July 29, 2008

Just an Update

Nak kemaskini sbenanye..muahahaha

sori sori sori...

sbenanye 9 ogos beday celebration firdaus..hari sabtu
muauahahahahaha...

8 ogos tu sy keje..cuti smpai 7 je...

tenkiu to ida n kak sariyah for reminding me...sori sori sori......

ok gtg

July 28, 2008

Kursus Induksi

Aku tengah menjalani kursus induksi umum di INTENGAH dari 16 Julai 2008 - 4 Ogos 2008 termasuk BTN di Meru Klang. Hahaha..amik ko ntah apa2 ayat.

Aku sbenanye rindu giler2 dgn INTERNET!!! Hubby pn dan green light kasi pasang since kitrog tak kan pindah dlm 2 tahun ni...InsyaAllah.......Tapi lupe la sapa baya ek..u ke i? Muahahahahaha....Lu pikir la sendirik.....

Aku br dpt access nih..tp limited la....nk chat pn tak bleh..bc mail boleh..tp kdg2 dh refresh ilang..huawarrrr....ghhh.... nk pegi lab malas....wireless jela dr sini...tu pn pakai laptop hubby ku...eh silap..laptop opis hubby ku.............

lepas tu dpt msg dr ida...katenye die pn dpt gk kursus...alhamdulillah...tak saba nk kompem....tetapi mcm susah je sbb ade test............harap2 lulus la...hihihihihi...

Rabu ni BEDAY firdaussss.....wah dh setahun dh anak mama..tak kire nk mamaaa gk...ibu tak best...eheheheheheheeheheh..kadang2 firdaus sebut2 gk mama..tp lama2 jd mamam..laa lapa upenye..ampess..ekekekekekekekekekekekeke

8 Ogos ni insyaAllah aku nk buat celebration sikit..tp tak buat list lg....huhuhu......since hubby tak jemput member opis die..aku pn tak jmput la jgk kot.....tp aku still keen on buat gathering kecil-kecilan ex-fsl..wpn 2 org masih fsl...eheheheehheehe.....tp 3 org ex-contractor-fsl....eh tak....4-4 pn ex-contractor.....so mmg padan la..tp igt nk jemput Shahrul Mazli my Mantan Bos...ekekekeke.....tp mcm ....ala2 sogan la plak...saba ye kwn2..jemputan akan dikeluarkn sedikit masa lg..hihihihi.....maybe aku balik 4 ogos nnti...i will decide...........sori tak pat buat keputusan sekarang............tp aunti ida, aunti hanan, dh kompem dlm list....oh ye...aunti roshda...since dorg mmg aku dh jemput pn..korg jgn buat2 lupe lak...ekekekekekeke...:p....azren,yakub,fina......kalu u all baca blog ni..u are occasionally invited ok...8 ogos...ptg..dlm kul 3 cmtu..tp firdaus tak pandai tiup lilin......pakcik yakub tolong la tiup kn ye..hihihihihi.......

okla..i kene sambung buat assignment...bkn assignment mcm juwe tu...yg tu akan buat gk....before i berangkat ke meru..kes kes kes.......eh silap..hubby skang dok kui kui kui.......

ada gmbar nk update..tp kene blutut plak..malass mak nyahhh...ehehehehe..

gtg....enjoy ur reading.....if i had one.....;p
--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 15, 2008

Color in Remembrance...

What a sweet pic.....I loveeee this pic..definately gonna frame this...:D


Moment of bliss...comeinyaaa anak mamaaaaa...ermmmmmmm.... :D...susah sgt uncle kerol nk buat die senyum kn?....ehehehe


The 3 of us......Bestest friend forever....bkn bodek..kami mmg dh lama berkawan...:D thanks ida for being myfriend...:D


Wahhhh haaaa........firdaus and his trademark look.....curiousity.........hiiiiii


And......here goes the camera owner....aka husband to ida........comei kn? tang hidung yg firdaus geram sgt tuh...hidung mama n abah kn kembang...hihihihi


p/s : (amboi stiap kali ade ps..hihi) aku tak edit saiz n tak besarkn pic..tak smpt..ni je yg smpt...hihihi

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 11, 2008

Firdaus and Mama in a Bliss...

@ Frim Kepong... (5/7/08)

**Credits to Auntie Ida and Uncle Keyrol. What a worthiest time we spent... Tp aku sedih bila wak ckp, takde anak sendiri anak member pn jadi la... Jgn ckp cmtu. One day you both gonna have 1, 2, 3, 4 and even more....I'm sure you will, InsyaAllah...Amin..................;) Thank you thank you and lots of thank you(s).....I don't think my thank you(s) pays...ehehe..Takpe pizza hut will kn? hihihi...;p..............................








Nextime kat beday firdaus plak ek....

p/s : hubby aku tetibe emo lak tgk gambar2 ni....tak sangka die tu dh ade anak kot...sodar la diri tuh sket...dh berzuriat dh pn niha...:p......

July 10, 2008

Down to My Memory Lane.

Ewah, mcm dh lama je cita ni..ahahaha.takdela cita apa pn. Just saja2 aku touchup2 gmbar. Konon berbakat la tu. Hahahaha..Geli kepala lutut je. Aku dh lama niat nk cantum2 gmbar. Tp tak dpt2. So aku test je la. Kekekekeke....... Sj je. Janji aku hepi kn? :)....






P/s : ida...aku try guna cara ko utk besar kn gmbar..ekekekek...:p

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

July 09, 2008

Crap..

Aku geram btol dgn manusia buta tuli, terlalu percaya. takde berpikir. ok fine najib tak bersalah. eventhough ada kenyataan, he does. tp dh ditarik balik. doesnt that something? Takkan la anwar nk merasuah plak. I don't think he is that stupid to do that. tak perlu ke kes tu dibuka dan disiasat. ni tros tarik balik.yey he's not guilty.....

tang anwar plak. "eh aku pecaya die mmg buat!" aku tak bole trime kenyataan bangang sgt mcm nih.

aku sj la bg 1 keratan tulisan. tanpa bukti apa2. cuma memerlukan pemikiran ajer.. :

Sedutan….

“Kenapa liwat menjadi pilihan? Kerana itu sahaja yang difikirkan amat berkesan dalam mempengaruhi psikologi orang Melayu untuk menolak DS Anwar. Rasuah wang, penyelewengan kontrak, mahupun skandal lainnya tidak akan memberi kesan kepada Anwar kerana cermatnya beliau dalam menjaga tata susila ketika menganggotai kabinet! Lagi pun, hampir kesemua pemimpin UmnoBn terlibat dalam amalan sebegitu. Sekali gus ia memberi pukulan moral keatas label Islamist miliknya. Itulah perkiraan juak-juak dalam kem TKT Mahathir ketika itu!”

jelas kn? betapa takot nya dorang nk accusing something yg dorg sendiri buat. so takda benda lain tu yg naik kes liwat tuh!?

tros jd kes polis. tros jd serius. tros kene naik mahkamah. How bout other yg dh lama amal kn? knape dorg mcm takde kes pn? tolong la GAYing in Malaysia ni dh lama dh. Kelab Mlm Gay pn dh wujud. Kenapa tak amik tindakan pn??? Y or Y? Ok fine, just becoz anwar ni dikenali ramai dan dikenali sbg pemimpin berkharisma. Mmg nk jatuhkan kredibility die. nk give msg to everyone "Anwar tu tak lah sebaik yang kau orang semua ni sangka! (tp of course, najib tu baik suci murni..)"

Psl bersumpah laknat tu. nama pn dh laknat. Aku btol2 tak sure. Tp aku ase ptt la di buat. Aku ase Saripol tu sj je cabar anwar soh buat. Sbb dia tau anwar tu kuat agama and dia tau yg anwar akan tau perkara ni tak betul. Tak mengikut nas-nas yg ditetapkan oleh Allah. Tuhan saya. Tuhan aku. Yang Maha Kuasa. So bila anwar hesitant, people will say, he really does sodomizing all over. that's y he doesn't want to swear!

Dan bila Bala tarik balik kenyataan. Tup2 suma ni konspirasi PKR. Anwar baya rasuah kt bala. How come kalu bala kene rasuah. How come takde plak cite2 die bukak company ke apa ke. Mcm azizan dlu tuh siap ade company okkk.....Kaya okkk..ha aku pn dh tersampuk blogger2 lain tuh. yg cite psl hal dunia smpai lupa apa jd kt mesia skang ni. buat normal jee.

ye betul. kalu kite cite pn apa kite boleh buat kn? stakat ckp bersuara je. aku pn yg ade 3 4 readers je nih pn. nothing might change them.

sblm ni aku sokong habis pak lah. smpai sanggup gaduh ngn member2 opis. well aku mmg pembangkang apa yg org sokong tu lah aku bangkang..ekekeke. Tp looking to wht happen today. aku ase tok det is better. Wpn die diktator and ckp pedas tak hengat mcm die btol sgt. Tp die ckp something yg inteligent and he go planning. bkn melulu jaa. tp tak beerti aku ckp tok det was right in any way. still aku tak bole accept apa die buat kt anwar. imagine apa jd kt anwar jd kt bapak aku sendiri.

this is not for anwar to became prime minister. aku bkn kesah. sbb aku pn dh lupa kredibility anwar. it's 10 years ago. in fact aku pn konfius sapa yg baguihhh ni?

najib? dgn bini die yg plastik tuh? no way...paklah? udah2 la tuh step down la weih..but wait..kalu ko step down najib lah naik..no no no no........so the right person anwar je aku ase..is next on the list....ade lg sorg nih aku penah tgk die berucap....Datuk Dr. Zaid ape ntah. tp die nih golongan bawahan jgk. takot tak ckp influence. susah jgk kerja jd pm takde influence. so nk taknak anwar la.

Ok la tuuu..mcm dipertua lak i..ekekekekekeke

July 07, 2008

Guy's Evening Suit...

Since last week, i was a bit down..MAINLY because hubby banyak kali balik lmbt and for the fact that during weekends he's gonna be away from Saturday morning to Sunday evening..Huhuhu....I don't know why, but 1. hubby couldn't accept the fact that i'm down just because of him being away..........2. hubby just realize about his absent on the day he's back to home (Sunday evening of course...)..masa tu br la nk ckp..rugi nya masaaaa.........I've sense the paranormal since Monday last week lg.....hihihihi......

So, cite tak bape best kn? Tu 1 sebab tak tau nk update ape pn ye gk..balik2 pasal cite hubby....hubby..firdaus..tau la ko syg sgt hubby ko tuh..ekekekekekek.......org pn boring..mcm la org baca pn blog aku nih....hanya org2 yg interested saja..hehehehe........

So i was going downstair this morning to get something to eat... i was starving.......mkn roti je pg td ngn susu...konon2 langkah2 penjimatan laa....tu pn aku mkn 2 bun setengah..setengah lg kene kidnap ngn firdaus..hubby aku mkn 1 pn dh kenyang..pelik btol aku ngn perut die........tu psl la die tu kering jee..ekekeekekeke......

so dlm pada aku kata dgn diri aku saba2..tggu lunch time tak lama je lg nih....tp dlm pada aku tunggu2..aku takleh tahan lg...so aku pn turun bli roti la konon..alas perut..skali turun2 ade nasi goreng bungkus........alamak...mcm sedap je plak tu...tros bli gk..ekekekekekekek.....singgit je lgpn kn..kalu roti sandwish tu rm1.70...so mana lebih bijak..tghari ni mkn ringan2 je la kot..ekekekekeke..konon!

so aku rembat majalah Eh! jgk...since dh lama aku tak bli majalah.......majalah omputih mcm tak sesuai ngn aku sbb aku tak pakai cm yg dorg pakai tuh...majalah wanita, keluarga, bla bla bla tu kadang2 je aku bli sbb tajuk die.......bagaimana menggoda suami di ranjang..wakakaka..kalu cmtu aku bli la...kalu takat......emosi di opis...........ditipu teman baik.....bercinta dgn kawan baik kekasih......10 tahun menanggung derita penyakit...langsung dok layang.....kadang2 je cite2 tu berguna...slalu nye tuh ntah hape2 je...rugi duit je...

lg 1 kalu aku bli majalah tu besenye kalu ade muke siti nurhaliza, norjuma...and kali ni ade muke awal..padahal sikit je cite pasal awal tu..ekekekekekekee..rugi jugakkkk..

so aku belek2 la fesyen2 yg mati idop balik aku takkan pakai la bj cmtu..ekekekeek...aku ni takde la menutup aurat..tp aku ni berisi n ade spare tyre bykkk kt perut..so kalu bole bia la pesen tutup perut ataupn kalu hugging jgn la kt perut..ekekekekeke...pstu lg kadang2 pesen tudung tuh mcm fancy sgt..aku byk piki..masa nk pakai..pstu ade berlian2 tak? susah ada anak ni nnti die sondol2 die yg luke..ish ish...

haa jg panjang dh tulisan aku nih..tp tak smpai kt point nye lagi..ekekekekekeke....

so aku nk cite psl aku selak2 majalah..skali nmpk la lelaki2 artis ini pakai evening suit..mcm tak kene jee komen kt tepi tuh..tak mcm artis hollywood...kalu kene komen tuh smpai kn kaler pn kene komen........aku nk komen balik secara yg aku nmpk..ala2 aku ni ada talent jd pengkritik la..ekekekekekekee..


Ok so here goes,

Baju Aaron aziz tu mmg segak..tp pemakaian die tak segak...tgk tu tak senonoh je nmpk kt bahagian perut mcm ade tekeluar2...aku suke kalu die pakai bia lebih decent and takde nmpk cm terkeluar2 sgt...lepas tu hujung kaki tu berkedut mcm bkn saiz suar die..atleast potong la kasi kene ngn cutting panjang kaki awak tu..ni nmpk mcm last minute sarung jeh..tp design and color tu dah cantik tuh....i likee..ekekekeke

Awal lak, he's smart....cutting suar suma ok...kemas......tp dr segi warna tu agak cacamarba lah.....boleh lak Eh! tu komen nmpk mcm Awal ni bercita rasa...aku rasa nope..it's look like he's trying too much......dgn ropol2 kemeja tu......metrosexual..but too sarat........so mcm tak elegen dh.....lg suka kalau die just select any plain colors..kalu nk cmpo2 ok..tp kalu nk campo2 color takyah la ropol2 dh...he can just look smart on plain thingy.......too sarat dgn dye rambut lg..adooyaaaii..ekekekeke...



Mawi....die ni mmg stylish...kemas, warna pn ok.....nmpk metrosexual yg kemas....:D...tp die ni nmpk mcm die sarung je gak....he didn't really do much.....so aku mcm hesitant nk credit dekat die...doesn't look like he got taste at all..my senses was saying that someone else picked em up for him........only one sentence i drew on my mind....ANDA NAMPAK GEMUK! kekekekekekeekek


Jimmy Shanley, well....not really a nice elegant evening suit.......even worse than awal td.....terlalu relaks..smpai kn mcm tak amik berat soal2 yg perlu utk evening suit...not really suitable to call a suit at all.....t-shirt on the inside? nmpk mcm pagoda je.....looks like he's just out from the bathroom and take any suit he could grab along the way here.....maybe la he's kind of guy yang nk tunjuk yg die ni simple orgnya...tak cerewet..tp dgn outfit di bawah..terserlah yg die tu mcm tangkap muat jerk...not in style lansung..ekekekekeke..sukati i je...

So here goes the most pleasing outfit .......aku tgk hans nih tros je hati aku ckp..mmg die nih pandai bergaya...Effortlessly he's just look stunning!.....Stylish!........tp warna merah tu aku ase mcm spoil the wow mood..ekekeke..maybe aku takleh accept evening suit yg ranggi2 nih.....aku suka suit yg itam, coklat, kelabu or putih sahaja..ekekekeke...........in a way..the red doesnt compliment the suit at all..tp nmpk la die mcm nk kelainan......well, nmpk kesungguhan di situ...and die pakai kemas.......well pressed je nmpk.....seluar mmg potongang panjang kaki...and nmpk he pick this all up byhimself...;)...so he got the highes mark from me...;)
p/s : pasan pasan..pasan jadi pengkritik majalah hiburan...ekekekekeke

penafian : Segala yg aku tulis ni hanya pandangan peribadi, tidak bersifat comersial dan tidak menggalakkan artis2 atau sapa2 untuk menggunakannya untuk tujuan comersial..........just my 2cents thoughts...(tiru sape ntah..ekekeke)

July 03, 2008

I Just Can't Hold Up Much Longer...

Mwaahahahahhaa....

I can't stop myself from writing after all the readings...ekekekeke.......

Esp when reading about marriage....ade beberapa blog lately i've been reading.....from mereka2 yang sedang berada digerbang perkahwinan...mimpi ada org kt sbelahlah...eventually, i've been through that...masa aku dh nak kawin dlu......:D...what a nice thought..bila dh kawin ase sweet sgt je bile igt balik.......

and then about the crazinesss about the tak puas hatiness.....dan macam2 negativenessss lah...muahahahahahhahahaha...i went through all that too......ya la of course...i'm a drama queen.........of course lah emo2 thingy happens a lot! hahahaa....bila nk diet lg..nk bli tu bli ini...duit tak ckp.....dh pinjam pn ase nk gi bank pinjam lg..mana nk cucuk kad kredit ...mana nk start a new life lg..mana nk gi nilai tiga..pstu bila dh pegi kata kene pegi sayang you plak.......pstu kt utara murah la apa la..huwarghhhhhhh...................lepas tu come to this petua ke kata org2 tua ke.....org yg betunang cannot see each other selalu...huarghhh..aku ni dh lah tak bole tak tgk muka hubby-to-be aku tuh..dh tu hubby pn mcm kata...tak elok tak dgr ckp org tua2...last2 die pn fed-up..and we end up meeting each other every day.....:)..............sudahnya.......hubby aku yg penyabar gila tu smpai jd hulk ...ahahaha.klaka2..ade 1 kali tu plan dating nk tgk wayang..siap amik cuti..ke mmg hari cuti cmtu la..last2 hubby aku mengamok..langsung tak kemana...ahahahahaha.....kitorg nih kalu jmpe mula lah sesi meluah perasaan la konon...last2 nya gaduh sampai itu tak puas ati ini tak puas ati..........hubby aku kata aku emo..aku kata hubby tak amik perhatian feeling aku...apa lg..mengamuk sakan la mamat tuh..........ehehehehehe.....

and of course..by the end of every hectic situation....when at last.....aku dpt date ngn si dia tuh secara aman, damai, harmoni dan berisi...ekekekeke..tgk muka dia je..............pegang tgn dia ke...and all the trouble he might do just to see me so that i wont go crazy kill myself or stuff..buat aku sejuk ati dh...mcm ade 1 kali..time dh kawin dh pn..kitrog gadoh..pasal pe ntah..........masa tu br kawin..still messed up lg ngn blanje harian la apa la.....haaa...psl die slalu overtime kot..tinggal aku sorg2 mlm2...huhuhuhuhu.......tiba2 die balik umah.......agaknya sbb dh lama gaduh...he hugged me...tp tak say sorry sbb hubby aku ni mmg ego gilaak..ekekekekeke......lepas tu bwk aku gi tgk wayang..lgpn hari tu hari rabu..murah sket..ekekekekeke...but eventually..just remembering that moment.....aku ase mcm happyyy sgt........

kekadang tu dia buat aku tensiiiii gilaaaaaaa...tp bila time die get low a bit........aku lah paling bahagia dlm dunia nih....muahahahahaa.........

up la sikit gmbar dia nih......:)HE and my cutie pumpkin.....anakku...ekekekekeke.....