Asam pedas

Cara masak: cili boh buatan sendiri. Ikot thp kepedasan. Bwg merah bwg putih halia 3cm, kunyit 2cm. Pakai kunyit serbuk pn bole. Agak2 la letak.

Daun kesum+serai dh titik.

Ikan - kembung, pari, tengiri, parang

Ayam/daging - aku tak pernah lg buat

Air asam/tomato ikot citarasa la. Nk masukkan 2-2 pn bole

Tumis cili bwg halia kunyit smpai naik minyak. Ni kalu cili jenis pedas la. Tumis lama skit.

Then br baru masukkan daun kesum n serai.

Masukkan ikan.

Tebalik2 kn ikan kasi mesraaaaa

Jgn smpai ikan msk sgt. Skejap jela kot.

Pstu masuk air asam, tomato,garam.sblm masuk tomato rasa dlu. Kalu dh ckp masam xyah la masukkan.

Masukla skit daun kesum kasik fresh.

Wal lahhhh!

Tetibe citer resipe. Sb aku sedang lapar! Hoho

____________________________________

Too tired to type. It's 4 in the morning! Br lepas solat subuh. Gigih bgn awal sb nk tdo cpt punye psl.

Missed my kids, my hubby n asam pedas. I hate my asam pedas, sbb my blender rosak n cili asam pedas aku kasar2. I need 'pak ali asam pedas' terbaik dari kodai kt skudai nun.

Rindu johor n rindu suasana makan asam pedas

Rindu dating tghari kt kodai pak ali

Rindu dating mkn malam kt tmn u.

Itu jela modal, byr mkn sendiri2. "Sebab mak sy tak bg blanje awek!" Hoho. Dh laki aku pn skg! Hoho.

Mlm td call firdaus. Dh kul 1030 tak tidur2 lg. Mama pn kerah, suruh tdo. "Takmau, nak mama"

Aduhai.

"Kenapa mama balik lmbt sgt?"

Aduhai.

"Lama aus tunggu mama"

Aduhai.

"Tak month bai, aus nk ckp lagi"

Aduhai.

Dan die ulang ulang ayat yg sama.

Aduhai.

Lemah aa cmni! Nak balik!

Uwaaaaaaaaaaaaaaaa
[KPWKM]

Comments

Popular posts from this blog

Tahniah abang

Marwan Khoury - Kel el Asayed