh bli.
Bj aku dh bli.
Bj hubby blom bli lg tp budget hubby dh lari. kekekeke. insyaAllah arini gi la carik kalu smpat.

Pampers dh nk abis. kene bli.

Umah dh kemas cume blom mop. kene mop dlu.

Bj sidaian kalu kering dh bleh lipat.

bj raya dh bole gosok. Hubby ada bj melayu selai. sampin tak tau nk blikn ke tidak. pstu igt nk blikn tshirt 1. nnti beraya bkn pakai bj melayu kn..

Henpon aku dh dibaik pulih. Alhamdulillah..

Buke puasa umah nenek. Sian nenek aku jrg dtg melawat die.

Umah mak aku pn dh kemas. Tgh piki mlm raya nk tdo umah sendiri ke umah mak aku? Hubby kompom soh aku yg wt desicion...cis..............................tp kalu kt umah mak die. aku mmg taknak wt. bia die wt. muahahahahahahahahahahaha...

ok tu je list yg dipikirkan. aku nk solat subuh. sahur aku mengutuk secara berbakul2. hehehe...

September 25, 2008

Membuang masa..

Hari ni aku memang btol2 buang masa je. Hik hik hik. Dr pg aku sakit perut terberak2. Smpai kn aku ase dlm perut aku kosong takde pe. Ni br lepas isi bateri sambil tunggu mak aku bwk Firdaus amik adik aku yg br balik dr kolej kt pudu, aku pn browse2 la. Nk harapkan akak epal ijau update mmg tak dapek la. :p. Die dh warning siap2 mmg smpai 2weeks after raya br die update balik. Tak tau nape ase nk sebut nama die je time tulih blog. Mcm slalu sebut nama pramlee time dolu2. Kekekeke. Takdelah aku sj nk memanjangkan tulisan aku. Sbenanye aku takde pe nk tulis. Otak aku mcm takleh nk piki sgt arinih. Penat tp tak tau penat pasai apa. Aku ngeri ni esok dh last day keje. Pehtu rayaaa... Huwaaa.a...


Bkn aku tak bersyukur. Tp aku dh kire mmg cm tak bape nk ckp laaa.. Ptt la kak ita simpan duit dr bulan 8 tahun lepas lg.. Hahahah tipu la tu tahun lepas. Dr bulan 8 die simpan. Hubby die 500 die 500. sebulan. So dh bulan 9 ni Lu piki la sendirikkk kn...ehehehehe.... Eh bulan 8 ke bulan 6 ek? Aku maths kn cukop2 mkn je so mmg slalu salah kire.. Kui kui kui.......Lgpn nilai matawang org. Klau nilai matawang aku or hubby, mmg cepat tepat dan hebat.... ehehehehe...... Aku ase sbb tahun ni Firdaus dh bleh jln. Dh pandai demand bj raya kasut raya. Bkn die la demand . Tp pada mata aku die pelu sume2 tu. Hehehe. Tp dlm pada tak ckp. Haruss aku tangkap jgk bj raya aku 2 3 helai. 2 3 helai tu aku tempah bj keje so skali la jadik bj raya. :p.... Stended la kn. Bile ntah nk mengharap bj raya hubby ku yg bli. Best je dgr akak epal ckp, laki die soh angkut je mana die nk. Kaya betul laki die kn? Hahahaha. Sj je nk sebut lg akak epal. Diam2 minah ni baca blog aku. Still mcm tak sangka weih. Blogger terkenal gitu. ;p....

Ala aku ni. Kak risanur tu lg ramai blogger terkenal baca blog die tak sekecoh aku siap buat entry psl aku terglamer skejap nih. Hahahaa. Ala sj je kak risa. takde keje membuang masa sgt nih. ;p. Kak ita pn bc blog I! Sori la kak ita kalu terkutuk2 akak before ni. Tp bese kalu sy tulis psl org tu, sy mmg suke kt org tu wpn kdg2 tu naik angin ngn org tu. Ala sedangkan lidah lg tergigit.

Tp tang si S*n*h or Big M*mma, i tak bape sgt la. bese2 je. Ada dorg heran aku suke ke tak suke dorg pun? harammmm tak kesah...akakakaka.. aku je lelebih emo...

Sape lg. my best buddy of course la kn, ida. Cian ko ida. Time2 ni la ko nk loya ek. Tula sapa suh. Kn dh terkene buatan org. Hehehe.... azren... zue bulu mata..misshannan...iu sebutan ayu yg dlu jd ape pggl tu..mcm serangga....aku tak igtla pemainan yg main masa dok kt blog L05 dlu..kui kui kui...Yakub, Fiena derang ni part timer la..Sbb pekerja FSL 2 org ni mmg sgt gigih...Wa caya sama lu! Lg sorg... Shahrul Mazli. Sori bos tepakse mention nama u.... I know wht you read on my blog! Hahahaha........

Roshda pn part timer gk...Siap lupe lg link blog aku. Ampess ko Roshda... Piown..meibi la die jenguk gk. Dh aku gigih jenguk dienye gk kn. Hihihi..... Lg sape ek? Aku ade silent reader ke? Org yg aku tak kenal? I dun think so.....:D..

Lg sorg mamat yg suke majuk. Mr. Tappp kekekekke...Ntah hape2 siap blakon2 plak majuk2. Igt aku apa. Director filem ko nk blakon2. Tolong mak nyah. Anyway sori la tapi time ko dtg smlm aku dh tdo.. Lg pn kn aku mmg nyampah tgk ko main game ngn laki aku. So nasib la kn. Ha sile...Sile majuk lg.. ;p

Takdela ramai mana. Tp so far sume org yg aku kenal. Kecuali Akak Epal....:D......Maksud aku mmg berjumpa kt alam blogging ni. Bkn sbb keje sama tmpt ke. Or kt U ke.....


So td sbenanye aku nk up gmbar2 masa berbuka ngn geng2 UTM. Adelah a few yg aku tak up lg. Org punye aku cilok kt friendster or fotopages dorg je. ehehehehehe. Tp dh tecite lain and aku dpt idea nk ckp psl bende lain plak. Kekekeke...

Despite of byk yg berlaku dr awal ramadhan, smpai lah nk kepenghujung nih. Aku harap kita sebagai penduduk mesia yg aman daman ni, kekal la berkeadaan begini until anak cucu kita. Amin. Jgn jd sebongkak Ahmad Ismail (Pn Bos Besar ckp die Arrogant. Btol2 puan sy stuju).. Ataupun sebangang Teresa Kok yg ckp belit2 smpai aku dh termakan kata2 Utusan. Tak pecaya pe minah tu ckp dh. Ish ish...Moga2 sama2 la kite beristiqamah, menyedari kesalahan dan memperbetulkan kesalahan......InsyaAllah. Moga ditunjukkan jalan ke arah kebenaran Olehnya. Kite dtg dr Nya dan akan kembali semula kepadaNya. Dlm lubang sempit smpai hari khiamat....Wallahualam.........


Ya Allah, aku tak layak untuk syurga mu, Namun kau lindungi lah aku, Ibu Bapa ku, Adik2 ku, Suami ku dan Anak2 ku dan kawan2 ku dari neraka mu Ya Allah. Tunjukkanlah kami jln yang diredhai oleh Mu. Pimpinlah kami ke jalan kebenaran Ya Allah. Tuhan yang maha pengasih lagi maha mengasihani. Amin Ya Allah. Amin Ya Robbal Alamin.....

So, sempena bulan yg mulia. Hari baik, bulan baik. Aku mohon ampun dan maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki... Harap2 apa2 yg tersalah bahasa, terkasar, tersakit kan hati, termakan or terminum, Mintak halal la yer. Moga2 terbuka hati kalian utk memaafkan aku pacal yg hina ini. Sedangkan nabi ampunkan umat.....Uh sedih plak buat ayat2 gini. Huhuhu......

Ok stop sedih2. Kt bawah aku hidangkan gmbar dh lama. Sj je. utk tatapan. Dengan ucapan kad raya elektronik aku mls nk design. Lu design la sendiri. Kekekekeke....

Ayaq, bukan bapak sebenar. Tp mcm ade rupe plak kn. Meibi sbb aku keturunan cina. Ayaq plak keturunan cina kedah. Lebih kurang..ekekeke

I look thin.. I like this pc...ekekek Dr Jauh mmg ler nmpk kurus.. ahahaha

Me and my son...Kalu letak gmbar ayaq td sbelah aku mmg nmpk mcm 1 keluarga. Kebetulan plak aku n pedaos pakai oren die pn pakai oren gk..ekekekekeke

Hanya pion je bapak sebenar kepada baby yg didukung n ya. 2 lg tu bapak tiruan..ahahahaha

September 24, 2008

Tambatan Nilai Ringgit...

Wahai TV3 sila jgn putar belitkn fakta. Sukati ko je ckp tambatan ringgit sblm ni tahun 1997/98. Yelah tahun tu kn anwar jd Menteri K. Tp aku igt lg. Tambatan ringgit ni Mahadhir yg buat. Time tu anwar dh masuk ISA dh pn. Ko nk tunjuk yg anwar tu tak betul. Ko nk putar belit psl nilai tambatan ringgit ni, belit la time2 budak form 5 tahun 1998 takde kt mesia ni. Berhijrah. Kt Palestin ke contoh nya. Selain aku, hubby aku yg penyokong kuat kerajaan tu pn tau. Mahadhir yg declare tambatan ringgit.

Though he was confused. Kenapa tambatan ringgit jadi isu?

Of course! Sbb najib kata tambatan ringgit tak perlu sbb ekonomi mesia kukuh. Ok fine. Tp lepas tu knape nk highlight tambatan ringgit 10tahun lepas? Dh tu tuka fakta plak tu?

Bg aku simple. Nk tuduh anwar ni menteri yg tak jaga kebajikan rakyat. Nk tunjuk kt rakyat yg dlu2 time anwar jd menteri, takde apa die buat pn utk mesia. Nk tunjuk kt rakyat yg najib has done something really great for the country. Ok fine.

Aku bkn nk bangkang gomen or pro pembangkang. But bg aku twisted facts like this is something not good. Kalu kite betul kite tak payah nk twist history betul dak?

Aku pn tak rasa anwar btol sgt. Nak2 PKR memperjuangkan hak sama rata melayu cina india. Aku pn tak sokong bende tu and mintak simpang malaikat 44 la. Nauzubillah...

Tapi lepas 1, 1 cite yg kondem anwar. Hari2. Membuatkan aku terpikir. WHY? Kalu ko betul, you don't have to be scared?

Ok bia aku cite sket psl tambatan ringgit. Aku bukan budak ekonomi. So kalu salah tolong tunjukkan. Kalu korg kene mrh lepas betulkan aku. Korg pedulik apa aku bkn rotan korg pn kn. Hehehe..

Ada baik and ada buruknya la. Contoh masa tahun 1998 tuh. ringgit malaysia mmg lemah sgt. lepas jatuh. jatuh lg. lepas jatuh. tak naik2. Bese beza ngn US Dollars konon la RM3.50 per US Dollar. skejap je dh naik contohla smpai RM3.80 per US Dollar. So Mahadhir dh lama dh nk tambat. Setau aku anwar tak bg. Sbb keburukkan nya kalu tambat. Bila ekonomi naik, nilai tu akan stay. Hanya bagus kalu ekonomi jatuh. Since anwar dh kene ISA. Mahadhir pn execute plan die nih. Ok fine. Aku rasa bagus jgk. Kalu tak silap2 RM4=1USD.

Kesan die cmni. Contoh la 1kontena harga barang =1jutaUSD. So kalu before nilai ringgit jatuh, company kene bayar RM3.5juta je. Tapi bila jatuh, company kene baya smpai RM3.8 juta. so dh rugi RM200k masa tu. Tuh yg sakit. And banyak company gulung tikar. So mahadhir tambat. Stay la RM3.8 to 1USD. aku tak igt bile Zetty tarik balik. tp bebaru ni je die br tarik sbb ekonomi pesat. Dlm last year kot....

So dgn otomatik. Bile USD stay. Nilai dagangan pn tak meningkat. Because most of traders are made using USD. So dgn cara ini nilai ringgit di mata dunia lebih stabil. So dgn mata wang lain pn ringgit mesia tak jatuh sgt. Baguih la kirenye tindakan mahadhir ni. Last year ekonomi pesat. Tp kite tak leh go further, since nilai ringgit tertambat. So that's why zetty tu tarik balik.....tapi sbenanye ada syarat. dh lama dh ekonomi mesia naik. tp takleh kemana2 sbb tertambat. tambatan tu takleh sewenang2 nye withdraw n tarik balik. sbb tu la zetty lmbt umum penarikan. adela tu perjanjian. kite semua mana tau. sulit semua tu kan.

Tp la ni....Tepat lagi dlm bulan 8 dan 9 ni. Ekonomi mesia jatuh sikit. Sbenanye sbb kn harga minyak naik tu. Effect kos perbelanjaan dalam negara. Membuatkan mesia mengalami kekurangan pengeluaran produk. Or kualiti produk jatuh. Menjadikan nilai dagangan mesia turun. Sikit demi sikit. Lama2 jd teruk. Kalu dlu kite dpt tgk komposit indeks melangkau 1300 mata. Skang ni sipi2 nk jatuh bawah dr 1000 mata. Aku tak tau mata ni refleks apa. yg aku tau kalu mata jatuh. nilai wang akan jatuh. So sbenanye teruk jgk la.

Bayangkan la ek. 1300 mata tu nk kumpul dlm masa 10tahun dr tahun kemelesetan ekonomi 1998. dlu dlm 800 ke 900 mata. so naik dlm 400 ke 500 mata. 10 tahun tuh. Ni dlm masa 2 3 bulan turun smpai 300 mata! It's something man. Tp still ok laa. compared to year 1998. Ringgit mesia jatuh merudum. dr over 1300mata jgk la ke lebih..turun smpai 800 ke 900 mata....

So ok fine. kalu najib nk take that action. Nnti kalu ekonomi merudum, nilai wang jatuh. Kos dagangan meningkat. pandai2 la korg jwb. korg yg kate tambatan ringgit tu tak bagus.

And for the record. It's DR M the one who declares it. And to be exact it was at the end of year 1998.Not 1997/98. Aku bkn backing anwar tp renung2kan dan selamat beramal.

Die ni ade problem ke?

Ade problem yg takleh settle ke pompuan ni? Siap letak tanda seru plak. Mcm la dh lari dateline. Mcm la aku buat dono je ngn arahan die plak..eh eh..ko tu yang mengada......Apa masalah smpai kene letak tanda seru tuh..siap CC kt bos plak. Yela yela.. bia LNPT aku jgk yg nk tinggi nnti. Amin..

Kipas Susah Mampus...

Before aku bebel pasal henpon aku yg rosak (ni aku tak mrh sgt. bkn aku tak sayang duit. tp sbb anak aku sendiri yg buat. budak apa die tau. lg pn aku dh cubit bontot die pn smlm. ahahahaha..mak yg garang bak kata azren. ;p)

Aku nk bebel pasal sorg manusia yg kuat MENGIPAS nih. Apa bos ckp suma betul. Makan taik la senang. Menyusahkan idop aku je.

Kisah nya berlaku cmni. Aku dijadualkan kene attend kursus dr 16-19. Dh la mkn weekend aku. Dh la time raya. Mula2 aku mcm mls nk tanya2 cmne nk replace ngn cuti. Ha aku dh tanya. Tak dpt. Kebabian btol la. Astarghfirullah, mencarut time2 pose. Ampunila dosa ku ini. Amin amin. Mesti musuh2 aku tu sume suka la aku kene cmni. Padan muke aku kn. Erghh...Gigil2 tgn aku mrh ni.

Pstu 20-22 pn kene attend bengkel. Lupa plak aku aku buat dlm BI takdela die paham kn. Die tu kan buta BI. mls aku nk cr word2 bombastic BI nk kutuk die tuh. Aku ni tak penah tulis psl die kt sini. Kalu aku dh tulis tu maknanya bkn aku suka die. Aku dh tahap tak tahan dh ni.. Herghhh....

Ok fine aku kene attend bengkel. Best jugk. Sure aku tdo mlm tenang je. Kalu tak Firdaus nk susu la apa la. Kesian hubby. tp akuase mcm nk ngelat je. ckp aku ada anak kecik. Takde tmpt nk hanta. Takkan nk biar hubby aku jaga sorg2 selama 7 hari. sama ada die bg aku bwk anak aku or die ckp aku tak payah pegi. Give me all the trouble to handle the bengkel. Let me dok KL in peace. Pegi mampus la ko labu. (Aku ni minat nye la ngn akak green apple stail marah pn mcm terikut die dh.. oh mintak simpang malaikat 44..ekekekeke..sori kak..:p)

Ha ye nk mention jgk lepas ni dh takdela gmbar2 sbb takde henpon begambar dh kot..melainkan kalu aku buat keje gile. (sbb konon2 nk meredakan ketensenan aku kn) AKU BLI OMNIA. Swipe saje. baya nya bulan2. Amik ko bulan2 baya laptop lg. Omnia lg. Same rege plak tu ngn laptop. Baik aku bli lg 1 laptop. pstu bli 1 wireless modem. HEAVEN gila takyah berebut ngn hubby lg internet.. kui kui kui.

Ok patu aku ckp aku nk cuti la lepas 7 hari kt dia. Bole lak die kate. tu la yg puan tak suka tu. Perangai mcm tu. Eh perangai apa plak ni. Aku dh bermati2 demi negara APA PASAL plak salah aku nk bermanja2 dengan keluarga plak? 7 hari tu. kalu 7 jam tu lain la makcik. Herghhh.. laju je bibir aku nk memaki ko. Sib baik aku pose. Asal bos ko tak suke je takleh buat. Kalu die tak suke ko pakai bj lip lap2 ko nk tuka stail gk ke? Adoiiiii. Takkan la bos takleh consider. It's up to you la kn. u ade lebih cuti u nk cuti. Cuti tu u punya bkn BAPAK kepada bos u yg punya. Kau tu ckp org je lebih. Anta anak gi asrama sabtu ahad. dan2 isnin nk cuti takpe. BODOH BAGHAL. ko kalu nk kipas. Nk tunjuk yg ko HAPAL suma yg bos ko ckp sukati BAPAK TIRI MAK BELAH LAKI KO lakn. JANGAN NK MENYUSAHKAN KEPALA OTAK AKU boleh tak.

Dengan kurang ajarnya aku ckp takde2. ITU HAK AKU ko takde hak nk mempersoalkan. Kalu tak aku buat dajal mcm hari ni. Masuk kul 730. Kul 830 br smpai. tu pn kira baik lg. buatnya kul 430 aku smpai utk punch out je. pstu aku balik rumah sambung tdo ke buat la apa2 yg berpekdah. Buat soto hantar kt kwn baik aku kt putrajaya mkn. Sian die tak lalu mkn.

Herghhh...geram tak abis. Jaga ko Omnia. Akan ku swipe jgk kau nanti. Tungguuuu

September 23, 2008

An Urgent Miting (Get2 Together2)

Hihihi...

Saya dgn ini melaporkan. Fatakunsi. Landing time. Pergh lama gila kite tak berjumpa. Ase mcm skejap btol. Tp timing mmg kene. Alhamdulillah sume dpt dtg memeriah kn mejelis. Asenye last time bekumpul mcm ni (bersama2 pasangan masing2) ialah masa mkn nasi tomato kt umah f**n*, bukan nama sebenar. Hehehe.

Aku igt nk buat cm kisah dongeng td. Tapi takde idea plak. Lg pn edit2 gmbar td dh mencecah kul 8am. Dhla gmbar2 tu still same jerk. Nyampah. Nmpk sgt tak berseni. Lagipn pakai camera henpon bangang aku yg slalu kene jilat ngn pedaos tu jerk. Dh la takde flash. Huh tensi... Nk bwk camera tak dan nk charge. Utk mengelakkan jem aku smpai umah kul 5. Siap2 kn firdaus. 530 hubby sampai umah tros gerak. Bkn nk mengelakkan jem. Tp mengelakkan terkandas dlm jem. Jem tetap jem. Lawan tetap lawan. LAWAN SMPAI TURUN. Hoi org tua, bile kau nk turun. Jgn gila kuasa please. Hehehe.

Ok stop with the merepek first. ;)

Ni la anak ku yg ditunggu2 utk dilihat. Klaka je mula2 die mcm taknak. Skali siap didukung oleh auntie *****.. Mcm sweet je. Pstu dr awal dok tgkkk je.. Mcm ada sesuatu? ...Hehehe


Ni bapak budak di atas td. Ala2 buat muke cmtu hensem sgt la tuh? Warghahahaha.....

Ni pakcik bulu dan pasangannya. Bukan nama sebenar. Siap pggl awek die pandang camera. Kan kurang glamor susah plak. Hahahaha. Tak kering gusi aku dok sbelah mamat ni. Bila dok bedepan2 ni terasa mcm masa tgh break dlu je..

Tgk2 tu. die tgh amik gmbar... Apa?... Amik gmbar... Takpe abaikan... Kekekeke..

Cecece..mak buyung ni buat2 tak tau plak..nmpk je imran tu kecik...tp power gk die makan....mkn ke mentekedarah..ahahahaa..jgn marah mak buyung...:D

September 21, 2008

Pagi2 Dah Bergayut...

Jgn terus kan perangai ni ye firdaus..hihihi


video

21 Ramadhan 1429

Kat bawah ni gmbar lama.... masa firdaus dpt bj dr ibu iman.....kak oja....kami tuka sistem barter....aku kasik bj tdo firdaus yg br pakai skali..tp besar sket..wpn sayang ngn bj tdo tu....igtkn nk simpan smpai firdaus besa sket..tp tak sedap plak kalu amik gitu je bj ni dr kak oja.....so tuka la sistem barter..harga die sama..bj rm20 suar rm10 kt sogo....bj bli kt mana ntah..bj anak kak oja ni pn br bli..rm30....so fair n squere la kirenye.....:D
Sori gmbar senget..aku mls nk betulkn alignment gmbar ni..hihihihihi


Alhamdulillah abah firdaus tak yah gi keje arini(ahad 21hb Sept). Bole lah mama squeze2 time buat tu ni. Kalu tak tu mcm tensen je sbb firdaus asek nangis nk dokong.. Hihihi. Ni firdaus dh tdo. Bole la berblog kejap. Hihihihi. Nk share lauk pauk ptg tadi. Mcm buffet ramadhan ghupenye. Hehehe. Byk lg tu ada bwh tudung saji. Pstu td gi param Setiawangsa. Tak penah jejak lg sejak ramadhan tahun ni. Dh tuka port upenye dlu kt depan klinik idzham tu. Ni dh pindah sket. Meriah gk. Best pn lg best dr kt Keramat Permai tu. Tp sbb dh msk2 (abah besela time die tak keje. lepas zuhur dh start dok dapo. Huhuhu) so tepakse tgk jela. Tp dlm pd tgk2 tu tebeli la laksa. Tp tak larat nk mkn la plak. ehehehe.. .So lets enjoy the pics... Gmbar tak lawa laa.. Bile la dpt merasa pakai omnia ni. Hehehehe..






Kami makan soto ayam...nyum2..aku buat bergedil je...tu aku nye expertise..ehehehe..wpn takde rempah sup..tp sodap gk..wahahaha..puji diri sendiri..oh ye..smbal kicap tu pn aku buat..lain sume hubby.....yolah kul 2 dh masuk dapo la hai........



pstu masammm je muke.yela.. bini dok sedap tdo dpn tv...aku kepenatan menguruskan bj2 yg bertimbun2...hihihihi..smpai ase nk demam den...kikikiki...


September 20, 2008

Aksi Firdaus Wiken Ke-3 Ramadhan

Ni berlaku time petang2 sabtu aku lepas aku mandikan die. Kekonon cm arini kene buke sorg la. so aku decide after mandikan die. aku nk gi mcd mkn kt sana besama firdaus. or the best case aku ajak mak aku je. hehehehe.

tak lama lepas tu huby call ckp die nk balik dh. tp ckp keje die tak siap lg (:() so maybe esok kene gi keje lg kot? erm....arini penat sgt. pg td gi anta kete gi service. dhtu org telekom dtg betulkn line. so skg I'M ONLINE FROM HOME...:D....balaa la nnti nk bayo bil ujung bulan... :p....

Aku dh survey dh. eventually tak tersurvey plak maxis. kalu amik broadband mahal sikit. dh tu modem kami dh survey taknak amik yg hwa wei punye tu.hage mmg murah 299.. tp tak tahan lasak n putus2. dh siap buat POC sume dh. dh tu dh la modem bli. so kalu rosak kene ganti sendiri. modem ni ikot pengalaman family aku, mmg dlm setahun 2 3 kali gk rosak. sbbnya modem2 ni tak tahan ngn lightning....tp mahal2 die affordable la jgk sbb die portable. tp aku ase baik amik streamyx. jimat rm20 sebulan. sbb line + tepon = 80 lebih cmtu. kalu maxis pn dh rm100 bulan2. kalu celcom 100 lebeh bulan2 tak termasuk bayaran modem bulan2 kalu celcom. streamyx kalu modem rosak die ganti free. tp yg celcom tidak. kami dh tanya. tp maxis tak nmpk lak beroperasi time kami tanya tuh. so this is last month nye decision. of course time nk amik decision ni aku tak nak amik cpt2. tp tau2 jelah hubby aku tuh. asal ade bende yg best nye nk cpt2. contoh kt umah aku ni dh mcm2 dh. peti ais. moto. streamyx. microwave. oven nk bakar ikan die tuh. laptop. ha tu la gadget2 kami. insyaAllah ni rezeki kami. alhamdulillah........



aku cube la upload video firdaus tgh kemas rumah. maklumlah nk raya. tp aku nye umah mcm tongkang pecah.. muahahahahahaha..ntah bile nk kemas. ase mcm nk amik cuti sehari. pstu anta firdaus kt nursery pstu aku kemas la smpai abg jamil mampus. muahahahahah..... ye la tuuu...ade tak gadget yg bole sapu sendiri. mop sendiri. basuh dapo, balconi, tempat cuci baju, bilik air (oh bilik air aku dh basuh mlm td...best2..), gosokkan bj keje hubby, kalu bole gosok kn bj keje aku sekali, paling malas bj keje aku sendiri la.

wah indahnya tulis blog tanpa perlu kesah org kt sekeliling pandang slack. muahahahahahahah..ok la hubby aku dh panggil2 soh aku smayang nk gi bli juadah berbuke...indah tak indah tak brape nk indah sgt..muahahaha

lepas ni nk cite psl politik plak...wakakakakakak video

September 19, 2008

Lagi Gmbar Bebuka Geng SR

This time around credit's to Piown

Muahaha..nnti aku buat post baby2 pompuan yg aku bekenan..nnti Firdaus besar pilih sendiri....ahahahah..takdelah Firdaus bebas utk pilih sapa yg die suke berdasarkan 4 kriteria yg disuruh agama, keturunan, rupa dan harta.....insya Allah..tp firdaus baby auntie ida nnti kite tgk girl ke boy ek...ekekeke.....


Ni la muke sengal anak mama..tang muka dh comel dh..tp tang rambut tu....kakakaka..takpe nak...ko tetap comel dihatiku...ehehehehe..cayang die...nnti lepas Meeting Kene Marah.....aku nk up gmbar firdaus pakai baju melayu as bj tdo...tak tepiki lak aku..kak oja la ni...ehehehee..tp mmg selesa...cotton...lepas tu tak panas...tak dela nmpk selekeh sgt......best2..ase mcm nk bli lg spasang......patu siap nk gi bli arini.....tp arini tak dpt gj lg...so pendam dlu la perasaan nk bli tu kn...ekekekekekekekekekekek

September 18, 2008

Slamat Hari Raye...


pssst : kad raya sponsor for BTM KPWKM staff. complimentary to Siti Marziah. ;)

Mejelis Bebuka Bersama Geng-2 UTM...

Komplimentari from roshda....

Ni masa dh abis mkn. Aku mkn sikit je. aku pn tak sangka. Aku ase aku dh ilang napsu mkn la kot...ni sume hubby punye pasal..muahahahahahahha... ;p

Ni zura tp aku slalu tepanggil die pinky..sbb dgn nama tu la aku kenal die....ida..ko tgk..aku mmg btol2 dh kurus beb..ahahah..takyah susah nk mkn sesudu nasik sehari...;p

Tu bj oren yg secotek tu anak sapaaa la tu takleh dok diam smbil bebel2..ni time dh nk balik la smlm..penat giloss....

Sama ada aku yg dh mengurus..ataupn firdaus yg dh membesar? ahahahaha..lu piki la sendiri..kak risanur..kalu sy dtg sorg..tanpa hubby..pastu akak tolong jaga anak sy or amik kn mkanan sy bleh tak? hihihihihiihi...ni nk kn kepastian jela...ehehehe

Ni hubby yg amek......time ni firdaus dh nk start mengamuk...



Itu saja la sedikit sebanyak.. Aku masih dalam dilemma... No decision has been made yet...huhuhuu.........

Opss ada lg..huhuhuhu

I got 3 Things in Mind..

Dilemma

Aku dlm dilemma. Dlm kete smlm hubby ckp die kene keje Jumaat ni smpai mlm. Pstu br tingat. Jumaat ni kn ade majlis bebuka bersama BTM. Aku dok piki2. Nak pegi ke idak? Aku mmg nk pegi. Tp nnti mcm mana aku nk jaga firdaus. Slalu makanan hubby yg tolong amik sume. Tu satu hal. Satu hal lg aku ni kalu hubby takde aku pn jd takde mood nk join. Huhuhu.

Pstu plak smlm ade opismate aku tetibe kate nk join. Aku dh try calling2 nelayan nk tambah booking. Tp tak dpt. Engaged or takde org angkat. Takpn aku soh opismate n wife tu replace je tmpt aku n hubby.

Ase mcm tak best plak tak dpt join. Dh la aku yg gogernizer. Tp nk wt cemana. Huwaaaa aku dlm dilemma. Tp nnti aku gi msti aku tak enjoy sgt. Nk2 tgk org len ade hubby. Hohoho. Alaa kn aku ni DRAMA QUEEN. Bende2 kecik cmtu pn nk sedih. ;p. Cemana ek?

Aku mgkin takkan call nelayan utk tambah booking. Instead before gi meeting ptg ni aku akan serahkan duit nk gi nelayan tu pada seseorg. Msti Kak Limah tensen je ngn keputusan aku ni. Kak Limah is my best mate here.. Takdelah. tp aku ase paling aku rapat ngn Kak Limah la...:D....Maybe sbb die mcm mak mak...ekekekekek....


The Good Old Days...

Semalam aku gi bebuka ngn kengkawan dari zaman ronggeng mak minah aku. Alaa zaman kt UTM dlu la. Tp ade gk 2 org minah ni yg ntah mana dtg ntah. Hahaha. Sbb 2 org minah tu kwn ngn kwn kitrog. So ntah mcm mana ter-klik plak smpai skang ni. Dh bape tahun dh? Ntah tak kire plak aku.

Mulanya dr tahun ke-2 aku kt UTM. Aku rapat ngn due eko mamat ni nama die SOP n APEK. And org2 dlm rumah die yg aku penah borak seperti PION, BOTAK, ZAIM ntah sape ntah lg. yg lenlain tu aku pandang dr jauh je. Kelah aku borak ngn die sbb die time tu bf kepada kawan baik aku. So rapat gitu2 jela. Sbb time tu aku mmg excel skit. Time tu jgk aku dpt anugerah dekan utk 2 sem. Perghh.. agak2 mcm genius la... Hahah..takdela. Just slightly upper than the ordinary. Still ade org lain lg power dr aku. So aku slalu la jadik Apek n Sop ni punye tutor. Kdg2 Zaim pn tetibe dtg. Zaim ni mamat lone ranger sket. Tetibe je bwk apek dtg jmpe aku mintak ajar. Dh la umah aku daif time tu ada tikar je. Hahaha.. Mcm bomoh plak terasa diri ini.......

So ngn org lain tu stop smpai situ jela. Tp masuk tahun 3 aku start rapat ngn Apek ni ha. Skali ngn Ida which is my bestfriend... Sbb ida ni roommate aku dr tahun 1. Tak igt time tahun 3 tu still aku dok skali ngn die tak.. But we are bestfriend... Oh yes still aku roommate ngn ida lg. tahun 3 is my tahun kejatuhan. AKU PUTUS CINTA...huwaaaa..sedih weih bile igt balik. Aku tatau napa aku sedih sgt....ntah la taknak cite. Tp study aku menurun gila time ni. N aku takde minat kat study. Aku bkn bomoh lg mcm dlu. I'm slightly below the ordinary. So time ni aku rajin gi Library stadi ngn Apek. Die buat aku suke sket kt stadi. N sbbkan aku slalu ngn die n die pn ade cite psl putus cinta gk. Aku mcm bonding sket ngn die. Die ni jenis lelaki caring jgk la. Tp before i get more into the relationship. Aku tak igt cemana. But he told me die bkn nye ada apa2 ngn aku. Nothing special about our relationship. Tp die ade mention. Die suke kt ida sbenanye. Time tu mmg ida lepak skali ngn kitrog la... So mcm takdela sedih sgt. Aku mcm terdorong nk suke apek ni pn sbb aku tgh putus cinta kn. So i'm easily attached to anybody la kot.

Sem 1 tahun 4. Aku gi praktikal. Kt sini tetibe saham aku naik mendadak. Hahaha. Ade 2 3 org approached aku. N aku sambung balik skejap ngn bf lama. Bile aku dpt tau bf aku main kayu tiga. Guess whom i called? Sape lg. Ida la. die tensennn je. Hehehe. Time ni aku start la liar2 sket. Bkn party liar. Tp kuar2 mlm. Ngn sape lg kalu bkn bf aku tu la. Tp right after aku nk masuk sem 2 tahun 4. Aku putus balik ngn die. Huhuhuhu...............tp time ni aku yg putus kn sbb nk balas dendam.....Tp aku still sedih. Aku still down. Aku still tak minat stadi.

Patutnya aku masuk balik tahun 4 tuh...aku dh lastsem. Mmg aku amik kredit cukop2. Aku tak penah repeat. Good student la katekan. Bkn best.. Tp good. Sbb aku kn jatuh masa tahun 3 tuh. So kire aku ni takleh nk kate best la. Good pn takleh. Sbbnya mmg pointer aku dh merudum dh. Huhuhuhuhu....

Masa aku masuk balik kampus ni. Ida, Apek turun plak praktikal. Dorg lambat sket. N time ni la apek kenalkan aku ngn Kelah, Kuyu, Tapi, Ayaq, Leman, Kupit, Oyy and the list grows. Ntah mcm mana aku klik gile ngn geng2 ni. Aku enjoy and aku makin liar kuar2 mlm. Nak2 aku dh ada kete. Mak aku bli kancil utk aku. Tp baya bulan2 die bayakan smpai aku keje jela. Tu pejanjian kitrog...........kete tu aku dh jual. atas sebab aku tak saba nk kawin. muahahahaha.. jimat sket weih... ;p

Dlm masa yg sama. Member time praktikal aku ade sorg tu still approach aku. Nama die zaidi....Yg 2 3 lain tu aku tak layan sbb tak ensem. Muahahahahah... Sbb time ni aku slalu tuka2 no phone. So aku bg phone nombor aku to those yg aku suke jela. Padan muke aku. Time aku kawin sorg dr dorg ni pn tak dtg. Hahahaha. Sombong sgt. Padan muke aku .... Pstu mamat ni mengisi waktu2 mlm aku nk tdo. Say good night la swit drim la apa la. Tapi still ckp aku ko. So aku tak ase special........

Pstu dlm masa yg sama classmate major class aku pn cm terapat ngn aku. Petang2 ajak aku minum. Tapi aku tak piki byk. Maybe sj je kot sbb die ajak satu kelas. Tp dok sbelah aku. Pstu ade abuk kt mata mintak aku tolong tiup kn la apa la. Hahaha.. mamat ni mmg top in the class. Bkn top apa. Ensem and montokkkkk ase nk peluk je. Muahahah. Body ketul2 la kirenye...tp bkn body builder...Mmg antara klik2 aku dlm class minat kt mamat ni. Tapi mamat ni secara rahsia mlm2 sms aku. Tp die ni sloww skit tu aku tak terasa sgt. Contoh ajak aku kuar. Kuar ramai2. Patu sms aku dlm kul 11 mlm cmtu mmg time btol2 aku nk tdo. Something like. Siti ko buat apa tu? ooo dh nk tdo. Ok gudnite. Mimpi yg indah2. Warghahaha.. tu je...Or ko kt mana..jom minum petang....pstu dtg2 bwk member...apebende la nk ngorat awek cmtu..sbb die tau...aku pn akan bwk member gk..ala2 malu la kn kene ngorat cmtu tu..wakakaka....

Pstu dlm masa yg sama aku terapat ngn kuyu... Ntah macam mana sepanjang hari aku kt lab. atau kt kelas. Asal aku online Ym aku contact die. Smpai mamat yg sama kelas ngn aku tuh perasan. N die mcm jeles. Sbb aku nmpk die baca pe aku taip2 ngn kuyu tuh. Sbb ngn kuyu tuh ntah merepek2 cite apa ntah..........Tp hati aku mmg suke kt kuyu nih la.......tp kuyu ni 1 la. die tak pandai la nk swit2 drimz kejadah tuh... Die sms ckp bende yg sama kitorg ckp kt ym. Tp bodo2 pn aku siap salin apa yg die sms aku tuh sbb aku ase best. Ntah mana hilang buku kecik aku tuh... Kalu mak aku jumpa naya aku.. Ekekekeke.... Pstu kalu die rindu aku tetibe.. Die call aku. Pstu cm diam. Tak ckp apa2. Ade skali tu die balik kg. Pstu die call. Die ckp die teringat kt aku. Warghahaha.. ape ni i tak paham la.....;p...........

Ada 1 time.. mamat yg kwn aku time praktikal tu call..die ckp die kt JB..nk jmpa aku... apaaaa... pstu die ckp die tolong bapak die pindah..bapak die org JB gk...pstu aku ckp aku busy..mmg busy gila time tu ade assignment yg pelik2... Mmg slalu tdo lab ngn member2 klass..tp tak termasuk classmate aku tuh la..sbb die tu sucii ...ahahhaa..kami tdo lab ngn perempuan2 je laa....lgpn dlm lab kami tu sume pompuan..lelaki tak dpt lab..ahahaaa..pdn muke dorg......kire classmate aku tuh penah gk la lepak kt lab...tdo kt pc dpn aku.....pstu cm tanya2 aku dok buat apa....tp aku tak anggap apa2..aku tak paham bende2 kabur ni..kalu ko suke kt aku sila ckp direct...:p....

so aku ckp ngn mamat praktikal tu..keje aku siap nnti aku call...tp smpai kesudah aku tak call....tak dan 2 3 hari lepas tu plak..ex bf aku plak turun JB..pn claim nk jumpa aku gk..siap dh book otel...tp dorg ni sengal...masing2 ada kete..kalu nk jmpe aku dtg la kampus kn..aku available je...tp nk drive ke dorg tu...oh sungguh aku tak sanggup...hihihihi........

so tamat kt situ jela cite mamat2 sengal tuh....mamat praktikal tu plak calling2 aku mrh2..patu majuk2...dok layang aku..die mmg penah majuk..tp after 2 3 hari die akan call aku balik....2 3 hari tu la aku ngn kuyu semakin serius...smpai ade 1 time ktorg gi pangkor ngn set2 apek tu sume....time tu br la die tunjuk keseriusan die..siap bwk aku lepak tepi pantai la apa la. Tp diammmm je..adoi laa....dh tu time pegi pangkor..aku dok ngn kwn pompuan aku omeng.....skandal si apek tu..ahahahaa...tp omeng dh bahagia skang ngn piown....dh kawin dh 2 anak pn...:D...so kuyu ni mcm tensen je...so masa tepi pantai tu ntah apa tersampuk die ntah mcm baling2 sapu tangan la apa la...saputgn tu door gift pecutian ke pangkor tu la..smpai time balik tu ilang sapu tangan die tu..wakakakaa.........tetibe balik dr pangkor tu die dok sbelah aku..time tu br laaaa aku aseee..ooo mamat ni ada hati ngn aku kot......

n aku tuka no phone lg time tu...mamat praktikal tu smpai sudah maki aku agaknya..sbb aku tak kontak die balik..............wpn kuyu tak ckp apa2....tp aku dh pilih die la time tu..sbb die yg paling tak kabur skali...........so kami start dating officially.....:D

mamat classmate aku pulak..die makin syak..aku dh couple.....pstu sem patutnya aku last aku telah sia sia kn...dan aku extend 1 sem lg..semata2 nk satu sem ngn kuyu...mamat classmate aku tu dh abis..n die sambung master......so die still ada kt UTM lg.....

masuk2 sem baru..kuyu dh masuk kampus balik..dh abis praktikal.....pstu lg slalu la aku lepak2 ngn kuyu..smpai byk kali kantoi ngn mamat classmate tuh..ym toksah ckp la kn.....and eventually..he got the msg.......tak lama pn lepas die patah hati ngn aku tuh..die couple ngn classmate aku jgk...muahahahahahahahaa.....siot je ko butet.....ko tak tggu aku lama pn ek...:p....n butet dah happily married to mimah pn...dgn anak 1....

masa masuk sem balik ni la aku rejoin balik ngn ida.......and terjadilah kisah tepi tingkap kitrog..ekekekeke...klaka...gi mandi pg2 sama2..siap kalu aku dh siap aku kene tunggu die siap gk tu..ahahahahahahahahahahahaha..pstu balik tghari pn mandi sama2 gk..tp bilik air lain2 laa..korg igt apa? pstu gi kelas balik..actually aku takde kelas.....so ida die la pegi..aku teman je..n kdg2 je aku gi fakulti utk jmpe lec...or g tenet......pstu ptg2....before kuar dinner ngn bf masing2.....kitrog lepak tepi tingkap bilik kitrog....pstu cite2..minum nescafe ngn mkn biskut kering......pstu nangis2 kadang2...ahahahaha..masalah keluarga aku...samarinda keluarga die....blom masuk psl bf2 kitrog yg sengal2 tuh....n ida pn dh hepily married to wak......dorg couple sejak form 4 tu.....pstu skg ida pn dh pregnant..alhamdulillah...

aku? aku pn alhamdulillah..dh hepily married to kuyu......with anak 1 firdaus..:D.......

The 3rd Thing

Aku tak igt sbenanye pe aku tepiki td..muahahahahaha..tp malas nk tuka tajuk. so bia jela...ehehe

September 17, 2008

WNP to WRU

Perasaannya bila nk tgk WNP di tukar dgn WRU, lepas tu meninggalkan WNP kt kedai, sayunya mcm bila nyanyi lagi Emilia nih. Hehehe. Yela moto tu dh byk berjasa ngn kitrog. Moto tu jgk salah satu list barang yg kitorg bli masa before nk kawin dlu..... Kira umor motor tu pn mengjangkau umor perkahwinan kami. Tak sangka plak masa nk amik motor WRU tu, aku dpt teman hubby. Kebetulan plak time tu hubby balik awal n memang aku plan nk balik awal jgk sbb ada org nk dtg pasang telefon kt umah. SO hubby balik2 je ajak aku gi param. Skali die call apek cina kt kedai tu paksa2 gak soh siapkan moto. Kalu tak die nk amik before die balik td. Tp tak siap lg. Pstu cina tu pn kate oklah oklah. Sebabnya hubby kata

"Hari ni i dh cuti dh petang, takkan esok i nk cuti lg?"

Ekekekekek...cuti petang? Pas hubby letak tepon aku pn sambung..

"Ha ah..I keje shift dr pg smpai mlm...ni kire shift ptg i dh cuti nih"

Muahahahahaha.....Aku tau dlm pada aku cube berlawak sbenanye kata2 aku tu sebuah sindiran sbb hubby tak gelak pn.. .Warghahahaah..btul what aku ckp tu... ;p

So kami pn gi amik WRU smlm. Mmg lain la kualiti die dr WNP. WNP kn kriss.. Pstu rege pn separuh rege WRU...kire ok la... Tp mengenang jasa WNP, zaman2 kami br2 nk mula kehidupan dlu tu...Ish ish ish..sadis gak...so layannn dlu lagu Big Big Girl ni.. Aku tak sure tajuk lagu ni sebenarnya apa... Aku amik kt tenet. Asenye cm lawak je tajuk lagu tu cmni? ntah..layan je la..ehehe

Emilia - Big Big Girl Lyrics

I'm a big big girl

In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...

I can see the first leaf falling
It's all yellow and nice
It's so very cold outside
Like the way I'm feeling inside

I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...

Outside it's now raining
And tears are falling from my eyes
Why did it have to happen
Why did it all have to end

I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...

I have your arms around me ooooh like fire
But when I open my eyes
You're gone...

I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...

I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do feel I will miss you much
Miss you much...


GOOD BYE... WNP....tgk tu lawa lg haa....tp enjin die dh rosak..huhuhu

Nmpk gemuk tak hubby aku? Bulan2 pose ni pn die tak nmpk kurus.. Dan makin berisi la die..best2.....Jadiknya aku rasa kurus..ahahaha..pdahal still die lg kurus... ;p..Psstt... tang bontot tu y tak tahan uuu....wakakaka

Jeng jeng jeng.....ni la WRU...siap display plate lg..alah blog ni kwn2 rapat je baca.. InsyaAllah..korg sume baik2 kn...:D

Kaler merah..kebetulan je ni kaler kegemaran aku....Hubby aku pilih kaler itam..tp takde stock...

Ni la antara punca dan penyebab raya tahun ni bkn sahaja bersederhana..malah mcm tak sambut pn...huhuhuhuhu...eh bersederhana la jgk...tp kesian firdaus...tak kire tak kire..dpt gj ni abang pokai lg pn takpela janji kite bli bj raya firdaus jugak...kt sogo..muahahaha..takdo kojo den nk boli kt sogo...ramai gile umat manusia time ujung2 nnti...hik hik hik....

September 16, 2008

Beday Islam Kami...

Aku..
Wednesday, 19 Safar 1402 H
16 December 1981

2. Safar (ﺻﻔﺮ)
Perkataan in bermaksud tiupan angin. Ketika nama tersebut mula diguna pakai, kemungkinan yang ketika itu adalah waktu yang berangin. Safar juga menunjukkan yang masyarakat Arab (badwi) meninggalkan rumah mereka.

Hubby..
Tuesday, 3 Dzulka'edah 1401 H
1 September 1981

11. Zulkaedah (ﺫﻭ ﺍﻟﻘﻌﺪة)
Diambil daripada perkataan "qa'ada" bermaksud untuk duduk. Inilah bulan suci ketiga yang mengharamkan sebarang pertempuran. Kebanyakan orang juga mula menghentikan aktiviti perniagaan mereka untuk duduk dan bersedia untuk menunaikan Haji.

Firdaus..
Monday, 16 Rajab 1428 H
30 July 2007

7. Rejab (ﺭﺟﺐ)
Satu lagi bulan suci yang mengharamkan perlawanan atau peperangan dan salah satu bulan yang dihormati. Ia juga dikenali sebagai Rajab al Fard. Fard bermaksud keseorangan; kerana tiga bulan suci yang lain berada jauh dan berturutan berbanding Rejab di tengah-tengah.

Kemengadaan..ehehehe
Aku terperasan. Kalu tgk beday islam aku 19 Safar. Nmpk mcm 1/9 - beday hubby. Tgk hubby lak 3 Zulkaedah. Nmpk mcm 30/7 beday firdaus. Firdaus plak 16 Rejab. Nmpk mcm 16/12 beday aku. Adakah hanya kebetulan ataupun sesuatu? ehehehe...

I'll Keep This For Later...

:)..cute smile for me being nice not to break the happy news.. Ahaha. Takdelah. I just don't want to spoil it..... But then again i'm really happy for her.... Congratsss.... Hehehe.. Still macam a bit tak sangka though....:p..

I was being really furious to hubby on last wiken. I know it's not his fault. I should not blame him. I don't have any rights. And he do this for the sake of our future. Because it has something to do with his carrier. I was being really mean to him since morning on Sunday. He was trying hard to act natural and to calm me down. But i just can't. I was being cold all day until at one point he was fed up and tried to be cold to me back. But i didn't react as before. Previously i would have became panic and pushing him and trying hard to win his attention back. But i let him. I can feel that he was a bit disappointed. Nobody to push him anymore. Well that's what he wanted in the first place i kn. Or he'll be tired of pushing me away....

The story begin like this. Early morning on Saturday. He breaks the news to me. That he need to go to the office. As usual, he got work to do! Okay, i tried to be calm, even though i am a bit disappointed. Can't we just have our normal weekend back? That's what i'm thinking on that very moment. So the day goes. Empty. But with Firdaus, of course i have a lot of things to do. I will tell a story about my son later. But this time is about the father of my son. Eventhough i have a son, my love for hubby, my expectation, my hope, my pray will never lessen. It grows and that's what always kill me a little bit from time to time. Kill my feeling, kill my senses, kill me in term of humanity. That's why i became evil or even mean sometime...

So later that evening, he told me he's gonna be back late. I know he was anxiously eager to satisfy his bos. So that everybody will know his commitment. I know it's good for him. It's good for us. And he already reminded me, this is what i'm gonna face when he gets this new job. Ok fine. If that what it takes.

The best thing about him is, he will call me what ever hour he's going home. I need that. Cause it'll like stopped my waiting clock (waiting for him to be back). At least i'll be expecting him 30minutes later. So things started to became cold that night. I'm a drama queen i started to ignore him. When he asked me questions, i just can't bare myself to happily answer it. BECAUSE I’M NOT HAPPY! I know i have to at least answer him nicely. But it is really hard for me. I'm not hoping for him or anyone to understand or judge me. I don't care. But it does give me a heavy impact. I felt something hard pressing me on top of my head. It really a big deal for me, for him, to let my weekends feel empty.

So he started his happy face on Sunday morning. Cheering to bring me and firdaus out and about. Well of course to make up those time he was not around. I just can't take it. He was trying to bribe me hoping that i would forget the fact that he's not with me the whole day yesterday? The usual me will try to keep up with him and be 'happy'. But usual me also will became very fragile that i would snap on any gestures he made. Anything. Even on tiny things. So to avoid me of doing that. I became cold. I will reply his questions coldly and not showing my happiness at all. I will not try to keep up with his happiness or excitement at all. I will show the real feeling i'm feeling and not hoping for him to try to understand me at all. I would speak rather when he need me to only!

And i never tried to drew his attention on me. I do what i want to do. I play with Firdaus. I'm not even linger myself to him. His was later being at the edge of the house that evening. He stops following me to the kitchen. He stops to try to make the scene happier. Actually it just the same. I mean. The previous me would have cause the same scene. Where hubby and me were into a cold war. Different is, i didn't try to get his attention. I didn't force him to understand my condition. I just let him be. More peaceful and i think it worked even more. The main point is - he got the message. I don't like him to work extra hours. And i didn't create a scene where i will be crying, he'll be ignoring me. Because i'm ignoring him! It’s a punishment maybe. Because i feel more relieved and he really deserved it!

I know, i was talking like it's really a big deal to him. Where else it's only like 30% of him touched. He will act dump afterwards and the scene will be like - never happened! It's not really a punishment at all.

What drew me mad eventually is, hubby sometimes was saying something like... Oh since i had a son, i don't have to bother about my wife. My son needs more attention eventually...something like that la or even lesser in terms of meaning.. Because i'm a drama queen, i tend to exaggerate.. :p.. So, i was thinking about this. I don't think i deserve that. If i'm a housewife, i didn't bring any to the house.. Maybe he can say that... But i have rights to choose my happiness. Even a housewife does...I need attention too.. I'm not a doll... I have feeling... I have emotions...

Ok fine, things are sometimes are meant to be like that. It just out of his control to avoid it. Well, same goes to me. How can I be happy when I’m not. It’s not that I don’t understand, it’s just I’m not happy. Please don’t try to bribe me by bringing me out, show some happy faces on the next day. But quoted that, I did something for you! Like nothing happened yesterdays. I’m a human, there’s thing that I couldn’t take.

Ok lets move on to “WHAT DO YOU WANT?” zone. Would you at least hold my hand. Kiss me. And say sorry. Sooth my feeling. By doing that simple thing, you’ll heal me emotionally. Well, I know this is just IN MY DREAM. I rest my case. I know it wouldn’t happen.

So I rest my case. I hope next time, it’s gonna be me who ignored him. It’s better that way. It’ll lessen my heartbreak! ;)

September 15, 2008

Telatah Firdaus 14 Ramadhan 1429...

Firdaus skang ni amat manja skali. Yand best tuh die sgt protective...Hahaha. Aku adalah main gaduh2 ngn hubby aku. Besela aku suka tunjuk kuat. Dh tentu2 la kudrat lelaki lg kuatkn. Pstu apa lg Firdaus merengek2 jerit2. Igtkn abah die buli mama dia.. Hahaha.. Pstu terkam aku peluk2 aku. Ala2 die bole selamatkn aku la? Hahahahaha.. Comel and sweet sgt anak bujang aku sorg ni. Aku tau aku poyo. Tp hati aku ni asek nk doaaa je..moga die jadi insan berguna beriman bertakwa. Amin.... Sbb risau sbenanye ngn dunia skang ni. Kdg2 mak bapak ok pn tak tentu jgk kn. Ya Allah ampunilah dosa kami, dosa keluarga kami, dosa ibu bapa kami, dosa adik beradik kami, dosa anak2 kami dan tunjukkanlah kami jalan kepada kebenaranmu Ya Allah. Amin.

Hari ahad tu bgn pn Firdaus kejut. Die bgn lmbt gk dlm kul 9. Tp time subuh tu die dh nyusu la. Die bgn lapa la tu. Eheheh..ciann anak mama.... So lepas dh mandi2 suma kitrog gi klinik sbb firdaus selsema. Masuk free je abah nye data dh masuk. Best. Alhamdulillah. Pstu gi k4, abah nk mkn nasi ayam budak skolah. Sbb very the simple je. Jauh sgt rasa die dr nasi ayam hainan. Aku tak amik gmbar sbb masa dhsiap masak tu suma teruja sgt. Dgn bau2 skali tu. Kalu bole rakam bau tu bg org len bau kt sini mmg aku dh ambik..ehehehe.. Tp apakan daya aku tak tahan kelaparan. Dhla tak sahur. Kelaparan ahad smlm membuatkan aku tekad nk bangun sahur tiap2 pg. Ekekeke. Mcm tak je...ehehehehe....

Ok, So enjoy the pics...Ada 2 situation - tp waktu tgh tggu que nk baya.. Ramai giler org...Hushh penatt..ehehe.. 1. Firdaus makan chokichoki.....2. aku bli belon rege rm5..mahal gilos. Tp sebabkan dh byk kali tgkkkk je org len main..Firdaus siap tepuk2 tgn tu tgk anak2 org lain main belon tu... Kesian plak aku bli kn la jgk.......Aku cite kt sini jela siap2.. kt bawah aku tunjukk gmbar je manjang...malas nk taip dh..hik hik hik..










Pregnancy...

Finally a good news.. My best friend pregnant!! Hehehehe... Betul la kelima-lima org yg aku tag tuh pregnant2 belaka.. maknanya aku sorg la yg tak pose penuh tahun ni..huwaaaa..eheheheheh

Aku hepi sgt....ntah la.....tak lama lagi she's gonna be a mother just like me too...i'm going to adore her baby just like she adores mine...ida..wpn org len ckp anak aku tak comel la....atau pn just by looking at myson they do not show any gesture...maksudnya aanak aku bese2 jelaa..tp bila ko puji2 Firdaus....wpn jarang dpt jmpe ko..tp bila aku cm ase..eh anak aku tak comel ke? tp bile igt kata2 ko membuat kan aku hepi sgt..n mmbuat kn aku tak kesah org tak puji anak aku pn...Compliment from you dh cukop dah...:D...and i'm sure anak ko akan cute miut gile..tgk la idung wak yg comel tu..ko plak putih.....insya Allah..insya Allah..can't wait for mei nextyear...ehehehehe

pregnancy

Sj je letak ticker ni kt sini....ehehehe...ni sejarah ni wei..ehehehehehe..nnti dpt concent ko aku letak kt bawah ek..kalu letak atas nmpk no poyo bkn aku yg preggie..hiks hiks.....aku tak saba nk dgr cite2 ko pengalaman pregnant ko plak..:p...

on the other hand....i'm really really happy for you!....mcm lah aku plak yg pregnant...berbaloi sgt usaha ko..mcm aku plak yg berusaha...ahahahahahaa..padahal takdeplak aku tau ko usaha cmne..hisshh trok btol aku ni smpai ke situ plak...

don't let yourself be too tired ek for the 1st trimester ni.....jaga diri lek lok..mkn byk bende berkhasiat..............eee tak saba nk tggu ko scan plak..aritu tak saba nk tggu ko test..kikikiki.........

Moga2 baby ko..and ko jgk....runs a smooth pregnancy period till ko bersalin ek...amin..moga2 Allah melindungi kalian....amin................take care ye ida...huhuhu.....tak tau tetibe syahdu plak...:p...poyo btol member ko sorg ni kn...ehehehehe

September 12, 2008

Beg Doraemon Ku...

Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ehehehehe..igtkn tak smpt buat keje gile ni..skali smpt plak...ekekekeke.....

so tgk la sendiri pe ade dlm henbeg aku...ehehehehe......Adeh Kene tag lg. Ponek ni kak...ekekekeke

Dalam aku gigih2 buat kerja la chatting la tuh... Aku pn bukak henbeg....Pstu 1-1 aku amik gambar... Skali tak abis2 plak...ahahahahahahaa.....lama2 aku kumpul2 aku amik gmbar..senang...skali sume...ahahahaha..tu pn ade lg aku tak teramik...ntah hape2 je ntah lg dlm henbeg ku ini...kalu tak siap ngn pampers ngn susu firdaus skali....adeh.......ptt la berat..hubby kalu soh amikkan apa2..kompom tensi....kadang2 tu die bukak2 pstu die ckp..oh lupe..pstu bg balik henbeg kt aku..lu carik la sendirikk tak kuasa mak nyah..ahahahaha..hanya aku yg tau selok belok beg ku ini......ase mcm kalu bli beg lain..payah gk mak nk susun2 atur paham balik selok belok beg baru plak nnti..so utk kali ni pakai dlu la beg ni...hihihi..slagi tak koyak....mak bkn jenis pakai beg ikut kaler bj...ehehehehhe..tak rajinnn...

ha..1 lg bende tak amik..of course la henpon ku..dh henpon ni sbg camera..takdela gmbar die kn..kesian..ehehehe...


Ni time aku dh mls la ni..keronsang..getah rambut....cepit kuku (manja tak cepit? hubby aku nye wardings..ekekeke....maklumlah anak bongsu..manja sket die tu..hihii)...and name tag yg jd penghuni setia henbeg ku ini...ehehehe

Buku ASB..konon2 hari2 bwk kot2 kt bank ada duit lebih nk masuk la kt sni...tak denye...dh dekat setahun keje kt sime darby ni tak penah lg cecah kaki kt bank simpan duit...ehehehehe...

Keluarga...ehehehe.....ni gmbar2 kecik2 size passport....aku letak dlm purse..tp kene bongkar dek firdaus..sib baik tak ilang nak oii..huhuhuhu...yg kaler pink tu jadual injek firdaus....:D

Oh ade gk gmbar ni upenye..tak pasan sbb byk sgt..huhuhu....pink tu jadual injek..pstu ade la sudu2 utk suap firdaus time kt mana2....pstu syringe tu ntah pesal ntah ade dlm beg aku...padahal takde plak tibe2 kene bg firdaus mkn ubat tgh2 jln..layann je la..ehehehe

Mancis..konon2 aritu balik penang..nk buat azam baru kumpul mancis tmpt2 yg aku gi melawat....tp cm aaaaahh semakk a ko dlm henbeg ku ini..ehehehe..tp nk buang sayang..so layann jela......

Spek mata..berguna time2 tibe2 kabur je perjalanan..tp jarang pakai sbb dh buruk..dh tu banyak garis2..hihi..nk beli baru ntah bila nya ntah.....:D

Pass masuk pintu bilik dept IT KPWKM....huuih..ni sulit nih..ehehehehe....

Pen...ade 2 3 sbenaye..tp aku larat amik 1 je la..ehehehe...

Aik senget plak die..layan je lah ye kengkawan...ehehehehehe..tp dh lama aku tak pakai..bulan2 pose ni lg la..hihihihi....

Kunci umah kunci kete...yg ni perlu.....:D

Jam tgn hubby yg dh abis bateri..ntah bile aku nk gi tukakan bateri..hantaran kawin dlu ni..huhuhuhu.....

Purse aku yg br di beli...masa gi penang dlu aku ngn hubby sama2 la kuar duit secukopnya utk belanja kt sana.....pstu aku bg hubby pegang sbb die je yg gi baya2 sume kn....skali kt sana mkn2 tak tersentuh duit aku pn...so time shopping2 pakai la duit aku..antaranya purse ni la....tp aku still ase mcm hubby yg bli kn utk aku...takpela wpn duit sendiri sbb hubby yg kate tuka la purse baru..........:D

Charger henpon...yg ni pn jarang aku guna kalu kt opis..aku pakai kabel kt komputer je..sbb senang takyah nk tunduk2....ni hubby yg letak dlm henbeg aku..bagus kalu balik kg la....sonang...ehehehehe

Note book..kadang2 aku gi meeting tak masuk opis dlu..so dgn adanya notebook ni senang la...:D

Bedak muke...pn dh lama tak pakai..hihihihi

Oh tu je yg aku amik..hui penat2..smpaikan nk tag org pn penat..ekekekekeke......ida aku tau ko mls..tp aku tepakse buat bende ni...hohohooho

aku tag utk org2 ini buat utk isi beg derang plak :

1. ida
2. hannan
3. azreen
4. iu
5. zuraidah

ehehehehe...tp tag yg dlu pn 3 org kt atas tu tak buat lg..ampess.......kite tgk kali ni dorg buat tak? heheehhehee