October 31, 2007

Seorang Ibu...

Ntah la...bkn nk puji diri sendiri...tp nk puji gk la..ekekekekeke....
 
Sejak jd ibu ni...aku sedari sendiri..naluri aku mcm lain macam sket...
 
Mula2 aku dpt rasa cmne nk berpisah ngn anak sendiri...sejak aku ngandungkn die slalu dekat dgn aku...smpai aku terpakse berpisah ngn die..mmg susah sgt....Dlu time mak aku outstation slalu aku igt mak aku tak sayang aku...Skang aku paham situasi dia...Bkn die nk, tp sbb kerja... Bkn bole tolak2 sesuka hati... Keadaan aku yg taknak lepaskn die pergi lagi tambah menyukarkn keadaan.. Ni anak aku sekadar menghatar aku dgn pandangan pelik dh buat air mata aku bercucuran mcm org mati bini...Wpn hakikatnya aku ada laki bkn bini... Hehehe.....
 
Mlm2 bila anak aku buat hal, maybe aku baru lg kot.. So aku rasa mcm..Alahai anak mama ni, tak berupaya mama nk tolak bila anak mama ni nk bermanja2 ngn mama... Mama penat, tp mama cuba gk la atasi tu sume......
 
Dlu aku kedekut gila la pasal duit2 ni...Tadi bila terpaksa keluarkan suma duit aku utk susu anak aku... Aku tak rasa apa pn...Aku rasa puas... Ni la yg termampu mama buat.. Yg lain2 tu mama harap anak mama pandai berdikari.. Cuba bina hidup dengan baik bila dh besar nanti.. Mama ngn abah hari2 pakai bj sama..kasut koyak2 pn takpe.. Hehehe... Tp skali2 tu nk gk la bli2... Cuma keperluan mcm susu, pampers tu priority tinggi lg... Hehehe....
 
Br nk masuk sminggu aku mcm ni.. Mlm kul 12 br nk baring.. Suami dh berdengkur aku dok piki esok pg2 nk buat apa dlu.. Apa lg tak siap kt umah nk buat... Nk anta anak.. Brg die dh lengkap ke... Pg2 suami berdengkur lg aku dh bgn.. Siap2.....Huhuhu..Br hari rabu...Tahan ke aku smpai hari Jumaat? Tahan ke aku utk 1 jangkamasa yg lebih panjang lg...??? Aku pn tak tau....
 
Lagi 1 yg slalu aku risau....Aku harap anak aku turn out to be a strong Man....Beriman... Bertakwa kepada Allah subahanawataala... Amin... Tu harapan aku yg tertinggi skali.... Tp kalu Allah nk duga aku...Tu yg aku risau... Tapi aku terus berdoa......Ya Allah, ampunilah dosa ku..Lindungila akidah zuriat ku...Amin...
 
Ni aku buang masa smbil tunggu kuyu la ni...Huhuhuhu...Harap2 die balik cpt la arini amin....Sbb aku takde keje lagi..Klau aku ade keje sket no hal kot..tp nnti aku boring plak kn...Hehehehe
 
Ok tu je la nk tulis secara panjang lebar...Esok kalu ade masa aku tulis la lg apa2 merepek2...ehehehehe

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

October 30, 2007

Keje Gomen

As'kum...
 
Arini ari kedua aku keje gomen. Huhuhuhu... Mcm tak brape nk best... Rindu plak keje kt freescale... Ramai kawan and byk keje yg tak siap2 tu. Muahahaha. Kt sini kne fight klau nk keje byk... Takleh nk masuk friendster lak tu... Huhuhu.. Terasa mcm nk pasang streamyx je kt umah. Aku kene buat budget nih, cukop ke gaji aku ni utk survive tanggung anak aku lg.. Hihihi.. Risau tak ckp je. Huhuhu...
 
Lagi ape ek.. haa.. kne gi byk kursus.. Cemana ntah opis mate aku tadi terangkan. Cm byk gk la.. Pstu aktiviti unit pn buat kt Pangkor. Ntah la, kalu dlu blom kawin, blom ade anak aku ase best gk la. Ni cm tak best la tinggal anak aku. Ase mcm pandai buat anak je, jaga tak reti. Sian kt Firdaus. Huhuhu. At least keje kt freescale takyah la aku gi kursus2 bagai2 nih.. Huhuhu...
 
Smlm balik keje cm tensi gk firdaus nk bermanja2.. Nangis2 taknak tdo, taknak susu, taknak nenen.. Aku igtkn apa laaaaaa... Skali upenye br la tau, umi tak mandikan die petang tu, patut la die amuk! Aku igt kn die dh mandi... Taknak la mandikan selalu kn, sejuk plak kang.. Ptt la firdaus masam sket. Muahahahaha....
 
Pg td sayu je ngantar die gi Taska.. Time breakfast pn aku piki pasal die je.... Husband aku plak muke ngantok, dh brape hari die tdo lewat. Aku time kul 10 je dh flat.. Huhuhuhu. Bila la nk abis kemas brg pindah ni... Tak saba aku nk settle down bebetul.. Harap2 Allah lindungi keluarga kami, anak2 kami, ibu bapa kami... Tunjukkan lah kami jalan ke arah keredhaannya.. Berkati kehidupan kami.. Murahkan rezeki kami.. Permudahkan jalan kehidupan kami.. Lindungilah kami dan berilah kami kekuatan utk menghadapi dugaan dan cabaran.. Amin...

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

October 09, 2007

Salam Aidilfitri.....

Wah tak sangka (ewah ckp BM lak aku tulis blog. hiheee)... Dh kali kedua menyambut Aidilfitri dgn yg tersayang. Tp 2-3 hari lepas tak sayang. Bonci den. Ekekekkekeek......Mana tak asek nk moncong je ngn den. Silap sket nk tinggi sore.. Panas panas...Mana den tau kalu bende tu nk jadik...Kalu den tau igt den nak ke? Den pun ponek gk. Den tau la abang penat. Den kesian. Den pn tau abang byk buat mcm2 sejak den bersalin ni. Tp igtlah jgk. Den ade 2 kudrat, 1 ingatan yg lomah sket. Dr dulu laie. Cube la bwk bersabar. Den pn ado kesobaran gk. Hohohoho.

Ok berbalik kepada topik asal kite. Hari raya aidilfitri. This raya i didnt puasa for 14th days. Lets make it a note here so i won't forget. Igt nk buat pose 6 nnti. InsyaAllah...ehehehe....

Tahun ni beraya umah mak metua. Excited gk sbenanye. Hehehe. Sbb ada anak. Wpn jawoooh dr kg halaman. Eleh mcm la jauh sgt. Sbenanye masa diskas2 ngn hubby tak terasa sgt la. Mcm, ala normal la kn. Tp bile start tulis blog ni br la tringat. Kurma ayam umi, rendang daging umi, ketupat keras ayah. Kekeyyycowwwhan di mlm raya. Huargh3.....Cmne i nk balik ni. Br sebut i dh nk ngalir ayor mato. Muahahahah. Takpelaaaa....Nnti kite balik jgk la...Tawoon dpn panjang umo buleh berayo lagik ngn umi n ayah. Huhuhu. Harap2 diorg dpt berhari rayo ngn gumbira. I really do hope that. Hehehehe.....

Mengikut kata biras aku yg anak aku akan panggil Mak Uda. Beraya kt kg sg besar bosan sket. Takde aktiviti berhari raya pada raya pertama. Cume org dtg je la. Hubby lak dok cite macam2 bende excited die nk buat. Nk pasang lilin lah. Eh lilin plak, ape tu...PELITA....eheheh... Nk shopping ngn mak die lah(ni mak die yg request), pstu aku lak nk boie baju yg kubelikan utk mak die. hehehe. Excited gk tu. Kesian umi aku takde bj yg die bekenan. Nnti la aku ada duit lebih aku blikn. Skang ni btol2 tak dapek nk nolong. Huhuhu. Stakat puluh2 tu bleh la. Ni yg jmpe ade yg mencapai ratusan ringgit tp tak memenuhi citarasa pn. Heheheh. Harap2 umi tak terasa ati. Amin. Bkn aku taknak bli kn. Tapi tak jmpe aritu. Huhuhuhu. So harap2 nya best la ek. InsyaAllah... Nnti mlm raya ngn pagi raya aku nk call umi aku. Huhuhu. 1st time la kirenye beraya tiada diorg... Huhuhuhuhuhuhuuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuhu....

Esok ade majlis bebuka ngn vendor mana ntah.. Igt nk bawak firdaus, tp buat kt PJ lak. Kalu mama balik tak smpt lak sbb jem. Sorry ek sayang. Pg td sbelom gi keje, bole lak firdaus bgn. Firdaus tgk je mama siap2, smayang, siap bwk firdaus pegi gosok tudung lagik. Sayunya mama... Cemana la mama nk tinggalkan firdaus 6 hari nih. Huhuhu... Sayaaannng sgt anak mama ni. Tak saba nk jmpe ....Nnti bole raya ngn firdaus...Yeyeye. Kalu kt kg takde sape nk kawan ngn mama, mama kawan ngn firdaus je la ek. Nnti mama bwk firdaus tgk ape tu. Pelita yg abah pasang... Hehehe..

Selamat menyambut hari raya yg pertama dlm hidup mu.....